Snark Опубліковано 28 Червня, 2012 в 23:47 #51 Опубліковано 28 Червня, 2012 в 23:47 deluxkangoo, попробуй здесь http://www.forumhouse.ru/forums/373/ почитать, не так всё просто к сожалению. Если вода изначально чистая, а потом желтеет - либо двух валентное железо либо коллоидное.У меня схожая проблема, скоро анализ буду делать. Без анализа говорить о фильтрах бессмысленно, слишком много нюансов учесть нужно.
Skalyan Опубліковано 5 Вересня, 2012 в 06:23 #52 Опубліковано 5 Вересня, 2012 в 06:23 Розкажу ще свою ситуацію.Стоїть на кухні фільтр триколбовий (картриджі точно не памятаю 1 - здається 10мікрон, 2 - КУМ чи КУС смоляний і всяке інше, 3 - ніби вугільний Liquatec здається). Також між виходом з колб та краном стоїть осмотична мембрана, оскільки повноцінну систему зворотнього осмосу встановити не має можливості (габарити не дозволяють). В такому складі від якості води був не в захваті (був осад в чайниках, каструлях). Це стосується води в районі вул.Огієнка.З весни цього року почав набирати джерельну воду в с. Баїв. Тепер вся іжа і питво готується на цій воді. Фільтровану використовую лише, в проміжках коли не встигаю підвезти джерельної. Кількість накипу значно зменшилась (а мо вже й зник зовсім), на смак вода подобається. Зберігається в посудині більше тижня в ванній кімнаті і не помічав, щоб вона зеленіла чи загнивала.Я так розумію, що якість води з джерела все ж краща від водоканальної, чи я помиляюсь? Хто що чув про воду з Баїва? І ще цікавить як там ситуація зимою? Є можливість набирати хоч часом, чи треба буде на зимовий період переходити на фільтровану воду?І ще одне. Недавно заходив в магазин "Аналіз води" що знаходиться біля магазину "Край". Там мені чоловік дуже гарно розрекламував їхній "РОЗГОРНУТИЙ" аналіз води, який коштує здається 190грн. Він каже мовляв, принесіть півторачку сумнівної води, і ми підберемо вам систему фільтрування, якщо вона взагалі придатна для вживання. На запитання де і хто робить такий аналіз, він перечислив декілька організацій, включаючи санепідемстанцію. За воду з с.Баїв він нічого не знає, а от Оконська каже, ще вписується в їхні рамки (в плані вмісту нітратів та заліза). Цікавить хто що чув про цей магазин та про їхній "розгорнутий аналіз"? Чи можливо краще самому занести зразки в відповідні організації? І в які саме? Якість води з Оконського джерела в мене не викликає сумнівів, але їздити туди спеціально по воду виходить дорого. Хочеться знайти щось путнє ближче. Можливо хтось знає ще джерела?
Vadimm Опубліковано 5 Вересня, 2012 в 13:48 Автор #53 Опубліковано 5 Вересня, 2012 в 13:48 Щоб перевірити той "Аналіз води" наберіть півторачку фільтрованої зворотнім осмосом води і віддайте їм, нехай проаналізують і підберуть до неї фільтр
Skalyan Опубліковано 6 Вересня, 2012 в 09:05 #54 Опубліковано 6 Вересня, 2012 в 09:05 Щоб перевірити той "Аналіз води" наберіть півторачку фільтрованої зворотнім осмосом води і віддайте їм, нехай проаналізують і підберуть до неї фільтр Гарна ідея. Було б лишніх 200грн обов'язково так і зробив би. Але трохи шкода грошей, можливо хтось із форумчан мав з ними справу? Відпишіться пліз. А взагалі де в Луцьку є служби чи організації, в які реально можна здати воду на аналіз?
BARAKUDA Опубліковано 1 Липня, 2015 в 14:58 #55 Опубліковано 1 Липня, 2015 в 14:58 Вийняв фільтра з системи очищення питної води на кухні і жахнувася ... Це за 2-3 місяці ... Можна представити скільки того бруду ми випиваємою... Думаю може і два інших фільтра (один для пом'якшення, а інший для біологічного очищення води) в системі замінити на такі ж для механічного очищення ... P.S. пр. Соборості...
Demeter Опубліковано 1 Липня, 2015 в 15:08 #56 Опубліковано 1 Липня, 2015 в 15:08 Слабенько Шкода я свої із зворотнього осмосу (на Молоді) не сфоткав. Я теж бліднів, як міняв...
Vadimm Опубліковано 1 Липня, 2015 в 15:11 Автор #57 Опубліковано 1 Липня, 2015 в 15:11 Я розумію що пошук по форуму досить тугий і малорезультативний, і все ж - навіть назва теми така жhttp://board.lutsk.ua/topic/80529-jaku-vodu-mi-pmo/
Deemon Опубліковано 1 Липня, 2015 в 15:47 #58 Опубліковано 1 Липня, 2015 в 15:47 Для 2-3 місяців - це ще класний результат.А вцілому, всюди де у водогоні чавунні труби - буде ідентична картинка...Рішення - 100% пластиковий водопровід, від забора води до споживача, але це мегадорого і нереально у межах міста.Приватний сектор\смт\село - тут вже можливі варіанти...
romaxa11 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 07:15 #60 Опубліковано 17 Лютого, 2016 в 07:15 Короче полилася якась фігня з крану: жовта з якимись частинками. Воду перекрив, фільтр на вході в квартиру шоканув. Ну думаю поміняю, може дійсно давно не міняв. Розкрутив а там повно дрібних частинок ніби якась дрібна стружка. Викладу фотку нового фільтра, ідеально білого за 20 секунд до моменту зйомки. Стружку добре видно. Район - біля центру.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.