inhelp Опубліковано 29 Січня, 2015 в 15:24 #1 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 15:24 Придбав вчора шахтерський фонар Новий, але з сухим акумулятором... Знайшов інформацію по акумулятору ... Але не знаю що за електроліт це і де його шукати ... Або куди звернутись щоб заправили... ??? "Никель-кадмиевые аккумуляторные батареи 3ШНКП-10М05 к фонарям поставляются в отформированном виде без электролита в разряженном состоянии. Перед введением фонаря в эксплуатацию необходимо: 1. Протереть его сухой ветошью от пыли и других загрязнений. 2. Вывернуть пробки и прочистить отверстия в них от смазки. 3. Положить батарею отверстиями вверх. Залить в каждый аккумулятор батареи не менее 25 см куб электролита плотностью 1,15 - 1,17 г / см куб. Электролит представляет собой раствор едкого натра (NaOH) ГОСТ 2263-79 марок ТХ и РХ в дистилированной воде с добавкой 10 г на литр моногидрата лития ГОСТ 8595-75. 4. После заливки электролита установить батарею вертикально и выдержать в таком положении не менее 10 часов для обеспечения для обеспечения пропитки пластин. 5. Установить фонарь на зарядную станцию, подключив зарядные борны на крышке светильника к контактам зарядного устройства. Лампа накаливания должна быть выключена. 6. Сообщить батарее 2-3 тренировочных цикла (заряд - разряд) следующим режимом, заряд 12 часов при постоянном напряжении 5,0 - 5,1 В; разряд - 10 часов током 1А до напряжения 3,3 В на борнах батарей. Разряд производить через одноамперную нить лампы фары. При разрядке фонарь отключить от зарядного устройства. Напряжение разряжаемых фонарей измерять контрольным вольтметром через каждый час, начиная с 4-го часа, а в конце разряда после 8-го часа - через каждые 15 минут. Тренировочные циклы производятся с открытыми пробками. 7. После проведения тренировочных циклов из батареи, отдавшей номинальную емкость 10 ампер-часов, необходимо слить электролит. Для этого батарею положить отверстиями вниз и выдержать в таком положении не менее 5 минут. 8. После слива электролита положить батарею отверстиями вверх и залить в банки батареи в каждое отверстие по 25 см куб электролита плотностью 1,15 - 1,17. Проверку уровня электролита выполнить специальной грушей. На трубке груши имеется упор на 45 мм от ее конца, обеспечивающий необходимый уровень электролита в банках батареи. Необходимо трубку груши ввести в отверстие батареи до упора и сделать движение рукой на откос. Излишний уровень электролита при этом отсосется. 9. После корректировки уровня электролита вытереть батарею насухо, завернуть пробки и поставить на заряд - 12 часов при напряжении 5,0 - 5,1 В. 10. Если по какой-либо причине батарея не отдала номинальной емкости 10 Ач, ей необходимо сообщить дополнительно два цикла режимом: - заряд - 15 часов при напряжении - 5,0 - 5,1 В; - разряд - 10 часов на одноамперную нить лампы фары, до напряжения 3,3 В на борнах батареи. После этого батарею обработать в соответствии с требованиями изложенными в пунктах 6. ... 8." Дякую за допомогу !!!
Oli Опубліковано 29 Січня, 2015 в 15:50 #2 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 15:50 а для чого він такий старий?напхай туди літію і все.
inhelp Опубліковано 29 Січня, 2015 в 16:01 Автор #3 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 16:01 а для чого він такий старий?напхай туди літію і все.Він новий, ні разу не заправлявся і не заряджався === планую переробити під світлодіод і для рибалки саме те що треба...
inhelp Опубліковано 29 Січня, 2015 в 16:37 Автор #4 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 16:37 Трохи перечитав літератури і погуглив в інтернеті ... "На 1 литр раствора с требуемой плотностью нужно взять 200г NaOH и 20г LiOH. Если не найдете гидроксид лития, то берите 220г NaOH."тепер підскажіть де купити каустік (каустичну соду)...
Oli Опубліковано 29 Січня, 2015 в 16:48 #5 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 16:48 каустичну содувет аптека.
Factory Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:18 #6 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:18 вітаю бро, ти придбав невбиваємий акб 3шнкп, аля сгд5 вроді на мому пише і так з власної практики воскрешання: раз так 4-5 промити гарненько дистильовкою акб витрусити усе з відти, 1) найти луг(він же щєльоч) на ЛПЕ водиться, мені з відти добрі люди колись 'підігнали' 2) залити і на пару циклів заряд розряд в мене на дачі лижить такий на всякий пожарний, але він фігня проти мого самокльопного на діодах суперярких і акб ноута, так шо це вже трошки устаріло як некрути ахтунг!!! не лишай ніколи щєлоч в пластмасі, вона з відти втіче 100% (в мене втекла на миску алюмінієву .... ше подосі згадують) для цієї зарази тікі скляна тара!!!! П.С заряжати десь хз де я паркет в одному місті спортив! я заряжаю в майстені на дачі там бетон, луг точно піде через дірки! вроді все згадав
Deemon Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:21 #7 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:21 Луг це бррр, опіки на шкірі, на тканині дірки, колись бавився такою канагонкою, одну банку від зарядки роздуло як мячик, ледь дістав з корпуса, тай й тяжкі вони... Раз надумав діода ставити, то вже і акуми міняй на Li18650
inhelp Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:38 Автор #8 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:38 каустичну содувет аптека.дякую!!!
inhelp Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:49 Автор #9 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 17:49 вітаю бро, ти придбав невбиваємий акб 3шнкп, аля сгд5 вроді на мому пише і так з власної практики воскрешання: раз так 4-5 промити гарненько дистильовкою акб витрусити усе з відти, 1) найти луг(він же щєльоч) на ЛПЕ водиться, мені з відти добрі люди колись 'підігнали' 2) залити і на пару циклів заряд розряд в мене на дачі лижить такий на всякий пожарний, але він фігня проти мого самокльопного на діодах суперярких і акб ноута, так шо це вже трошки устаріло як некрути ахтунг!!! не лишай ніколи щєлоч в пластмасі, вона з відти втіче 100% (в мене втекла на миску алюмінієву .... ше подосі згадують) для цієї зарази тікі скляна тара!!!! П.С заряжати десь хз де я паркет в одному місті спортив! я заряжаю в майстені на дачі там бетон, луг точно піде через дірки! вроді все згадав Дистильовку купував в аптеці на 40-ому б , є ще біля 1,5л ... ( при потребі докуплю ) На рахунок ЛПЕ - не зрозумів де ... Стосовно ваги - звичайно важкуватий === але мені він для дачі , в якості акума --- світодіоди розведу по "вагоньчику" і буде таке собі автономне освітлення ... ( спочатку планував використовувати для нічної рибалки ) Луг це бррр, опіки на шкірі, на тканині дірки, колись бавився такою канагонкою, одну банку від зарядки роздуло як мячик, ледь дістав з корпуса, тай й тяжкі вони... Раз надумав діода ставити, то вже і акуми міняй на Li18650 Зараз використовую 18650 і 1-но ватні LED діоди для освітлення , але все таки зупинився на такому акумі --- там 10А ( на довше вистачить ) та й ще при підключенні паралельно 3-х штук світодіодів , хватить освітлювати 3 кімнати. ...
Deemon Опубліковано 29 Січня, 2015 в 19:57 #10 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 19:57 10А це що, пусковий ток? якщо мова про Аг - то така ж ємкість набирається на 5 банках 18650 в паралелі, і ніякої хімії та обслуговування. Ну діло хазяйське, я потішився, більш не хочу
Factory Опубліковано 29 Січня, 2015 в 20:20 #11 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 20:20 вітаю бро, ти придбав невбиваємий акб 3шнкп, аля сгд5 вроді на мому пише і так з власної практики воскрешання: раз так 4-5 промити гарненько дистильовкою акб витрусити усе з відти, 1) найти луг(він же щєльоч) на ЛПЕ водиться, мені з відти добрі люди колись 'підігнали' 2) залити і на пару циклів заряд розряд в мене на дачі лижить такий на всякий пожарний, але він фігня проти мого самокльопного на діодах суперярких і акб ноута, так шо це вже трошки устаріло як некрути ахтунг!!! не лишай ніколи щєлоч в пластмасі, вона з відти втіче 100% (в мене втекла на миску алюмінієву .... ше подосі згадують) для цієї зарази тікі скляна тара!!!! П.С заряжати десь хз де я паркет в одному місті спортив! я заряжаю в майстені на дачі там бетон, луг точно піде через дірки! вроді все згадав Дистильовку купував в аптеці на 40-ому б , є ще біля 1,5л ... ( при потребі докуплю ) На рахунок ЛПЕ - не зрозумів де ... Стосовно ваги - звичайно важкуватий === але мені він для дачі , в якості акума --- світодіоди розведу по "вагоньчику" і буде таке собі автономне освітлення ... ( спочатку планував використовувати для нічної рибалки ) Луг це бррр, опіки на шкірі, на тканині дірки, колись бавився такою канагонкою, одну банку від зарядки роздуло як мячик, ледь дістав з корпуса, тай й тяжкі вони... Раз надумав діода ставити, то вже і акуми міняй на Li18650 Зараз використовую 18650 і 1-но ватні LED діоди для освітлення , але все таки зупинився на такому акумі --- там 10А ( на довше вистачить ) та й ще при підключенні паралельно 3-х штук світодіодів , хватить освітлювати 3 кімнати. ... і там чуваче десь 4,7v не пинайте давно міряв, там три банки нікеля вроді, я теж круто обламався коли свої 12 вольт світодіодік хотів вципити на того акумулятора, ех так і далі стоїть в оригіналі ЛПЕ- луцьке підприємство електротранспорту, там хімлабораторія є і сила силенна акб і тд і тп, а щєлоч це побічний ефект виробництва якоїсь кислоти якщо память не зраджує, був я в тій аптеці на прєдложеніє зашаманити дешо по моєму рецепту отправили далеко я ото теж хотів поновити електроліт але за новою формулою те що читав сам: http://www.ex-svet.ru/files_lamp/shaht.php з відти: Один мой знакомый залил раствор 10%КОН + 2%LiOH. Работает уже 10 лет. Только доливает дистиллированную воду. от по тій формулі собі....
inhelp Опубліковано 29 Січня, 2015 в 21:11 Автор #12 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 21:11 от по тій формулі собі....спробую...
Factory Опубліковано 29 Січня, 2015 в 21:14 #13 Опубліковано 29 Січня, 2015 в 21:14 от по тій формулі собі....спробую...якщо щось "нахімічиш" дай знати
jack74 Опубліковано 30 Січня, 2015 в 00:48 #14 Опубліковано 30 Січня, 2015 в 00:48 каустиком раніше мили пляшки на спиртзаводі... може і досі...
inhelp Опубліковано 30 Січня, 2015 в 09:06 Автор #15 Опубліковано 30 Січня, 2015 в 09:06 10А це що, пусковий ток? якщо мова про Аг - то така ж ємкість набирається на 5 банках 18650 в паралелі, і ніякої хімії та обслуговування. Ну діло хазяйське, я потішився, більш не хочу Та просто мені цього фонаря нового продали за 50 грн... Можна сказати даром віддали... От і вирішив його використати...
Unknown Опубліковано 30 Січня, 2015 в 12:45 #16 Опубліковано 30 Січня, 2015 в 12:45 Та просто мені цього фонаря нового продали за 50 грн... Можна сказати даром віддали... От і вирішив його використати...18650 беушних можна теж на халяву дістати. Один стандартний акум від ноута 6 шт. містить, і ємність в районі 1000 міліампер на кожному зазвичай є. Тобто 6 ампергодин, з практично відсутнім саморозрядом і малою масою. можна знайти. В якості освітлення дачі краще кілька автономних міні світильника на діоді 3HPD-3 або одноватному, з 2-3ма режимами яскравості, мобільність використання вища ,ніж стаціонарно розведених світлодіодів.Робив автономний світильник на парі 3HPD-3 (в паралель) з трьохрежимним драйвером, на трьох б.у. 18650 в паралель. Так той ліхтар в макс режимі працює години 4, і світла дає достатньо для якоїсь не дуже точної роботи. Племінниця уроки трохи вчила , коли світло вирубали (ліхтар в білу стєлю, і більш-менш прийнятно можна писати і читати). В основному середньому режимі більше 10-ти годин. Зарядка швидка, підзарядка - коли вам зручно, а не після повної розрядки. Можна підмінний акум робити...Ліхтар робився для нічної рибалки, щоб можна було на одній зарядці всю ніч світити, але знайшов купу інших застосувань.Короче, гемора менше з літієм, зручність експлуатації вища і дешево.
HWman Опубліковано 30 Січня, 2015 в 13:13 #17 Опубліковано 30 Січня, 2015 в 13:13 Да, штатний акумулятор там дуже довго живучий, там по моєму нікель кадмієвий, недоліки якого - ефект пам'яті і відносно великий саморозряд.Варіант з літієм хороший, можна прикрутити зарядку від юсб, невелика вага/розміри і якщо не глибоко розряджати то трохи послужать. Ще можна пропорційно нарощувати ємність добавляючи акумулятори...
inhelp Опубліковано 27 Червня, 2015 в 18:33 Автор #18 Опубліковано 27 Червня, 2015 в 18:33 Нарешті заправив свого фонаря, зарядив --- працює як часики ... ( кому потрібен електроліт -- пишіть в ЛС )
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.