Перейти до змісту

Помер "батько сінгапурського економічного дива" Лі Куан Ю


bublik007

Рекомендовані повідомлення

Тема для роздумів прем'єрам колишнім і майбутнім, як пропрацювати прем'єром 31 рік, і залишитись ЛЮДИНОЮ в пам'яті людей....

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу прем'єр-міністра країни.

"Прем'єр-міністр з глибоким сумом повідомляє про відхід пана Лі Куан Ю, першого прем'єр-міністра Сінгапуру. Пан Лі мирно помер в головному госпіталі Сінгапуру", - йдеться в повідомленні.

Лі Куан Ю був 91 рік.

Лі Куан Ю очолював уряд Сінгапуру з 1959 по 1990 рік. Він вважається головним творцем "сінгапурського економічного дива", в результаті якого карликова держава в Південно-Східній Азії перетворилося на одне з найбільш розвинених і благополучних у світі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читав його книгу "Із третього світу в перший".

При будівництві молодої незалежної держави головне - це політична воля. Буде політична воля на корупцію й казнокрадство - так і буде, буде воля на побудову правової держави - буде економічне диво.

Що цікаво, Лі Куан Ю був проти незалежності Сигнапуру, проти виведення американської військової бази з острова, і немає "сингапурської" національності - основу там складають китайці, малайці та інші народи. Але якраз під керівництвом кваліфікованого юриста країна не просто відбулась - вийшла в лідери в регіоні.

З книги запам'ятався підхід до міністрів - щоб переманити хороших спеціалістів з бізнесу, з розвинутих країн - треба запропонувати достойну державну зарплату, конкурентну зарплаті в інших країнах. Але крім високої зарплати, було запроваджено жорсткий контроль за корупційними доходами, і показово засуджено пару друзів прем'єр-міністра.

А ще - міністрам дали високі запрплати, але не давали службових авто. Логіка така - твої доходи дозволяють тобі купити авто, їздити на таксі, користуватись громадським транспортом чи ходити пішки - вибір за тобою. Було б непогано запровадити таке і в нас :)

Книжка об'ємна, але читалась легко...

R.I.P.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

красавчік, нам би таку людину, але наша система з білого зробить чорне...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наочний приклад того як може змінитись країна, якщо при владі люди, які хочуть процвітання своїй державі, а не дорвались, щоб розкрадати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...