Перейти до змісту

Запитання по Електриці....

Dtox

Рекомендовані повідомлення

Запитання полягає таким образом... В селі досить часто без відомих на те причин вимикають електроенергію, а це викликає ряд незручностей (не води з насоса, Холодильник, морозильник, світло) так вот чи є якась альтернатива бажано матеріально не затратна? наприклад якшо з економити і купити генератор (це незручно. для для відра води вмикай, для котла нада постійно..) Сонячні батареї ціна $$$$ Вітрові генератори така сама історія, поки що думка зупинилась на 12 в 220в, але як це реалізувати?

Спаяти схему(або довірити комусь) підключити 2 або 3 автоаккумулятори паралельно та придумати як їх підключити в сеть, в загальну чи вести окрему резервну проводку лише для найнеобхіднішого? Цікаво хто стикався з таким?

З.І. Також цікавить як підрахувати потрібну кількість ватів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Десь в травні-червні колеги з роботи на село купляли перетворювачі з постоянки 12 В на змінний 220В для котлів. Не знаю, чи встигли вже покористуватися, зими ще не було. Ціна була в районі 3000 - 4000 гривень без акумулятора. Купляли в "електричному" магазині на кільці Володимирська - Львівська.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Десь в травні-червні колеги з роботи на село купляли перетворювачі з постоянки 12 В на змінний 220В для котлів. Не знаю, чи встигли вже покористуватися, зими ще не було. Ціна була в районі 3000 - 4000 гривень без акумулятора. Купляли в "електричному" магазині на кільці Володимирська - Львівська.

фактично знайшов схемку на 1кв по ціні я думаю буде по бютжетніше навіть з 2 акум.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все уже давно придумали за Вас. Инвертор 12в/ 220в. Только не путайте с автомобильными. Цена такой штуки складывается из двух составляющих – сам инвертор и аккумуляторы. Цена аккумуляторов зависит от типа АКБ (гелиевые ну очень дорого). Количество АКБ зависит от необходимой мощности. На пальцах : для питания циркуляционного насоса достаточно одного АКБ (как вариант использовать компьютерный безперебойник – самый дешевый вариант), а для насоса скважины 4,5,6 и т.д. штук.(дешевле купить генератор и набирать воду от сети или резервную емкость например на литров 100). Вариантов куча, но за удобства придется платить!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайомі користувалися кажуть непогано. Інвертор + акумулятор. 12-15 годин тримає точно.(бюджетний варіант)

Сам же на разі користуюся генератором.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фактично знайшов схемку на 1кв по ціні я думаю буде по бютжетніше навіть з 2 акум.

Бюджет малий - це добре. Але добре тоді, коли свої деталі і сам зпаяв. Та схема на виході 220В має давати змінний струм з синусоїдою якомога більш ідеальною. Деякі прилади не дуже добре працюють з неправильною синусоїдою. У мене газовий парапетний котел з автоматикою і насосом, в інструкції написано, що через блок безперебійного живлення підключати заборонено (про інвертор - перетворювач правда нічого не написано) та в мене і потреби великої в місті немає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайомі користувалися кажуть непогано. Інвертор + акумулятор. 12-15 годин тримає точно.(бюджетний варіант)

Сам же на разі користуюся генератором.

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос + котел + лампочка потягне???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бюджет малий - це добре. Але добре тоді, коли свої деталі і сам зпаяв. Та схема на виході 220В має давати змінний струм з синусоїдою якомога більш ідеальною. Деякі прилади не дуже добре працюють з неправильною синусоїдою. У мене газовий парапетний котел з автоматикою і насосом, в інструкції написано, що через блок безперебійного живлення підключати заборонено (про інвертор - перетворювач правда нічого не написано) та в мене і потреби великої в місті немає.

вот ця схема
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зробити самому це звісно класно, але там "підводних каменів" хватає. І електромоторам потрібна "чиста" синусоїда - а от лампочці впринципі пофігу. Так от хорошу синусоїду дають наприклад безперебійники АРС - сам таким 1квт користуюсь в якості резервного джерела (правда акуми в мене халявні) та й безперебійника брав тут на борді занедорого)))) :0151:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос

порядок дешевше буде поставити гідроакумулятор (бочку, іншу резервну ємність води - залежно від потреб в цій самій воді) ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що саме підключене до інвертора? лампочка потягне???

лампочку взагалі не варто підключати до інвертора - в сотню разів дешевше буде купити пару світлодіодних лампочок, розрахованих на живлення від 12В, і напряму вчепити їх до акумулятора (зазвичай лампочка має вбудований драйвер для світлодіодів), або окремо взяти світлодіоди й драйвера для прямого підключення до акумулятора...

Лампочка на 12В наприклад така: http://www.buyincoins.com/item/48346.html або така: http://www.buyincoins.com/item/45086.html

є готові "аварійні світильники" для автомобілістів на "економках", але ккд там має бути нижчий, ніж в світлодіодів

Лампочка на 12В наприклад така: http://www.buyincoins.com/item/48346.html або така: http://www.buyincoins.com/item/45086.html

є готові "аварійні світильники" для автомобілістів на "економках", але ккд там має бути нижчий, ніж в світлодіодів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос

порядок дешевше буде поставити гідроакумулятор (бочку, іншу резервну ємність води - залежно від потреб в цій самій воді) ;)

гідроакумулятор стоїть правда поки що на 24л але це дуже мало... і ще тойже гідроакум також наповняється через 220...

(правда акуми в мене халявні)

а купить декілька з хорошою знижкою???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для питания циркуляционного насоса достаточно одного АКБ (как вариант использовать компьютерный безперебойник – самый дешевый вариант

комп'ютерний УПС для мотора не підійде, бо він не видає синусоїду.

І електромоторам потрібна "чиста" синусоїда ...Так от хорошу синусоїду дають наприклад безперебійники АРС - сам таким 1квт користуюсь

марку назви, бо я не вірю
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

марку назви, бо я не вірю

невіриш - перевір! Осцилограф тобі в допомогу) А моделька APC smart 1000 наприклад)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тому й невірю, бо, по-перше, на ньому (я маю на увазі ті, які я перевіряв) написано, що він видає НЕсинусоїду, по-друге, перевіряв, підключав котла - мотор "реве і не робе".

І що значить "наприклад"? То в тебе Є УПС, яким ти користуєшся, чи то все ж твої фантазії?

ПиСи: глянув характеристики названого тобою УПСа

Все модели серии Smart-UPS оснащаются усовершенствованным блоком автоматической стабилизации напряжения (AVR) и обеспечивают чистую синусоидальную форму выходного сигнала в режиме от батареи.
, тобто цей, схоже, дійсно видає синусоїду. А отже, при виборі УПСа для цієї потреби потрібно насамперед перевірити по його характеристиках, щоб він видавав синусоїду.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є у мене їх 4 штуки) : вдома 700-ка , на роботі - дві 1000 ніби)чи один з них 1200 точно непам"ятаю - це смарти всі. В машині "дєжурний" 400 не смарт) - типу 220 інколи на виїзд треба. Коли трохи їх ковиряв - сам "офігєл" підключивши осцила до АРС і при цьому для порівняння до "китайського" УПСа)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що саме підключене до інвертора? в мене в планах скважинний насос + котел + лампочка потягне???

Лише котел із внутрішнім насосом (там 600-700Вт) + пару лампочок.

На рахунок глибинного насосу невпевнений ну залежить звичайно від потужності ...

Да і ресурс це значно скоротить. Для перебоїв потрібна маленька башня!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я пробував "ветерана" АРС 500 (Back-UPS CS) і Мустека якогось (не пам'ятаю, теж невеликого), то в обох була несинусоїда.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лише котел із внутрішнім насосом (там 600-700Вт) + пару лампочок.

На рахунок глибинного насосу невпевнений ну залежить звичайно від потужності ...

Да і ресурс це значно скоротить. Для перебоїв потрібна маленька башня!

http://rozetka.com.u...s/#comment_form такий насос

http://bt.rozetka.co...49497/p1749497/ і щось наподобі такого

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну якшо вірити заявкам

Котел: Потребляемая электрическая мощность: 106 Вт

Насос: 0.72 кВт

Все ніби кльово. Але всі вони пишуть середнє споживання ... Тобто мій насос також 700 вт в годину не їсть. Це пікове навантаження в моменти роботи а так мабуть 100-150. От на рахунок глибинного сумніваюся що 720 то його пікова потужність хоча маленький якийсь 10 киль мо так і є.

Рекомендував би передиитися маркування насоса в котлі. Але попередньо повинно вистачати автомобільного простенького для підтримки годин 10 точно.

Але моя порада

- Харчова ємність 100-200л для води.

- Інвертор і акумулятор лише на котел.(можна лампочки).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але моя порада

- Харчова ємність 100-200л для води.

- Інвертор і акумулятор лише на котел.(можна лампочки).

1 фактично взяли бочку 50л НЗ, в якій час від часу міняємо воду щоб не застоювалася.

2 електрику відключають як коли можуть на годину,а можуть і на півдня та без неї всерівно є незручності, в будинку проживає людина похилого віку в якої є проблеми зі здоров*ям та в наш час навіть стаціонарний телефон живиться від електрики ... а якщо потрібна швидка? з мобільного як коли то луцьк то рожище,

3. все таки схиляюсь до планування резерної лінії проводки, щось подібне бачив на заправках коли біля звичайної розетки наліпка "Генератор"

4 навіть якщо зробити декілька преобразователів та до окремого підключити наприклад по 2 акум паралельно то як їх заряжати? по одному знімати та на зарядку? коли передивлявся системи автономногоосвітленням за допомогою сонячних панелей то акуми стоять стаціонарно і система сама їх підзаряжає, було б добре щось подібне реалізувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3. все таки схиляюсь до планування резерної лінії проводки, щось подібне бачив на заправках коли біля звичайної розетки наліпка "Генератор"

Ну якраз у мене така система. Тільки наліпка біля розпридільчого щитка.

Переключив і заводь генератор.

Хоча формально якщо вся проводка на одному автоматі: автомат клац, в любу розетку включаєте генератор і живете собі далі :)

На заправках як правило дизелі, а на хороших ще й з автостартом + упс. Переключення практично невідчутне. Ну але це ніяк не можна назвати "бюджетним" варіантом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні заходив в цей магазин, і був чесно вражений...

Зайшовши в магазин спокійно вистояв чергу а коли черга майже настала один продавець зі словами: "Білий спрінтер, білий спрінтер..." він вискочив на двір. я підійшов до другого, максимально вказавши що мені потрібно Що для чого для яких цілей, від нього я почув лише: "Там.."(вказавши на кінець зала) запитавши що там? він сказав шукайте десь там і пішов спілкуватися з двома мажорами які хотіли купити акційний набір З 3-ох лампочок щей клянчяючи додаткову знижку.

Отже де ще в нас є в продажі такі пристрої ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отут трошки корисної інформації. http://www.invertor-12-220.com.ua/

Раніше була в знайомого точка на формулі з тим всім а зараз і хз мабуть в неті шукати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще колись бачив у Фуршеті в продажі, та не знаю чи існує та точка, там ще рядом коври продавали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...