Bit Опубліковано 26 Жовтня, 2014 в 08:01 #1 Опубліковано 26 Жовтня, 2014 в 08:01 Вже збігло з півроку з того моменту як я описував свої враження від США на борді. Чимало поглядів у мене змінилось у кращу або гіршу сторону. Одного дня я їх обов'язково опублікую, проте зараз я хотів би поговорити про інше. За ці півроку я зустрів чимало нових людей різних національностей і етнічних рас. І ви знаєте, я знайшов дуже багато спільних рис між деякими з них. Настільки схожих, що забуваєш про расові, релігійні, культурні відмінності. Я не політолог, тому мій пост (чи-то пак, нарис) буде суб'єктивним. На об'єктивність не претендую, проте особисті емоції постараюсь не вкладати в текст і подати матеріал з точки зору спостерігача. Дружба Росії з латинськими країнами.Це для нас з вами здається, що ці країни на різних полюсах світу і значно відрізняються. Насправді ж, ці країни дуже подібні до усього СССР. Скажімо так, Мексика-це як Росія, а якесь Нікарагуа-це як якась невелика Україна чи Грузія. Це доволі просто прослідкувати. Основні тезиси.Іспанська мова в латинських країнах-аналог російської мови на пост-радянському просторі. Розміри країн. Культурний, фінансовий розвиток. Рівень освіти. Кількість переселенців/мігрантів.Мексика-велетенська країна, з населенням трохи меншим, ніж у Росії (120 млн проти 180). Мабуть, для більшості з нас з вами, Мексика асоціюється з словами "Текіла, сомбреро, черевики з закрученими носами, пляж". Це приблизно як "Мєдвєді, водка, балалайка, Сибір" асоціюється з Росією. Тобто погляди у нас стереотипні, давайте спробуємо їх розширити. Мексика-велика промислова країна, котра має безліч бізнесів, підприємств і має доволі суттєвий вклад у світову економіку. І її експорт-це далеко не лише текіла (як в Росії водка), а це і ліки, і хімічна галузь, і продукти харчування (мексика величезний постачальник сировини і харчів на різні ринки світу), і навіть важка промисловість та металургія. В Мексиці, як і в Росії, є великий шар освідченої інтелігенції, є люди, котрі роблять наукові винаходи і працюють в складних науках. І ці люди, по аналогії з Москвою, як правило осідають у столиці Мексики, Мехіко. Їм не потрібно мігрувати, вони і там пристойно заробляють. Це я плавно підійшов до поняття "тотальна бідність". Бідність у Мексиці далеко не скрізь. Столиця Мексики має такі місця, що може потягатись і з пресловутим Голівудом і з російською рубльовкою. І там живуть стильні сучасні люди. Працюють, творять, досягають. Натомість про бідність-у Росії, як ми знаємо, села і невеличкі смт, містечка, давно пішли за вітром і стали лише символом розвалу, стагнації і гниття. Там збирається в групи бидло, яке немає ні освіти, ні виховання, яке звикло жити в лайні. Люди, котрі нічого не виробляють, нікому не потрібні, і в яких з'являється один рефлекс-ВІДДАЙ. Коротше, кримінал і банд-формування, а також алкаші, наркомани і решта втрачених людей. Ці люди збиваються в зграї і шукають наживи. Хто на півдні-тероризує інші латинські країни і свою власну, хто на півночі в прикордонних районах-тероризує США. Корупція. Рівень корупції у Мексиці настільки високий, особливо поза межами великих міст, що шансів на справедливість і правосуддя не лишає майже ніяких. Водіння без прав? Без проблем. Вбивство? без проблем. Торгівля наркотиками чи людьми? Без проблем, все можна порішати. Аби ваші гроші. Промисловість. Я вже писав вище, але промисловість в Мексиці існує лише в руках великих промислових магнатів, а не простих людей чи тимбільше, держави. (Нічого не нагадує?). Культура і моделі поведінки. В мексиці є чимало інтелігенції, котрі сповідують певні цінності і погляди, але ще більше бидла, особливо за межами великих міст. Алкоголізм, наркоманія, кримінал. А тепер кілька слів про мігрантів з мексики до США і те, чим вони сходяться або відрізняються від російських.Варіант перший. Простий роботяга. Надриває задницю 5-7 днів на тиждень, працює на найбрудніших роботах, бо часто нелегал. Часто вміє і знає більше, ніж 90% корінних американців. Може і плитку покласти, і хату збудувати, а ще може за плечима і освіту в Мексиці мати, яку у США ніхто не прийме до уваги. Очевидно, що тяжка фізична праця і контраст з життям рядового американця відкладають на таку людину свій відбиток. Знаєте таких росіян? Я теж знаю.Варіант другий. Нахлєбнік, засранець, трабл-мейкер. Переселенець найгіршого виду. П'є все, що горить, трахає (часто гвалтує) все, що рухається. . Враховуючи закони США, часто може бути ще й легальним і ще й на державному забезпеченні. Часто числиться в бандах, часто пов'язаний з наркотиками. Створює суцільні проблеми. Змінюватись не хоче, міняти свою поведінку теж. Часто навіть без шкільної освіти.Варіант третій. Доволі обширний, громадянин США (або як мінімум резидент). Це або трудяга з першої категорії, або його діти, народжені у США. Це людина, котра тут виросла, навчилась культури, здобула хоча б мінімальну освіту. Працює в різних галузях-від примітивної обслуги і топ-менеджерів компаній. Хоча, як правило, це середня ланка. Враховуючи, що в теорії, в будь-якій країні інтелігенції не більше 10%, судять про ті країни по тих самих 90%, що лишаються. Отож, якщо інтелігенція це як правило середній клас і вище, а основна маса населення-це соціальні низи, то відповідно і судять по них. Основна маса населення Мексики живе в лайні, прямо як рядові росіяни. Прозябають, виживають. І їх давить ота ненависть до капіталістичного заходу (для них це північ), котра живе в рази краще за них і задаром скуповує їхню робочу силу. І вони їдуть працювати на тих ненависних "піндосів", дивляться "як люди живуть", а потім ненавидять їх ще більше і хочуть щоб і піндоси жили в лайні, так як їм доводиться. Інші латинські країни. Тут немає єдиної думки, як немає її у решти пост-рядянських республік. Куба ділиться поглядами навпіл. Є такі кубинці, котрі готові вплав добиратись до США, працювати, шкрябатись і знову працювати, аби чогось досягти. А є такі, що приїхало, отримало громадянство на шару, ще й права качає і ще й розповідає які погані американці. Мене дуже неприємно вразило, коли за сусіднім столиком від нас сиділо двоє американців і стара (років за п'ятдесят) кубинка з жахливим акцентом. І американці заговорили за політику. Кубинка, маючи американське громадянство, живучи у США, і надивившись на комунізм і соціалізм вживу, з якогось дива почала виправдовувати Росію на світовій арені. Вони навіть не встигли завести мову за Росію, вона сама її підняла. І одразу ж почала захищати росію. Типу "ну це ж їхня земля, вони правильно ту Україну пресують і ділять. треба забирати своє". Ті їй кажуть, "ти ж сама втекла з куби НА ЧОВНІ, тобі мало було комунізму, мало вас мучили, в бідноті жили? люди хочуть в Європі жити, в достатку і спокої". "Там америка свої інтереси качає, Україна-то Росія і завжди нею була і буде". Ось така пропаганда. Я заледве стримався, аби не перервати дискусію, що точилась в метрів від мене і не висловити власну думку. Але все ж, стримався. Вони договорили і розійшлись кожен при своїй думці, а кубинка з гордо піднятою головою, з виглядом "ОТ ТАКА Я! От сказала, як відрізала!" Хоча я зустрів і інших кубинців, і вони були за західні цінності. І це теж було старше покоління кубинців, люди, котрі на човниках пливли в США в пошуках кращого життя. Це люди, котрим повернення на кубу після втечі означало смерть. Мало хто цікавився тою сторінкою історії маямі та деяких міст, коли були хвилі втеч з куби. США не мали іншого вибору, як дати цим людям роботу і грінкарти, бо вдома на них чекала смерть або в'язниця. Отож, про цих людей. Ці люди вдячні США і вдячні долі за подарунок. Вони пропрацювали своє життя на благо США і заробили непогані статки, дехто з цих людей має власні бізнеси (від найменших і до гігантських мереж). Так от, одна з таких людей мені сказала, що "радянські цінності треба випалювати розпеченим металом." Мені довелось і поспілкуватись і з представниками Нікарагуа, і навіть Гондурасу. Що цікаво, вони навпаки висловлювали співчуття подіям на Україні, розпитували мене, що там відбувається і як люди живуть. Казали, що дуже прикро, що на нас зазіхає велика Росія, висловлювали сподівання, що США вступиться і допоможе. Були здивовані байдужістю Європи. І знаєте, мені здається, що представникам цих невеличких латинських країн було болісніше почути про тисячі загиблих українців, аніж про три сотні мертвих європейців, яких збили на донбасі. Коротко про різницю в латиносах. Нам вони всі на одне лице-смугляві, часто круглолиці, іспанськомовні. Але латиноси є різні. По-перше, зовнішній вигляд у них відрізняється, як і культурні звичаї. Навіть кухня різниться. А все чому-іспанські колонізатори змішувались з різними племенами індіанців (майя, ацтеки і тд), відповідно у них різний генотип. Так, спільні риси є, як і у слов'ян, але генеалогічне дерево різне (приблизно як у слов'ян-угро-фінни (кацапи), проти українців, білорусів і поляків). Відповідно, і іспанська мова в них різниться, і акценти різняться, і в тому числі політичні погляди. Всі ці країни живуть бідно, от тільки не всіх це влаштовує і не всі хочуть, щоб і решта світу жили так само бідно. А ще є одна дуже цікава тенденція-мексиканець наїбе будь-якого іншого латиноса, навіть іншого мексиканця. Тобто, нікарагуа, гондурас-як правило довірливі добряки-роботяги, а заїжжий в сша мекс-як правило, рідкісне падло, яке тільки і прагне їх нагріти. Заїжжий в США мекс-це п'янки під вікном, гучна музика і шум, це блдство і наркотики. Це небажання підчинятись законам і правилам інших людей. А заїджий латинос з інших країн-як правило, прагне лише заробити грошей і аби його не чіпали. Тому коли мекси шумлять за вікном, то латинос на латиноса ще й копа натравить, бо він ХОЧЕ ЖИТИ ПО-ІНШОМУ. Коротше, старався писати стисло і не розтікатись думкою, але вийшло, як вийшло. Про братів-слов'ян і представників інших груп напишу в наступному пості, якщо комусь буде цікаво.
seolutsk Опубліковано 26 Жовтня, 2014 в 08:46 #2 Опубліковано 26 Жовтня, 2014 в 08:46 Знайомий розповідав про одного американця, який був родом чи то з РФ чи то з Ізраїлю, який лаяв США, та підтримував Росію на міжнародній арені і був "проросійським". При чому має кучу болячок та майже лежачий (за ним безкоштовно доглядає 3 (!!!) медсестри дома). Так от, а мій знайомий сказав, що якщо тобі така Росія хороша, то їдь туди. Ти там і місяця не проживеш, бо там не має такого медичного обслуговування. Ну то той зразу замовчав. Пропаганда вона така..
Volyniaka Опубліковано 30 Жовтня, 2014 в 16:15 #3 Опубліковано 30 Жовтня, 2014 в 16:15 Кремлевская пропаганда создала огромное число мнимых экспертов, которые врут россиянам.Они рассказывают через российские СМИ, что Германия якобы встала на сторону России в украинском вопросе, хотя на самом деле это не так, пишет немецкий журнал Der Spiegel (перевод — Инопресса.ру). Помимо них, россиян дурят фанатики теорий заговора и антисемиты."Так, например, знаете ли вы немецкого профессора и руководителя одного известного института по имени Лоренц Хааг (на фото), который настолько умен, что комментирует вопросы политики, экономики, космонавтики и аннексию Крыма? - задают вопрос своим немецким читателям авторы материала. - Нет? Тогда вы, по всей видимости, просто не читаете российских газет, потому что на их страницах так называемого немецкого профессора Хаага нередко печатают в заголовках". Особенно часто его высказывания цитирует российское государственное информагентство ИТАР-ТАСС, поскольку Хааг говорит то, что хотят услышать в России. В одном из высказываний Хаага, например, говорится о том, что "в Германии с пониманием относятся к позиции России и Крыма".Между тем в Германии, как подчеркивает издание, этот "эксперт - фантом: за последние 25 лет ни в одной немецкой газете нет упоминания о нем. Также неизвестно, в каком институте работает этот немец".При этом Хааг - не единственный в своем роде, продолжает Der Spiegel. "Эксперты-самозванцы пользуются большой популярностью в российских СМИ. Еще один пример - Кристоф Хорстель. На самом деле этот немец - приверженец праворадикальных идей, который однажды обвинил канцлера Германии Меркель в государственной измене. Однако информагентство РИА "Новости", входящее в медиа-холдинг Кремля, называет его "советником Федерального правительства Германии". А вещающая за границей Russia Today часто публикует комментарии "бывшего сотрудника ведущих немецких телеканалов" Кена Йебсена, изобличающего антироссийские тенденции на немецком телевидении. Немецкие каналы ARD и ZDF настраивают немцев, по словам Йебсена, против России. "И действительно, Йебсен работал ведущим, но на радио RBB, - отмечает издание. - Но его уволили за антисемитские высказывания, а Russia Today ничего об этом не рассказывает".Следующего "немецкого политолога" зовут Керт Майер. Российский пропагандистский портал приводит его слова о том, что "в Германии запрещено поддерживать Путина". Тем не менее, в немецких архивах политолога с таким именем просто не нашлось, а сам портал оставил без ответа просьбу Der Spiegel дать ему контакты этого Майера.Кстати, под авторством Майера в российской газете "Московский комсомолец" вышла еще одна крайне популярная статья, в которой рассказывается о том, что правительство ФРГ якобы может доказать, что сбитый над Украиной "Боинг" был уничтожен не системой "Бук", а украинской батареей C-125 "Нева", что якобы подтверждают данные немецких радиолокационных систем. Хотя в действительности, как добавляет Der Spiegel, в ответе немецкого правительство на запрос "левых" говорилось, что "каких-либо точных сведений о применении ракет у них не имелось: в день катастрофы самолеты АВАКС зарегистрировали неустановленный сигнал с радара. Помимо него, поступали сигналы с батареи С-125, но в этом районе сигнал с этой батареи поступает всегда".http://www.charter97.org/ru/news/2014/10/30/123635/
Bit Опубліковано 31 Жовтня, 2014 в 06:18 Автор #4 Опубліковано 31 Жовтня, 2014 в 06:18 Постараюсь коротко, бо у мене вже майже час ночі.Ну, по-перше, я коли зустрічаю слов'ян, стараюсь не зачіпати питань політики. Собі дорожче. По-друге, є категорія слов'ян, котра не хоче принципово в США бачити інших слов'ян. Тобто вони стараються уникати представників екс-радянського союзу, притому шо самі вихідці з них. Стараються з ними не пересікатись, не ходити на зустрічі, а якшо зустрінуть випадково-то нагло морозитись. Найбільше "наших" становлять євреї. Деякі з них добились солідних висот, проте читай пункт 2-вони часто не хочуть спілкуватись з вихідцями з екс-СССР. Росіяни. Далеко не завжди сюди їхали найкращі представники росіян, а частіше за все, їхало звичайне кацапське бидло.Тому коли поруч з вами білі люди дуріють, шумлять, п'ють і мостять полотенце вам на голову чи під бік, притому шо пляж вільний і місць хоч відбавляй-скоріше за все, скоро ви почуєте російську лайку. Але бувають і інтелігентні люди, щоправда нечасто і своїх земляків вони стараються уникати.З росіянами на півночі пов'язано багато неприємних історій, ось одна з них. Коли в Чікаго українці вийшли на підтримку Євромайдану з прапорами, транспарантами і всіма атрибутами, то російська кацапня вийшла проти них. Різали колеса машинам, царапали машини з символікою, були поодинокі випадки штурханини і нападів росіян. Кілька вирваних прапорів, кілька бійок. Само собою, основна маса росіян на стороні своєї історичної батьківщини, щоправда є й такі, що проти-ті, хто добре пам'ятають від чого втікали в США. Молдовани і болгари.Кхм.. до зустрічі з ними в мене було хороше відношення, а зараз я розумію, чого про них травлять анекдоти. Є нормальні хлопці, а є й відверте проросійське бидло. Один за євроінтеграцію молдови був, а інший молдовано-болгарин, жопу за росію так рвав, шо я ледве стримався шоб не зарядити в бороду. Розказував який путін святий, платить по 1000 доларів солдатам у придністров'ї, аби стерегли "кордон". А ще казав, що самостійне придністров'я то круто, бо там задешево можна ящик коньяку купити. На мої питання-чого він жопою в штатах торгує, а не в придністров'ї молдован стріляє він поусміхався і спробував перевести на жарт. Ну ще б пак, живе в штатах, виїжати звідси від "вражин-піндонсів" не збирається, але в "братів-росіян" свято вірить. "Сказочний дол..єб".Взагалі, молдовани у своїй масі якісь зашугані (притому шо здоровенні фізично-від 180 і вище). Коли чорномазі лупанули нашу машину і машину молдован м'ячем, я полетів їх напрягати і щемити, а вони піджавши хвости покрутились біля машини і пішли в апартмент. Поляки. Мабуть, одна з слов'янських націй, котра найкраще прижилась у США. Справжні європейці. Добре спілкуються англійською, на відміну від деяких росіян, яким і 20 років в США вимову не вправляють. Поляки, особливо якщо це 2-3 покоління, то поздобували місцеву освіту, вивчились і працюють на достойних роботах. Знайомий поляк працює в дилерській мережі хонди. Нормальний мужик, приємно поспілкуватись. Любить випити, але в міру. Поляки притримуються офіційного курсу США, себто Росія-ворог і агресор. Білорусів не зустрічав.Українці-тут залежно від регіону і епохи, коли виїхали. Ті, хто виїхали ще в 90х, часто вірять російській пропаганді. А ті, що західняки, або виїхали з 2000х мають більш реальні поняття про росіян і США. Взагалі, цікава тенденція-чим вище стоїть людина і чим достойніша в неї зарплата, робота і чим більше інтелектуальний рівень-тим більш вона схильна до про-західних поглядів. Стосується всіх рас і національностей. І навпаки, чим нижче соціальний рівень, дохід і чим гірша робота-тим менше людина вникає і цікавиться тими питаннями, тим частіше вона на стороні "східних цінностей", якщо це так можна назвати.
Ko3bMa Опубліковано 31 Жовтня, 2014 в 06:28 #5 Опубліковано 31 Жовтня, 2014 в 06:28 Осьо вам яскравий приклад сабжу. Не штати, звичайно, але ідея та ж сама.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.