Перейти до змісту

Кабмін ввів єдиний розмір допомоги при народженні дитини

jack74

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 107
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Каляска ще 5-7 тисяч грн - це скутер нормальний :)

кілька тисяч треба наготувати на роддом - хто Вас так настрашив?

Ви для своєї дитини можете купити каляску і за 500 грн ,я ж не проти :_10:

Опубліковано

це ви видно випали з реальності. Мені другі кесарські роди разом з медикаментами і іншою фігньою типу рушників, мил і.т.д. обійшлись у 6тис. грн. Природні пологи обходяться дешевше, але то таке діло, що можеш планувати природні, а вийде по іншому. Гроші в запасі всеодно мають бути

Опубліковано
а то виходить - уріжемо виплати (всеодно є цигани, бухарі, наркомани спекулянти і т.д. які витрачають дитячі гроші не туди куди мали б). То, може, і зарплати тоді урізати? Адже і її багато хто витрачає на бухло

Що в людей за звичка кидатися в крайнощі? Перевірка повинна бути перед виплатою.

Опубліковано

Мені другі кесарські роди разом з медикаментами і іншою фігньою типу рушників, мил і.т.д. обійшлись у 6тис. грн

Із цим згоден. Хоча більшість рушників і "іншу фігню" ви купуєте уже не собі. Не тільки собі.

щодо медикаментів згоден на 100%. Там анастезія, там бинти, скальпелі і пішло-поїхало.

роші в запасі всеодно мають бути

+1.

Опубліковано

Ми теж не проти коляски за 5-7 тис для вашоі дитини, тільки чому держава повинна оплачувати рівень ваших запитів?:-)

Опубліковано

Звичайно, але якщо ви хочете купляти дорогі дитячі позашляховики, то за свої кошти, а не допомогу держави, ні? ;)

Опубліковано

А божевільно висока зарплата-це яка?

Толіку, не прикидайся.

ЗП держслужбовця, для прикладу. 1144 грн / місяць. А ЗП депутата (майже 16 000) майже у 14 разів більша. Якщо взяти НЕ держслужбовця, а простого роботягу, ЗП якого (середня) 3000 грн, то ЗП депутата, "без доплат і допомог" - вища у 5 разів.

Я радий, що заробляєш так, як депутат. Але не всім так поталанило.

Опубліковано

це ви видно випали з реальності. - мабуть :) скоро буде 4 роки як в родзалі заважав акушерці приймати на світ Божий мою доцю :)

Гроші в запасі всеодно мають бути - тут, звичайно, погоджуюсь.

Опубліковано
а то виходить - уріжемо виплати (всеодно є цигани, бухарі, наркомани спекулянти і т.д. які витрачають дитячі гроші не туди куди мали б). То, може, і зарплати тоді урізати? Адже і її багато хто витрачає на бухло

Що в людей за звичка кидатися в крайнощі? Перевірка повинна бути перед виплатою.

ага, коли мова йшла про виплати при народженні, то кричите - все норм, адже всеодно вона дістається різним покидькам. Якщо ж я сказала про зарплату, то одразу - кинулась в крайнощі. Я просто провела аналогію, тільки в іншу сторону (типу здогадайтесь хто почав одразу кидатись в крайнощі як тільки з"явилась тема) :0141:

це ви видно випали з реальності. - мабуть :) скоро буде 4 роки як в родзалі заважав акушерці приймати на світ Божий мою доцю :)

Гроші в запасі всеодно мають бути - тут, звичайно, погоджуюсь.

зрівняли... 4 роки

6 років тому народився мій перший синочок, і повірте, тоді пішла значно менша сума на те все діло

друга ж дитинка з"явилась тільки 2 місяці тому. На одні медикаменти по зібраних чеках у нас пішло більше 3 тис. грн

тому моя реальність дещо ближча до сьогодення :_04:

Опубліковано

paksivatova, Ну у вас і апетит... а потім скажете "держава мало дала на дитину".

Додам, що ті 10 000 ви отримаєте ПІСЛЯ народження дитини. Десь за 1-2-3 місяці. Тобто усі ваші "хотєлкі" по 5-7 тисяч потрібно буде купити ДО народження, а отже і ДО виплати.

Ми в свій час користувалися "принципом розумної достатності". Побачили оці корита триколісні по кільканадцять тисяч - і прих*уїли. За півроку дитина в тому "кориті" уже й не вміститься. Потрібно нове. Знову 5-7 тисяч??

Обрали простішу польську, яка "трансформується" із лежачої у сидячу і переставляються ручки і т.п. І дешевше вдвічі.

Я знаю,що допомога дається після народження :0151:

Мені коли дають і 10 грн,то я завжди щиро вдячна і не кажу мало

Від держави не вимагаю,бо зазвичай доводиться державі віддавати :_04: Тому добре,що щось і дає

Стосовно апетитів,в кожного вони своі .

Нормально,коли людина хоче жити в хороших умовах і користуватися хорошими речами .Ненормально ,коли нічого не хоче і добре як є

Але коли на форумі йде про це мова ,то відразу йдуть мінуси і налітають місцеві тролі

Трольте,налітайте !!! Особисто я дуже хотіла ось таку каляску Bugaboo Cameleon3 - практична і хороша річ !

Але ,зізнаюся,ціна висока . Тому поки розглядаю дешевші варіанти,хоча не виключаю варіант покупки саме такої моделі

Якщо Ви не можете собі купити щось,бо ціна висока - не треба сердитися на тих,хто може

Виходить так - коли гроші дитячі витрачаєш на себе - то погано.

Коли на ці гроші хочеш купити щось класне для дитини - то погано . А як добре ? :_06:

Опубліковано

90% родів без всяких операцій, тому це до 1000грн за медикаменти, одежку, присутність мою, переїзди і ще 3 дня до і після і ще здачі пару сотень. Каляску купував ще на першу дитину ось таку і її з головою вистачило досі ще й на 2 дитину... нещадно експлуатувалась і ніяких проблем. Все що дорожче 3000грн це "панти"... ви ще карбонову купіть і буде вам щастя. Зараз платять допомогу і тих грошей в місяць достатньо на памперси, салфетки, кремчики і все що дитині потрібно. Головне, щоб мама не лінива була і кормила сама дитину. А ті що хочуть кашками, то вперед на роботу і наймайте няньку та не плачте, що мало вам допомоги по догляду (ви ж то в такому випадку не доглядаєте).

З.І. триколісні не зручні і не практичні... перевірено часом і досвідом... це хіба ви на екваторі де снігу і болота нема та кругом один асвальт рівненьки і з'їзди зі всіх тротуарів і т.п.

Опубліковано

Звичайно, але якщо ви хочете купляти дорогі дитячі позашляховики, то за свої кошти, а не допомогу держави, ні? ;)

а на допомогу держави можна купляти тільки памперси ? чи тільки продукти ?

чи тільки пелюшки ? чи нічого не можна купляти - отримати гроші і дивитися на них ?

по-моєму,навіть в законі це не прописано

Ми теж не проти коляски за 5-7 тис для вашоі дитини, тільки чому держава повинна оплачувати рівень ваших запитів?:-)

А можна за свої купити каляску, а на державні памперси ?

А Ваші запити держава не оплачує ,коли Ви з дитячими грошима йдете дитині за одягом чи продуктами,іграшками ?

Опубліковано

paksivatova, Ну у вас і апетит... а потім скажете "держава мало дала на дитину".

Я знаю,що допомога дається після народження :0151:

Мені коли дають і 10 грн,то я завжди щиро вдячна і не кажу мало

Від держави не вимагаю,бо зазвичай доводиться державі віддавати :_04: Тому добре,що щось і дає

Стосовно апетитів,в кожного вони своі .

Нормально,коли людина хоче жити в хороших умовах і користуватися хорошими речами .Ненормально ,коли нічого не хоче і добре як є

Якщо Ви не можете собі купити щось,бо ціна висока - не треба сердитися на тих,хто може

Виходить так - коли гроші дитячі витрачаєш на себе - то погано.

Коли на ці гроші хочеш купити щось класне для дитини - то погано . А як добре ? :_06:

Добре так, як ви вважаєте за потрібне.

Вы получите выплаты, распорядитесь ими так как считаете нужным и это будет правильно. Каждый кто получает помощь на ребенка вправе потратить их на то, что считает нужным, если это не в урон ребенку.

Насчет же выбора коляски подороже и меряний кто что может, да много кто чего может, вот только счастливее вряд ли от этого будет ребенок, да и вы. Наши родственники решили вообще эту помощь не трогать, оставлять ее на карточке, чтоб потратить на образование детей (частную школу), есть еще семья, наши друзья, которые могут позволить себе 10 колясок за 15000 и менять их каждый день, только они этого не делают и уж точно, не акцентируют внимание на этом. Главное, чтоб ребенок был здоров, а все остальное приложится. А вам побольше улыбаться, как будущей мамочке, кушать ягоды, пока они есть и не заморачиваться...поступайте как вам кажется правильным)

З.І. триколісні не зручні і не практичні... перевірено часом і досвідом... це хіба ви на екваторі де снігу і болота нема та кругом один асвальт рівненьки і з'їзди зі всіх тротуарів і т.п.

Ааа, тут поспорю, у дочки была четырехколесная, а у сына трехколесная и вторую ему купили тоже трехколесную, они гораздо удобнее!!!ИМХО, только чтоб диаметр колес был большим( тогда с асфальтом и снегом нет проблем), легче проходит в транспорт, в багажник авто в собранном виде и т.п. Сорри за оффтоп.

Опубліковано

paksivatova, ви мабуть ще зовсім юна, якщо не зрозуміли суть того, що вам написали про розмір державної допомоги і Ваші запити....

зовсім не юна

таке враження,що форумчани борди іздять на жигулях і живуть в шалашах

а про мерседеси і не мріють...

Опубліковано
ага, коли мова йшла про виплати при народженні, то кричите - все норм, адже всеодно вона дістається різним покидькам. Якщо ж я сказала про зарплату, то одразу - кинулась в крайнощі. Я просто провела аналогію

Алкоголіки і заробляння грошей на дітях - це реалії, пані. А урізання зп - це тільки можлива альтернатива, запропонована вами ;)

Опубліковано

paksivatova, ви мабуть ще зовсім юна, якщо не зрозуміли суть того, що вам написали про розмір державної допомоги і Ваші запити....

зовсім не юна

дівчино, перепрошую, але ви у свої 25 точно юна, якщо вік у профілі відповідає правді. все інше - наживне, як і мудрість від того, що дитині важливіша любов і увага, а не ціна та зручність каляски

Опубліковано

Ну мова йшла про РІВЕНЬ запитів за кошти платників податків, якось так.

не партеся моїми запитами

я ж не відкат з тендера отримую,а допомогу при народженні дитини

яка по закону мені призначається саме так,з коштів платників податків

які і я справно плачу

виходить накупляти купу хламу дешевого чи утримувати дитину за ці кошти добре,а купити щось дороговартісне - погано?

Опубліковано

Ага, в мене чотка пацанська 99-ка (Жигулі ВАЗ 21099) :)

А ще форумчани їздять і на маршрутках,і на Хамерах,і на тролейбусах...

Мова ж не про рівень достатків, а про розмір допомоги держави на дитину, якщо я правильно прочитав топік...

Все, я тільки читаю цю тему, ми про різне розмовляємо.

Опубліковано

зовсім не юна

я по мерседес не мрію, але планую купити кілька фотіків по 5-10 тис $, звісно з часом

Опубліковано

таке враження,що форумчани борди іздять на жигулях

Ну, на Лексуси не кожному дано накрасти грошей. І що поганого в Жигулях??

Обгрунтуйте ваш пост! Бо складається враження, що ви надто зверхньо дивитися на більшість форумчан. І живете у власному 3-поверховому будинку у престижному районі за містом.

Опубліковано

Ну мова йшла про РІВЕНЬ запитів за кошти платників податків, якось так.

не партеся моїми запитами

я ж не відкат з тендера отримую,а допомогу при народженні дитини

яка по закону мені призначається саме так,з коштів платників податків

які і я справно плачу

виходить накупляти купу хламу дешевого чи утримувати дитину за ці кошти добре,а купити щось дороговартісне - погано?

чому відразу ви впадаєте у крайнощі, ніхто не каже що треба купувати дешеве, але ми (уроженці СРСР), наші батьки, діди і т.д. виростали в умовах набагто нижчого рівня забезпечення, і при цьому рівень розбещеності набагато нижчий ніж ,у сучасної молоді.

балувати улюблену дитину треба з розумом

p.s. їзджу у громадському транспорті і не бачу у цьому нічого поганого. а у вас яка машина?

Опубліковано

зовсім не юна

дівчино, перепрошую, але ви у свої 25 точно юна, якщо вік у профілі відповідає правді. все інше - наживне, як і мудрість від того, що дитині важливіша любов і увага, а не ціна та зручність каляски

про почуття до дитини тут говорити взагалі не варто,імхо

якраз зручність каляски дуже важлива,бо не завжди тато вдома щоб спустити і підняти каляску,а якщо доведеться скористатися маршруткою?

після всіх ваших постів враження,що весь світ дурний , бо купує мерседеси , бмв і дорожчого класу машини ,якщо є такі класні жигулі і ланоси ,навіщо платити більше?

і так по решті групі товарів

головне любов,давайте любити один одного ,і навіщо нам гроші?

давайте викинемо своі смартфони,вони ж такі дорогі і покупляємо мобілки по 300 грн ,раз в тиждень будемо заряджати ще й зекономимо на електроенергіі,вона ж ніби подорожчала

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...