Перейти до змісту

Болгарія на авто,є питання

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
42 минуты назад, Zalepok44 сказал:

не так. Перезмінка о 9,00 та 21,00 по українському часу. Там +-15 хв. Немає того що годину кордон стоїть.

Ну хочаб на перезмінці не стояти) Бо якщо приїхати на 10 то довго будеш стояти, бо буде черга ще та що зібралась за годину

• Відповідей 224
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
On 17.08.2018 at 23:16, Amor сказано:

Хто їздив цього року? Як дорога в Україні?

І ще бачу багато хто в Румунію заїжав через Русе, цікаво чого так? Я думаю через Вама - Веке їхати, види кращі мають бути :)

Та ось цього варто було б попитати- кудою він на Монако їхав. І як там види.

https://tsn.ua/video/video-novini/u-monako-pomitili-rolls-royce-za-12-milyoniv-griven-na-kiyivskih-nomerah.html

Опубліковано
11 часов назад, Nokian сказал:

Та ось цього варто було б попитати- кудою він на Монако їхав. І як там види.

https://tsn.ua/video/video-novini/u-monako-pomitili-rolls-royce-za-12-milyoniv-griven-na-kiyivskih-nomerah.html

Може він в Монако живе, купив машину на бляхах :D

• 10 місяців потому...
Опубліковано

Чи є в кого свіжа інформація про Болгарію? маршрути, кордон, вимоги до авто, місця, відгуки, ін.

Опубліковано
6 годин тому, linux сказано:

Чи є в кого свіжа інформація про Болгарію? маршрути, кордон, вимоги до авто, місця, відгуки, ін.

Їздив в цьому році у Святий Влас.

Маршрут в Болгарію:

Дубно – Тернопіль – Чернівці – кордон – Сучава – Роман – Бакеу – Фокшани – Бузеу – Бухарест – Русе – Варна – Святий Влас.

Ромунську віньєтку купував онлайн https://www.roviniete.ro/ru/ (30 днів – 7 євро)

Болгарську на кордоні через термінал (30 днів – 15 євро), хоча можна онлайн https://www.bgtoll.bg/ru/

Дорога до Тернополя – може бути, незважаючи на кілька ям до Дубно.

До Чернівців – місцями дуже поганенька, особливо біля Чорткова, але акуратно їхати можна. Як варіант через Львів / Франківськ.

Міст через Дунай в Русе – 6 євро, платити єврами.

В одну сторону вийшло 1240 км.

В зворотньому напрямку їхав через паром. ---- Варна – Добрич – Силістра – паром – Слобозія – Урзічені – Бузеу ---- Вийшло 1200 км.

Ціна парому (старого) – 35 румунських лей, платити леями. Фактично там є два пароми (новий та старий). Вартість нового 10 євро, в якій валюті оплата не знаю, на нього більше часу відбувається завантаження/розвантаження.

На кордоні українські та румунські прикордонники попросили відкрити багажник, але далі нічого не оглядали. Румун запитав чи везу наркотики, зброю? Кажу: - в дома залишив. Посміялися та й поїхав. На румунсько/болгарському кордоні не виходив з машини.

Поліції на багато, але кілька патрулів бачив.

Ціна бензину  в Болгарії – 35 грн/л, в Румунії – 36 грн/л. Може дещо різнитися в залежності від бренду АЗС. Ціна вказана з виписки привату.

Опубліковано
1 час назад, Rubak сказал:

Дубно – Тернопіль – Чернівці – кордон 

Ми минулого року їздили через Івано-Франківськ, а по дорозі назад вирішив скоротити і поїхати через Тернопіль. Проїхали 10 км і повернулись знову на  Івано-Франківськ

Опубліковано

якщо підвіски не шкода то через тернопіль, питу економія в 100км

я завжди їздив через львів-франківськ-чернівці

дорога через львів мальовнича, фактично без ям

на кордоні зазвичай проблем не має

відкриваєш бардачок і багажник ну і стандартні питання

на всяк випадоб брав все, і бронь готелю і медичні страховки, правда ніхто ніколи їх не питав. якщо не на своїй машині то треба зробити правильне доручення

рувіньєту завжди купував на митниці

по Румунії дуже багато поліції і багато камер, завжди їхав так як їдуть місцеві, зустрічні моргають, по потоку можна зрозуміти шо стоять. їхати зі світлом і пристебнутим.

але їхати по Румунії то мука, дуже довго. а сама велика проблема шо вони англійської, укр і рос не знають, а їхня мова не зрозуміла

тому треба їхати тільки стаючи в туалет, навіть не заправляючить, в болгарії всерівно дешевше

хоча самі по собі румуни нормально і адекватні європеці

є 2 варіанти як їхати. Або через Бухарест, але їхня обїздна то ще та пригода, ти завжди на другорядній, хоча румуни не українці, впускають в потік. Або їхати південніше через Негру-Воде, там дорога місцевого значення, ями полатані, машин дуже мало і митниця вантажна і далі по болгарії.

Митниця 2хв, машин ніколи не має, ніхто машину жодного разу не дивився

Віньєту завжди купував в болгарії на першій заправці. але там дуже часто дурять, тому добре рахуйте гроші в обмінниках (і курс там самий невигідний)

в Болгарії відчуваєш себе як вдома

вони тебе розуміють, ти їх розумієш, дороги адекватні, їхати можна швидко. Поліції мало

останні рази переважно розраховувався картою. раніше мастер працював не в кожному магазині, віза завжи і кругом. курс вигідний. налічкою носив мініму

найбільше поліції на підїздах до курортів, тому останню сотню їхати по знакам

навігатори брешуть, тому вивчіть хоч назву великих міст (про Україну мовчу)
в самий кінець Болгарії 21-23 години

1250-1350км

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Всім привіт!

Планую їхати на Болгарію (Святий Влас) десь  з 11-го серпня. Можливо хтось теж їде в цей період, разом простіше в дорозі.

Дякую за увагу.

Опубліковано
36 хвилин тому, yumerpro сказано:

Всім привіт!

Планую їхати на Болгарію (Святий Влас) десь  з 11-го серпня. Можливо хтось теж їде в цей період, разом простіше в дорозі.

Дякую за увагу.

Теж планую на початку серпня. Але дата ще не відома.

Опубліковано
1 час назад, Orfey сказал:

за яку суму плануєте відпочити?

А с какой целью интересуетесь!?

Обгоняя Вас в ответе, отвечу дорога +/- 180 $ ----- А дальше ---- Плод вашей фантазии отель в этот период 300 € за 10 дней на двоих. И того 180$+300€ , а дальше ----- бары рестораны экскурсии, шопинг----- тут уж нет прогноза. 

Опубліковано
On 12.07.2019 at 22:26, Orfey сказано:

за яку суму плануєте відпочити?

Я у Болгарії відпочивав з сім'єю у 2016 і 2017-му роках. Жили в готелі за 30 євро доба.місто Святий Влас.  500м до моря. Діапазон цін взагалі від 25 до 60 Євро.  

Зараз їдемо в готель за 50євро/доба. 150м до моря.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Повернувся вчора. 

По Україні дорога - пісня (тільки в Коломию не завертайте 8-)). Кордон пройшов за хвилин 30. Спитав наш погранець грін-карту на в'їзді.) MAP20190725211634.thumb.jpg.14c97ce351261456c1a50f7ba3196a78.jpg

По Румунії поїхав так MAP20190725212253.thumb.jpg.ab48b2aba34a0c5f12886b6c9b932ad4.jpg

Дорога тягомотна 50 - 30 - 70. Поліцаї є, камери є. Румуни їздять як на возах,  але значно швидше і непередбачено. Їхати нудно і довго. 

На наступний день поїхав на Сонячний берег такMAP20190725213237.thumb.jpg.7656fea7af5353e2572c3fa3acdf29b1.jpg

Їхати швидше, поліції менше, від Шумена до моря автомагістраль 140 км/год, в інших ділянках багато де до 100.

Він'єтки брав онлайн за посиланнями у постах вище. На мосту через Дунай з Румунського боку баба в будці внаглу стребувала 6 євро, хоч давав три. Чека не дала. Назад дав 2 євро і отримав чек. Туди на таможні стояв хвилин 40 — румуни і болгари назбирували пачку паспортів, потім їх дружно всі разом пропечатували. Ніхто нічого не дивився. Назад не стояв зовсім. 

Додому. 

Так достала румунська дорога, що навіть думав поїхати через Бургас - Софія - Белград - Будапешт. Це все по автомагістралях, і можна у Будапешті погуляти. Але достовірних даних про Сербію не знайшов, їх єдиних з Балкан до сих пір не прийняли ЄС, тому поїхав знову через Румунію тепер так

MAP20190725213351.thumb.jpg.0d9212690fffe909b3d658b7e0fd04ab.jpg

Як виявилося, А3 таки реальна австрострада. Їхав швидко, поки в горах не почалися ремонти - всюди місцями від Сінаі і до кордону. В горах красиві пейзажі і дорогі хороші, але ремонти все тормозять. 

Від Сінаі їхав так MAP20190725213505.thumb.jpg.f2e6d935733c4ecd5af952f1dfc815fc.jpg

На кордоні вибісили румунські сигаретчики - їздять групами по декілька машин, влазять в чергу, погранцам і митникам все по-боку. Стояли дві години. 

Загалом враження про відпочинок у Болгарії - на один раз. Є місця і кращі. Машиною їхати не варто: дивитися там нема чого, везти звідти також. 8-)

Опубліковано
11 годин тому, SAS сказано:

Повернувся вчора...

Розкажіть трішки про Болгарію, цікавить саме, яку валюту брати з собою для обміну, чи можливо краще розраховуватися карткою? Що варто взяти з собою, бо там набагато дорожче (продукти, алкоголь, ліки,...)?

Опубліковано

Курс Привату 15 грн за лев, курс в обміннику 20 грн за лев. Картку краще з чипом або безконтактну, просто магнітні не всюди беруть. Для розваг краще міняти з Євро - курс в отелях 1,90,  в містах до 1,96.

Їжа значно дорожча. Алкоголь (вино) місцевий несмачний, імпортний дорожчий. Аптечку брав з дому. Спитав вартість Гропринозину в аптеці - дорожче на відсотків 30.

Бензин дешевше в Болгарії ніж в Румунії. 

Опубліковано

To @SAS:

По дружески не соглашусь с вашим мнением :), но это Ваше мнение и я с ним не спорю, вот Вам моё:

1. Маршрут в до Варны у Вас не самый лучший ( повторюсь каждому своё).. Мы едем минуя паромы, расстояние больше, но учитывая оплату парома, выходит в те же деньги. Зато не стоишь не ждёшь парома и не споришь с теткой в будке :)  Кстати именно на пароме клёвый развод ( я там небыл, это со слов путешественников) там берут к оплате ТОЛЬКО румынские ЛЕИ , а если лей нету то платишь Еврами и в 2-3 раза дороже. 

2. Посмотреть там есть что, главное было бы желание. Один Ботанический Сад в Балчике - чего стоит , там можно хоть целый день ходить и не обойдёшь. Есть ещё долина Роз, Вбитые камни, монастырь Аладжа, Мыс Калиакра и это всё в пределах 25км от Варны, про остальное я вообще молчу. 

3. Карты принимают любые я 5 лет ездил с миттевой картой привита, БЕРУТ практически ВЕЗДЕ разумеется где есть терминал. Правда есть не писаные правила, с неохотой берут в барах, они рассчитывают на чаевые :) но я давал карту и на чай наличкой , они даже были рады :)  В некоторых маленьких магазинах при покупке менее чем 2-3 Лева тоже не очень хотят принимать карту, ну оно и понятно, видимо обслуживание мелкой транзакции банком накладно для мелкого предпринимателя. 

4. Валюту выгоднее менять в обменниках в городе, НЕ В МОЛАХ (типа портсити) , они как правило просто вдоль дороги. Я для себя нашёл шикарный обменник в супермаркете BILLA в (Варне)  и скупился и курс самый выгодный. 

5. Алкоголь невкусный???!!!!! Ну незнаю что Вы пили. Ракия - неплохая водка, Мастика (пещера) НЕ КАРБОНАРА - главное чтоб из морозилки ВООЩЕ СУПЕР. Бренди, и.т.д. Конечно в баре это дорого, но в Кауфленде ЛИТР Ракии строи 7-12левов, как наша водяра, НО поверьте гораздо мягче и башка от неё неболит. ПИВО -------- чешское, немецкое,Греция ------ на наши от 12грн и это не СТЕЛЛА маде ин Оболонь, а реально импортное пиво - НУ КОНЕЧНО ЭТО либо в Лидле либо в Кауфленде. Но мы же обговариваем прелести поездки на АВТО. На пляжах понятное дело дороже. 

6. Еда хоть и дороже , опять же таки в барах НО порции такие что ОГО-го, салатик 400-450, мидии- пол кило, Пательня ( по-Болгарски Сачь) килограмм от 13лев (от потому что овощной, куриный, мясной)..

Короче как-то так......

Опубліковано
3 часа назад, DarkMonk сказал:

To @SAS:

1. Маршрут в до Варны у Вас не самый лучший ( повторюсь каждому своё).. Мы едем минуя паромы, расстояние больше, но учитывая оплату парома, выходит в те же деньги. Зато не стоишь не ждёшь парома и не споришь с теткой в будке 

3. Карты принимают любые я 5 лет ездил с миттевой картой привита

По суті:

1. Якій паром, якщо маршрут через міст у Русе? 

2. В магазині продуктовому у Бухаресті, в метро Бухареста на терміналах банально немає щілини для магнітної карти. Раджу всюди не перевіряти (особливо на заправках), а просто оновити карту. 

По враженнях:

Крим був значно яскравішим і цікавішим.

Харчується кожен по різному - молочка і фрукти в них дорожчі, болгарського фасування кава і місцевий рахат-лукум дешевший. Шведський стіл у ресторані три рази на день для дорослого 60 лев, але можна і біля пляжу - там дешевше. Але нагадую, медикаменти дорожче 8-)

Пиво імпортне під акцію в Сільпо дешевше. Найдешевше пиво в супермаркеті на виїзді з Несебру місцеве за 1 лев = 15 грн. За 12 грн бачив 0,33 румунського у супермаркеті якогось їхнього міста. 

Але кожен складає свою думку на основі отриманих вражень. Я, звісно, дуже мало де був за тиждень. Не поїдеш - не побачиш. 

Опубліковано

в тій же Румунії є фактично всі європейські мережеві супермаркети, ті самі лідл, метро... там ціни як кругом... фруктів можна по дрозі накупляти... тільки паливо дороге, але всі заправляються до повного в Чернівцях і хватає на всю Румунію

в Болгарії те ж саме, продукти дешевші ніж в Україні, молочка ціна як на що (сметана там наприклад дорага, і її фактично не має, вони сметану не розуміють), а кефіри там всякі, молоко як в звачайному маркеті. Хліб дорощий але він реально і кращий як у нас, тобто мене не жало заплатити більше. сезонні фрукти реально дешевші, помідори, персики, кавуни фактично в 2 рази. по алкоголю ракії ваганами, правда я не купував її ніколи, місцеве вино не хвалили, але в тому самому лідлі можна купити шо завгодно. Пиво в Болгарії своє, і реально з нашим його рівняти просто не можна і по ціні воно дешевше. 2л каменіца 1.84лева, шуменське, бургаско, там фактино ціна однакова. Пиво смачне і після нього голова не болись як після наших. Зрозуміло шо якшо купувати на пляжу то ціни космічні (морозиво 5лева, качан кукурузи 5лева), але за 100-200метрів зазвичай є маркет. а тим більше якшо на авто. я раз на 2-3 дні брав холодильник і їздив на закупи, купляв і картоплю і моркву і буряк і свіжі морепродукти, живі краби, креветки, мідії, кальмари, восьминоги, стейки червоної риби, пиво, солодке.... тарив цілий багажник. і шоб шось було критично дорожке не помітив. враховуючи що відпочивали 10днів (2забирала дорга туди і 2 назад) весь бюджет поїздки на 4-х людей обходився 600$ (це дорога, харчування, грін карти + медстраховка, сувеніри додом, без проживання) 

Опубліковано
1 час назад, SAS сказал:

По суті:

1. Якій паром, якщо маршрут через міст у Русе? 

2. В магазині продуктовому у Бухаресті, в метро Бухареста на терміналах банально немає щілини для магнітної карти. Раджу всюди не перевіряти (особливо на заправках), а просто оновити карту. 

По враженнях:

Крим був значно яскравішим і цікавішим.

Харчується кожен по різному - молочка і фрукти в них дорожчі, болгарського фасування кава і місцевий рахат-лукум дешевший. Шведський стіл у ресторані три рази на день для дорослого 60 лев, але можна і біля пляжу - там дешевше. Але нагадую, медикаменти дорожче 8-)

Пиво імпортне під акцію в Сільпо дешевше. Найдешевше пиво в супермаркеті на виїзді з Несебру місцеве за 1 лев = 15 грн. За 12 грн бачив 0,33 румунського у супермаркеті якогось їхнього міста. 

Але кожен складає свою думку на основі отриманих вражень. Я, звісно, дуже мало де був за тиждень. Не поїдеш - не побачиш. 

Вот по-этому я и написал....... вкусы у всех разные... ну и дорогой такой как Вы я не ездил, по-этому не сужу Вас - у Вас своё мнение. Я езжу через другой мост и там карту принимают ЛЮБУЮ (даже с магнитной полосой) Медикаменты ....к счастью нам не нужны были ни когда, хотя банальные аспирин - анальгин - актвированый уголь - валерьяна.... ну скажем наиболее неодходимое берём всегда.

Пиво импортне в Сельпо под акцию --- НИХРЕНА НЕ ДЕШЕВЛЕ.... в лучшем случае +/- в такую же цену ....... НО ЕСТЬ ОДНО НО ..... в Болгарии такого пива по-акции и без до 10 видов (я имею ввиду ценовую катигорию от 0.65стотинок-до 1лева) что по нашим ценам от 9.5 -15грн..... а в Сильпо 1-2 и то ....прАстите.... как повезёт.  Хрен там у нас Найдёш по акции чешское пиво по 10 ривен. Ну или Хамон по 45гривень за 100 грамм :)  Была тут акция в Там-Таме по такой цене ... но нужно было взять кило.

• 1 рік потому...
Опубліковано

Хто знає, як цього року дорога? Всі навігатори ведуть на Чернівці через Тернопіль. Завжди їздив через Львів, але ж зараз ситуація з мостом така склалась, а який стан дороги через Тернопіль мені невідомо

Опубліковано
1 час назад, DarkMonk сказал:

В этом году только через Тернополь :(  как ни крути :( 

бачу по смайликах - дорога відстій :D

Опубліковано
9 часов назад, Amor сказал:

бачу по смайликах - дорога відстій :D

Та фиг его знает я 3 года той дорогой не ездил, после того как попробовал через франек. Но помня ту дорогу, я думаю отстой это ещё мягко сказано. Чего стоят только первые 50км до Дубно. Дальше думаю лучше не стало :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...