Перейти до змісту

З 1 січня заборонять продавати домашнє м'ясо та молоко


seolutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Більше того, в селах поголовно використовують пестициди. "Бо так простіше". Так що ще не відомо, що Ви купуєте в селян.

Ви особисто бачили, що пестицидами обробляли луги, де випасають худобу? І що по-вашому краще: враннішнє свіже молоко чи х*р зна, коли зібране молоко, розбавлене консервантами; білий грудочками творог чи неясна субстанція на прилавку магазина у вигляді масного брикету під назвою "сир"?

  • Відповідей 88
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Більше того, в селах поголовно використовують пестициди. "Бо так простіше". Так що ще не відомо, що Ви купуєте в селян.

Ви особисто бачили, що пестицидами обробляли луги, де випасають худобу? І що по-вашому краще: враннішнє свіже молоко чи х*р зна, коли зібране молоко, розбавлене консервантами; білий грудочками творог чи неясна субстанція на прилавку магазина у вигляді масного брикету під назвою "сир"?

Тобто за Вашими словами та й думками багатьох - ми хочемо жити за європеськими стандартами...отримувати європейські зарплати, мати відповідний рівень якості товарів і послуг - але при цьому нічого не хочемо робити, змінювати на краще - все залишимо так як є ?

Треба щоб люди на селах об'єднувались в якісь громадські об'єднання і знаходили консенсус в даному питанні з владою ( як на місцевому так і на державному рівнях), бо разом вони сила. Якщо на село має бути доїльний апарат і місце збору молока - значить має бути і цього мають добиватися селяни, а то мислимо виходить як на відео деякі кацапи - влада все має зробити за нас ...вона завжди права. І щоб сир був справді сиром ( не сирним продуктом), а молоко молоком . Навіть контролювати якість на об'єднаних кооперативах буде простіше ніж в кожної бабусі що продає молоко на ринку. Була тут історія про те як дехто додає фейрі щоб молоко не кисло ((( Повірте - буває по різному.

Навіть зараз є по селах господарства які щось для того роблять і процвітають, а є такі що ледь дихають...а ринкові умови ті ж самі... Все в наших руках...

Опубліковано

На рахунок мяса - тут правлять бал всякого рода "преміски". Причому цим грішать не лише птицьо- та свиноферми, а пересічні в селах.

я персонально знаю людей з села, що мають в господарстві два різних типи свиней.

одних годують традиційними методами - для себе, а інших накачують преміксами - на продаж.

Опубліковано

Тобто за Вашими словами та й думками багатьох - ми хочемо жити за європеськими стандартами...отримувати європейські зарплати, мати відповідний рівень якості товарів і послуг - але при цьому нічого не хочемо робити, змінювати на краще - все залишимо так як є ?

Саме так - залишити, як все є. Тому що ми маємо унікальну можливість харчуватися натуральною молочкою за дуже низькою ціною. У європейських країнах за такий товар прийдеться переплачувати в декілька разів.

Навіть контролювати якість на об'єднаних кооперативах буде простіше ніж в кожної бабусі що продає молоко на ринку. Була тут історія про те як дехто додає фейрі щоб молоко не кисло ((( Повірте - буває по різному.

Не довіряєте якості продукції на базарі? У вас є завжди альтернатива - піти в супермаркет і купити на прилавку "якісний", "не розбавленій Фейрі" товар. Ніхто ж вам нічого не навязує. І всім буде добре.

Опубліковано

Ну як завжди - все у нас через СРАКУ. Спочатку заборонити, потім відкласти і розбиратися...

Європа погрозила пальчиком "но-но-но, треба забрати стихійну торгівлю..., інакше не пустимо до нас", і це правильно.

Але наші "слуги" народа раді стратися, ось вам закон.

А де ж дослідження причин такої торгівлі? Хоч один чиновник з'їздив у село до бабулі, і спитав, чого та сідає в маршрутку о 5 ранку і цілий день стоїть на холоді, щоб продати молоко не по віртуальних 2,5 за літр а по 12 за літр. Можливо щоб вижити, бо інших доходів немає, ну не враховуючи жалюгідної пенсії. Може для того, щоб прогодувати ту корову, зробити привівки тощо.

А де ж план дій поступового введеня обмеження, механізми захисту населення від монополістів-заготівників та від суттєвого зросту цін на молочну і м'ясну продукцію, розвиток інфраструктури збору цієї продукції і перевірки якості.

"Казнить нельзя помиловать!"

Відрапортували переж Європою: "закон зробили, впустіть нас до вас".

Бнять.

До слова, моя теща не возить молоко на стихійні ринки, а здає в заготівлю по 2,5. Так от, грошей їй не виплачують 3 місяці!!! А буде "возникать" припишуть корові якусь хворобу.

Отака реальність.

Опубліковано

а в моєї тещі в селі люди були б раді здавати молоко навіть по 2,5 грн., але заготівлі молока взагалі немає. А корову тримати дуже навіть тяжко, от і зменшується поголів'я.

Опубліковано

Frank Cowperwood, я як людина яка виросла і проживає в селі можу дуже багато чого цікавого розкзати про оту "натуральну" продукцію яку бабки продають на базарі. Я б сказав є два типу людей які продають свою продукцію, одні це ті шо продають надлишок, інші що спеціально її вирощують для продажу. І якщо з першими все більш менш нормально, ну крім того що корівка може бути хвора, а власник про це не знає, то серед другої категорії є дуже багато "цікавих" людей. Це і вирощування продукції натуральної для себе і на різного роду хімікатах для продажу, це і картошка для вирощування якої дали стільки добрив і хімії, шо її навіть короладський жук їсти не хоче. Це і свині кури на преміксах. Це стиральний порошок в молоці, щоб не скисало швидко і ще різного роду консерванти. І так далі можна розказувати практично про будьякий продукт який продають на базарі.

Мені коли розказли про молоко, то я зарікся взагалі його купувати в незнайомих людей.

І якщо справді хочеться купити нормальний і натуральний продукт то купувати потрібно лише в перевірених або добре знайомих селян, а не в баки на базарі, інакше ризикуєте отримати чималі проблеми.

Опубліковано

закон в принципі потрібен, але не через одне місце, як це робиться у нас. А то стрибають по сходинкам одна через другу, а потім озираються, що треба було б не так робити, почерговість не та

Опубліковано

І якщо справді хочеться купити нормальний і натуральний продукт то купувати потрібно лише в перевірених або добре знайомих селян, а не в баки на базарі, інакше ризикуєте отримати чималі проблеми.

До всього потрібно підходити з розумом, в тому числі і до покупок на базарі. Але це не значить, що треба відмовлятися від покупок на базарі, бо хтось випускає недобросовісну продукцію. Ще раз наголошую, кому не подобається базарна їжа, завжди є альтернатива - купити в супермаркеті. Цей закон же позбавить людей, які свідомо надають перевагу деяким продуктам з базару, такої альтернативи. Бо вона (та сама немагазинна молочка) або зникне, або суттєво подорожчає. Отож питання - нащо тоді цей закон, якщо і так зараз все нормально, всі задоволені і кожен собі може підбрати той, продукт, який йому до вподоби.

До того ж, як не як, а конкуренція - це завжди стримування цін і намагання зробити свій продукт привабливішим (в даному випадку якіснішим чи дешевшим). Без відсутності конкуренції (альтернативи у вигляді базару) ніщо не завадить ділкам в нашій країні змовитись і підняти ціни. За прикладом далеко ходити не треба - Росія наочно це продемонструвала. Прикрили імпорт деяких продуктів, відразу ті ж самі продукти власного виробництва зросли в ціні.

Опубліковано

Frank Cowperwood, от стосовно молочки, якщо ще з консервантами то ще якось можна розібратись, а от ти впевнений що купуєш молоко від здорової корови? Я знаю людину яка довгий час продавала на базарі молоко від корови хворої лейкозом, причому свідомо.

А багато власників корів взагалі ніколи не перевіряли здоровя своєї худоби, і вони самі навіть можуть не занти що корівка хвора, особливо якщо вони її випасають самостійно не задючи в череду.

Опубліковано

я зовсім не проти домашнього молока. Але сама його не п"ю, тому в ньому не розбираюсь. Не раз було таке, що купувала в бабок, казала, що то для дитини, мене запевняли, що молочко свіже, вранішнє. А коли приходиила додому і ставила його кип"ятити, то воно йшло грудками як сир. Тому і купую в магазині. А щодо хвороб худоби, то це взагалі не жарти.

Опубліковано

особливо якщо вони її випасають самостійно не задючи в череду.

випасати самостійно набагато краще, один лише водопій перетворюється на "вогнище" бактерій, а ще мухи(гедзі та таке інше)...

в селі в батьків, буває що ветеринари можуть вломитися навіть в хлів і подивитися що і як ви там зробили, кормушки провітрювання та ін...

+ось недавно самі приїхало в село і за "безкоштовно" вакцинували собак...

Не раз було таке, що купувала в бабок,

бабки... а ви задайте їм пару питань, як довго вони його везли? чим мили бутилки?

п.с. тут на форумі якось писали про одну бабцю, як вона так довго продає молоко на що була відповідь добавляю "отої вашої Гали(миючий засіб)" і молоко не кисне.

Опубліковано

Frank Cowperwood, от стосовно молочки, якщо ще з консервантами то ще якось можна розібратись, а от ти впевнений що купуєш молоко від здорової корови? Я знаю людину яка довгий час продавала на базарі молоко від корови хворої лейкозом, причому свідомо. А багато власників корів взагалі ніколи не перевіряли здоровя своєї худоби, і вони самі навіть можуть не занти що корівка хвора, особливо якщо вони її випасають самостійно не задючи в череду.

По-перше, я свідомо йду на цей ризик. По-друге, молоко вдома проходить термічну обробку. По-третє, якби все було так погано, то наші пращури би вже давно повимирали. Питання в тому, наскільки великий шанс отруїтися базарнею їжею. Ви описуєте це так, що ніби мало не кожен прийом базарної їжі закінчується в лікарні. Я ж власним досвідом і досвідом тисяч людей можу довести вам абсолютно протилежне. То мабуть все ж таки не все так погано.

По-моєму, набагато більше людей труяться алкологем і нікотином. Але там чомусь ці питання не піднімаються. Як думаєте чому?

Опубліковано

По-моєму, набагато більше людей труяться алкологем і нікотином. Але там чомусь ці питання не піднімаються. Як думаєте чому?

не будемо мішати все в одну кучу, хай будуть мухи окремо, а котлети окремо.

алкоголь і тютюн шкідливі для здоров'я, але виготовлені підпільно з неякісної продукції, без дотримання санітарних норм, вони можуть бути небезпечні навіть в малих дозах.

питання гігієни та санстану продукції, яка продається на стихійних ринках, скажемо м'яко в плачевному стані. і це не питання - це ствердження. і якщо Ви свідомо йдете на цей ризик, то більшість людей не готові до такого. І пращури наші були більш витривалі і здорові, і шлунки мали ого-го.

Опубліковано
По-моєму

По-моєму, Ви і є та бабка, що продає молоко з Галою. А то щось так вже захищаєте премікси, пестициди та пральні порошки в їжі, що мені аж дивно.

Опубліковано

що продає молоко з Галою

ти теж памятаєш той пост з "GALA"? якби його знайти...

пестициди

вони і в 90-х застосовувались, просто ніхто не надавав значення і все... особливо при вирощуванні кукурудзи.

Опубліковано

і якщо Ви свідомо йдете на цей ризик, то більшість людей не готові до такого.

Так ніхто ж і не заставляє цих людей іти скуплятися на ринки. Чому тоді їх хвилює питання санітарії продукції на ринку?

І пращури наші були більш витривалі і здорові, і шлунки мали ого-го.

Цим самим ви підтверджуєте, що питання не в шкоді базарного молока, а в здоровї самої людини. Якщо ж людина це скаржиться, то, чому в неї повинні забирати цей продукт? Нелогічно воно якось виходить.

По-моєму, Ви і є та бабка, що продає молоко з Галою. А то щось так вже захищаєте премікси, пестициди та пральні порошки в їжі, що мені аж дивно.

Що за звичка, судити про людину тільки по одному посту? Якщо я має свій погляд на якусь справу, то я обовязково повинен нею займатися? Залізна логіка, нічого не скажеш. Взагалі-то я там ще вище писав про монополізацію ринку. Працюю в антимонопольному комітеті?

Опубліковано

ога а ви в тих що продають відрами сметану запитайтесь скількі то в "хазяйки на господрастві корів" ?

помню ранньою весною цього року спитав жіночку яка сиділа з каструлякою літрів 30-40 і продавала сметану ... підійшов попробував, вроді норм сметана, і не сильно дорога... але ж потім згадав як моя бабуся сметану робила що з 3 літрової банки якщо дуже жирне молоко то грам 600-800 сметани виходило...

Питаю а скількі корів тримаєте?

вона - дві...

я- то це з 2ох корів майже 40л сметани?

вона- (розгубилась) ну сьогодні ше в сусідів взяли..

ну ясно- понятно....

молоко, сметану сир купую в магазині (деколи родичі передають)

а про бутилкі які на смітниках находять я взагалі мовчу.... про соду в молоці напевно всі знають....

Опубліковано

Цим самим ви підтверджуєте, що питання не в шкоді базарного молока, а в здоровї самої людини. Якщо ж людина це скаржиться, то, чому в неї повинні забирати цей продукт? Нелогічно воно якось виходить.

не робіть підміни понять.

я не осуджую жителів села, які чесно продають свою продукцію.

я проти тих, хто свідомо, з метою більшого заробітку, йдуть на різного роду порушення технологій виробництва чи зберігання і які мають шкідливий вплив на здоров'я людей.

Опубліковано

соду в молоці

а це є нормально. коли хворію завжди так роблю.

ось людина з Індії приїхала, пише...

Опубліковано

соду в молоці

а це є нормально. коли хворію завжди так роблю.

ось людина з Індії приїхала, пише...

лікуватись це одне а коли в людини проблеми з кислотністю (низька кислотність) то можна язву заробити...

Опубліковано
а про бутилкі які на смітниках находять я взагалі мовчу....

На варшавці дуже багато селян, що продають, купляють пластикові бутилки у бомжів з вокзалу, а ті їх знаходять на смітниках. Про якусь обробку тих бутилок ніхто не говорить навіть.

Опубліковано
а про бутилкі які на смітниках находять я взагалі мовчу....

На варшавці дуже багато селян, що продають, купляють пластикові бутилки у бомжів з вокзалу, а ті їх знаходять на смітниках. Про якусь обробку тих бутилок ніхто не говорить навіть.

про шо ж і мова.....

доречі скількі вартує 1 літрова нова ПЕТ пляшка (типу такі в яких пиво наливають )?

Опубліковано
а про бутилкі які на смітниках находять я взагалі мовчу....

На варшавці дуже багато селян, що продають, купляють пластикові бутилки у бомжів з вокзалу, а ті їх знаходять на смітниках. Про якусь обробку тих бутилок ніхто не говорить навіть.

про шо ж і мова.....

доречі скількі вартує 1 літрова нова ПЕТ пляшка (типу такі в яких пиво наливають )?

Двохлітрова, яку з квасом продавали літом, цього року коштувала чи то 50 коп чи то гривню.

Опубліковано

Ми дивні люди, в Європі якщо щось не так відразу виходять з протестами, а в нас підняли комунальні, проїзд, світло виключають з с\г щось мутять а в нас хоть би хто вийшов з протестом...

Класно нашій владі...

В нас війна, і треба не забувати про це, трохи не той час для протестів.

А підняття комунальних це мабуть необхідна міра. Бюджет пустий, держава на межі банкротства.

Ну вийди на протест, знизять вартість комунальних, але через місяць будемо жити без світла і води і газу. І платити будемо по схемі 1літр бензину=1кг сала.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...