Jump to content

"Я украинец?" - знайдено у мережі

Recommended Posts

Я не люблю сало, не ношу вышиванку и не знаю слов украинского гимна.

Я не переплывал Днепр и не умею танцевать гопак.

На моем столе не лежит "Кобзарь", а на стене не висят рушники.

Моя кровь красная, а не желто-голубая.

Я не склоняю "пальто" и "кино", и три самых важных слова я сказал на русском языке. Я - украинец?

Я болею за "Динамо", за Кличко и Клочкову.

Я видел эту землю из иллюминатора Боинга, но я вернулся.

Мне не нужны неоновые города и силиконовые женщины.

Я не буду жить там, где улицы без имен, а люди без отчеств.

Я останусь здесь.

Здесь земля еще не остыла от огня, и еще не стерлись на плитах имена незабытых предков.

Здесь девушки читают в метро и пишут стихи на парах по термодинамике.

Здесь на деньгах поэты, а не президенты.

Здесь шутят смешно и улыбаются честно.

Из сердца не вычеркнуть пятую графу. Я - украинец.

Я люблю узкие улицы Львова и Харьковские проспекты.

Мне стали родными беззаботная Одесса, деловитый Донецк и легендарная Полтава. Я не верю патриотам на трибунах, но верю патриотам в окопах.

Я верю в эту страну: я доверяю этому воздуху - он держит купол, этим горам - они держат страховку, этим людям - они держат слово.

Я люблю стук каблучков по плитке Крещатика, скрип снега в Карпатах и шуршание крымской гальки.

Мне никогда не забыть украинской колыбельной и поцелуя на Андреевском.

А еще: мне часто снится необъятное небо и поле подсолнухов.

И мой сын родится здесь. Я – украинец»

Вполне нормальный, среднестатистический украинец.

Данный текст - статья-победитель в конкурсе про-украинской рекламы, проводимом агентством Saatchi & Saatchi - "Я - українець!"

Были и другие соискатели, например:

я украинец-хохол

с черным цветом кожи

маскалей я ненавижу

за их узкие глаза!!!

Как здорово сказано!!!! Но очень жаль,что паралельно со всем тем хорошим,о чем писал автор,есть много недостатков.Не видно "Вечного огня" на мемориале.В политике множество лжепатриотов,которые только и умеют,что играть на национальных чувствах народа.СМИ в большей части оболванивают людей.На телевидении постоянно тупые сериалы,идиотские реалити-шоу,дэбильная эстрада.Нас всем этим кормят,и что обиднее всего,мы это хаваем,мы потомки Гоголя,Шевченка,Булгакова...Летим к экранам,чтобы насладиться очередной серией "Богатая и любимая" или в очередной раз подсмотреть,как бьют друг дружке морду "герои" "Дом-2",мы тащимся от песенок Сердючки.Ужас,куда мы...?

А мені більше сподобався інший соіскатєль:

я украинец-хохол

с черным цветом кожи

маскалей я ненавижу

за их узкие глаза!!!

Оце справді українець. :D

А перший твір мені нагадує думки українського емігранта, який вмовляє себе верутись на Батьківщину. Вам так не здається?

П.С. Особисто взагалі не розумію русскіх серіалів. Українських немає. Тому зараз просто в захваті від американських. Тобто, "Загублені", "Втеча з вязниці", "Герої". Не знаєш, що буде в наступній серії, чудовий сюжет. Як можна Героїв порівнювати з Домом. :angry: Маячня.

А чому цей, так званий українець, розмовляє чужою мовою?

а чому більша частина населення України розмовляє чужою мовою?

Парень душевно написал, а ты, в силу своей недалекости, даже тут гавнишся.

;) До тебе явно дійшов зміст даного есе

Він не любить сало, він не вміє танцювати гопак... Тьху! Та я теж не фанатію від жирового прошарку свиней (Який ідіот ототожнив українську націю з ним? Якщо я не люблю сало - я не українець, якщо я не люблю часнику - значить, я вампір? ), я теж не вмію танцювати гопак... Але не про те мова. Я розмовляю українською мовою, я народився на українській землі, мої предки з діда-прадіда звідси. А на мою землю поналазило, господи прости, стільки наволочі, яка кричить, що вона українці! Та поки українцями будуть вважатись люди, які не поважають українську націю, доти про українську націю, як про горду і самобутню нема чого і говорити. Як говорив Taurus: аж "мурашки по шкірі...".

буду коректним - не згоден.

не уявляю українця без української мови.

Звідки ти взяв, що він не поважає свою націю? Я щось пропустив у його творі?

Чи можливо, такий висновок ти робиш з того, що він російською розмовляє?

А історію ти вчив? Половина населення з твоїм розмахом не українці? :) випадко не прихильник нацизму?

а чому більша частина населення України розмовляє чужою мовою?

Парень душевно написал, а ты, в силу своей недалекости, даже тут гавнишся.

По-перше, прошу висловлювати свої думки, не застосовуючи брутальних слів.

І по-друге, бутність українцем не визначається носінням вишиванки і вживанням сала у їжу, бутність і тотжність кожноїх нації визначається любов'ю до своєї батьківщини, її історії, мови і традицій.

фсьо, тему пора у розділ "Політика" знов почалась мовна "війна" :)

"герои" "Дом-2"
Як можна Героїв порівнювати з Домом. mad.gif Маячня.

Він просто палкий "фанат" :)

Привожу в пример себя.В быту я чаще всего разговариваю на украинском,но несмотря на это,думать и писать мне легче на русском. Кто я,украинец или москаль проклятый? А может,я вообще не человек? В армии я присягал на верность Советскому народу и присягу свою не менял.Для меня и украинец,и белорусс и грузин и т.д.-мой народ! Я в одинаковой мере восхищаюсь Шевченком и Высоцким,Котляревским и Войновичем,и я горжусь,что я с ними одной крови!

Привожу в пример себя.В быту я чаще всего разговариваю на украинском,но несмотря на это,думать и писать мне легче на русском. Кто я,украинец или москаль проклятый? А может,я вообще не человек? В армии я присягал на верность Советскому народу и присягу свою не менял.Для меня и украинец,и белорусс и грузин и т.д.-мой народ! Я в одинаковой мере восхищаюсь Шевченком и Высоцким,Котляревским и Войновичем,и я горжусь,что я с ними одной крови!

+1

хоть и разговариваю на русском, бо сам крымчак, и присягал на верность украинскому народу но тем не менее +1, хоть после высказываний некоторых слаборазвитых личностей становится обидно, и поневоле задумываешься - а нафига спорить с знакомыми росиянами про бэндеровцев которые с автоматами под подушками спят, и про цинки, в которых москали домой отсюда едут...

якщо ви помітили я зазвичай у політичні теми не лізу ,але мене все життя мучить одне питання ,напишу по російськи ато раптом мене не зрозуміють ))

Почему когда украинец приезжает в Россию он обязан говорить на русском языке (даже если просто приехал в гости) , а русские (украинцы) которые живут на Украине, категорически не хотят разговаривать на украинском ? Ладно бы я понял на Донбасе или еще где на востоке,там украиноязычных наверное меньше чем здесь людей знающих китайский язык, но тут ,на Западной Украине почему так получается ? Практики хоть отбавляй , или украинский язык не стоит того чтоб изза него напрягатся несмотря на то что им разговаривают 90% населения вокруг вас ? Если мне дадут четкий и вразумительный ответ на поставленные мной вопросы то это будет первый и последний мой пост в темах политического толка

Дякую за увагу ))

Почему когда украинец приезжает в Россию он обязан говорить на русском языке (даже если просто приехал в гости) , а русские (украинцы) которые живут на Украине, категорически не хотят разговаривать на украинском ?

В силу сложившихся обстаятельств, если можна так выразится. Союз всё свое существование популяризировал русский язык в странах соцлагеря, делая его, так сказать межнациональным (аки английский в мире). Результат этого - всеобщее понимание русского, и не понимание русскими других языков. А когда украинец приезжает в Россию он НЕ обязан говорить на русском, просто если он начнет "розмовляти", его вряд ли кто-то поймет.

Ну сам подумай если б грузины, таджики, татары, молдоване, украинцы начали говорить друг с другом на своих языках кто б кого понял? Никто. А так есть русский язык, который многие знают, на котором легче общаться чем на английском, да и природней как-то в стране где он является коренным. Все логично просто, и нет тут никакого выпендрежа.

Насчет второй части твоего вопроса: А зачем? Если я думаю на русском, то мне и говорить легче на русском. Это ж не китайский. Я знаю украинский язык, но мне на нем не комфортно разговаривать. Лучше говорить на НОРМАЛЬНОМ русском, чем на ЛОМАНОМ украинском. Говорю лично за себя, без всякого снобизма.

Вразумительный ответ?

По-перше, прошу висловлювати свої думки, не застосовуючи брутальних слів.

Извини, сорвался.

І по-друге, бутність українцем не визначається носінням вишиванки і вживанням сала у їжу, бутність і тотжність кожноїх нації визначається любов'ю до своєї батьківщини, її історії, мови і традицій.

Вот не люблю когда так аморфно выражаются, бутнисть-шмутнисть.

Но позволю себе сделать акцент на слове "історії", так вот, если б её изучали, перед тем как выражать свои мысли в таких вопросах, то не возникало бы и дрязг между собой, и политики не смогли бы нам еб*ть мозги своим псевдопатриотизмом, и тогда может быть, люди занимались бы созданием сильного государства, а не его разваливанием.

Лучше говорить на НОРМАЛЬНОМ русском, чем на ЛОМАНОМ украинском.

Цілком підтримую.

Я – українець. Версія Valikа

Я – українець.

Я не люблю свій народ,

бо за що я маю його любити?

Іван Франко

Я народився у державі, кордони якої простягалися від Карпат до Тихого океану... Зі шкільної лави мені в голову вбивали слова гімну тієї, тепер вже неіснуючої, імперії: “Славься Отечество наше свободное”, тому не дивно, що вони й досі не стерлися з моєї пам‘яті, але в моєму серці викарбувані інші слова: “Душу й тіло ми положимо за нашу свободу” – і тому я ніколи не вдягну на себе футболку з написом “СССР”, навіть, якщо це дуже стильно чи модно... Проте, боюся, вишиванка мені не пасуватиме....Я українець?

Я виріс на Сході – там, де Сонце ввечері ховається не за маківки церков, а за вершини териконів. Там на парканах чомусь пишуть виключно слово з трьох літер, хоча під ними, насправді, лежить вугілля... Три слова російською мовою, у моєму рідному місті були не просто важливі – вони лунали й лунають постійно і всюди.... Для того щоб мати право на власну точку зору на Донбасі треба вміти добре битися, а не танцювати гопак чи вальс... Але шрами лише прикрашають чоловіка... В той час я мріяв грати за київське “Динамо”, а тепер вболіваю за донецький “Шахтар”... Я українець?

Я закінчив школу з російською мовою навчання. Мене нудило на уроках української мови і літератури, програму з яких складали “люди в гражданском” з єдиною метою відбити щонайменше бажання знати рідну літературу... Моя вчителька з російської мови була готова вбити “рухівця”, але ставилася поблажливо до того, що я носив на лацкані піджаку жовто-блакитний прапорець... бо я вигравав олімпіади з російської літератури... Я українець?

У 1991 році я спеціально поїхав з батьком на виборчу дільницю і власноручно проголосував за Незалежність на бабусиному бюлетені.... До речі, моя бабуся походить з давнього грецького роду.... Я українець?

Моя кров червона. Я чудово знаю, що вона не жовто-блакитна, бо неодноразово мав нагоду бачити її... Проте прекрасно пам‘ятаю як мій дід – офіцер радянської армії розказував, про хлопців у жовтих сорочках з синіми комірцями, які писали своєю кров‘ю: “Помираю, але не здаюся. Слава Україні!” Дід не приєднався до них... Він українець?

Я відмінюю слова “кіно” й “пальто”, бо так вимагає граматика мови моїх предків, чиї імена, насправді, вже давно забуті й стерті не лише з плит, а навіть з нашої пам‘яті... Замість їхніх імен, вулиці та майдани, парки та проспекти нашої держави (хоча хіба вона наша?) називаються на честь їхніх дійсно незабутих катів (вибачте, хотів написати – братів)....Ми українці?

Я не перепливав Дніпро, але чудово розумію чому у Запоріжжі не можна будувати мости через Хортицю... Я ненавиджу коли з Т.Шевченка роблять черговий ідол, портрет якого разом з рушниками має бути в кожній оселі чи кабінеті, але щиро шкодую, що на моєму столі не лежить “Кобзар” і що я не маю часу щоб бодай переглянути його... Я навіть не уявляю, які три слова можуть виявитися найважливішими в моєму житті.... Хто знає якою мовою я їх скажу? Я не бачив цю землю крізь ілюмінатор Боїнга... у мене не було можливості не повертатися сюди...

Проте, часто я хочу поїхати звідси. Туди, де неонові міста й силіконові (ні не подруги) долини, де вулиці не називають на честь загарбників, де у людей є можливість заробити, а не лише “замутить” гроші (хай на останніх й зображені не поети), де вірші пишуть не на партах, а у книгах, де студенти підробляють розвозячи піцу, а не створюючи за 50 грн. масовку на демонстраціях.... Мені набридли “патріоти з мерседесів” на трибунах, які таки дотримуються слова і заради своїх власних інтересів “і словом і ділом” готові направляти інших помирати у шанці... Негідники, для яких патріотизм став останнім притулком.... Мені все це набридло!

Але я не поїду...

Чому?!

Можливо тому що я українець...

Моя мати з Чечні. Вона не співала мені українських колискових, я вже не згадаю поцілунку на Андріївському узвозі, мені не сняться соняшники і небо, я не певен, чи будуть у мене діти...

То все ж таки, що це значить: “Бути українцем?”

Valik (с)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...