Перейти до змісту

Weekend -2015

odna

Рекомендовані повідомлення

ant@res за скільки часу добрались?Можна нитку маршруту?

Луцьк-Колки-Рафалівка-Кузнецовськ

На пряму не рекомендую, ми туди так їхали, сипучі піски по краям бруківки просто жесть дорога.

Назад вернулися за 6:20 год з зупинками. Темп тримав 28-31, зупинки робили через кожну год щоб поповнити запас води і щоб 5 точка відпочила від нелегкого рюкзака.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
  • Відповідей 327
  • Створено
  • Остання відповідь

Склалася гарна традиція - кожного року відвідувати славне місто Дубно та чудові по своїй красі дубенські висоти. І тим більш миліш, коли усе дитинство провів у тих місцинах у своєї найдорожчої бабусі, і слухав з відкритим ротом легенди та історії того дивного та напрочуд гарного краю...

Отже. Нас лише двоє, я і Степан. Виїхали дещо пізно, о другій дня, зате утрясли деякі насущні свої справи, якими кожна людина, живучи в місті, обростає наче мохом.

Вітер дув у спину, тому докотились до джерел досить швидко. Освіжились прохолодною водичкою, і рвонули далі.

У Млинові з"їли по дубенському молочному пломбіру, по-братськи розділили між собою шоколад. Так як вдома ніц не снідав, таке собі підживлення виявилось навіть дуже доречне.

Місто Дубно привітало нас недільним спокоєм, кафе-бар "Гранд" - апетитним борщем, смачною солянкою та чудовими чанахами. Підкріпились, відпочили - та в путь. До речі, не в перше там обідаєм, тому (не на правах реклами) - рекомендую. Дуже помірні ціни, знаходиться же заклад в самісінькому центрі, обабіч площі.

14fb1ff45e7d.jpg

Мить - і Дубно зникло, наче лизень язиком злизав. Дорога вела в Тростянець. Бетонка, невеликий градієнт, потім бічна дорога до РЛС... Яка усе одно зуміла витиснути з нас кілька краплин поту..

А от і мета нашої поїздки. Перевірити, чи досі функціонує РЛС.

f1c19e374364.jpg

Колись ця військова частина була надзвичайно засекречена. РЛС, по переказам. відслідковувала ворожі (читай американські) супутники. Десь в середині 90-их станцію перевели на цивільну авіацію. Так вона досі й працює.

Степан, як колишній авіаспеціаліст, дещо розповідав. Усе переказувати не буду, займе багато часу, скажу лишень, що купол цей - очевидно, склопластик або просто пластик, захищає від вітру/буревіїв/ураганів. Бабця в дитинстві розповідала, що урагани були такої сили, що ледь не в півсела зривали дахи хат..

Шукав в неті про цю РЛС - щось так і не зміг нічого знайти. Можливо. комусь буде також цікаво, або хтось щось чув.

РЛС робоча досі, чути, як працюють мотори, які власне і обертають сам радар.

Ще кілька фото.

Величезний купол. Споживає така махіна дохрініща енергії, можна не сумніватися. До речі, за селом знаходиться чималенька підстанція.

13c54c178ddc.jpg

979de95ee5ef.jpg

Військовий захищений телефон.

094a95692d44.jpg

Про минулу секретність об"єкта нагадує лише колючка..

f2789add361d.jpg

59753792ae89.jpg

Невеличке відео. Чути, як гурчать мотори, що обертають цю величезну брилу металу, по якій і струменять радіохвилі.

Сонце починало припікати :) Із фляги на долоню витрусили останні краплини води. Постало питання номер один - терміново поповнити запаси води. І тут, як зазвичай це буває, мене Степан позвав...

13f2106e7a3f.jpg

Скажу відверто. Не знаю, чи тому, що пити хотілося, чи з якоїсь іншої причини.. Але дикі полуниці на занедбаних плантаціях були настільки смачними, що мимохідь приходило на думку, що тут є щось паранормальне. Близкість потужного джерела електровипромінювання, мутації генів.. Але вони були настільки смачними.. Ммм.. Що будь-який голос розуму відходив на задній план.

Полуницями ми, звісно ж, об"їлся, і об"їлися безсоромно. :0155::_05: Добру годину, а можливо й більше, але зате - ухх!! - відтягнулись на славу. До речі, на смак - було щось середнє між полуницями та суницями. Щось таке казкове та надзвичайне.)))

Ех, якби не комарі...

Ну, їдемо далі.

Ковзнули у Тростянець. Набрали води, поспілкувалися із мешканцями цього чудового села.

Наступне село. Таке враження, що це колишній католицький собор. Якось при нагоді потрібно буде порозпитувати. Ой, щось мені підказує, що ця нагода буде навіть дуже скоро... :)

4509fc679180.jpg

1cd4a299bced.jpg

99dbe4b65655.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніколи не бачив. як боцюн сидить на зрізаному дереві. :)

1f3e98145824.jpg

А от і власне Козацький Редут. Ледь умовив Степана, бо вже був пізній час. Ще одна наша давня ціль поїздки, на яку не вистачало часу, щоб більш детальніше порозпитувати, що воно і як. І ось що по приїзді знайшов у неті.

Пише Волинь Туристична.

Мальовнича місцина на просторому полі між пагорбами, що ведуть до сіл Плоска й Семидуби Дубенського району на Рівненщині. Тут, у 1651 році під час визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького відбувся запеклий бій козаків та місцевих селян з польсько-шляхетськими військами.

Як пише у своїй монографії «Битва під Берестечком» видатний вчений, археолог І.К. Свєшніков, «довго відбивалися козаки від переважаючого чисельністю ворога, билися до останнього, та не зганьбили козацької слави, 40 козаків було вбито, 17 взято в полон, захоплено кілька возів зерна і 200 биків…». Ці козаки відступали з-під Берестечка, де з 28 червня по 9 липня 1651 року у районі села Пляшевої відбулася велика битва.

На Редуті проведено значні роботи по оновленню пам’ятного знака загиблим козакам, каплички та куполів, благоустрою прилеглої території. Встановлено вказівні знаки, прокладено центральну алею з ліхтарями, обгороджено територію. Тесані кам’яні хрести, пам’ятні знаки у формі стилізованої дзвіниці, каплиця нагадують нам сьогодні про цю трагічну подію.

Щороку в першу неділю липня тут збирається багато люду, вшановується пам’ять загиблих героїв. Це свято воскрешає душі козацькі, думи козацькі, славу козацьку невмирущу.

Адреса:

35651, с.Плоска, Дубенський район

Відео (не моє):

ac833260050b.jpg

Акуратна капличка

85ee7893700d.jpg

Пам"ятний знак.

d512363250ee.jpg

36a5cf5c09b5.jpg

Невеличка улоговинка

d5714aa3a264.jpg

Повгрузлі в землю від старості кам"яні хрести

bacd8149be7d.jpg

abee0cb3d630.jpg

347162591f57.jpg

0e991e679a3a.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як бачимо, за хрестами доглядають.

3913d0510f13.jpg

0d24db29c9bf.jpg

9770d32cdfc7.jpg

1f6540f96f39.jpg

eab34e213924.jpg

66408fa58caa.jpg

Ще два хрести.

a21ea6594699.jpg

748b148cf9de.jpg

dfc002356ffc.jpg

8cdee05d9147.jpg

634a3e6ef1bf.jpg

Ось куди потрібно буде приїхати у першу неділю липня. А припадає це на 5те число. Що ж, постараюсь вирватись з роботи. :)

Ну от і майже підійшла до кінця моя розповідь.

Наостанці ми ще примудрились повечеряти солянкою та варениками км десь за 30 від Луцька. Село Підгайці. Було весело.. о першій ночі. :)

292e61c5678b.jpg

Ось така вийшла чудова пізнавальна подорож. За плечима - 145км (показник велокомпа). Не багато.. Зате насичено :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Miro, гарний стиль писання. Маєш талант письменницьий. Гарно описуєш події. Приємно читати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В неділю на 9.20 8.20 на вокзалі. Дизель відправляється в 9.32 8.32

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Куди, знає тільки Жрець. Одне знаю, що буде цікаво і обіцяю, що буде смачно. В програмі святкове блюдо. Жрецями будуть усі бажаючи. :)

На зворотньому шляху, як я зрозуміла, буде можливість поплавати, за бажанням.

З собою мати трохи грошей, поїсти і пити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо плани не зміняться до буду точно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ем.. уточнення на вокзалі тре буди в 8:20!

дізель в 8:28-8:32 на вокзалі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не їду змінились плани :_03:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ем.. уточнення на вокзалі тре буди в 8:20!

дізель в 8:28-8:32 на вокзалі

А я раділа, що посплю. Блін. Досипати в дизелі прийдеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А потім на шашлики до інженерів! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Темп? Матрас?

Однозначно. Не вяжеця нематрас і святкове блюдо. Ригнемо десь іншим разом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Привет, а будет такой матрас, что и я успевать буду?)) Или - ваш матрас, когда я догоняла?))) У меня средняя меньше 20, если гибридно асфальт-грунты...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Матрас буде по слабшому. Нікого не залишимо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Говна будут, или хватит полусликов?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про говна не знаю, але асфальту буде немало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О котрій планується повернення ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як правило, коли відпочиваємо і видриваємось, час повернення не плануємо. Бо це трохи напрягає. Стараємось хіба до темна повернутись. Але буває, що комусь треба. То під нього підстроюємось. Враховуючи відстань, матрас, обід, думаю, раніше восьмої не повернемось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Темп? Матрас?

Однозначно. Не вяжеця нематрас і святкове блюдо. Ригнемо десь іншим разом

Ех. Ми вже настроїлись на Острозький та Новомалинський замки і Нетішинське море.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неділя пройшла чудесно, гарно проїхались і провели час

7a287c3d1a13.jpg

23e7fb1b8a8d.jpg

9e1862312b98.jpg

94b8e1b8afcb.jpg

a6b7cb75bb53.jpg

585f947ad390.jpg

45537c6f083e.jpg

знайшли черешні

888af1786432.jpg

Дякую Тані за смачну рибку і всім за хорошу компанію :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приємно знову бачити Мартенза на велосипеді. :)

Ага, а це автоматично значить що? - "Х*й вам, а не матрас" (с) Мартенз

:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...