Перейти до змісту

Вело права

ANANAS

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Як думаєте чи потрібно в Украіні вести вело права?

Може після такого і автомобілістам і велосипедистам стало краще порозумітись?

Може б стало менше аварій?

Опубліковано

повний непотріб. аварій менше не стане. крім того якщо я щороку перефарбовую раму, або взагалі її мінію, і не завжди нову купую. Купа нюансів і геморою

Опубліковано

Думаю права не завадять, якщо буде адекватна ціна тих документів. І якщо життя велосипедиста буде застраховане на мільйон грн, це на випадок ДТП.

Опубліковано

Права потрібні, але коли справді для їх отримання потрібно буде пройти навчання, а не так як зараз деякі отримують водійське посвідчення.

Опубліковано

ANANAS,

Як думаєте чи потрібно в Украіні вести вело права?

Може після такого і автомобілістам і велосипедистам стало краще порозумітись?

Може б стало менше аварій?

Навряд чи права допоможуть, а от якщо велосипедистів та й пішоходів будуть штрафувати за порушення ПДР, то "пакращення" настане швидше. Але якщо хочете оукунутися в систему хабарництва, то да, можна і запровадити права, але воно вам нада?

повний непотріб. аварій менше не стане. крім того якщо я щороку перефарбовую раму, або взагалі її мінію, і не завжди нову купую. Купа нюансів і геморою

При чому тут водійське посвідчення до кольору твоєї рами?
Опубліковано

Я рахую що має бути достатньо, якщо є посвідчення водія будь якої категорії. А якщо немає, тоді треба здавати, скажімо на категорію "А". Я колись жив в Латвії, то в мене були права(можна було отримувати чи з 10-ти чи з 12-ти років, точно не памятаю) і номер на ровері. Але з номерами зараз реально може вилізти гемор. В мене то точно, бо я за сім років поміняв сім рам :)

Опубліковано

Номера, колір рами тут ні до чого. Головне - знання правил, та відповідальність за порушення, як забеспечити ці дві умови - це і є задачка

Опубліковано

Придумав. Ті, хто мають посвідчення водія, можуть (полу)автоматично отримати "права" на ровер, після, наприклад, теста з 10ти питань, суто по розділу що стосується керування ровером(так, для тренування памяті). Хто водійского посвідчення не має, має здати більш серйозну програму. Я рахую, що велосипедист має нести таку саму відповідальність як і водій авто за порушення ПДР.

Номера на ровері в Латвії були отаки(18016 Riga, 10281 Tukums)

post-426-0-73216800-1412793246_thumb.jpg

Ось, доречи, досвід сучасної Латвії:

Хочу для галочки получить права на вождение велосипеда.

Віучила правила.

(На csdd.lv есть всё, что надо, весь тест.)

Стоит бесплатно.

Приходишь в Цсдд - на 10 трамвае туда доехать лучше всего.

Там заходишь в кабинет (покажут куда)

Садишься за компьютер.

Тебе выплывает то же. что на сайте, но вопросы могу быть разными и не в той же последовательности.

Отвечаешь, кажется 20 минут у тебя есть на 10 вопросов.

максимум 3 (или 2) не помню, ошибки.

Если сдала - даёшь паспорт и фотографию. и тебе на месте дают права.

Не сдала идёшь готовиться - каждый следующий раз 0.65 сантимов стоить будет.

Опубліковано

А давайте ще введемо права пішохода, а то мало що, держ структури бідні, мала бюрократія і мало взяток для них і так даємо.

Опубліковано

а при чому тут зміна рами/велосипеда? в права номер рами не вписують. також як і у водійське посвідчення номер кузова авто, для цього є техпаспорт ТЗ

Опубліковано

а при чому тут зміна рами/велосипеда? в права номер рами не вписують. також як і у водійське посвідчення номер кузова авто, для цього є техпаспорт ТЗ

В мене до авто немає технічного паспорта. Він обов'язковий?

Якщо будуть видаватися номера, відповідно дубе видаватися свідоцтво про реєстрацію ТЗ, в якому відповідно необхідно буде вказувати номер рами. Відповідно необхідно буде оплачувати страховку на ТЗ.

Опубліковано

Мабуть мається на увазі не технічний паспорт а свідоцтво про реєстрацію ТЗ. Просто воно так раніше називалося.

Опубліковано

ІМХО ПДР теорію і практику треба вчити і здавати в школі на рівні з іншими предметами (були ж колись навчальні комбінати). Найбільш дієвим вважаю метод коли кожен пішохід і велосипедист хоча б трохи спробує побути в шкурі водія і сам побачить із-за керма таких же пішохоів-велосипедистів-самовбивць як він сам. А посвідчення буде як бонус при успішній здачі екзаменів.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...