Перейти до змісту

Як побороти чайникам вірус?

lilechka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

shvezigor - раз не розшифровував, то не пиши так впевнено бо сам собі риєш яму

Я це пишу, бо мене, дивує оця параноя на рахунок вірусів... Не такі вони страшні як їх малюють, і завжди можна знайти вихід.

• Відповідей 72
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

перша порада установі, якщо компи включені, то відєднати їх від живлення і нічого самим не робити, якщо їм цінна інформація яка на компах була, хоча і не факт, що це допоможе минуло вже багато часу.

Мабуть що пізно.... Ліля писала, що отримали на один, "відкрили", потім відкривали на іншому - ...."Відкрили, роздрукували, нічого не розуміючи, Потім відкрили даний лист на іншому комп'ютері..."(с)
Опубліковано

[дивує оця параноя на рахунок вірусів... Не такі вони страшні як їх малюють, і завжди можна знайти вихід.

...німа базара... питання тіко в ціні :)

Опубліковано
Я це пишу, бо мене, дивує оця параноя на рахунок вірусів... Не такі вони страшні як їх малюють, і завжди можна знайти вихід.

Не ловили ви ще, мабуть, шифратора.

Опубліковано

дивує оця параноя на рахунок вірусів... Не такі вони страшні як їх малюють, і завжди можна знайти вихід.

Це не параноя - а факт.

Значить - страшних вірусів не бачив, раз так говориш.

Так можна - але зазвичай він - не такий простий.

Опубліковано

дивує оця параноя на рахунок вірусів... Не такі вони страшні як їх малюють, і завжди можна знайти вихід.

Це не параноя - а факт.

Значить - страшних вірусів не бачив, раз так говориш.

Так можна - але зазвичай він - не такий простий.

Ну тоді оголість весь список, хто і за який час, бачив той шифратор. Що не зміг нічого зробити, і прийшлось всю інфу вбити ?

Не ловили ви ще, мабуть, шифратора.

А ви скільки зровили ?

Опубліковано

народ, ну видихайте... воно вам тра ? :) хватить глумитися з людини

ми не злі,

просто хочемо застерегти інших користувачів

і від вірусів, і від "рєшателей"

Опубліковано
А ви скільки зровили ?

Неважливо. Часто спілкуюсь з тими, хто зловив. Цього достатньо?

Ні цього не достатньо, бо багато хто тільки розказує що бачив, що їх багато що вони щось там роблять. А як при ходить до діла то ні то не я то мені казали то я бачив... Я сказав так як є, на своїй практиці злосних яких не можна було б побороти не зустрічав. Тому хочу чути реальну статистику.

Опубліковано
Ні цього не достатньо, бо багато хто тільки розказує що бачив, що їх багато що вони щось там роблять. А як при ходить до діла то ні то не я то мені казали то я бачив... Я сказав так як є, на своїй практиці злосних яких не можна було б побороти не зустрічав. Тому хочу чути реальну статистику.

О, то у вас все ще попереду ^_^

Статистику? З восьми випадків двоє заплатили а шестеро переставили систему на новий вінт і чекають ліків. Інші, яких хз точно скільки, лікувались CureIt'ом.

Опубліковано

Ну тоді оголість весь список, хто і за який час, бачив той шифратор. Що не зміг нічого зробити, і прийшлось всю інфу вбити ?

ну зловила моя колишня директриса.

Так само лист був десь із Італії. Це для неї норма. Прийшов лист у "архіві" cab. Відображалося воно як архів. Відкрила, там якийсь лист із хз чим. Якийсь текст.

Далі, через кілька годин, вона сказала, що не може відкрити жодну фотку з флешки і жоден документ doc / xls / xlsx.

Коли прийшов і глянув - все стало ясно. Якраз перед тим читав вищезгадувану тему про вірус-шифратор.

На сайті вірус-інфо мені допомогти не змогли. Нажаль....

Це із останнього.

Опубліковано

ну зловила моя колишня директриса.

Так само лист був десь із Італії. Це для неї норма. Прийшов лист у "архіві" cab. Відображалося воно як архів. Відкрила, там якийсь лист із хз чим. Якийсь текст.

Далі, через кілька годин, вона сказала, що не може відкрити жодну фотку з флешки і жоден документ doc / xls / xlsx.

Коли прийшов і глянув - все стало ясно. Якраз перед тим читав вищезгадувану тему про вірус-шифратор.

На сайті вірус-інфо мені допомогти не змогли. Нажаль....

Це із останнього.

Маєш даний вірус ? скинь.

Опубліковано

1 словом нашому брату добавиться роботи.

Користуйтесь нормальними антивірусниками (хто що полюбляє) і поновлюйте їх своєчасно - не матиме клопоту.

P.S. майте нормального admina :)

Опубліковано

Маєш даний вірус ? скинь.

Не маю, не колекціоную. Да й сам вірус нічого тобі не дасть.

Забув додоати.

Вірус своєї роботи не доробив. Бо інакше була б картинка на екрані, яку я уже самотушки знайшов. Один із не багатьох jpg файлів, який був не тронутим.

На картинці була інструкція.

Скачати tor-browser зайти по конкретній ссилці і там буде інструкція що робити далі, куди слати бабулєс.

АПД. Антивірус стояв, і стояв оновлений. Це файлик, який шифрує. Він не несе загрози сам по собі.

Опубліковано

1 словом нашому брату добавиться роботи.

Користуйтесь нормальними антивірусниками (хто що полюбляє) і поновлюйте їх своєчасно - не матиме клопоту.

P.S. майте нормального admina :)

"Нормальний антивірусник", не панацея від всіх бід))) Та й не існує антивірусника, фаєрвола, і інших "допоміжних", які б на 100 процентів захищали систему.Скорше, "не блукати" там де не знаєш", і не "відкривати" сумнівні листи і за-архівовані файли від невідомих "добродіїв")))
Опубліковано

і не відкривайте файли з пошти

Опубліковано

в таких випадках - 99,9% - людський фактор. І комп'ютерна не обізнаність (щоб не сказати - безграмотність). Мінімальні необхідні знання, якими нехтують усі користувачі - призводить до таких наслідків.

Опубліковано

чим допомогти ? я в перших повідомленнях писав - пишіть, домовимось .. і тут вже багато хто пропонував послуги .. комусь написали ? поки що прочитав тільки що "телефонують по фірмах" .. якщо є гроші нести на фірму і не довіряють тим людям що пропонують послуги тут - для чого тема ?

допомогли визначити що це за фігня і що антивірусом вона не лікується

Дякую!

комп не мій, гроші не мої. Ваші варіанти я запропонувала, а володільці хай вирішують що робити

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Тим кому цікаво напишу як вирішили проблему, хоча більшість і так здогадується :)

Програмісти Луцька не змогли побороти вірус. Всі дані були знищені, система перевстановлена

Опубліковано

з програмістами особисто не знайомилась - імен сказати не можу

для ремонту потрібна була саме фірма (через юридичні тонкощі), а не фрілансер (навіть якщо він реально крутий)

ПіСі: перефразую, звертались не до програмістів, а до працівників фірм з обслуговування комп"ютерів

Опубліковано

звертались не до програмістів, а до працівників фірм з обслуговування комп"ютерів

А можна запитатися? Скільки їм заплатили ? За те, що вони НЕ зробили.

ЧИ грошей не взяли?

Опубліковано

звертались не до програмістів, а до працівників фірм з обслуговування комп"ютерів

А можна запитатися? Скільки їм заплатили ? За те, що вони НЕ зробили.

ЧИ грошей не взяли?

здається, близько 400 грн за два компа

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...