Перейти до змісту

Камікадзе на льоду

Гриб

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні зайшов до товариша в гості. Вийшовши на балкон не зміг стриматись щоб не сфотографувати побачене. (Сорі за якість, фотографував мильницею). Я ніколи не був прихильником зимової рибалки. Можливо на форумі є хтось, що пояснить ради чого рибалки в дощ виходять на тонкий лід ризикуючи життям?

post-688-1195989003.jpg

Опубліковано

Один человек - это ещё ничего. Сегодня утром на Солнечном озере в Гараздже было человек 20... и в одном месте что-то очень похожее на продавленный лёд и вокруг всякие ветки, палки...

Моржи завелись? :lopata:

Опубліковано

Людей тягне на екстрім. В нас такий менталітет, що заради 2 кг риби (20 грн) людина готова ризикувати своїм життям - не задумуючись,скільки горя може принести своїм близьким...

Опубліковано
Людей тягне на екстрім. В нас такий менталітет, що заради 2 кг риби (20 грн) людина готова ризикувати своїм життям - не задумуючись,скільки горя може принести своїм близьким...
справа не в двох кілограмах, та і взагалі не в рибі. Головне -- сам процес. Знаю, бо в мене батько з таких. Може просидіти цілий день в будь-яку погоду без жодної покльовки, зате як додому приходить, то аж світиться від щастя що на рибалці був. До того ж рибу він і не їсть. Принаймні річкову -- не любить в костях колупатись :)
Опубліковано

Согласен - Главное сам процес! У меня дед и отец тоже большие любители рыбалки и я с детства пристрастился!

Хотя на лед еще не ходил! Думаю этой зимой кудато сьездить, когда лед покрепче будет!

Опубліковано

А багато хто скаже що треба бути дураком щоб з парашутом пригати, треба бути дураком щоб в родео участь приймати, треба бути дураком щоб альпінізмом займатись... Але, як бачите, дураків на Землі хватає :lol:

Опубліковано

А по моєму, ЦІ люди просто не мають чим зайнятися, ото й морозять свої п"яті точки, сидячи біля ополонок. Я їх не розумію. Здоров"я не варте того :lol:

Опубліковано
А багато хто скаже що треба бути дураком щоб з парашутом пригати, треба бути дураком щоб в родео участь приймати, треба бути дураком щоб альпінізмом займатись... Але, як бачите, дураків на Землі хватає :)

Кожна людина без виключення є особистістю... зі своїми примхами та думками. Так-що краще ловити рибу на льоді,чим пити та палити десь на "закоулках" міста. У кожного є свій спосіб життя... Я розумію їх ;)

Опубліковано
А багато хто скаже що треба бути дураком щоб з парашутом пригати, треба бути дураком щоб в родео участь приймати, треба бути дураком щоб альпінізмом займатись... Але, як бачите, дураків на Землі хватає :)

порівняння не корректні, парашутист наприклад не може вибрати парашут більшого деаметру (чи меншого) щоб беспетніше пригнути, а зимовий рибак може вийти на лід через тиждень наприклад,коли лід буде крепшим, а зараз на лід виходити те ж саме ,що замість парашуту пригати з зонтиком, а рухає цими рибаками в основному банальна жажда *наживи* бо на першому льоді значно краще клює ніж пізніше, я хоч і заядлий рибак ,але літній ))))) мені мерзнути і на базарі вистачає )))

Опубліковано

ИМХО:вероятность оставить детей сиротами одинакова шо у альпиниста,шо у рыбака,шо у парашютиста,шо у сидящего перед телеком.

Опубліковано
порівняння не корректні, парашутист наприклад не може вибрати парашут більшого деаметру (чи меншого) щоб беспетніше пригнути
ха, зате парашутисти вибирають висоту прижка, пору доби, затяжність прижка і відстань до землі, на якій розкривається парашут. А є ще унікали, які пригають з парашутом з мостів і хмарочосів... Принаймні якщо під рибаком провалиться лід, в нього повно шансів вижити. А от якщо в парашутиста не відкриється парашут... Так що порівняння цілком коректне :)
Опубліковано
А по моєму, ЦІ люди просто не мають чим зайнятися, ото й морозять свої п"яті точки, сидячи біля ополонок. Я їх не розумію. Здоров"я не варте того :lol:

Мій хороший товариш є великим прихильником зимової рибалки. Як на мене, то він досить успішна людина в плані бізнесу- і занятись йому точно є чим. Але він ніколи не пропускає можливості поїхати на зимову рибалку.

А вихолдять на тонкий лід, тогощо рахується що сама хороша рибалка на першому льоді.

Опубліковано

оно ладно на Сапалаевке. там глубина по колено...

но когда эти пингвины сидят на Днепре, да в метре от края льда...

не, такой экстрим я не понимаю...

Опубліковано

І тато в мене "хворий" підльодним ловом, і я раніше кожних вихідних на зимову рибалку їздив ( на Любешівщині: Любязь, Конище, Шині, Нобель на Рівненщині, Біле.....) Зимова рибалка - це такий же "мужський" клуб як і гаражний, більярдний, футбольний, мисливський... Азарт - рушій всіх порухів, ІМХО- риба тут якби не причому :lol:. Ті хто хочуть заробити на риболовлі не будуть однією - двома вудками цикатись в лунці :D.

А от на рахунок небезпечності - дійсно по першому льоду найкращий кльов (головний рибацький шаман так віщує) :). Але кожен сам собі обирає долю ризику, як і в будь якій азартній справі. І статистика нещасних випадків є приблизно однакова для такого роду занять... Як на мене - ще ранувато йти на лід, зачекати потрібно морозів сильніших, знову ж таки все залежить від водойми: глибина, течія\відсутність, наскільки багато водорослів в водоймі і тд... Рибак який знає "свою" водойму не полізе в ахтунгові місця...

Опубліковано
Як на мене - ще ранувато йти на лід, зачекати потрібно морозів сильніших, знову ж таки все залежить від водойми: глибина, течія\відсутність, наскільки багато водорослів в водоймі і тд... Рибак який знає "свою" водойму не полізе в ахтунгові місця...

Згідний на всі 100 %

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...