yura-patriot Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:05 #1 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:05 Усім привіт, давно хотів створити таку тему, в чому власне справа.Ну наприклад, є така тема (яку я рахую одною з самих цікавих) це "Хто що сьогодні готуватиме на вечерю?" так? думаю так.Там люди пишуть,показують фотки своїх вечерь, все звісно дуже гарно ,але............я впевнений, що існує мільйон нюансів, да що мені вам розказувати - ви самі все знаєте.Отож, не хочу щоб тут ділилися вже готовою їжею-а процесом,і не дай Бог понтувалися своїми шедеврами, хочу щоб ділилися конкретикою,ну так,"запитав-почитав", бо всякі там гугли - шмугли - то таке, хочеться почитати справжніх, простих наших людей які живуть тут і люблять нашу кухню, а не брати якісь там поради по телевізору у якогось закордонного супер повара.Отож почну я! Скажіть будь ласка (бо мене дружина постійно просить): Каже "Юр допоможи почисти грибочки" а в мене питання, "Для чого?" -Каже, бо їх чистять, знімають плівку від ніжки і далі саму шляпку.Наприклад я цього не знав. Ось і потребую першу пораду, хтось чисте шемпіньйони? і для чого, я рахую досить добре помити.
la20 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:06 #2 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:06 Я чищу шампінйони. Бо стьомно їх нечищеними їсти.
Даша Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:11 #3 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:11 ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть)
yura-patriot Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:14 Автор #4 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:14 ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть)Я в піцах(у піцеріях) зараз таке часто бачу :=)
xforester Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:25 #5 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:25 Я також їх добре мию і все...
yura-patriot Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:29 Автор #6 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:29 Я також їх добре мию і все...Да я також так думаю.Я чищу шампінйони. Бо стьомно їх нечищеними їсти.У чому стрьом??
motoksushka Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:43 #7 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:43 і не чищу.От якби ще часник можна було б не різати ой,мала на увазі не чистити.
yura-patriot Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:51 Автор #8 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 19:51 і не чищу.От якби ще часник можна було б не різати ой,мала на увазі не чистити. Нічого не зрозумів. Що! "і не чищу".)) А про часник що?, цибуля пече, а часник чим не вгодив.
sneki Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 20:05 #9 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 20:05 ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть) Я в піцах(у піцеріях) зараз таке часто бачу :=) Мдя...Юра, тебе жінка попросила почистити пару грибів і одразу ідея для теми ! Завтра ти захочеш салат зі свіжих овочів, і люди будуть розказувати тобі нафіга мити помідори перед їжею і нащо кришити огірочки ?
yura-patriot Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 20:18 Автор #10 Опубліковано 10 Грудня, 2014 в 20:18 ЗАРАЗ У ВСІХ РЕСТОРАНАХ,БАРАХ.КАФЕ шампіньйони не чистять,їх заливають холодною водою,декілька раз промивають і все.так зараз по-модному,як то кажуть) Я в піцах(у піцеріях) зараз таке часто бачу :=) Мдя...Юра, тебе жінка попросила почистити пару грибів і одразу ідея для теми ! Завтра ти захочеш салат зі свіжих овочів, і люди будуть розказувати тобі нафіга мити помідори перед їжею і нащо кришити огірочки ? Поржав? якщо не в темі не влазь, іди до бару!! ))
yura-patriot Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 18:31 Автор #11 Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 18:31 Хтось знає хороший рецепт соуса до смажених ковбасок на грилі.
konva Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 18:49 #12 Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 18:49 сметана+укроп+дрібно нарізаний солений огірок
yura-patriot Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 18:56 Автор #13 Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 18:56 сметана+укроп+дрібно нарізаний солений огірокОгірок "по ходу", в тему має дати кислинку+укроп, мммм....Дякую, думаю в суботу заціню))
xforester Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 19:09 #14 Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 19:09 Дуже смачний соус, але треба повозитись (воно того варте).Шо потрібно:-приблизно пів кіло помідорів (можна замінити пастою)-сіль, цукор (за смаком)-яблучний оцет-базилік, кріп, петрушка, кінза (по трошки в рівних пропорціях)-часник (головка)-червоний пекучий перець - 1 шт.-цибуля- 1шт.Цибулю ріжем дрібненько, і маринуємо в суміші яблучного оцету і води в пропорції ~1:3З помідорів знімаємо шкірку (ошпарити окропом) ріжемо, і на розігріту пательню з 3-4 столовими ложками олії.Тушимо помідори помішуючи доя стану соусу (пюре). Все це мудохання можна замінити томатною пастою, розведеною водичкою (смажити пасту все одно потрібно). Якщо соус вийшов дуже густий - додаємо трохи води. Далі солимо, додаємо дрібно порізаний гіркий перчик, цукор, оцет (спочатку столову ложку, а там на смак). Пробуємо. Далі балансуємо смак сіллю оцтом і цукром, доводячи його до такого, як Вам подобається. Це є основа соусу.Тепер вимикаємо вогонь. Додаємо товчений або перетертий з сіллю часник і улюблені спеції. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 5. За цей час дрібно рубаємо зелень, і додаємо її в соус + мариновану цибульку. Все добре перемішуємо. Насолоджуємось.Дуже смачно з шашликом, стейками, ковбасками.....Я люблю і просто мазати на хліб.Смачного.......
yura-patriot Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 19:16 Автор #15 Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 19:16 Дуже смачний соус, але треба повозитись (воно того варте).Шо потрібно:-приблизно пів кіло помідорів (можна замінити пастою)-сіль, цукор (за смаком)-яблучний оцет-базилік, кріп, петрушка, кінза (по трошки в рівних пропорціях)-часник (головка)-червоний пекучий перець - 1 шт.-цибуля- 1шт.Цибулю ріжем дрібненько, і маринуємо в суміші яблучного оцету і води в пропорції ~1:3З помідорів знімаємо шкірку (ошпарити окропом) ріжемо, і на розігріту пательню з 3-4 столовими ложками олії.Тушимо помідори помішуючи доя стану соусу (пюре). Все це мудохання можна замінити томатною пастою, розведеною водичкою (смажити пасту все одно потрібно). Якщо соус вийшов дуже густий - додаємо трохи води. Далі солимо, додаємо дрібно порізаний гіркий перчик, цукор, оцет (спочатку столову ложку, а там на смак). Пробуємо. Далі балансуємо смак сіллю оцтом і цукром, доводячи його до такого, як Вам подобається. Це є основа соусу.Тепер вимикаємо вогонь. Додаємо товчений або перетертий з сіллю часник і улюблені спеції. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 5. За цей час дрібно рубаємо зелень, і додаємо її в соус + мариновану цибульку. Все добре перемішуємо. Насолоджуємось.Дуже смачно з шашликом, стейками, ковбасками.....Я люблю і просто мазати на хліб.Смачного.......Думаю для своєї родини варто повозитися)) Дуже дякую, тим більше, що я ще вагаюсь, або сосиски,або шашлик
xforester Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 19:55 #16 Опубліковано 11 Грудня, 2014 в 19:55 Я надаю перевагу добре просмаженому стейку. Ням-ням...
yura-patriot Опубліковано 12 Грудня, 2014 в 07:53 Автор #17 Опубліковано 12 Грудня, 2014 в 07:53 Я надаю перевагу добре просмаженому стейку. Ням-ням... Яке м"ясо використовуєте для стейка? Мням, мням, слюни повний рот ))
xforester Опубліковано 12 Грудня, 2014 в 09:09 #18 Опубліковано 12 Грудня, 2014 в 09:09 В основному свинину. Я не люблю сухого мяса. Мясо повинне бути з прожилками жиру...
yura-patriot Опубліковано 12 Грудня, 2014 в 10:01 Автор #19 Опубліковано 12 Грудня, 2014 в 10:01 В основному свинину. Я не люблю сухого мяса. Мясо повинне бути з прожилками жиру... Шия ?
yura-patriot Опубліковано 2 Січня, 2015 в 08:23 Автор #20 Опубліковано 2 Січня, 2015 в 08:23 Може і смішно )) але так хочеться квасу. Я інколи робив з хліба, а ви робите?
Zevs_Isver Опубліковано 2 Січня, 2015 в 08:42 #21 Опубліковано 2 Січня, 2015 в 08:42 хто любить зелену цибульку, то не забувайте що вона гарно росте в "вазоні", і "безкоштовно" і без хімії (а хто не любить - все одно їжте бо вітаміни )
yura-patriot Опубліковано 2 Січня, 2015 в 08:44 Автор #22 Опубліковано 2 Січня, 2015 в 08:44 хто любить зелену цибульку, то не забувайте що вона гарно росте в "вазоні", і "безкоштовно" і без хімії (а хто не любить - все одно їжте бо вітаміни ) Це зараз? і світла їй вистачає? прикольно.
xforester Опубліковано 2 Січня, 2015 в 09:09 #23 Опубліковано 2 Січня, 2015 в 09:09 Цибуля росте круглий рік
Zevs_Isver Опубліковано 2 Січня, 2015 в 09:12 #24 Опубліковано 2 Січня, 2015 в 09:12 хто любить зелену цибульку, то не забувайте що вона гарно росте в "вазоні", і "безкоштовно" і без хімії (а хто не любить - все одно їжте бо вітаміни ) Це зараз? і світла їй вистачає? прикольно. 17 грудня "зараз" вона значно "порідшала", свята якщо "вазонів" не має то в стаканчик з водою - також росте p.s. ми ще з "комуняцьких часів" зажди мали зелену цибулю на НовиРік
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.