Перейти до змісту

Грибок у ванній кімнаті. Як побороти?

sergkots

Рекомендовані повідомлення

У ванній кімнаті виявив на стелі (плінтуса) грибок. Порадьте як побороти. Яка хімія ефективніше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть мідний купорос допомагає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть мідний купорос допомагає.

21 століття на дворі!

Є купа бактерицидів в продажі. Я рік тому концетратом одного з них промив зачатки, що починали проростати на силіконових швах, так з тієї ж пори він як засох, так і не поширюється.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Здається мені причина у недосттній вентиляції у ванній, в мене аналогічна проблема, вже і мазав і стелю перетягував не допомогло, зараз в квартирі надто сиро от воно і лізе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хімія може знищити грибок, але не гарантія що він не з'явиться знову.

Грибок це прояв високої вологості та недостатньої вентиляції приміщення.

Тому потрібно перш за все забезпечити постійну вентиляцію.

Перевірити тягу у вентиляційних каналах, причому для вентиляції потрібен приток свіжого повітря,

а коли пластикові вікна наглухо зачинені - вентиляція працювати не буде.

Навіть якщо поставити у вентиляційний канал вентилятор - йому все рівно потрібне свіже повітря.

А вентилятор рекомендую поставити з датчиком вологості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вентилятор стоїть - включаю. Питання, що робити із цим грибком що з’явився? Здирати плінтуса, змивати фарбу та обробляти гіпсокартон? І чим обробляти? Пропозицій може й багато - а що дієве?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аналогічна проблема. Тільки 100 відсотків не працює вентиляція. В ЖЕКу кажуть, що на поверхах вище забита вентиляція, точніше при постройці замурована і нічьо зробити не можна. От така в мене печалька)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аналогічна проблема. Тільки 100 відсотків не працює вентиляція. В ЖЕКу кажуть, що на поверхах вище забита вентиляція, точніше при постройці замурована і нічьо зробити не можна. От така в мене печалька)

А в суміжних з ванною приміщеннях (туалет,кухня) є вентиляційні канали?

Вентилятор стоїть - включаю. Питання, що робити із цим грибком що з’явився? Здирати плінтуса, змивати фарбу та обробляти гіпсокартон? І чим обробляти? Пропозицій може й багато - а що дієве?

Обробляти однозначно.

Мало часу вентиляція працює, залишається волога.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене витяжка з ванної іде в туалет, а в туалеті вже дальше забито. Тобто як такої вентиляції немає, хіба що переганяти вологість в туалет)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене витяжка з ванної іде в туалет, а в туалеті вже дальше забито. Тобто як такої вентиляції немає, хіба що переганяти вологість в туалет)

Я так зрозумів, що забит (замурован) саме ваш стояк вентиляції, який іде з ванної кімнати.

Будинок панельний чи кірпічний?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

треба придбати дешевий відбілювач "Белизна" також відомий як "хлорка". залити його в спрей для оприскування рослин. обризкати стелю до вологого стану. звичайно одно разу вистачає. робити треба дуже обережно, берегти очі та шкіру, обов'язково мати у ванній гарну вентиляцію, бо штин буде ще той. стеля має бути білена, інакше будуть плями.

є слабша штука, без "аромата" – хлоргексидин, але мені не допомогла. "Белизна" з першого разу знищила всі плями плісняви.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую Shkoder, як варіант, не сильно токсичний в порівнянні з хлором, це стерилліум.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...