Перейти до змісту

Сухі борщові заправки для бійців . Потрібна допомога!


ODZER

Рекомендовані повідомлення

Наш бордівчанин купує сушарку, я буду сушити.

якщо ще не купив, то краще брати виду ветерок 5-6 решіток http://hotline.ua/bt...-fruktov/21347/

вони є на базарі, попросити для ато, може щось скинуть.

лише з 15 числа зможу приступити до сушки сам (батьки мають ветерок 5 чи 6 решіток, вроді 6), буде і капуста,

можливо, скооперуємось, тобто тиждень у вас 2 сушарки, тиждень в мене, але поки це тільки плани.

може заберу сушку раніше, але до 15 сушити не зможу, то впринципі можна перший тиждень у вас, але треба було напрацювати технологію самому, а потім вже на 2 сушки працювати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 108
  • Створено
  • Остання відповідь

Пансьтво,що порадите,те й придбаємо.В моделях сушарок розберемося,гуртом.Головне знайти НЕБАЙДУЖИХ.ИМХО,десяток толкових людей,вистачить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на скільки я зрозуміла, то людина вже замовила сушарку, бо мені відписався, що в понеділок вона буде вже

Візьмуся за сушку капусти. Спробую, принаймні, що з того вийде. Бо процес доволі довгий, сушарка одна. Поруч символічна тертка Крим2004. Поїхали.

post-6229-0-32162100-1417808438_thumb.jp

відпишіться потім по результатам. Якщо хтось допоможе з овочами, то сушитиму те, що дадуть в першу чергу. Якщо бажаючих не виявиться, то теж планувала почати з капусти. Тому буду вдячна, якщо поділитесь досвідом)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я купуватиму в місті,якщо зголосяться бажаючі.Поки в ПП-пусто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цибуля , часник і трохи капусти є на складі Самооборони в Жидичині.

на наступному тижні якусь кількість перевеземо на штаб на пр.Перемоги.Одразу про це повідомлю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можу принести моркви, цибулі, часнику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дівчата, а часник як краще сушити? Цілими зубчиками чи порізати на пластівці?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

певно, краще порізати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дівчата, а часник як краще сушити? Цілими зубчиками чи порізати на пластівці?

там вище я писав рецепти. зубчик різати на 3-4 частини

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми колись сушили (в духовці правда) то порізаний на кілечка був крихкий, бо тонкий ставав

треба спробувати і так і так

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я з Любомля. Маю трохи капусти, квасолю, буряк, моркву. Можу необхідне посушити на 2-3 сушки і передати через знайомих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є сушарка. Правда маленька. Вдома багато не насушимо - обмежені часом. Дам в користування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми колись сушили (в духовці правда) то порізаний на кілечка був крихкий, бо тонкий ставав

треба спробувати і так і так

справа в тому, що в духовці висока температура і корисні речовини руйнються. А в сушарці зазвичай температура 50 градусів, сушить за рахунок обдування теплим феном.

Чув відгуки, що висушені в духовці овочі при варці розлазяться - не знаю, наскільки це відповідає дійсності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую Zevs_Isver за сушарку і часничок

дякую talja за цибулю

процес пішов

16c4490111f9.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, про часник, як хто не в курсі:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, про часник, як хто не в курсі:

вдома своїм показав, були в шоці....

а ще як згадаю себе малим коли заставляли чистити той часник...

що на данний момент ще потрібно?

п.с. з сушарок як не жаль краще рос."Ветерок" було 2 zelmerи дуже довго сушити прходиться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розповім про досвід маневицьких волонтерів.

Починали з двох сушарок на дому, зараз використовують п"ять сушарок.

Зібрались всього лиш декілька людей з колективу і роблять борщові набори. Зробили декілька десятків 10-літрових наборів.

На одній сушарці за тиждень насушили МІШОК (!!!) сушеної капусти.

Що говорити, якби таку роботу робили на дому 100 сушарок...

Ось фото їхнього борщового набору ( вже поїхали для бійців)

post-6657-0-87514800-1418204822_thumb.jp post-6657-0-48838200-1418204841_thumb.jp post-6657-0-57408200-1418204860_thumb.jp post-6657-0-98403500-1418204803_thumb.jp post-6657-0-65586100-1418204881_thumb.jp post-6657-0-38446500-1418204902_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

difoto, і бачила ж це відео колись, і думала ще пару днів тому, що треба буде спробувати, а як дійшло до діла, то забула і сиділа ковирялась довго:-)

І ще - все ж часник варто різати тоншими слайсами (тільки не впоперек зубчиками, а вздовж, щоб не пролітало крізь сита). Бо я порізала на четвертинки, то довго сохне, зараза:-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб за тиждень насушити мішок капусти потрібно або дуже потужну сушарку, або цілодобово її не виключати....

.Не завжди і не в кожного є така можливість.

Насушила трохи капусти і цибулі. Є трішки сушеної зелені (укроп, петрушка).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякуємо всім, хто прийняв участь! Нам потроху несуть сушені овочі , а це вже обнадіює.

Але хочу зауважити - не несіть НЕДОСУШЕНІ овочі ! Використовувати їх не можна, бо вони загниють або покриються цвіллю і весь пакет буде зіпсований. Або прийдеться їх повторно досушувати - а це знову час та клопіт.

Критерій готовності - коли ви стискаєте в долоні - овочі мають хрустіти і бути навіть трохи крихкими. Це стосується і капусти ,і часнику, і цибулі.

Також нагадаю про відсоткове відношення. Не хотілося б, щоб у нас було багато часнику, цибулі і невелика кількість капусти - адже це затормозить процес складання наборів.

Якщо у вас є можливість - сушіть у такому відсотковому співвідношенні (щоб у нас не було надлишку одного продукту та недостачі іншого) :

- цибуля 25%

- капуста 65%

-часник 6%

( тобто зі 500 г сушених овочей приблизно має бути 100-125 г цибулі, 325-350 г капусти та 30 г часнику).

Можна також сушити зелень, перець-паприку, коріння селери(сельдерей) та петрушки,варений горошок та варену квасолю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні познайомився з волонтерами з Колок. На декількох сушарках за порівнянно короткий термін склали більше сотні борщових наборів на 10 л. Один набор на 10 л - це 20-25 порцій борщу, тобто вони зробили 2000-2500 порцій

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То получається, що зараз треба найбільше сушити капусти. Бо я сушу поки тільки часник і цибулю, які мені принесли. Коротше, треба йти за капустою:-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

назріло питання - в чому вам сушені овочі заносити? можна позсипати в пакети?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

назріло питання - в чому вам сушені овочі заносити? можна позсипати в пакети?

так, просто засипайте в пакети. Але не змішуйте різні компоненти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

milana, Не знаю чи допоможе, бо сама того досвіду не мала, сушаркою не користувалась, але думаю може можна марлю покласти в один шар на дека для сушки, щоб часник не провалювався. Це у тому разі, якщо температура дозволяє, щоб марля не загорілась.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...