Перейти до змісту

Питання Excel посилання в середині папки

MACCEN

Рекомендовані повідомлення

Питання, є папка, яка знаходится на сервері ,(розшарена) її всі плотно юзають, там є купа файлів ексель, які між собою пересікаються, тянуться дані то з одного файлу то з іншого.

Коли відкрити папу, а там посиланя на інший файл в формулі такого типу:

\\server\folder\1.xls

Як зробит так, щоб посилання були відносні, я мали такий вигляд:

folder\1.xls чи це взагалі реально зробити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

99,9%, що не вийде такого зробити. Чим не влаштовують повні шляхи у формулах?, може є інше вирішення проблеми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шлях в формулі до \\server\folder\1.xls завжди буде відображатися повним до тих пір, доки ти не відкриєш цей 1.xls в Excel - тоді він буде показаний як [1.xls]

Щоб не мати проблем з зв'язками між 2.xls та 1.xls потрібно (2 має посилання на 1), потрібно щоб 1 лежав в тій же папці, або у вкладеній:

a

\\server\folder\2.xls

\\server\folder\1.xls

b

\\server\folder\2.xls

\\server\folder\test\1.xls

c

\\server\folder\2.xls

\\server\folder\test\test\1.xls

В цих випадках при переміщенні/перейменуванні folder проблем зі зв'язками не буде.

Альтернативне рішення - через макроси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все в середині папки, але якщо навіть відкрити розшарену папку наприклад по айпі сервера, то всі посилання ломаються, якщо до того всі посилання буди по імені сервера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все в середині папки, але якщо навіть відкрити розшарену папку наприклад по айпі сервера, то всі посилання ломаються, якщо до того всі посилання буди по імені сервера.

переводьте облік на щось серйозніше, 1с наприклад

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

облік ведеться просто в ексель деякі моменти простіші не переведені

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

облік ведеться просто в ексель деякі моменти простіші не переведені

раз виникло таке питання, то значить не все так просто

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю, що можна макросом вирішити проблему. Але потрібно більше інфи, в які моменти збій проходить, тобто які опереції потрібно врахувати, щоб посилання коригувалися під правильний формат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все просто....

є папка + підпапки, в яких купа файлів з даними, які перелінковані один з один, наприклад:

Файл 1, ячейка А1 бере дані з файла 2 ячейки B60

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А відносні шляхи таким чином не можна прописати?

..\..\file.xls

"..\" - на рівень вище

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все просто....

є папка + підпапки, в яких купа файлів з даними, які перелінковані один з один, наприклад:

Файл 1, ячейка А1 бере дані з файла 2 ячейки B60

файли між папками переміщуються ? Якщо ні, то, на скільки я вловив, суть проблеми в тому, що одного разу вхід на сервер відбувається через ім'я, а іншого - через ІР. Тобто можна прописати макрос, який буде модифікувати початкову частину всіх формул при відкритті файла залежно від того, як ви на сервер зайшли. Цього достатньо, чи є ще якісь підводні камені ?

А відносні шляхи таким чином не можна прописати?

..\..\file.xls

"..\" - на рівень вище

Я наприклад, ніколи не стикався, щоб ексель при збереденні файла частково приписував зовнішні посилання, забжди прописує повний шлях до файла залежно від того як його відкрити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...