Перейти до змісту

Вічна пам"ять волинянам, загиблим на сході

difoto

Рекомендовані повідомлення

тільки що спілкувався з одним солдатом, який недалеко від місця тих кровавих подій був. каже що їх напоїли, потім знімали на камери, відійшли і розстреляли

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь

каже що їх напоїли

зв'язали і силою в рот заливали?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це вже не перший випадок коли солдатів травлять чи поять диверсанти і забирають зброю, якщо армію тримають в полі голодними без забезпечення то нема чому дивуватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

каже що їх напоїли

зв'язали і силою в рот заливали?

я мав на увазі принесли горіляку, а якщо вона є то довго українця припрошувати не треба

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тільки що спілкувався з одним солдатом, який недалеко від місця тих кровавих подій був. каже що їх напоїли, потім знімали на камери, відійшли і розстреляли

Я чув,що їх не поїв ніхто,вони самі наквасились(хоча не всі),бо отримали напередодні гроші.Але інфа неперевірена.Хоча навіть в Тимчука є намьокі на якісь особливі обставини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Микола Романюк

27 травня 2014 року ми будемо прощатися з чотирма лучанами,які загинули на Донеччині:

11.00 год.

========

- богослужіння в Святотроїцькому кафедральному соборі,де відбудеться відспівування Дмитра Йовзика, Володимира Зарадюка, Віталія Махновця;

- богослужіння в Святоіллінському храмі,де відбудеться відспівування Володимира Прокопчука.

12.30 год.

========

Громадянська панахида на Театральну майдані.

СЛАВА ГЕРОЯМ !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Под Волновахой погибли военные. А вы знаете, кто ими руководил? Я в шоке!

Расстрел военных 51-й мехбригады под Волновахой, без преувеличения, потряс все украинское общество.

22-го мая в бою с сепаратистами погибли 17 солдат и офицеров этой бригады, более 30 военнослужащих получили ранения.

При этом у всех, кто хоть мало-мальски разбирается в военном деле, возникали практически одни и те же вопросы: почему допустили посторонних в место стоянки, почему позволили снимать, почему не расставили технику, почему не было охранения и еще много различных почему.

Говоря о гибели украинские военных под Волновахой Донецкой области, Кузьмук отметил, что «нужно расследовать, какая там была организация охраны, какая была организация наблюдения, взаимодействия, и вообще, какая была организация боя. Предварительно я такую оценку дам: это подразделение было абсолютно не подготовлено к подобным действиям. Ответственность за это – на руководстве подразделения, потому что были нарушены прописные истины, которые должны знать все, начиная с сержанта».

Во всех сообщениях о произошедшем постоянно проскакивает информация о молодом (27 лет) командире батальона. Он погиб. Как-то само собой напрашивался вывод о неопытности офицера и т.д.

Но сегодня, зайдя на сайт «Обозреватель», я просто опешил! Оказывается, там были те, кто должен дать ответы на все указанные вопросы! Скажу больше, там были те, кто просто по определению не должен был допустить трагедии!!

Итак, внимание!

В составе расстрелянной обстрелянной группы военнослужащих были:

начальник штаба бригады подполковник Андрощук (ранен);

начальник разведки бригады майор Атаманчук (ранен);

офицер контрразведки подполковник СБУ Хаминич (ранен)!

Все поднятые вопросы входят в круг обязанностей именно этих должностных лиц!

Скажите, кто должен был еще туда приехать, чтобы организовать охрану и оборону? Я в шоке! Конечно, кому надо разберутся в роли каждого из этих начальников. Не хочу делать поспешных выводов, но если информация о присутствии данных офицеров под Волновахой – правда, то говорить не иначе, как о полной профанации в военной части не приходится.

Грустно. Как говорится, без комментариев...

P.S. Официальных выводов из случившегося пока нет. Поэтому просьба к читателям проявлять благоразумие в оценке ситуации. Как говорится, презумпция невиновности...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні 9 днів...

Вічна пам"ять...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Под Волновахой погибли военные. А вы знаете, кто ими руководил? Я в шоке!

В составе расстрелянной обстрелянной группы военнослужащих были:

начальник штаба бригады подполковник Андрощук (ранен);

начальник разведки бригады майор Атаманчук (ранен);

офицер контрразведки подполковник СБУ Хаминич (ранен)!

Все поднятые вопросы входят в круг обязанностей именно этих должностных лиц!

Скажите, кто должен был еще туда приехать, чтобы организовать охрану и оборону? Я в шоке! Конечно, кому надо разберутся в роли каждого из этих начальников. Не хочу делать поспешных выводов, но если информация о присутствии данных офицеров под Волновахой – правда, то говорить не иначе, как о полной профанации в военной части не приходится.

Грустно. Как говорится, без комментариев...

P.S. Официальных выводов из случившегося пока нет. Поэтому просьба к читателям проявлять благоразумие в оценке ситуации. Как говорится, презумпция невиновности...

Не все так однозначно ...

"... На прикладі блокпосту А розповім. Розвідники кажуть, що навколо по лісочках зосереджено від 300 до 500 кадировців (чеченський народ я поважаю). Доповідають. Голова сільради оголошує всім селянам, які постійно знаходяться біля блокпосту: «Бігом усі по хатах! Зараз почнеться щось страшне!» Наші доповідають командиру. Просять дозволу відійти на блокпост В. Просять підтримки з повітря. Підлітний час 40 хв. А ми давно просили, щоб кілька вертольотів було поближче! Кажуть: чекайте 45 хв.

Минає година. Друга. Димові шашки наготові. Розвідка підтверджує небезпеку. Чотири години (!!!) минуло. Нарешті в.о. комбрига Пивоваренко дозволяє відійти, і цьому є багато свідків. Хлопці відходять на блокпост В.

Що ми маємо потім? На другий день ми маємо повністю розстріляний пустий блокпост А, знайдену в лісі відеокамеру, кілька відеокамер у селі, які цілодобово спостерігали за цим постом. А вчора при мені пан Пивоваренко заявив бійцям, що пост вони покинули самовільно. Можливо, тому їх хотіли позбутися?

Тим не менше, полковнику Пивоваренку та 51-й бригаді ми будемо допомагати і далі.

Дуже похвально, що в.о. комбрига полковник Пивоваренко почав із додаткових мір захисту основного табору. Але дуже насторожила ВИМОГА НАЧАЛЬСТВА ЗНИЩИТИ ДОКУМЕНТИ з усіма наказами по організації БЛОКПОСТУ, ЩО БУВ РОЗСТРІЛЯНИЙ ПІД ВОЛНОВАХОЮ. Дякуючи справжнім Офіцерам та Солдатам ці дійсно таємні документи збережені у кількох екземплярах. Комбрига Яцківа та всю 51-у бригаду «злити» буде важко. Генералам все тісніше стає у їхніх мундирах, і їм уже хочеться розстібнути комірець…

Також є усі телеграми до командувача напрямку "Південь" із проханням роз'яснити способи застосування зброї у випадках, коли жінки кидаються на «броню», коли всередину блокпосту реально лізуть цивільні і т. д. Панове! Ви буде голосно сміятись, коли прочитаєте відповіді командування!

Про побоїще під Волновахою. Йде розслідування. Але хочу сказати, що вся ця штовханина із місцевим населенням тривала дві доби!!! За постом дуже добре спостерігали. У нічному караулі стояло 12 чоловік! Усі вони були розстріляні снайперами майже одночасно в шию та голову. Бронежилетів на посту не мали лише дві людини. Інша справа, чому їх не всі одягнули. Дехто все-таки одягнув — у мене є куля, вийнята з одного "броника".

Полковник Яцків пояснював командуванню, що без застосування зброї цей пост неможливо такими силами встановити, просив дозволу встановити його в іншому місці. На це була заборона. Якби хтось поранив цивільну людину, прокурор Донецької області із задоволенням засудив би бійця. Я звертаюсь до СБУ та контррозвідки! Прошу вас дослідити роль воєнкома Волновахи, який координував дії місцевих та псевдомісцевих біля сумнозвісного блокпосту.

Про полковника Володимира Яцківа. Відвідали ми його вчора у госпіталі по дорозі із 51-ї бригади. Стан його стабільний. Інфаркту нема. Після цього настрій піднявся і у нас, і у нього. Він знає і вдчуває, що офіцери та солдати ЗА НЬОГО. Власне, так, як і він ЗА НИХ завжди був...."

Що робив на блокпосту під Волновахою підполковник СБУ?

http://ndilo.com.ua/news/scho-robyv-na-blokpostu-pid-volnovahoyu-pidpolkovnyk-sbu.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Под Волновахой установят памятник погибшим солдатам

f_3936464801401566804.jpg

Сегодня, на девятый день после гибели солдат под Волновахой, неравнодушные жители города пришли на место трагедии, чтобы возложить цветы, сообщает УНН.

Возложили цветы и венки на место трагедии активисты города и жители районного центра.

К слову, подобные акции планируется провести на 40-й день и годовщину трагедии.

Как стало известно, меценатами были уже выделены средства на установку памятника погибшим воинам на месте трагедии.

Также участники акции в ближайшее время планируют посетить родину и родственников погибших солдат - уроженцев Волыни.

Напомним, нападение произошло на третий день пребывания в Донецкой области 22 мая. Обстрел вели из стрелкового оружия, гранатометов, пулеметов и ПЗРК. В результате боя террористы убили 16 человек, 32 были ранены.

http://uanovyny.com....m_soldatam.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...