Chyprunka Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 23:31 #1 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 23:31 новий бойлер з сухим теном, підключений гнучкими шлангами (знаю що це погано, але поки так), суть проблеми - шланги в одному місці дотикаються один до одного і там іскрять, добряче так іскрять. Раніше такого не було, іскрить не постійно, деколи взагалі все нормально, іскрить інколи слабше інколи сильніше. Що це?!
ursa Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 23:32 #2 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 23:32 Если искрит, когда акивно пользуешься водой (сильный напор) - возможно, статика...
Chyprunka Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 23:39 Автор #3 Опубліковано 15 Грудня, 2014 в 23:39 іскрить взагалі незалежно ні від чого,, тобіш може бути в любий час, навіть коли бойлер в простої (тен не працює), ввечері іскріло - зараз все нормально, ніякої статистики
flashmax Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 02:21 #4 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 02:21 Причина тут одна: на цих шлангах різний потенціал. Таке може статися, коли наприклад, "пробивай" бойлер, пралка, посудомийка та інше, на один з шлангів, а другий заземлений магістраллю холодної води. Від вас мало даних: квартира чи приватний будинок, звідки подача води, чи є заземлення, які електричні пристрої, підключені до труб.Більш детально можна тільки сказати, при огляді всієї магістралі.Замірів тестером хоча б.
CompService Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 03:42 #5 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 03:42 Ви чу, маку об'iлись? :-)Яка статика?Напруга 220/380, iскровий промiжок "в стартi" може бути 0.3мм :-) i то - при прямому замиканнi.Висока напруга (з малим струмом), або висока напруга, при самоiндукцii (теж малий струм, велика iндуктивнiсть), можуть пробивати повiтря на значнi (видимi) промiжки. Все iнше - поганий контакт i великий струм. Або "заземлення" не заземлене, залишаеться потенцiал, на якi автомати спрацюють.Шукайте, де замикае, а то оселю спалите.
Waver Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 06:33 #6 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 06:33 У мене теж... купив в "Епіцентрі" новенький гідробокс (вибирав по якості) вибір впав на гідробокс з радіом і підсвідкою... підключав все сам. Спочатку, було так "нічо", а потім, як миєшся, почало бити током (12 вольт)... відключив все "нафіг"... і далі - гідробокс просто радує своєю основною функцією!
S30 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 07:25 #7 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 07:25 А варіант "добрих сусідів" що заземлилися на труби опалення/води забули?Це 99,9% так, якщо характер іскріння чи удару слабким струмом є непостійним в часі і проявляється спонтанно.Особливо це помітно коли труби паршиво заземлені або "земля" відгнила.Підключив сусід такого заземленого споживача (наприклад БЖ компа чи ББЖ) і ви маєте щастя.Відімкнув і у вас все ніби впорядку і "рєпу" чухаєте "а шо то таке було?"
Deemon Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:18 #8 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:18 бойлер звичайно що підключений без УЗО(дифавтомата), так?
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:29 Автор #9 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:29 Причина тут одна: на цих шлангах різний потенціал. Таке може статися, коли наприклад, "пробивай" бойлер, пралка, посудомийка та інше, на один з шлангів, а другий заземлений магістраллю холодної води.Від вас мало даних: квартира чи приватний будинок, звідки подача води, чи є заземлення, які електричні пристрої, підключені до труб.Більш детально можна тільки сказати, при огляді всієї магістралі.Замірів тестером хоча б.бойлер цілий, пралку не перевіряв іншого нічого не підключено(що має контакт з водою), на труби нічо не заземляв, квартира, 1-ий поверх, вода з загального стояка, заземлення, (наскільки я розумію) правильного немає, є занулення тобіш третій зелений провід посажений на корпус щитка в підїздібойлер звичайно що підключений без УЗО(дифавтомата), так?ПЗВ немає, стоіть тільки окремий автомат на 10АВи чу, маку об'iлись? :-)Яка статика?Напруга 220/380, iскровий промiжок "в стартi" може бути 0.3мм :-) i то - при прямому замиканнi.Висока напруга (з малим струмом), або висока напруга, при самоiндукцii (теж малий струм, велика iндуктивнiсть), можуть пробивати повiтря на значнi (видимi) промiжки. Все iнше - поганий контакт i великий струм. Або "заземлення" не заземлене, залишаеться потенцiал, на якi автомати спрацюють.Шукайте, де замикае, а то оселю спалите.емм, я Вас не зрозумів, хіба якби замикало автомати не спрацювали б?
ZLOvSmetane Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:34 #10 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:34 Зроби тест - вийми вилку бойлера з розетки - переверни на 180 градусів і встав (поміняй полюса).. Звичайні автомати на "утєчку" не працюють, тільки дифавтомати..
Barkas Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:41 #11 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:41 а заремлення в резетці є???
CompService Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:45 #12 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 08:45 емм, я Вас не зрозумів, хіба якби замикало автомати не спрацювали б?На замикання спрацювали б.Дифавтомати спрацювали б i в ситуацii, в якiй фаза на нуль потрапляе (вони мiряють потенцiал мiж нулем i заземленням).Статику не можливо передбачити i вберегтись. Заземлення i е захист вiд статики. Але в вашому випадку - не статика.Просто поганий контакт, десь гайки не докрученi, або окислились.Шукайте, де замикае, а то оселю спалите.Моя помилка :-) СленгШукайте, де недозамикае, де поганий контакт
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 09:26 Автор #13 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 09:26 а заремлення в резетці є???заземлення, (наскільки я розумію) правильного немає, є занулення тобіш третій зелений провід посажений на корпус щитка в підїздіЗроби тест - вийми вилку бойлера з розетки - переверни на 180 градусів і встав (поміняй полюса)..Звичайні автомати на "утєчку" не працюють, тільки дифавтомати..ок спробуюНа замикання спрацювали б.Дифавтомати спрацювали б i в ситуацii, в якiй фаза на нуль потрапляе (вони мiряють потенцiал мiж нулем i заземленням).Статику не можливо передбачити i вберегтись. Заземлення i е захист вiд статики. Але в вашому випадку - не статика.Просто поганий контакт, десь гайки не докрученi, або окислились.Шукайте, де недозамикае, де поганий контактВи маєте на увазі поганий контакт в місці підключення вхідного (той що йде в квартиру) кабелю в щитку, чи взагалі по всій лінії підключення - від щитка і до бойлера?
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 10:19 Автор #14 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 10:19 А варіант "добрих сусідів" що заземлилися на труби опалення/води забули?Це 99,9% так, якщо характер іскріння чи удару слабким струмом є непостійним в часі і проявляється спонтанно.Особливо це помітно коли труби паршиво заземлені або "земля" відгнила.Підключив сусід такого заземленого споживача (наприклад БЖ компа чи ББЖ) і ви маєте щастя.Відімкнув і у вас все ніби впорядку і "рєпу" чухаєте "а шо то таке було?"на скільки я розумію сьогоднішні реалії з цим я нічого зробити не зможу... чи всетаки зможу?
S30 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 10:53 #15 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 10:53 Проти такого лома є один брутальний і навіть небезпечний спосіб, але я Вам про нього розповідати не буду.Хто в курсі той догадується.Що Вам потрібно зробити, коли почнеться бодяга з іскрінням:1. Відімкнути бойлер з розетки.2. Заміряти тестером напругу між нулем розетки та трубою.3. Якщо буде потенціал, писати папір в ЖКП і тицяти носом на проблему.А інше це їх справа знайти причину.Бо якщо я правий, то недай Бог станеться така ситуація, що людина з хворим серцем випадково візьметься за корпус ввімкненого приладу і в цей час торкнерться батареї чи труби водогону то може бути біда.ПС Це при умові що з електрикою у Вас особисто в квартирі все в порядку.
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:10 Автор #16 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:10 Проти такого лома є один брутальний і навіть небезпечний спосіб, але я Вам про нього розповідати не буду.Хто в курсі той догадується.Що Вам потрібно зробити, коли почнеться бодяга з іскрінням:1. Відімкнути бойлер з розетки.2. Заміряти тестером напругу між нулем розетки та трубою.3. Якщо буде потенціал, писати папір в ЖКП і тицяти носом на проблему.А інше це їх справа знайти причину.Бо якщо я правий, то недай Бог станеться така ситуація, що людина з хворим серцем випадково візьметься за корпус ввімкненого приладу і в цей час торкнерться батареї чи труби водогону то може бути біда.ПС Це при умові що з електрикою у Вас особисто в квартирі все в порядку.заміряв напругу між нулем розетки та трубою, 4-6 вольт, і тоді коли іскрить і тоді коли бойлер взагалі відімкнений, міряв знайомой в себе вдома в нього приблизно 10 вольт, я думав що так у всіх, я помиляюсь?електрику в квартирі підключав електрик, і перевіряв вчора сказав чо все нормально, все робилось правильно, після підключеня квартири нічого не мінялось, а іскріти почало десь тиждень тому (можливо і раніше було але ніхто не помічав), бойлер підключений місяців з 5, якби раніше таке було б хтось би помітив, бо між шлангами аж світилось вчора, і чути навіть не прислухаючись що щось шипить
S30 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:21 #17 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:21 Міряй опір між корпусом бойлера та клемами живлення.Бойлер з розетки вимкни.Можливо проблема ізоляції тена.
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:41 Автор #18 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:41 Міряй опір між корпусом бойлера та клемами живлення.Бойлер з розетки вимкни.Можливо проблема ізоляції тена.якби тен(та й він якби сухий) то іскріло б постійно а не періодично, піду на обід заміряю
flashmax Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:48 #19 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 11:48 заміряв напругу між нулем розетки та трубою, 4-6 вольт, і тоді коли іскрить і тоді коли бойлер взагалі відімкнений, міряв знайомой в себе вдома в нього приблизно 10 вольт, я думав що так у всіх, я помиляюсь?електрику в квартирі підключав електрик, і перевіряв вчора сказав чо все нормально, все робилось правильно, після підключеня квартири нічого не мінялось, а іскріти почало десь тиждень тому (можливо і раніше було але ніхто не помічав), бойлер підключений місяців з 5, якби раніше таке було б хтось би помітив, бо між шлангами аж світилось вчора, і чути навіть не прислухаючись що щось шипитьТоді проблема точно не в бойлері. Залишається тільки сусід. Можливо він періодами відмотує лічильник по "схемі трансформатора".
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 12:04 Автор #20 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 12:04 заміряв напругу між нулем розетки та трубою, 4-6 вольт, і тоді коли іскрить і тоді коли бойлер взагалі відімкнений, міряв знайомой в себе вдома в нього приблизно 10 вольт, я думав що так у всіх, я помиляюсь?електрику в квартирі підключав електрик, і перевіряв вчора сказав чо все нормально, все робилось правильно, після підключеня квартири нічого не мінялось, а іскріти почало десь тиждень тому (можливо і раніше було але ніхто не помічав), бойлер підключений місяців з 5, якби раніше таке було б хтось би помітив, бо між шлангами аж світилось вчора, і чути навіть не прислухаючись що щось шипитьТоді проблема точно не в бойлері.Залишається тільки сусід. Можливо він періодами відмотує лічильник по "схемі трансформатора".тут ще був цікавий момент, коли іскріло я вимикав тена - іскрить далі, коли вимикав бойлер з розетки іскріти переставало,(хоча можливо були іскри але дуже малі) але потім в годин 12 ночі, не іскріло взагалі ні при ввімкненому бойлері, ні при роботі самого тену, взагалі не було іскріння як я шланги не схрещував
S30 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 12:24 #21 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 12:24 І ще, а як розведено вопостачання від бойлера і чим?Я так розумію що ввід хв та вихід гв з бойлера проведено гнучким в металевій сітці?А далі?Бо щось з тими шлангами не вяжеться. Вони підєднані до корпусу бойлера і повинні мати загальну масу.Тобто електрично замкнені. Як вони можуть між собою іскрити.
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 14:11 Автор #22 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 14:11 І ще, а як розведено вопостачання від бойлера і чим?Я так розумію що ввід хв та вихід гв з бойлера проведено гнучким в металевій сітці?А далі?Бо щось з тими шлангами не вяжеться. Вони підєднані до корпусу бойлера і повинні мати загальну масу.Тобто електрично замкнені. Як вони можуть між собою іскрити.бойлер стоїть в туалеті гнучкими шлангами в металевій сітці через трійники підїднуються до стояків (після лічильників)холодна вода до бойлера йде через фільт, а далі до ванни і кухні йдуть металопластикові труби, одне "але" яке я сьодні згадав в комплекті йшла діалектрична муфта (1шт), куди її чіпляти в інструкції ні слова, я так розумію на вході холодної води, коли мені встановлювали сказали що від тої муфточки (близько 4см довжини) ніякого толку тільки вода текти через неї може, мол якби вона була б з метер довжиною тоді так. Але для чогось то її придумали. Хоча залишається питання "чого раніше не іскріло?а почало тільки зараз"
S30 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 17:08 #23 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 17:08 Фільтр для води до бойлера пластиковий?Той що зі змінними вставками?Коли буде наступного разу іскрити заміряйте потенціал між кабелями.
Chyprunka Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 18:30 Автор #24 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 18:30 Фільтр для води до бойлера пластиковий?Той що зі змінними вставками?Коли буде наступного разу іскрити заміряйте потенціал між кабелями.фільтр пластиковий, зі змінним катріджем(чи як він там,короч колба з фільтром всередині)холодна вода напряму йде на фільтр а потім до бойлера і в труби на квартиру, найбільш іскріло між шлангом гарячої води з бойлера і шлангом холодної води який іде до фільтра зі стоякасьогодні нічого не іскрить, хоча вчора в цей час між шлангами світилось від розрядупотенціал між якими кабелями??
S30 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 18:41 #25 Опубліковано 16 Грудня, 2014 в 18:41 Нарешті хоч щось прояснилось.Бойлер у Вас через фільтр має розвязку з водогоном.Що за бойлер? Керування електронне чи просте термоелектричне?Перевірте на вимкненому з розетки бойлері опір між його корпусом і клемами вилки живлення. Бажано в той період коли іскрити буде і коли ні.Щоб порівняти.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.