Перейти до змісту

Чоловік в маяках займається вирощуванням цитрусових

stepanov

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім привіт, цікавить таке питання, хто чув або знає де в маяках чоловік вирощує на продаж цитрусові!!?? Просто хотів би придбати собі декілька рослин а де його знайти не знаю!

Опубліковано

Чудо человек Иван! Зачем тебе цитрусовые? Лучше сразу крокодиловая ферма - больше прибыли!

Опубліковано

Чудо человек Иван! Зачем тебе цитрусовые? Лучше сразу крокодиловая ферма - больше прибыли!

Для крокодила людина буде обслуговуючим персоналом і потенційно десертом. Із цитрусовими не так екстремально. Правда якщо не займатись селекцією по Мічуріну - урожаєм може прибити.

Опубліковано

Їв я і мандарини і апельсини і навіть банани вирощені в теплиці. Не займайтесь дурницями - ніколи вони не зрівняються із відкритим грунтом та справжнім сонцем. Вирощувати для себе інша річ. Цитрусові фактично всі можна прививати на лимоні, можна і ціле цитрусове дерево виростити - одна гілка лимон, інша апельсин, ще одна мандарин і т.д.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

http://lutsk.vol.olx...-ID58qfl.html саме в маяках)

RHL6.jpg

та ну)

Відкрилась... Глюк OLX)))))

http://lutsk.vol.olx...-ID58qfl.html саме в маяках)

Дуже цікавий варіант. Лимон здоровенний.

В мене схожий виріс, 0,432 кг.)))

Опубліковано

Це не лимон, а Пондероза, дехто називає лимон Пондероза, але це не зовсім правильно. Найлегший вид з усіх цитрусових по догляду для початківця-цитрусовода, легко розмножується черенкуванням. Вчасно поливай, підживлюй, пересажуй і будуть плоди до 1 кг, Плодів не багато, але вони великі. В мене зазвичай в межах 300 грам. На смак схоже на лимон але менш кислий, інколи трішки гірчить як грейпфрут.

Опубліковано

Це не лимон, а Пондероза, дехто називає лимон Пондероза, але це не зовсім правильно. Найлегший вид з усіх цитрусових по догляду для початківця-цитрусовода, легко розмножується черенкуванням. Вчасно поливай, підживлюй, пересажуй і будуть плоди до 1 кг, Плодів не багато, але вони великі. В мене зазвичай в межах 300 грам. На смак схоже на лимон але менш кислий, інколи трішки гірчить як грейпфрут.

Лимон Пондероза (или Лимон Канадский)

Лимон Пондероза - гибрид лимона с грейпфрутом. Среднерослый, НЕПРИХОТЛИВЫЙ, комнатный сорт. Высотой незначительно ниже Павловского лимона. Ствол без колючек, хотя иногда бывают. Саженцы зацветают на 1-2 год. Зачастую черенки зацветают через месяц после укоренения. Плоды обратнояйцевидно-округлой формы с кожурой средней толщины. Весом 300-900 граммов. Цветы крупные, растут пучками соцветий на концах побегов. Урожайность невысокая 3-7 плодов в год. Листья крупнее, чем у других сортов. Этот сорт легко отличить от других - по листьям. Они продолговато-округлой формы, черешок короткий с небольшими, но отчетливыми крылышками.

Мировой рекорд - Канадцы C. и D. Knutzen в 1983 году вырастили лимон Пондероза весом 2кг.834гр. !

Есть клон с толстокожими, многосемянными плодами. Один из клонов (выведенный в Польше) называется Лимон Скерневицкий. В своей книге профессор Пёненжек пишет, что это бессемянный сорт. Деревья вырастают чуть-чуть ниже чем у Пондерозы.

Опубліковано

Лимон Пондероза (или Лимон Канадский)

Я ж кажу дехто помилково вважає його лимоном, але в жодному сортовому реєстрі немає такого сорту. А от окремий вид цитрусових - Пондероза є, якщо це принципово, то зможу навіть найти скан з іноземного реєестру сортів цитрусових. На форумах цитрусоводів вже не одного списа зламали, сперечаючись чи це сорт лимону чи окремий вид цитрусових, і з чим це гібрид - з грейпфрутом, помело (помпельмусом) чи цитроном.

В Києві є шахрай Патій, який стверджує, що вивів новий сорт лимонів - Киїівський крупноплідний і продає усім бажаючим Пондерозу. :) Він же ще й патенти на теплицю-термос продає, насправді там трішки видозмінений вегетарій Іванова в поєднанні з траншейною теплицею. До речі на фото продавця з Маяків також теплиця-термос Патія. Скоріше за все Патій його добряче розвів і на патенті і на саджанцях Пондерози.

Інколи Пондерозу продають як лимон сорту Ювілейний.

В мене самого є такі деревця, найстарішому вже років з 20. Перечитано гори літератури, можу лекції читати і давати поради по догляду.

Опубліковано

nickel, тю а що ж там від вегетарію? Звичайна траншейна теплиця. Дах трохи специфічний.

У мене листя постійно ставало липким - побороти не зміг. Віддав друзям.

Опубліковано

nickel, тю а що ж там від вегетарію? Звичайна траншейна теплиця. Дах трохи специфічний.

Утеплення стін і покриття їх світловідбиваючим шаром.

Опубліковано

А зря. Це щитовка. Легко виводиться актарою (поливається один раз, через 2-3-4 тижні ще один контрольний полив), але плоди краще після неї не їсти, хоча вона і застосовується як хімікат в городництві і садівництві, але при кімнатному застосуванні концентрацію роблять сильнішою.

п.с. Народ в мене тема є на Борді про цитрусівництво, айда туди. :)

п.с.2 Ну звісно, якщо ми не збираємося обговорювати чоловіка з Маяків. Це краще тут робити.

Опубліковано

Утеплення стін і покриття їх світловідбиваючим шаром.

ну це так. Доречі ці моменти діють.

Легко виводиться актарою

поливав, оприскував - знов з’являлась. Щось у мене із рослинами не склалось :(
Опубліковано

ну це так. Доречі ці моменти діють.

Ну не просто так же про Іванова і його рекордні врожаї легенди ходять вже понад пів століття. Хоча по теплицях я "спец в теорії". :)

Опубліковано

поливав, оприскував - знов з’являлась. Щось у мене із рослинами не склалось :(

Можливо на інших вазонах в квартирі також була щитовка, ти її з лимонів виводиш, а вона перелазить з інших, можливо з відкритого вікна залітає. В мене люба рослинність, що попадає в квартиру, стоїть місяць-два на окремому вікні чи в окремому місці - на карантині. Жінка спочатку пробувала возмущатися, коли усі букети після її дня народження стояли на кухні, але тепер має орхідею і все зрозуміла - в орхідей і цитрусових вороги однакові. Зараз її нова орхідея стоїть на кухні, в карантині, оброблена Актарою від борошнистого червеця, а моя зелень по інших кімнатах.

Апд. Оприскувати щитовку майже бесполєзно, вона ж з панцирем, хіба на молодняк діє, котрий ще без щитка (панцира).

Апд.2 Мене теплиці не особо цікавлять, я ж в квартирі живу.

Опубліковано

sergkots:

По теплицях маю трохи практики. Десь була тема можу там розповісти, що знаю.

Може таки в цій темі про теплиці і поговорим,мене теж цікавлять такі теми!Був у Патія,маю проект Патія,залишилось збудувать!Вся суть"наухау"-будуєтся теплиця з блоків пінопластових,з зовні і з середини магнезітові плити,стіни обклеюють фульгою,розміщення з заходу на схід.Південна частина даху прозора,

Опубліковано

sergkots:

Може таки в цій темі про теплиці і поговорим,мене теж цікавлять такі теми!Був у Патія,маю проект Патія,залишилось збудувать!Вся суть"наухау"-будуєтся теплиця з блоків пінопластових,з зовні і з середини магнезітові плити,стіни обклеюють фульгою,розміщення з заходу на схід.Південна частина даху прозора,

А у Вас якісь ескізи даного виробу є?

Опубліковано

sergkots:

А у Вас якісь ескізи даного виробу є?

Є теплиця як у патія. Правда за 50 км. Там тепер товариш господарює. По ній можу розповісти все. Рекомендувати її не буду.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...