Перейти до змісту

Офісна громадська будівля. Як туди потрапити?

VilanS

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня всім юристам. Підкажіть будь ласка ситуацію. Що? Як? і Де?)

Сьогодні зайшов в будівлю громадського призначення, де розміщуюються офіси фірм. Будівля знаходиться недалеко Академії рекреаціних технологій і права на Конякіна.

Там є охорона, яку вони розмістили. Жіночка зупиняє і каже: "Ви куди?".

Я не називаю нічого, кажу на перший поверх.

Вона: "До кого?"

Відповідаю: "Це не суттєво."

Вона: "Я Вас не пропущу."

Кажу: "Запишіть мене в журнал. Хто йде і коли йде."

Одним словом так розмовляли 5 хвилинь, ще підійшла до якогось чоловіка, він там мабуть адміністратор чи завгосп.

Він каже ми Вас не пропустим. Кажу запишіть. Він відповідає, якщо Ви не кажете до кого йдете і нащо, ну нащо вони вже знехтували, то

ми Вас не пропустим.

Питання: Чи мають вони таке право? якщо людина йде і не каже до кого і нащо не пропускати? Чи це правомірно і по якому закону офісні

будівлі почали бути режимними об'єктами?

Я згідний, щоб записали мене і о котрій я прийшов і тоді можу йти по будівлі де завгодно. Чи це приватна власність? Але в журналі відвідувань

відсутня графа до кого. Там пишуть прізвище і розписується людина.

Або колись був на Торчині то там на пропускному пункті охорона дає бейджик, пише хто по документу, час відвідування. І хтось виходить на зустріч.

Статут в них требувати не став, але дуже зацікавила ситуація в цілому!

Тобто офісні приміщення апріорі робити закритого типу, то це вже перебор і неадекват як на мене. Інші фірмі знімають офіси, а людина якщо не хоче комусь казати до кого вона йде! Охорона там що? повинна бути інспекцією? чи мати відеоспостереження, а не бути гопніками?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не знаю чи має право охорона так робити, але особисто мені здалася б підозрілою людина, яка не признається куди вона йде...

Може по офісах хоче позаглядати і поцупити щось, у випадку як хтось відвернувся?

тим більше у нинішній час...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нас на офісі все простіше, стоїть домофон, якби Ви нажали кнопку і на відповідь про мету і місце Вашого візиту, Ви відповіли б: "Це не суттєво",

Вам просто не відкрили двері і все)))

Зазвичай в офісних приміщення є прила, регламент і т.п. в яких передбачається порядок пропуску відвідувачів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та да. Зрозуміло, що коли сказати куди йдеш, то пустять.

Питання в іншому, а якщо загальне правило хтось скаже без перезувного не пускаєм. Утрірую. І це ж якби логічно і морально, не смітити.

Прижилось не прижилось, а якщо силою і встановити таке правило, то що всі з перезувним мають ходити).

Якщо подивитися з іншого боку. А якщо людина не носить паспорт. А якщо потрібно зайти. А якщо і якщо може виникати багато.

Не тільки орендодавець має права, але й інша особа повинна мати право на конфіденційність чи це якийсь студент-дизайнер йшов

і побачив гарне офісне приміщення і захотів пройтись побачити інтер'єр.

Пройти можна завжди, щось видумати, тут питання в суті того, що є. Без проблем.

Питання чи є якісь юридичні документи на загальні правила. А вже інше це вибрики приватного власника. Чи хто що встановить, то і буде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прижилось не прижилось, а якщо силою і встановити таке правило, то що всі з перезувним мають ходити).

В боулінгу потрібно перезуватись))) В лікарні вдівати бахіли))) В прокуратуру без паспорту не пустять...

Є публічні загальнодоступні місця, а є місця не загальнодоступні. В магазин тебе не можуть не впустити, для прикладу, через колір шкіри і т.п. бо це порушення твоїх прав, як споживача, а в офісний центр це вже трохи інше питання... Там компетенція власника, його правила, на які погоджуються або ні орендарі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В прокуратуру без паспорта пускають. Тільки там записують. Один раз хотів сам показати паспорт сказали не треба і записали зі слів і пішов куди треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є публічні загальнодоступні місця, а є місця не загальнодоступні. В магазин тебе не можуть не впустити, для прикладу, через колір шкіри і т.п. бо це порушення твоїх прав, як споживача, а в офісний центр це вже трохи інше питання... Там компетенція власника, його правила, на які погоджуються або ні орендарі.

Є громадські місця, а є не громадські (з обмеженим доступом). Тобі як юристу має бути видніше - офісний центр це громадське місце чи ні. Любий магазин - також приватна власність, як і офісний центр, тому підходи мають бути однакові. На мою думку приміщення офісного центру - громадське місце, а от поверх в ньому, який займає одна фірма з пропускним режимом - вже не громадське місце.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Або колись був на Торчині то там на пропускному пункті охорона дає бейджик, пише хто по документу, час відвідування. І хтось виходить на зустріч.

Статут в них требувати не став, але дуже зацікавила ситуація в цілому!...

Торчин це є приватне виробництво, а не громадська організація. Так як це приватна власність то і правила відповідні, і не вам їх встановлювати.

По друге, Торчин це є харчове виробництво, яке вводить додаткові обмеження, раптом ви, не дай Боже! в цей момент хворієте на якусь заразну хворобу, і ніхто вас не пустить, щоб не наразити небезпеці продукцію, яка випускається підприємством.

На підприємстві їздить внутрішній транспорт, і ніхто не захоче мати за вас відповідальність, якщо через вас з вами не дай Боже! станеться нещасний випадок, через вашу необережність та необізнанність.

Ну і спробуйте просто так попасти, наприклад на Кромберг, я думаю що поцілуєте "вертушку" на вході :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є громадські місця, а є не громадські (з обмеженим доступом). Тобі як юристу має бути видніше - офісний центр це громадське місце чи ні. Любий магазин - також приватна власність, як і офісний центр, тому підходи мають бути однакові. На мою думку приміщення офісного центру - громадське місце, а от поверх в ньому, який займає одна фірма з пропускним режимом - вже не громадське місце.

Десь читав про загальнодоступні громадські місця, приватну власність і закон. То там юристи пояснили, що порушенням закону буде якщо порушується гендерна рівність, типу білого пустили, а негра чи китайця - ні, чоловіка пустили, а жінку - ні, християнина пустили, мусульманина - ні. А якщо правила для всіх однакові, то ніякого порушення і немає. Тобто якщо у всіх запитують куди йдеш, то нічого не вдієш або кажеш або на вихід. Все таки приватна територія з своїми правилами (однаковими для всіх).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну і спробуйте просто так попасти, наприклад на Кромберг, я думаю що поцілуєте "вертушку" на вході

Завод - будь то Кромберг чи Торчин - не є громадським місцем. Любе службове, виробниче приміщення теж не є громадським місцем. Хоча мене часто напрягає оця розмита межа між "громадським" і "не громадським".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та справа в тому, що заходячи в будь-який офісний центр Орендар цікавиться чи є там охорона та пропускна система і якщо є то великий плюс) Бачили на дверях надписи "Торговим агентам не заходити", а в нормальних офісних центрах такого не побачиш, бо там всіх підряд не пускають.

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про заходи щодо попередження та зменшення

вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу

на здоров'я населення

громадське місце - частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони;

Тобто навіть із визначення випливає, що це не завжди доступне для всіх місце)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Або колись був на Торчині то там на пропускному пункті охорона дає бейджик, пише хто по документу, час відвідування. І хтось виходить на зустріч.

Статут в них требувати не став, але дуже зацікавила ситуація в цілому!...

Торчин це є приватне виробництво, а не громадська організація.

Ну і спробуйте просто так попасти, наприклад на Кромберг, я думаю що поцілуєте "вертушку" на вході :)

Electronshik, я розумію, що інтонацію прочитали. Смисл в моїх словах в тому, що якраз за Торчин я написав, що там все чітко і це люкс)))

А тут в журналі записують імя і коли прийшов, розписатись. Тим більше охорона каже: "Скажіть куди йдете я Вас і без запису пущу."

)))))))) Ну, якось смішно і неадекватно. Типу мам можна я гуляти піду. А чому? Нууу, бо гуляти. Поки не скажеш чому, не пущу.

Чи ще дивніше куди гуляти) як ніби зможе проконтролювати. Апріорі змушують людей брехати, а інших тупо казати правду і не думати до чого це веде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема фуфло...вибачте, але це дійсно так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приміщення - це нерухоме майно певної фізичної чи юридичної особи. і вона (особа) вирішує про доступ до неї (будівлі) сторонніх осіб.

в Законі вище - ключове слово "вільно, чи за запрошенням".

Якщо Ви прийшли конкретно до якогось орендаря, то він спуститься і забере Вас з вахти, а якщо так просто, подивитись на ремонт - то вибачайте. але не можна.

за це орендарі навіть доплачують, щоб "лєві" люди не шастали, і "вахтьори" для цього сидять і камери є.

це те ж саме, що я прийшов до тебе додому.

ти відкриваєш двері і кажеш "ти до кого?". А я відповідаю: "не важливо, я тут на балкон хочу зайти, але ти можеш записати о котрій я прийшов і моє прізвище".

ось така суть - незваний гість - гірше татарина і в офісі також.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Немала баба клопоту - купила порося ;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...