Перейти до змісту

"Волинський шолом" для бійців

difoto

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А пробував елекролобзик ,там і швидкість можна виставити різну і пилку підібрати теж не проблема

Опубліковано

Якщо хтось з Польщі може привезти отаку пилку - можна й лобзиком

gpaqH.jpg

а взагалі розглядаємо всі варіанти - дремель/лобзик/стрічкова пила/оця бошовська різалка

Опубліковано

Поясню, тут потрібно щоб не лише різало, а ще й потрібно добитися більш-менш чистоти різу. Так як структуру каски становить міцна але всеж таки тканина, досягти цього дуже не просто

Опубліковано

Ukrainec, може спробуй місце різу проклеїти скотчем (жовтим, малярним) і вже по ньому різати... може не буде ворситись...

До речі, а алмазний круг, що для камня, не пробували?

Дивився, як роблять хокейні маски, там типу болгаркою обрізає і там явно металевий круг. Звичайно, там не кевлар, а просто склотканина, але все ж...

Опубліковано

Як на мою скромну думку проблема має дві составляющих 1 швидкість роботи інструмента і 2 зубці ,і треба вияснити оптимальний варіант. Як на мене неовідченого має бути стрічкова пилка (елекролобзик) і полотно якен не палить кевлар-склотканину.

Опубліковано

Все, з обрізкою більш-менш визначилися, дякую Двом Володимирам, за різноманіття фрез і "диковенного" інструменту :_04:

Каже кум, що я сумним на фото виходжу:

post-5408-0-06916700-1419466043_thumb.jppost-5408-0-96888200-1419464976_thumb.jp

Наступний етап - фарбування:

терміново потрібно офарбувати товстим шаром (до 250мкм) структурної, матової, оливкової фарби, бажано на каучокувій, чи поліуретановій основі

потрібно досягти аналогічної структури поверхні:post-5408-0-32997800-1419465349_thumb.jp

Якщо є в кого така можливість, чи хтось знає де таке роблять прошу дати координати.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Сьогодні попри те, що я снідав лише в 16.00 в бусі, залишками якоїсь халви в мене посмішка від вуха до вуха від радості!

потроху-потроху, ми все ж таки в скорому часі розпочнемо наше кевларове виробництво.

Сьогодні одному доброму чоловіку і меценату потрібно чказати ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ! ім"я якого я не буду називати через його скромність (лише ініціали В.І.), і його не бажання афішуватись саме в цьому контесті, ми ГФ "САМООБОРОНА ВОЛИНІ" безкоштовно отримали обладнання: гідравлічний прес і вібробункер, яке вже навіть вдалося заперти до місця нашої майбутньої мануфактури.

За допомогою преса ми зможемо вже промислово проводити пресування касок, а не домкратами smile emoticon, як раніше, правда до нього ще тра прикласти руки, адже цей прес в стані "анабіозу" простояв півтора десятиліття. Це хороша ще сирисировська залізяка, я планую її троха-потроха апгрейднути, електричні релюшні кишки замінити на сучасний контроллер, але це фігня.

Друга установка це вібробункер, будемо покривати в ньому наші каски матом, фарбу матувати smile emoticon новий такий коштує неймовірні на даний час кошти (величезна. жовта фігня на фото).

Про наші ще проблеми і труднощі я зараз писати не буду, просто закінчу на сьогодні на цій епічній ноті, а все інше буде завтра.

post-5408-0-56721900-1422567337_thumb.jp

Для бажаючих підтримати процес подальшої розробки і виробництва "Волинської Каски" пожертвувати кошти у кілька способів:

- на картку ПриватБанк 5363 5423 0262 7485 (Чуріков Сергій Борисович);

- безготівковий перерахунок на р/р 26008055506351, МФО303440, Код39109290 (ПриватБанк), призначення платежу - благодійна допомога на здійснення статутної діяльності;

- кинути пожертву у скриньку на Театральному майдані або біля гіпермаркету "Там-Там", чи будь-яку скриньку, наших волонтерів з "Самооборони"

Хто має технічні знання і бажання бути корисним суспільству: розбирається в виробничиму обладнанні, має досвід в розробці та програмуванні устаткування можуть також долучитися до процесу, або хто незнає нічого то також може долучатися, треба буде матеріал ножицями різати :) (

пишіть в ПП

Дякую!

Слава Україні!

Ми переможемо!!!

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Так товариши алкаши, потрібно 3-5л ізопропилового та 1-2л бензилового спирту, для виготовлення PVB клея який є зв"язуючим елементом кевлару у касці.

потрібно хоча б до кінця тижня.

Опубліковано

То як там зі спиртом? не допоможете?

Бо вже приїхали основні інгридієнти, а розвести немає чим. Тут в Луцьку продають: http://lutsk.vol.olx.ua/.../rostvoritel-dlya-fleksodruku... хто має змогу і бажання допомогти будь ласка придбайте хоча б 5л цього спирту. ЗАРАННЯ ДЯКУЮ!

Опубліковано

Все на деякий час зі спиртом зав"язуємо... Дякуючи добродію Сергію, того ж що і реалізовує його на сландо, маємо 10л ізопропилового спирту.

Ото нас чекає "п"янка" :0085:

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Народ HELP!

Народна ініціатива "видихається" потребує стороньої допомоги

На цьому тижні нам вдалося "вдихнути життя" мовчазну залізяку: гідравлічний прес П6324Б. Не повірите, як радісно було чути "рик" гідроагрегата цього монстра, який понад два десятиліття "безпробудно спав". Нажать за цей час, чи можливо ще до того часу в бак з гідравлічним мастилом потрапила вода і саме мастило, як розумієте стало не придатним. Подальша експлуатація його з таким мастилом не можлива :( Для цього потрбно провести його заміну.

Нащасття регіональне представництво всесвітньовідомої Німецької марки нафтопродуктів "Fuch", яке ще заправляло мастилом двигуни німецьких "Тигрів"у 2-гу світову, надало нам 300літрів високоякісного гідравлічного маслила. За що їм, а особливо Віктору велике СПАСИБІ!

Але нажаль крім цього постала проблема, для того щоб заправити нове мастило потрібно промити гідросистему.

Тому панове, ми - команда ініціативних розробників кевларових касок розраховуємо на вашу допомогу, розумію що кошти були б теж актуальні, але зараз прошу вас допомогти дістати бажано на благодійних засадах 50-60л керосину (він же ГАС ТС-1, він же авіаційний керосин) і 10л сольвенту для промивки гідросистеми та агрегатів.

Пишіть мені в ПП, або хто знає, то можете приносити прямо в майстерню difodo на пр.Відродження.

Також ми завжди раді талановитим інженерно-підкованим людям: електрикам, електронщикам, інженерам, механікам, налагоджувальникам, які як ми, завжди раді працювати задарма на постійній основі, у вільний від хлібодобувної роботи час.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

https://www.facebook...893903/?fref=nf

Япоена мать! ПРАЦУЄ!!! Хух, нарешті завершилися довгі тижні пуско-налагоджувальних робіт. Не одну ніч нам доводилося на своїх лесапедах крутить педалі через все місто повертаючись додому, але воно того варте і будемо це продовжувати. Наша команда ще на крок наблизилися до поставленої мети: виготовити кевларову каску. Прес є, потрібно ще подумати як закріпити інструмент, змімачі, прихвати, ще деякі засоби механізації, налагодити процес, але це все буде... Ми з цим обов"язково впораємось

;)

Дякую команді за підтримку!

далі буде...

Для бажаючих підтримати процес подальшої розробки і виробництва "Волинської Каски" можете перерахувати кошти на картку ПриватБанку 5168 7556 1510 4870 (Жуков В.Ю.)

Також, ще раз нагадую: хто має технічні знання і бажання бути корисним суспільству: розбирається в виробничиму обладнанні, має досвід в розробці та програмуванні устаткування можуть також долучитися до процесу, або хто незнає нічого, але має бажання допомогти то також може долучатися.

пишіть в ПП

Дякую!

Ми переможемо!!!Слава Україні!

• 2 місяця потому...
  • 2 тижня потому...
  • 2 тижня потому...
Опубліковано

З Днем Незалежності! Браття!

Багато хто спостерігав за процесом скаже: НАРЕШТІ!

Дякую охеренно-чудові команді за підтримку:

difodo, Dr.Martenz, kym, odna, якби не ви, то каска залишилися на рівні фантазії. А також тим багатьом людям, які тим чи іншим допомагав нашому процесу. Особливу дружині, що терпить мою постійну відсутність дюже багато вечорів поспіль. :)

А я скажу, що це лише початок ще більших турбот, так що ще не час розслаблятись. Кілька зробили, потрібно ще 100шт...

в день... Смайлик «smile»

Думаєте це проблема? На перший бронежилет в нас пішло 1,5 місяці, а починаючи з третьої партії виходило 80 бронежилетів за добу, пам"ятаєте? Таке воно волонтерство. І тут вийде, не сумнівайтесь.

Беремо за девіз: Українське - супер якісне!

(ISO 9001)

post-5408-0-48651200-1440449480_thumb.jppost-5408-0-95782000-1440449485_thumb.jppost-5408-0-17480800-1440449492_thumb.jppost-5408-0-94281400-1440449497_thumb.jppost-5408-0-78343200-1440449524_thumb.jppost-5408-0-68853300-1440449530_thumb.jppost-5408-0-39623100-1440449538_thumb.jppost-5408-0-98806800-1440449763_thumb.jp

Маю лише мутну уяву що далі і що? Але далі нас чекають ще офіційні державні тести-шмести при міністерстві оборони, доводка всіх проблемних моменітів, а головне пошук бажаючих допомогти процесу як фінансово, технічно так і просто руками... Бо станом на сьогодні цей процес був і є повністю волонтерським і немає будь якого джерела стабільного фінансування: там дали, там зекономили, там хтось приніс, навіть дещо спиздили так і живемо, але не переживайте, в касочки ми вклали лише найкращий італійський кевлар, PVB смоли, найтехнологічнішу фарбу, дотримувались необхідних режимів і всіх вимог стандартів NIJ, Stagan ну і любов та наполеглевість. Куди ж без них? Ось тому певно касочки і міцні вийшли!

Про вагу, товщину, та інші технічні деталі зараз писати не буду, про це згодом, але не переживайте все в межах допустимих норм світових стандартів.

Дякую!

Ну якщо що вибачайте за пафос, ще раз:

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Але є н"юанс!

по 14Євро/м2 це з розмитненням. Розмитнення 4,5Євро і воно не стягується, якщо вироблена продукція призначена д.ля державних закупівель. Тобто сам кевлар за кордоном коштує близько 9,5Євро

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...