Перейти до змісту

Яку воду ми п'ємо

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

deluxkangoo, попробуй здесь http://www.forumhouse.ru/forums/373/ почитать, не так всё просто к сожалению. Если вода изначально чистая, а потом желтеет - либо двух валентное железо либо коллоидное.

У меня схожая проблема, скоро анализ буду делать. Без анализа говорить о фильтрах бессмысленно, слишком много нюансов учесть нужно.

• 2 місяця потому...
  • Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Розкажу ще свою ситуацію.

Стоїть на кухні фільтр триколбовий (картриджі точно не памятаю 1 - здається 10мікрон, 2 - КУМ чи КУС смоляний і всяке інше, 3 - ніби вугільний Liquatec здається). Також між виходом з колб та краном стоїть осмотична мембрана, оскільки повноцінну систему зворотнього осмосу встановити не має можливості (габарити не дозволяють). В такому складі від якості води був не в захваті (був осад в чайниках, каструлях). Це стосується води в районі вул.Огієнка.

З весни цього року почав набирати джерельну воду в с. Баїв. Тепер вся іжа і питво готується на цій воді. Фільтровану використовую лише, в проміжках коли не встигаю підвезти джерельної. Кількість накипу значно зменшилась (а мо вже й зник зовсім), на смак вода подобається. Зберігається в посудині більше тижня в ванній кімнаті і не помічав, щоб вона зеленіла чи загнивала.

Я так розумію, що якість води з джерела все ж краща від водоканальної, чи я помиляюсь? Хто що чув про воду з Баїва? І ще цікавить як там ситуація зимою? Є можливість набирати хоч часом, чи треба буде на зимовий період переходити на фільтровану воду?

І ще одне. Недавно заходив в магазин "Аналіз води" що знаходиться біля магазину "Край". Там мені чоловік дуже гарно розрекламував їхній "РОЗГОРНУТИЙ" аналіз води, який коштує здається 190грн. Він каже мовляв, принесіть півторачку сумнівної води, і ми підберемо вам систему фільтрування, якщо вона взагалі придатна для вживання. На запитання де і хто робить такий аналіз, він перечислив декілька організацій, включаючи санепідемстанцію. За воду з с.Баїв він нічого не знає, а от Оконська каже, ще вписується в їхні рамки (в плані вмісту нітратів та заліза). Цікавить хто що чув про цей магазин та про їхній "розгорнутий аналіз"? Чи можливо краще самому занести зразки в відповідні організації? І в які саме? Якість води з Оконського джерела в мене не викликає сумнівів, але їздити туди спеціально по воду виходить дорого. Хочеться знайти щось путнє ближче. Можливо хтось знає ще джерела?

Опубліковано

Щоб перевірити той "Аналіз води" наберіть півторачку фільтрованої зворотнім осмосом води і віддайте їм, нехай проаналізують і підберуть до неї фільтр :)

Опубліковано

Щоб перевірити той "Аналіз води" наберіть півторачку фільтрованої зворотнім осмосом води і віддайте їм, нехай проаналізують і підберуть до неї фільтр :)

Гарна ідея. Було б лишніх 200грн обов'язково так і зробив би. Але трохи шкода грошей, можливо хтось із форумчан мав з ними справу? Відпишіться пліз.

А взагалі де в Луцьку є служби чи організації, в які реально можна здати воду на аналіз?

• 2 року потому...
Опубліковано

Вийняв фільтра з системи очищення питної води на кухні і жахнувася ...

Це за 2-3 місяці ... Можна представити скільки того бруду ми випиваємою...

Думаю може і два інших фільтра (один для пом'якшення, а інший для біологічного очищення води) в системі замінити на такі ж для механічного очищення ...

P.S. пр. Соборості...

post-3238-0-25321000-1435762481_thumb.jp

Опубліковано

Слабенько :)

Шкода я свої із зворотнього осмосу (на Молоді) не сфоткав. Я теж бліднів, як міняв...

Опубліковано

Для 2-3 місяців - це ще класний результат.

А вцілому, всюди де у водогоні чавунні труби - буде ідентична картинка...

Рішення - 100% пластиковий водопровід, від забора води до споживача, але це мегадорого і нереально у межах міста.

Приватний сектор\смт\село - тут вже можливі варіанти...

• 7 місяців потому...
Опубліковано

Короче полилася якась фігня з крану: жовта з якимись частинками. Воду перекрив, фільтр на вході в квартиру шоканув. Ну думаю поміняю, може дійсно давно не міняв. Розкрутив а там повно дрібних частинок ніби якась дрібна стружка. Викладу фотку нового фільтра, ідеально білого за 20 секунд до моменту зйомки. Стружку добре видно. Район - біля центру.

фото.JPG

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...