Перейти до змісту

Чи доцільно збільшувати ширину батарей?

Yarchik

Рекомендовані повідомлення

А на кухні постійно дубарь, бо вікно на мікропровітрюванні - котел вимагає притоку свіжого повітря.

Хто тобі таке сказав. Яка марка котла? Турбо-котел? Якщо так, то в нього закрита камера згоряння і "свіже" повітря він отримує з тієї ж труби, що й викидає спалені гази, а не з кімнати. Провітрювати треба лише для власного комфорту і підтримання вологості в кухні.

Економії газу відчутного від збільшення площі батареї не буде але буде збільшення температури кімнати і швидкість її прогрівання: тобто можна зменшити температуру теплоносія ( ручку котла на менше положення), але в наслідок збільшення площі тепловіддачі швидше буде охолоджуватися теплоносій, внаслідок чого котел буде частіше вмикатися (закон збереження енергії).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Міняти Збільшувати площу обігріву, треба однозначно. В самого така проблема, ребра порахував 1 на 1.5кв. У якусь зиму, коли були морози -30, декілька днів підряд, температура в кімнатах поступово впала до 18 тепла. При тому що котел працював на повну потужність, і радіатори гарячі (не можна доторкнутись).

Це виходить те саме що і з лампочкою, коли вона працює, то гаряча не доторкнешся, а в хаті буде мінус :_02: якщо більше нічого не гріє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на кухні постійно дубарь, бо вікно на мікропровітрюванні - котел вимагає притоку свіжого повітря.

Хто тобі таке сказав. Яка марка котла? Турбо-котел? Якщо так, то в нього закрита камера згоряння і "свіже" повітря він отримує з тієї ж труби, що й викидає спалені гази, а не з кімнати. Провітрювати треба лише для власного комфорту і підтримання вологості в кухні.

Якщо я написав, що котел вимагає притоку свіжого повітря - значить, вимагає. В мене не закрита, а відкрита камера згорання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я написав, що котел вимагає притоку свіжого повітря - значить, вимагає. В мене не закрита, а відкрита камера згорання.

А мінусовав то за що? Хіба ти дав якісь вхідні данні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мінусовав то за що? Хіба ти дав якісь вхідні данні?

Так. Дав вхідні дані. В першому повідомленні написав марку котла. Годину тому уточнив, що котел вимагає притоку свіжого повітря.

Які котли вимагают притоку свіжого повітря? Правильно, із відкритою камерою згорання.

То чому ти вирішив, що я, живучи в себе вдома, до цих пір не знаю, який в мене котел?

От за те й мінусував: тому що я задав конкретне питання на початку теми. А ти і багато інших розказують мені про теплі підлоги, закриті камери згорання.

Ну невже не можна прочитати питання, яке мене цікавить? Можеш дати відповідь - дай, буду вдячний і жостко плюсану. Не можеш - ну пройди мимо. Ну а якщо не зважати на суть проблеми і вважати, що навколо всі дурні - і лише ти знаєш, що таке "закрита камера згорання" в котлі - то мінус отримаєш заслужено.

Що за народ... :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, батареї в нішах стоять? По фото не видно. Бо виходить у вас погана циркуляція теплого повітря. Якщо вони гарячі, повітря гріється але чи має воно куди вгору йти, а холодне повітря відповідно батареї підсмоктують знизу. Коли рух повітря буде утруднений (направляється тюлю у віконну нішу або батарея в ніші) - обігрів кімнати буде поганий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так. Дав вхідні дані. В першому повідомленні написав марку котла. Годину тому уточнив, що котел вимагає притоку свіжого повітря.

Які котли вимагают притоку свіжого повітря? Правильно, із відкритою камерою згорання.

То чому ти вирішив, що я, живучи в себе вдома, до цих пір не знаю, який в мене котел?

От за те й мінусував: тому що я задав конкретне питання на початку теми. А ти і багато інших розказують мені про теплі підлоги, закриті камери згорання.

Ну невже не можна прочитати питання, яке мене цікавить? Можеш дати відповідь - дай, буду вдячний і жостко плюсану. Не можеш - ну пройди мимо. Ну а якщо не зважати на суть проблеми і вважати, що навколо всі дурні - і лише ти знаєш, що таке "закрита камера згорання" в котлі - то мінус отримаєш заслужено.

Що за народ... :(

Ось тобі з офсайта (http://www.bosch-cli...gaz-4000-w.html):

4 модели с закрытой/открытой камерой сгорания.

Так що знати який в тебе тип котла і чи ти знаєш що таке відкритий\закритий тип я можу тільки здогадуватися, тому і дав "наводящі" питання.

А відповіді я дав в тему, прочитай уважно, чи може я про баб розповідав.

Твоя агресія мені не зрозуміла (на мінси мені наплювати, я Борду не за ради рейтингу читаю) - хотів дати поради з власного досвіду. Отримав "врєпу" - "що за народ". Абідна.

Оскільки це вже оффтоп, далі не продовживатиму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, батареї в нішах стоять? По фото не видно. Бо виходить у вас погана циркуляція теплого повітря. Якщо вони гарячі повітря гріється але чи має воно куди вгору йти а холодне повітря відповідно батареї підсмоктують знизу. Коли рух повітря буде утруднений (направляється тюлю у віконну нішу або батарея в ніші) обігрів кімнати буде поганий.

Немає ніш. Батареї трішки виступають з-під підвіконня. На зиму тюлі-штори закинуті на підвіконня.

Так що тут втрат нема. Хіба стіну фольгою обклеїти для більшої ефективності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik, та сама фігня, теж котел відкритого типу. Повітря вони потребують дофіга і підсмоктувати будуть звідки тільки зможуть. Фактично маємо відкриту трубу назовні. Теж була думка площу батарей збільшити і досі ще не покинула. Але минулої зими тепловізором пройшовся - багато цікавого дізнався. Виправив косяки майстрів і думав ну все цієї зими буде ніштяком і використання газу зменшиться. А фіга.

Якість газу впала. Теплотворність низька.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...