Перейти до змісту

Запитання по Електриці....

Dtox

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Запитання полягає таким образом... В селі досить часто без відомих на те причин вимикають електроенергію, а це викликає ряд незручностей (не води з насоса, Холодильник, морозильник, світло) так вот чи є якась альтернатива бажано матеріально не затратна? наприклад якшо з економити і купити генератор (це незручно. для для відра води вмикай, для котла нада постійно..) Сонячні батареї ціна $$$$ Вітрові генератори така сама історія, поки що думка зупинилась на 12 в 220в, але як це реалізувати?

Спаяти схему(або довірити комусь) підключити 2 або 3 автоаккумулятори паралельно та придумати як їх підключити в сеть, в загальну чи вести окрему резервну проводку лише для найнеобхіднішого? Цікаво хто стикався з таким?

З.І. Також цікавить як підрахувати потрібну кількість ватів?

Опубліковано

Десь в травні-червні колеги з роботи на село купляли перетворювачі з постоянки 12 В на змінний 220В для котлів. Не знаю, чи встигли вже покористуватися, зими ще не було. Ціна була в районі 3000 - 4000 гривень без акумулятора. Купляли в "електричному" магазині на кільці Володимирська - Львівська.

Опубліковано

Десь в травні-червні колеги з роботи на село купляли перетворювачі з постоянки 12 В на змінний 220В для котлів. Не знаю, чи встигли вже покористуватися, зими ще не було. Ціна була в районі 3000 - 4000 гривень без акумулятора. Купляли в "електричному" магазині на кільці Володимирська - Львівська.

фактично знайшов схемку на 1кв по ціні я думаю буде по бютжетніше навіть з 2 акум.
Опубліковано

Все уже давно придумали за Вас. Инвертор 12в/ 220в. Только не путайте с автомобильными. Цена такой штуки складывается из двух составляющих – сам инвертор и аккумуляторы. Цена аккумуляторов зависит от типа АКБ (гелиевые ну очень дорого). Количество АКБ зависит от необходимой мощности. На пальцах : для питания циркуляционного насоса достаточно одного АКБ (как вариант использовать компьютерный безперебойник – самый дешевый вариант), а для насоса скважины 4,5,6 и т.д. штук.(дешевле купить генератор и набирать воду от сети или резервную емкость например на литров 100). Вариантов куча, но за удобства придется платить!

Опубліковано

Знайомі користувалися кажуть непогано. Інвертор + акумулятор. 12-15 годин тримає точно.(бюджетний варіант)

Сам же на разі користуюся генератором.

Опубліковано

фактично знайшов схемку на 1кв по ціні я думаю буде по бютжетніше навіть з 2 акум.

Бюджет малий - це добре. Але добре тоді, коли свої деталі і сам зпаяв. Та схема на виході 220В має давати змінний струм з синусоїдою якомога більш ідеальною. Деякі прилади не дуже добре працюють з неправильною синусоїдою. У мене газовий парапетний котел з автоматикою і насосом, в інструкції написано, що через блок безперебійного живлення підключати заборонено (про інвертор - перетворювач правда нічого не написано) та в мене і потреби великої в місті немає.

Опубліковано

Знайомі користувалися кажуть непогано. Інвертор + акумулятор. 12-15 годин тримає точно.(бюджетний варіант)

Сам же на разі користуюся генератором.

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос + котел + лампочка потягне???

Опубліковано

Бюджет малий - це добре. Але добре тоді, коли свої деталі і сам зпаяв. Та схема на виході 220В має давати змінний струм з синусоїдою якомога більш ідеальною. Деякі прилади не дуже добре працюють з неправильною синусоїдою. У мене газовий парапетний котел з автоматикою і насосом, в інструкції написано, що через блок безперебійного живлення підключати заборонено (про інвертор - перетворювач правда нічого не написано) та в мене і потреби великої в місті немає.

вот ця схема
Опубліковано

зробити самому це звісно класно, але там "підводних каменів" хватає. І електромоторам потрібна "чиста" синусоїда - а от лампочці впринципі пофігу. Так от хорошу синусоїду дають наприклад безперебійники АРС - сам таким 1квт користуюсь в якості резервного джерела (правда акуми в мене халявні) та й безперебійника брав тут на борді занедорого)))) :0151:

Опубліковано

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос

порядок дешевше буде поставити гідроакумулятор (бочку, іншу резервну ємність води - залежно від потреб в цій самій воді) ;)

Опубліковано

Що саме підключене до інвертора? лампочка потягне???

лампочку взагалі не варто підключати до інвертора - в сотню разів дешевше буде купити пару світлодіодних лампочок, розрахованих на живлення від 12В, і напряму вчепити їх до акумулятора (зазвичай лампочка має вбудований драйвер для світлодіодів), або окремо взяти світлодіоди й драйвера для прямого підключення до акумулятора...

Лампочка на 12В наприклад така: http://www.buyincoins.com/item/48346.html або така: http://www.buyincoins.com/item/45086.html

є готові "аварійні світильники" для автомобілістів на "економках", але ккд там має бути нижчий, ніж в світлодіодів

Лампочка на 12В наприклад така: http://www.buyincoins.com/item/48346.html або така: http://www.buyincoins.com/item/45086.html

є готові "аварійні світильники" для автомобілістів на "економках", але ккд там має бути нижчий, ніж в світлодіодів

Опубліковано

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос

порядок дешевше буде поставити гідроакумулятор (бочку, іншу резервну ємність води - залежно від потреб в цій самій воді) ;)

гідроакумулятор стоїть правда поки що на 24л але це дуже мало... і ще тойже гідроакум також наповняється через 220...

(правда акуми в мене халявні)

а купить декілька з хорошою знижкою???

Опубліковано

для питания циркуляционного насоса достаточно одного АКБ (как вариант использовать компьютерный безперебойник – самый дешевый вариант

комп'ютерний УПС для мотора не підійде, бо він не видає синусоїду.

І електромоторам потрібна "чиста" синусоїда ...Так от хорошу синусоїду дають наприклад безперебійники АРС - сам таким 1квт користуюсь

марку назви, бо я не вірю
Опубліковано

Я тому й невірю, бо, по-перше, на ньому (я маю на увазі ті, які я перевіряв) написано, що він видає НЕсинусоїду, по-друге, перевіряв, підключав котла - мотор "реве і не робе".

І що значить "наприклад"? То в тебе Є УПС, яким ти користуєшся, чи то все ж твої фантазії?

ПиСи: глянув характеристики названого тобою УПСа

Все модели серии Smart-UPS оснащаются усовершенствованным блоком автоматической стабилизации напряжения (AVR) и обеспечивают чистую синусоидальную форму выходного сигнала в режиме от батареи.
, тобто цей, схоже, дійсно видає синусоїду. А отже, при виборі УПСа для цієї потреби потрібно насамперед перевірити по його характеристиках, щоб він видавав синусоїду.
Опубліковано

є у мене їх 4 штуки) : вдома 700-ка , на роботі - дві 1000 ніби)чи один з них 1200 точно непам"ятаю - це смарти всі. В машині "дєжурний" 400 не смарт) - типу 220 інколи на виїзд треба. Коли трохи їх ковиряв - сам "офігєл" підключивши осцила до АРС і при цьому для порівняння до "китайського" УПСа)))

Опубліковано

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос + котел + лампочка потягне???

Лише котел із внутрішнім насосом (там 600-700Вт) + пару лампочок.

На рахунок глибинного насосу невпевнений ну залежить звичайно від потужності ...

Да і ресурс це значно скоротить. Для перебоїв потрібна маленька башня!

Опубліковано

Лише котел із внутрішнім насосом (там 600-700Вт) + пару лампочок.

На рахунок глибинного насосу невпевнений ну залежить звичайно від потужності ...

Да і ресурс це значно скоротить. Для перебоїв потрібна маленька башня!

http://rozetka.com.u...s/#comment_form такий насос

http://bt.rozetka.co...49497/p1749497/ і щось наподобі такого

Опубліковано

Ну якшо вірити заявкам

Котел: Потребляемая электрическая мощность: 106 Вт

Насос: 0.72 кВт

Все ніби кльово. Але всі вони пишуть середнє споживання ... Тобто мій насос також 700 вт в годину не їсть. Це пікове навантаження в моменти роботи а так мабуть 100-150. От на рахунок глибинного сумніваюся що 720 то його пікова потужність хоча маленький якийсь 10 киль мо так і є.

Рекомендував би передиитися маркування насоса в котлі. Але попередньо повинно вистачати автомобільного простенького для підтримки годин 10 точно.

Але моя порада

- Харчова ємність 100-200л для води.

- Інвертор і акумулятор лише на котел.(можна лампочки).

Опубліковано

Але моя порада

- Харчова ємність 100-200л для води.

- Інвертор і акумулятор лише на котел.(можна лампочки).

1 фактично взяли бочку 50л НЗ, в якій час від часу міняємо воду щоб не застоювалася.

2 електрику відключають як коли можуть на годину,а можуть і на півдня та без неї всерівно є незручності, в будинку проживає людина похилого віку в якої є проблеми зі здоров*ям та в наш час навіть стаціонарний телефон живиться від електрики ... а якщо потрібна швидка? з мобільного як коли то луцьк то рожище,

3. все таки схиляюсь до планування резерної лінії проводки, щось подібне бачив на заправках коли біля звичайної розетки наліпка "Генератор"

4 навіть якщо зробити декілька преобразователів та до окремого підключити наприклад по 2 акум паралельно то як їх заряжати? по одному знімати та на зарядку? коли передивлявся системи автономногоосвітленням за допомогою сонячних панелей то акуми стоять стаціонарно і система сама їх підзаряжає, було б добре щось подібне реалізувати...

Опубліковано

3. все таки схиляюсь до планування резерної лінії проводки, щось подібне бачив на заправках коли біля звичайної розетки наліпка "Генератор"

Ну якраз у мене така система. Тільки наліпка біля розпридільчого щитка.

Переключив і заводь генератор.

Хоча формально якщо вся проводка на одному автоматі: автомат клац, в любу розетку включаєте генератор і живете собі далі :)

На заправках як правило дизелі, а на хороших ще й з автостартом + упс. Переключення практично невідчутне. Ну але це ніяк не можна назвати "бюджетним" варіантом.

Опубліковано

Сьогодні заходив в цей магазин, і був чесно вражений...

Зайшовши в магазин спокійно вистояв чергу а коли черга майже настала один продавець зі словами: "Білий спрінтер, білий спрінтер..." він вискочив на двір. я підійшов до другого, максимально вказавши що мені потрібно Що для чого для яких цілей, від нього я почув лише: "Там.."(вказавши на кінець зала) запитавши що там? він сказав шукайте десь там і пішов спілкуватися з двома мажорами які хотіли купити акційний набір З 3-ох лампочок щей клянчяючи додаткову знижку.

Отже де ще в нас є в продажі такі пристрої ?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...