Перейти до змісту

Вбивство міліціонерів в Києві, або Музичко-2?

fedot

Рекомендовані повідомлення

Ситуація, м'яко кажучи, незрозуміла.

Офіційну версію навіть не викладатиму. Хоча, навіть і по ній, провладці не мають права "виносити вирок" будь-кому, це робить лише суд.

Питання в іншому:

- це "план" по сєпаратистам-терористам-мінерам і т.д., який має на меті показати суспільству продуктивну роботу МВС/СБУ/і т.д, паралельно "нав'язуючи" думку, що крім влади ніхто не захистить (такий сценарій в мацкалів успішно запущено і функціонує, з "липовими" терористами і справжніми терактами та трупами)?

- планомірне "винищення" добровольчих батальйонів, підготовка і керування напрямком суспільної думки до цього?

- придумане "на ходу" пояснення, якого треба тепер дотримуватися всіма силами - або визнавати, що у нас виникло угрупування ККК чи Біла Стріла?

- набухано-укурені "вояки" із синдромом війни вирішили трохи розважитися, заодно "дати просратися лягавим", та й по Єремєєву "вдарить рубльом"?

- вдала, дещо домонтована ситуація, яка на руку п'ятій колоні. З цієї події реально може виникнути щось, на зразок Майдану, боюсь, значно кривавіше.

- ситуація, яка показує Українцям, що вони таки прорахувалися з вибором, і примушує шукати шляхи для виправлення ситуації. Кардинально і терміново.

Цікавить думка бордівчан.

ВІДМОРОЗКИ vs ПРАВОСУДДЯ: НА МЕЖІ ВІЙНИ

Мєнти вишибають двері квартири. Вони озброєні, у броніках та касках - беруть небезпечного терориста.

Небезпечному терористу 18 років, стать - жіноча, стан здоровя - інвалідність після трьох контузій на фронті.

Її не було на місці злочину, навіть за версією слідства, всі докази вини - "покази" побитих до непізнаваності неповнолітніх затриманих. Вона - "організатор та натхненник теракту"

На стіні - червоно-чорний прапор. Мєнти зривають його, шматують та топчуть ногами: "Сучка, буде тобі Майдан!".

Місце дії - Винниця, батьківщина Вєрховного Кандітєра. Час дії - два дні тому.

Далог зі слідчою по справі "терористки": "Ви кто? - Представник Спілки ветеранів АТО. - А зачєм ви туда вообще єхали? Із-за такіх как ви мой город Луганск сєйчас в огнє!".

Місце дії - Київ, Дніпровський райсуд, час дії - сьогодні.

Три дні тому хтось за якихось обставин стріляв у колишніх (вони бувають колишніми?..) "Беркутів". З боку "Беркутів" 2 двохсотих, 3 трьохсотих. "Беркутами" застрелено 20-літнього хлопця. Це - факти. Все інше - поки що версії та оцінки.

У нормальному супільстві стріляти у поліцейських - тяжкий та небезпечний злочин. Тих, кого у цьому підозрюють, арештовують та судять, з дотриманням процедури незалежного суду та гарантованим правом на захист. І якщо визнають винними - дуже довго тримають у тюрмі та засуджують всім суспільством. Це - очевидні банальні істини, які у нормальній країні навіть не треба пояснювати, це всім зрозуміло з дитинства. Але...

Так, далі починаються вічні українські "але".

У нормальному суспільстві 18-літні дівчата не отримують три контузії на фронті, поки здорові вгодовані мужики - спецназівці сидять за їхніми спинами в тилу.

У нормальному суспільстві затриманих за підозрою у злочині до судового вироку вважають "підозрюваними", а не публічно устами міністра внутрішінх справ задовго до суду оголошують винними. І тим більше у нормальному суспільстві міністр не називає підозрюваних "відморозками" та не оголошує наперед їм пожиттєвий вирок.

У нормальному суспільстві затриманих не катують так, що навіть вимушене написане казеними словами "зізнання" зламаний пацан змушений читати спиною до камери - щоб не видно було розтрощеного обличчя.

У нормальному суспільстві вбивць поліцейських судять за вбивство поліцейських, а не намагаються абсолютно "за вуха" пришити їм ще й "підготовку терористичного акту".

Зрештою, у нормальному суспільстві у загиблих беркутів не було б жодного шансу опинитись на цій злощасній заправці, ще й по формі та зі зброєю. Бо у нормальному суспільстві вони вже рік сиділи б у вязниці за розстріл Майдану, або принаймні давно б були звільнені з поліції без права носіння зброї та будь-якої державної служби.

Тому у нормальному суспільстві певно було б аморально захищати малолітніх "відморозків" - це професійно робив би їхній адвокат, суддя збергав би безпристрасність, а решта суспільства могли б їх щиро засуджувати.

Не знаю, я ніколи не жив у нормальному суспільстві, тільки частенько там бував по роботі.

Живу ж в Україні. Країні, де нечисленні затримані вбивці Небесної сотні радісно регочуть навіть в залі суду, дивлячись в очі батькам загиблих, а їхні ще не затримані співучасники пікетують суд зі словами "Мало ми вас на Майдані постріляли!".

Країні, де неповнолітні дівчата йдуть на фронт, лишаючи за спиною вгодованих відморозків у мєнтовській формі.

Країні, де в перші дні після революції мєнти розстріляли героя України, Чечні та Грузії Сашка Білого, новопризначений "революційний" міністр покрив цей злочин, а ми всі разом це проковтнули.

Країні, де менти катують підслідчих та вибивають у них визнання абсолютно неможливих терактів.

І водночас - ведуть чемні перемовини з терористами які заживо різали животи нашим активістам та катували полонених солдатів - ой, вибачте, вони вже не терористи, вони "офіційні представники ДНР та ЛНР". Терористом тепер призначено Віту Заверху - вісімнадцятирічну тричі контужену дівчину-доброволця з "Айдару". Логічно - це ж вона невідомо "нащо приїхала" воювати у "палаюче місто" шановної пані слідчої...

Країні, де міністр наперед визначає вину підозрюваних та навіть озвучує їхній вирок.

Країні, де в ці самі дні цей самий міністр захищає свого заступника, пубілчно зловленого на корупції, а його радник за кошти платників податків літає з коханкою в Гімалаї під приводом "рятувальної операції".

Країні, де родини вбитих катів "Майдану" одразу отримали від "революційного" міністра квартири та пенсії, а родини сотень загиблих та тисячі зкалічених бійців досі не мають ні копійки компенсації.

В нормальному суспільстві вбивати поліцейських - злочин.

В цій країні - не факт.

Я воював за цю країну. І Віта Заверуха також за неї воювала.

Це - наша з нею країна.

Трохи менше року тому ми з нею та з іншою "незручною" та "відмороженою" українкою Надєю Савченко з тяжким боєм брали висотки під Луганськом, біля селища Металіст. Надя тоді потрапила в полон, багато наших назавжди там лишились. Нам з Вітою поталанило більше, ми вижили і після бою оглядаючи трупи знайшли у кишенях двох мертвих ворогів "вісточку з Винниці" - посвідки двох винницьких "беркутів", підписані особисто Захарченком у грудні 2013. Це було чесно, правильно та логічно - Майдан тривав, ми були по один бік, а відморозки - по інший, під прикриттям російської броні.

Там, на Сході, відморозки програли, і лиш за спинами кількатисячної армії РФ змогли залишити за собою невеликий окупований плацдарм.

Тепер вони беруть реванш тут - у Дніпровському суді, у МВС на Печерську, у "взятій з боєм" "бандерівській" квартирі у Винниці...

В цій країні не так багато землі. В ній не вистачить місця одночасно всім нам - українцям, патріотам, доброволцям, та відморозкам з "Беркуту", слідчим з "палаючого міста, куди нас ніхто не звав", тим для кого червоно-чорний прапор - ворожий, і хто "ще покаже нам Майдан". Рано чи пізно хтось має поступитись та піти, або ми, або вони. Якщо ніхто не поступиться - одній зі сторін лишиться по 2 квадратних метри на тіло, а решті - те, що лишиться від країни після "остаточного рішення".

Кандітєру, "революційному міністру хвейсбуку та твітеру" та їхнім відморозкам варто зрозуміти, що терпець інколи має край. Є межа, після якої змінюються поняття.

Те, що було "провокацією" 1 грудня 2013, 19 січня 2014 стало героїчним чином та революцією. Незаконні воєнізовані формування інколи стають Самообороню Майдану, а "терористичний акт" - актом вимушеної самооборони.

Бунт стає революцією, а натовп - нацією. Цей процес називається просто - історичний прогрес.

В ході такого процесу "вбивство правоохоронців" стає вимушеним та необхідним відстрілом відморозків.

У "двобої" з недосвідченими малолітками роками треновані за наші податки "беркути" зазнали поразки з рахунком 2:1 по "двохсотих", не рахуючи трьох поранених.

Якщо зброю доведеться взяти нам, досвідченим дорослим ветеранам так і неоголошеної Кандітєром війни - рахунок буде дещо іншим, гадаю кожний з нас прихопить з собою від трьох до десятка відморозків у погонах. А на відміну від Майдану, тепер нам всім є де та що взяти до рук.

Чи буде перейдено межу, і чи доведеться продовжити рахунок дохлих беркутів вже далеко від "Луганди"? А це вже вирішуємо не ми.

Як і в часі Майдану, питання межі визначаємо не ми, законослухняні громадяни, а ті, у кого зараз в руках "пульт управління" відморозками в уніформах.

Якщо процес Заверухи та інших "винницьких терористів" буде прозорим та справедливим, з реальним захистом, з реальними звинуваченнями та доказами, а не викатованими неможливими "визнаннями підготовки терактів", з обєктивним розглядом обставин справи, вивченням особистостей підозрюваних та жертв - в цій країні можна співіснувати мирно, і єдиний ворог - окупанти на Сході. В такій країні вбивати поліцейських негарно, і для нас, ветеранів, є багато більш привабливих справ та занять.

Якщо ж ми побачимо чергову ментовську розправу над визначеними наперед "тєрпілами" та публічне збиткування совково-януковицьких мусорів над законом та над вчорашніми солдатами, побачимо як нашим вчорашнім катам "згори" дають сигнал "реваншу за Майдан" - що ж, це стане серйозним викликом.

На виклик 16 січня ми відповіли коктейлями та барикадами, на виклик Путіна - добровольчими батальйонами. Гадаю, ми знайдемо чим відповісти подурілому від безкарності "міністру твіттера", недобитій рік тому беркутні та решті відморозків.

Поки що - максимальний репост, і увага до процесу.

Можливо, можновладці схаменуться, процес пройде дійсно законно і обійдеться без крові.

Ще поки можливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Надибав, власне, іншу сторону медалі.

За посиланням інформації більше.

Новые подробности о задержанных по расстрелу милиции в Киеве

ХТО РОЗСТРІЛЯВ ПАТРУЛЬ «БЕРКУТУ» В КИЄВІ?

В ніч з третього на четверте травня близько другої ночі група осіб скоює збройний напад на АЗС «WOG» по вулиці Крайня, 1 на Троєщині. Грабіжники прострілили руку одному з працівників АЗС та винесли сейф з восьмистами гривнями.

Десь в той же час в радіо-ефірі МВС звучить орієнтування на пошук нападників на патруль міліції. Стверджують, що розстріл відбувся за адресою Шолом-Алейхема, 7 на Лісовому масиві.

Зранку четвертого травня по вулиці Бойченка, що неподалік місця перестрілок, міліція затримує групу молоді, яка підозрюється у скоєних нападах. На квартирі знаходять декілька автоматів та гранатометів.

Затримані:

1. Віта Заверуха – 19 років, напівсирота, доброволець «Айдару» з перших днів війни, учасник багатьох боїв першого пасіонарного складу батальйону, затримана міліцією за підозрою у розстрілі патруля «беркуту», нападі на пост ДПС на Броварському шосе та пограбуванні регіоналівської заправки WOG.

"Віта розповідає, що на війні навчилася всього: стріляти з усіх видів зброїв, не спати ночами, тікати від ворожих куль. Переживати смерть товаришів. Не раз смерть “дихала в обличчя” і самій дівчині. Бойове хрещення Віта отримала під Луганськом, під час боїв за Щастя:

- Під Металістом кулі та снаряди летіли по нас з усіх сторін. Я просто впала на спину, - розповідає дівчина. - Вперше побачила кулю в польоті настільки близько. Вперше моє лице підігріла хвиля від снаряду. Вперше біля мене розлетілася від болванки голова мого друга... Стільки смертей від разу я ще не бачила. Я впала серед дороги і дала пару чергу кудись в темноту. До ранку під дощем без теплих речей ми лежали на бойовій в окопах. На ранок залізли в БТР трішечки поспати.

Емоції, сльози, істерики мені не властиві. Все тримаю при собі. Якось ми розтягували трупи товаришів, і у одного трупа відпала нога… Іншого разу ми з хлопцями дуріли, бігали, рвали абрикоси, і один сховався з тими абрикосами в ямі. За хвилину щось рвануло, і мене відкинуло від тієї ями на кілька метрів. Дивом не втратила свідомість, а на чолі була кров. Не моя - товариша розірвало на шмаття, а його відірвана рука вдарила мене по обличчю… Там я отримала контузію, порвало барабанну перетинку.

Ще в травні цього року на Віту влаштували справжнє онлайн полювання за нібито причетність до загибелі людей в Одесі - дівчина отримувала до 600 повідомлень з погрозами на добу. Зі словами “За Россию ответишь!” на дівчину напали тоді ж і неподалік власного будинку.

Реагує Віта досить оригінально. Пише одне й те ж: мені байдуже, думайте, що хочете. І додає провокаційні фото з “зігом”, запальничкою над георгіївською стрічкою, у камуфляжі та з автоматом, біля пам’ятника Бандері. І іронічно підтверджує: “Так, я фашистка і нацистка, а “Майн кампф” мені за настільну книгу. І я вас не боюся” (з інтерв’ю Віти - http://vsim.ua/revol...u-10410741.html)

2. Андрій Романюк – 17 років, напівсирота, витягував поранених під час розстрілу Майдану, на війні був снайпером в одному з добровольчих батальйонів, затриманий.

Сюжет ТСН з Андрієм -

3. Вадим Пинус, позивний «Морган» - 23 роки, доброволець батальйону «Айдар», пізніше перейшов у «Азов», має державну нагороду за участь у війні , загинув під час затримання міліцією.

З сайту сепаратистів про Пинуса:

«Участник майдаунских шабашей весной в Харькове, с осени 2014 года - солдат карательного батальона "Азов", в февральских боях в районе Широкино командовал расчетом укропского ПТУРа, на счету которого - минимум две единицы техники ополчения и десятки сожженных домов мирного населения. Отличается особой жестокостью и дерзостью.»

4. Микола Монішенко – 17 років, ультраправий активіст, студент київської гімназії «Домінанта», затриманий.

На Монішенко було орендована квартира в Дніпровському районі в якій переховувалися бойовики після розстрілу «беркуту».

5. Євген Кошелюк – 20 років, доброволець батальйонів «Айдар», «Торнадо», «Азов». Затриманий.

МВС звітує лише щодо трьох затриманих осіб. Вірогідно Віта Заверуха на даний момент, або ще не є затриманою, або ж міліція ще це замовчує.

«Беркутівці»:

1. Романенко Юрій – командир взводу «Беркут», учасник засідки на «Автомайдан» на Кріпосному провулку - http://roadcontrol.org.ua/node/2590

2. Христенок Юрій – водій взводу «Беркут», учасник засідки на «Автомайдан» на Кріпосному провулку - http://roadcontrol.org.ua/node/2590

«Беркутівець» з дуже схожим на обличчя Христенока буцає машину активістів після розгрому - https://youtu.be/BsPDEnQncHw?t=22s

Імена трьох інших постраждалих міліціонерів невідомі.

Сім’ям загиблих «беркутівців» нададуть компенсації та квартири.

Працівник заправки «WOG» з простріленою рукою знаходиться в лікарні.

Аваков заборонив номера «ПТН-ПНХ». Вже наступного дня керівник ДАІ у Києві відзвітувався що затримано і відправлено на штрафмайданчики декілька авто з «неналежною регістрацією».

Характерно, що по закону ДАІ не мають права затримувати і доправляти на штрафмайданчики автомобілі, якщо вони не заважають руху. Штрафмайданчики – це своєрідна форма рекету та вимагання грошей з водії. Під шумок розстрілів, даішники Києва просто отримали нагоду відібрати авто у кількох громадян :) Нічому їх життя не учить.

16 квітня у Києві розстріляли Калашникова і Бузину. Наступного дня Віта Заверуха написала:

«Перемога може бути лише за радикальною дією - агітація та вбивство. Мітингами, пікетування та іншою показухою вже нічого не добитися. Дія має бути завжди різкою. Чим менше часу тратиш на дію, тим довше триває її ефект.»

Тим часом, після цих подій прем’єр-міністр Яценюк ініціює велику спецоперацію проти злочинності по всій країні.

Проти самого Яценюка працює у Верховній Раді комісія, що розслідує розкрадання семи мільярдів гривень.

Діти війни з автоматами. І корупціонери, що намагаються вберегти для себе «громадський спокій».

Попереду важкі часи, друзі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скажу коротко - хірпросциш.

Якщо в деталях, то сильно ржав як взнав що на азс (!) WOG (!) у Києві (!) не було відеоспостереження (!).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скажу коротко - хірпросциш.

Якщо в деталях, то сильно ржав як взнав що на азс (!) WOG (!) у Києві (!) не було відеоспостереження (!).

А я не ржав - а почав шукати, який банк у нас працює до 23-ї (інкасацію ж провели? - провели).

А реально - 18.00 то, я думаю, крайній строк.

З 18.00 до 01.00 (чи коли там) 800 гривень в касі? 40л бєнзу? В Києві?...ну-ну...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не вірте мусорам - на цих дітей вже всі вбивства хочуть повісити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вважаю прийшла пора в нас ввести смертну кару,або пожиттєве за вбивство правоохоронця , що знаходиться при виконанні обовязків.

Закон понад усе.Інакше ніколи не виберемося з руїни анархії татотальної зневаги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а кого рахувати правоохоронцем - добровольців які рік захищають право України бути незалежною, чи ментів, які лупцювали малолєток, а зараз ховаються в тилу і вбивають ГЕРОЇВ.

ЗІ: наскільки зрозумів менти перші почали стріляти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nokian,Закон, кажете, понад усе? В Україні?

Не знаю - чи сміятися, чи йобкатися.

Наївно запитаю: а що треба ввести, як покарання, за відбиті нирки, вибиті зуби і т.д в людей, які виходять з приміщень міськвідділів?

Знаю, побої середньої тяжкості....По "закону" навіть строк ув'язнення за це існує. А чи багато співробітників засуджено і посаджено?

Закон у нас НЕ працює.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головний тюнінг гнилої кантори Сракова - це напис на автомобілях: "Поліцаї", по бокам можна і свастики і зірочки - кому як до вподоби. Срань народу.

Нокіан, весняне загострення? Вже ніби попускало? Не забувай приймати таблетки, мусаролюб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я не ржав - а почав шукати, який банк у нас працює до 23-ї (інкасацію ж провели? - провели).

А реально - 18.00 то, я думаю, крайній строк.

З 18.00 до 01.00 (чи коли там) 800 гривень в касі? 40л бєнзу? В Києві?...ну-ну...

Банк шукати не потрібно.

На АЗС є чіткі вимоги по знаходженню суми готівки в касі.

При накопиченні певної суми робиться вилучення і гроші кидаються в сейф, до якого ключ є тільки в начальника АЗС. Гроші кидаються через прорізь (система копілки). На єроміних АЗС це було впроваджено як мінімум ще років 10 років тому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добре подумайте для чого владі тримати при званнях, посадах вбивць і садистів, які під тисячами камер калічили, вбивали громадян власної країни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ой не варто бути таким категоричним, ні в одну сторону, ні в другу. Бо колись багато спілкувався з шофером слідчо-оперативної групи, багато років тому. Стільки всього понарозказував, й судячи з обьему, то мала частина з того , що було й є. Як не крути, але коли щось стаєтся кримінального характеру, то пересічний громадянин біжить таки в міліцію, а не до бандюків чи куди інде. З іншої сторони, в армії, зі мною служило відносно велика кількість донецьких, ті теж порозказували, що робилось в донецьких *обізьянніках* , як там човпуть й мудохають затриманих, волосся на голові дибом ставало. Тому однозначного ставлення, *що всі мєнти казли*, чи *всі мєнти хароші* якось не получаєтся

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з фб Кирило Сергєєв

Тим, хто вже звинуватив Віту Заверюху

Ви її звинувачуєте у тому, що в неї є фото з нациською символікою

Вже звинуватили у тому, що вона вбила міліціонерів

Вас мало хвилює, що вона в сізо не за звинуваченням у нацизмі

І що на день вбивства міліціонерів, її навіть не було в Києві

Ви вже їх засудили і відкрили шлях нашим правоохоронцям, колись, так засудити і вас. Без слідства, незважаючи на алібі і 100%-ві гарантії вашої невинуватості. Вам припишуть що завгодно і кинуть це у ЗМІ, і всі будуть кричати - винний! Ви будете розгублені, що вашу долю вирішили декілька міліціонерів, які просто несхотіли шукати реальних злочинців, а розбиратись не схотів ніхто, всі сказали - винний!

І якщо ви щось скажете проти, вам викинуть в провину будь-який ваш особистий недолік:

Він винний організації теракту, бо в нього у соцмережі фото зі свастикою - і всі скажуть: винний!

Він винний у крадіжці бубліків, бо до 8-ми років мочився в штани - і всі скажуть: винний!

Він винний у геноциді євреїв, бо якось співав Рамштайн - і всі скажуть винний!

В Україні кількість виправдальних вироків складає 0.38 % поруч з європейськими 25-35 % від загальної кількості вироків. А це означає не тільки те, що у нас в тюрмах сидить мінімум 25-35% невинних людей, але і те, що 25-35 % реальних злочинців щороку залишаються на волі.

Ви так скажете, і вас звинуватять і вам буде вкрай самотньо і незрозуміло, за що? І ви наврдчи згадаєте, як колись, самі так звинувачували не розбираючись, і самі кричали: Винний!

Ви відчуватимете приблизно те саме, що мав відчувати Юрій Луценко, коли його ж нещодавні підопічні, із систему, яку він сам творив, катували його в допустимих межах ним же збереженної системи.

В мене нещодавно звинуватили в тому, що до Віти у мене суб'єктивне ставлення, бо ми разом воювали. Та я відповів: В мене суб'єктивне ставлення до системи, в якій досі тримають в СІЗО людину, яку за умови чесного правосуддя, навіть до справи не залучили би, ну максимум у якості свідка, бо занадто повний комплекс доказів її непричетності до цієї справи.

І щодо ідеї мстителів, хоч я в неї і не дуже вірю. Так це сигнал нашій владі, бо народний самосуд так рівносно підтримують лише там, де правоохоронної і судової системи вже немає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...