Перейти до змісту

спекулянти, баришники

IropS

Рекомендовані повідомлення

Далеко не завжди "дорожче" рівноцінно "якісному".

згідний, але в першу чергу якісне тому й дорожче, бо якісне. Зате в нас існує проблема, при всій нібито різноманітності товарів й послуг, якісне не те що дорого, просто неможливо купити. Наприклад молочна ковбаса, не зустрічав наразі ЖОДНОГО виробника ЗА БУДЬ ЯКУ ціну, але щоб ковбаса була дійсно якісна, нормальна є, але щоб дійсно якісна, яка не смажится на сковороді таким самим шматком, як його туди поклали, не зустрічав. З копченими ковбасами майже така ж ситуація, але то не так помітно й вибір значно більший, всього не перепробуєш

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 66
  • Створено
  • Остання відповідь

Далеко не завжди "дорожче" рівноцінно "якісному".

Наприклад молочна ковбаса, не зустрічав наразі ЖОДНОГО виробника ЗА БУДЬ ЯКУ ціну, але щоб ковбаса була дійсно якісна, нормальна є, але щоб дійсно якісна, яка не смажится на сковороді таким самим шматком, як його туди поклали, не зустрічав. З копченими ковбасами майже така ж ситуація, але то не так помітно й вибір значно більший, всього не перепробуєш

Вихід один - не купувати ковбас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

IropS

А на рахунок бариг все просто, знаєш що барига, перепродує, не купуй й все, рішай в першу чергу моральні проблеми всередині себе, коли доростеш до того морального, матеріального і інтелектуального рівня, щоб мати змогу впливати на людей, тоді й будеш змінювати ситуацію з цим, наприклад демпінгувати ціною, поки в тебе аналогічний товар буде постійно й по нижчій ніж в бариги ціні, в бариги ніхто купувати не буде й він вимре як мамонт :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ось і я те саме маю наувазі, так працює вся економіка , що в америці що в європі, як тількі є зменшення цін і знижки, люди одразу купують і збільшується попип, це більш за все психологічний прийом який чудово використоіується в економіці.

Уяви що розпочався розпродаж синхрофазотронів - ти б купив собі парочку? Бо одна справа купувати зі знижкою труси-сорочки, полюбе зносиш, а друга - те що тобі нафіг не треба і не знаєш для чого воно. Тому на деякі товари нема сенсу робити розпродажі, бо на них дійсно є свій покупець, який заплатить стільки скільки скажуть. Ринок - то не 2+2=4.

Зачасту -90% роблять дива, бо люди купують річ не тому, що вона їм конче потрібна, о тому що аж 90% знижки, потім в господарстві згодиться.

А потім виходить випадково що річ не потрібна, і її продають, звісно по ринковій ціні якщо хочуть профіт, або по халявній - якщо не хочуть гемороїтись і витрачати час.

Тут на Борді був випадок - продавали велосипед по дуууже хорошій ціні. Продали швидко, чуть лі не в день розміщення оголошення. Через тиждень цей велосипед тут же продавав інший користувач, по вищій ціні (звичайній, середній обгрунтованій ціні). Не важливо які були на то причини, але він вклав гроші, оцінив ризики що ці гроші можуть "зависнути" надовго (а їх можна було в цей час "прокручувати" на більш ліквідному товарі маючи більшу вигоду, чи витратити), витратив час і з того мав профіт. І дивуватися такому розвитку подій, а тим більше обурюватись, може тільки та людина, яка ніколи не була на його місці.

А з приводу "купувати у виробника" - професійний виробник повинен професійно займатися виробництвом, а професійний торгаш - професійно збувати вироблене виробником. В кожного свій талант. Інакше професійний виробник, вникаючи в торгівельні нюанси, може з часом погіршувати якість задля збільшення вигоди, не задумуючись над тим що втратить репутацію якісного ВИРОБНИКА через свою непрофесійну недалекоглядність, а підвищена вигода стане явищем тимчасовим. В результаті - торгаш - без роботи, виробник - із втраченою репутацією.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

даже если вас сьели то у вас всеравно два выхода (с) :) А тут ще більше виходів :) Й всі вони різноманітні по тривалості й капіталовкладенню

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

даже если вас сьели то у вас всеравно два выхода (с) :) А тут ще більше виходів :) Й всі вони різноманітні по тривалості й капіталовкладенню

Взагалі, це була іронія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі, це була іронія.

так і я аж два веселих смайлика поставив :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З таким успіхом, ми опустимось до натурального обміну, як при первіснообщиному ладі.

Відколи є гроші, будуть так звані "перекупщики". Сервіс, асортимент, поповнення держ. казни? Нє, не чули?

Хм, то як доводити, що біле є біле, а чорне - чорне.

Про що 5 сторінок? Підручник історіі за 6 клас просвітить)))

Пс: а про те, що хтось на борді купив дешевше, а продав дорожче, то, як то кажуть: кто не успел, тот опоздал)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є сенс купити у виробника за меншою ціною і при цьому не кормити ледаря-перекупника.

Ще на зорі становлення Варшавки був такий прийом.Стояли поруч двоє продавців та продавали аналогічний товар , але в одного ціна була на %10 нижча.Звісно народ дружньо і масово купував у першого.. В кінці дня обоє ділили виручку.

В продавців є стільки способів продати, бо вони цим постійно займаються і ти ніколи не перебєш їх ставку.

Так само ти ніколи не купиш товар у виробника, бо йому абсолютно не цікаві разові та роздрібні продажі.Йому набагато вигідніше, зручніше та швидше працювати з гуртовими ,або постійними покупцями

Краще знаходь нормальних продавців та заводь з ними приязні стосунки і будеш в нагороду мати знижки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви в економіці повний профан, якщо ринок наповнюється тобто ніхто не купує упав попит, все ціни падають, навіть на екслюзивні речі на які як ви кажите є свій покупець, поюзайте трохи Америки, а тоді говоріть бо це країна основоположниця глобальної економіки, ну от наприклад ринок ретро авто в америці, якщо колекціонери немають інтересу у даній моделі то ціну знижують, і тоді наприклад збільшує спрос і у цьому спросі поступову непомітно піднімають ціну до рівноважної, тобто теї яка задовольняє купівельну спроможність більшості задля більш вигіднішої пропозиції...

Та нафіг мені ваш абстрактний ринок ретро авто в америці, візьміть оті сємкі "диньки", які MANJAK11 полюбляв купувати на одній точці на "Пасажі". Йому пофіг на акції і знижки, він цінив точку за ЯКІСТЬ сємок, при тому купував по вищій ціні свідомо. Нафіга хорошим сємкам знижка, якщо їх і так купляють?

Я взагалі не доганяю як то так

якщо ринок наповнюється тобто ніхто не купує упав попит

А якщо ринок не наповнюється переповнюється? Наприклад, якісними сємками "диньки", чи соціальними сортами хліба, чи послугами міських пасажироперевезень по маршруту "17-а". Ви коли-небудь бачили акцію в маршрутці аля "кожен третій пасажир безкоштовно"? Або розпродаж в Там-тамі "Хліб Теремнівський білий 5.00 4.50"? А для чого акції на товар, який ексклюзивно продається лише в одного продавця (на весь базар, чи на все місто)? Таких прикладів море, ви ж загострюєтесь на тому сегменті де висока конкуренція.

P.S так, в економіці я повний профан, в школі вона пройшла повз мене, а в університеті я повз неї, але обставини заставляють вникати на своєму низькому рівні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в народі зветься досконало нееластичним попитом, ну але це тільки певна категорія товарів.

І майже усі такі товари регулють ціноутворення ліцензіями та обмеженнями: відкрийте ларьок з простим білим хлібом по 10 грн, побачите. Чи націніть медикаменти 100%. Поставте в своїй марштрутці проїзд по 15 грн (наприклад з монополією на маршрут)

На це одразу відреагують.

А от духи від армані, чи геймерський ноутбук це зовсім не та тема, там є місце баригам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є сенс купити у виробника за меншою ціною і при цьому не кормити ледаря-перекупника.

Ще на зорі становлення Варшавки був такий прийом.Стояли поруч двоє продавців та продавали аналогічний товар , але в одного ціна була на %10 нижча.Звісно народ дружньо і масово купував у першого.. В кінці дня обоє ділили виручку.

В продавців є стільки способів продати, бо вони цим постійно займаються і ти ніколи не перебєш їх ставку.

Так само ти ніколи не купиш товар у виробника, бо йому абсолютно не цікаві разові та роздрібні продажі.Йому набагато вигідніше, зручніше та швидше працювати з гуртовими ,або постійними покупцями

Краще знаходь нормальних продавців та заводь з ними приязні стосунки і будеш в нагороду мати знижки.

Не варто трактувати вищенаписане настільки буквально. Якщо мені треба майонез чи кетчуп - це не означає, що я збираюся безпосередньо купувати їх на заводі в Торчині, якщо мені треба цемент - я за ним в Кам"янець-Подільський чи в Івано-Франківськ на завод до виробника не поїду. Я куплю це в спеціалізованому магазині, в офіційного дилера, тобто там де я гарантовано отримаю якісний товар за нормальною ціною без довгого ланцюжка посередників. Але якщо я скупляюся в Пакко і бачу так званих підприємців, які оптом купляють продукти, щоб потім перепродвати їх зі своєю додатковою накруткою в своїх кіосках-магазинчиках, то я принципово в них купувати нічого не буду, тому що ціна там 100% буде вищою. Але якби даний підприємець домовлявся безпосередньо з виробниками про прямі поставки партій товарів - це була б інша справа.

Посередники будуть завжди, але там де є можливість обійтися без них - я завжди стараюся так робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але якщо я скупляюся в Пакко і бачу так званих підприємців бла бла бла...

класно, що ти живеш у губернії, а не десь у Копиздичах. Дядьку з села глибоко по барабану, чи його червона Прима з Пакко чи супер-офіційно з Філіпа Моріса, так само і тітці кіло макаронів чи лаврове листя.

Вже один відомий розводіла Владімір Довгань продвигав тему Виробник-споживач=ніштяк, і шось воно не похавалось ніким, погугли слово Едельстар ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я куплю це в спеціалізованому магазині, в офіційного дилера, тобто там де я гарантовано отримаю якісний товар за нормальною ціною без довгого ланцюжка посередників.

нажаль, як показує практика, не гарантовано й в більшості випадків за значно дорожчою ціною, ніж в *сірих*, чому так, повинні самі здогадуватись. Загалом підтримую, але в нас нажаль не та країна де офіційний диллер = гарантована якість, сервісне обслуговування й помірна ціна. В кожному конкретному випадку рішення треба приймати окремо, коли в офіційного диллера, а коли й в *сірого*. Взяти ті ж мобільні телефони, різниця між офіційними й *сірими* телефонами може становити десятки, а то й сотні долларів, а крім часто недолугого сервісу, офіційний диллер нічим похвастатись й не може

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я куплю це в спеціалізованому магазині, в офіційного дилера, тобто там де я гарантовано отримаю якісний товар за нормальною ціною без довгого ланцюжка посередників.

нажаль, як показує практика, не гарантовано й в більшості випадків за значно дорожчою ціною, ніж в *сірих*, чому так, повинні самі здогадуватись. Загалом підтримую, але в нас нажаль не та країна де офіційний диллер = гарантована якість, сервісне обслуговування й помірна ціна. В кожному конкретному випадку рішення треба приймати окремо, коли в офіційного диллера, а коли й в *сірого*. Взяти ті ж мобільні телефони, різниця між офіційними й *сірими* телефонами може становити десятки, а то й сотні долларів, а крім часто недолугого сервісу, офіційний диллер нічим похвастатись й не може

Деякі речі, наприклад матеріали для будівництва (зокрема будівельну хімію), варто купувати в офіційних дилерів. Можна купити дешевого цементу в торгашів на узбіччі і потім влетіти на бабло, бо цемент виявиться палений. А за телефони та всілякі гаджети кожному варто вирішувати індивідуально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але якщо я скупляюся в Пакко і бачу так званих підприємців бла бла бла...

класно, що ти живеш у губернії, а не десь у Копиздичах. Дядьку з села глибоко по барабану, чи його червона Прима з Пакко чи супер-офіційно з Філіпа Моріса, так само і тітці кіло макаронів чи лаврове листя.

Вже один відомий розводіла Владімір Довгань продвигав тему Виробник-споживач=ніштяк, і шось воно не похавалось ніким, погугли слово Едельстар ;)

Я вже писав Посередники будуть завжди, але там де є можливість обійтися без них - я завжди стараюся так робити. І причина банальна - менша ціна. В селі ж доводиться купувати у перекупника і нічого з цим не зробиш. Але в даному випадку перекупник з Копиздич витрачає свій час і кошти аби заїхати в губернію, закупити товар і привезти його назад, тому встановлює свою накрутку. А є перекупник, який скупляє на базарі сир, молоко за однією ціною стає за 10 метрів і продає вже з накруткою 50%. Оце є БАРИГА.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є ще в нас робінгуди. Вони продають товар взагалі нижче собівартості.Якісний ,справжній.

Просто вкрадений, або віджатий .

Так от для мене Барига це і є перекупник саме такого товару.І націнка там взагалі немає ніякого відношення до ринкового ціноутворення.

Є в нас і досить широке коло покупців такого товару.

Попит породжує пропозицію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...