Перейти до змісту

Війна, ч 2


marko

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 14,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Андрій Віталійович, ти можеш якось підтвердити чи спростувати про блок-пости, де Беркута "шмонають" машини з допомогою для армії?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

РУслан Ярмолюк

Тепер кілька слів про Беркут! Два епізода а далі кожен додумує сам. Приїзжаємо ми якось на блокпост. На зовнішньому периметру кудою виїзжають автівки із Слов"янська стоять чуваки-беркутівці. Обвішані шикарними броніками, розгрузками, тактичними окулярами. Кричать стоять! Стоїм, важно так підходить и починає втирати. Слухаємо. Кажу дядько іди …. поклич старшого з десантури. Не хоче нас пускати беркут, кичаться й бикує! Приходить старший - мій знайомий, так і так Міноборони наказало гнати наших журналістив в шию.Кажу ок ми привезли води та сигарет. И тут з зеленкі з тилу де не стріляють ба-бах! з підствольного гранотомета по нашім позиціям. Ми на землю одягаю нашвидкоруч бронік, кричу оператору й водієві на землю! Беру камеру маленьку й починаю знімати. О! Диво! Солдати за зброю й у відповідь а Беркуту як язиком злизало! Не має їх й не стріляють а валять наші ті що з поганими броніками або без них але це солдати а ті пташки-беркутята. ЧАстина 2. Сьогодні усе перекрито. Бої біля Лиману. Їдемо полями, трохи очкуємо бо зелень усюди ну і виїзжаємо на ще один блок-пост! И тут в дупі стає гаряче. Беркут за заброю за кулемет і на нас. Зупиняємось. Виходжу з піднятимим руками. Кричу свої. Тикаю посвідчення. Налякані хлопці з Беркуту. Підхожу. Авто стоїть прямо на лінії обстрілу. Усе нічого як би не якісь кренделя які перебігають з зеленки в зеленку з рюкзаком в руках! Починаю просити Беркут, чуваки дайте машину поставимо за блоки та хв 15 переседим, бо зараз буде валєво. И він сука, такий важний каже -ні їдьте звідси! Я не витримую, кричу, якщо зараз вальнуть з РПГ ми трупи а він - ні хлопці валіть звідси! Ну ми помолились і гойда назад через зеленку, яка прострілюється. 170 км ми видавили й водій майстер, ще й змійкою їхав щоб не прицілились. Ось так ми живі й здорові -сьогодні. А там як Бог дасть!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Між соромом і катастрофою

Украинские пограничники бегут из Луганской области. Они бросают свои обустроенные штабы и военные городки, и уходят туда, где спокойно. Так они бежали из Крыма, с такими темпами отступления скоро они будут прятаться в Карпатских горах.

Я не знаю, что это – трусость, предательство или военная хитрость.

Я не могу это обсуждать со своими украинскими друзьями, потому что им больно и стыдно.

"Не сыпь соль на раны, - говорят они мне. – Мы не готовы к войне, никто не хочет воевать".

"Нам стыдно, но и мы не уверены, что эти стыдные вещи надо выдавать", - объясняют мои украинские коллеги-журналисты.

Два дня мы все писали, как пограничники героически под гимн Украины отбивали атаки, мы представляли их настоящими героями, а сейчас они бегут из своих укреплений.

За сутки пограничники оставили 2 части – в Луганске и в Свердловске.

"Покидая свою базу в Свердловске, пограничники оставили на радость сепаратистам целый арсенал оружия. Наверное, на границе оно бы пригодилось", - написал журналист Роман Бочкала.

При этом, и. о. президента Александр Турчинов заявил о начале перекрытия восточной границы Украины, в частности в центральной части Луганской и на юге Донецкой областей.

"Я убежден, что локализация террористов будет значительно ускорена", - пояснил он необходимость такого шага.

Выступая на блокпосту на въезде в Славянск, Турчинов отметил, что после перекрытия границы исчезнет возможность поставки оружия и боевиков на территорию Украины. Как совместить два разнонаправленных процесса - перекрытие границы и отход пограничников вглубь украинской территории, я понять не могу.

Рассказы пограничников должны вызвать у нас сочувствие, хотя на самом деле это позор для военного человека: "Сегодня утром (4 июня) возле отряда собралось уже около тысячи боевиков (как он их пересчитал, непонятно, 1000 человек – это большая толпа - мое примечание). Нам поставили ультиматум, либо мы покидаем расположение и оставляем все оружие и технику, либо они идут на штурм. Надежды на подкрепление уже не было, а своими силами отбить атаку мы бы не смогли. Поэтому, чтобы сохранить ребятам жизнь, решили покинуть расположение. Сколько осталось оружия, точно сказать не могу. Но очень много".

Зато в Борисполе вас будут часами держать как опасного террориста и демонстрировать принципиальность. Месяц назад я пересекал границу во Львовской области и 2 часа беседовал с пограничниками – жителями западных районов. Так они также перепуганы, воевать бояться, шугаются любого Правого сектора, но также ловко как и в мирное время рассовывают по карманам купюры.

Что-то странное происходит с пограничной службой. Там нет срочников - одни контрактники, старые дядьки, которым откровенно страшно. Они научились за 20 лет ловко брать взятки на границе и шустрить, воевать с бандитами они разучились.

То же самое – паралич, саботаж, предательство – мы наблюдаем и в армии. Мобилизованные пьют водку, дуреют на блок-постах от безделья и в поисках смыслов и еды.

Посмотрите видео посещения депутатами Верховной рады Волынской бригады. Послушайте, что говорят солдаты про оборону Украины от врага. Это запись сделана несколько дней назад

Комментарий ни у кого нормальный получить нельзя. За все АТО и за всю армию отдувается один военный журналист Селезнев.

Луганская область уже неподкронтрольна центральной украинской власти. Пока все уперлись в Славянск, Луганск фактически отвалился. Следом может полностью отвалиться Донецкая.

Российскую армию даже вводить необязательно. Вон премьер ДНР Бородай уже объявил мобилизацию жителей Донецкой области. Предлагает перейти в области на российский рубль.

Напомню, что пока депутаты Верховной рады плетут интриги, на 15 сентября в Донецкой области назначены выборы в местные органы власти.

Я пишу это, зная, что через пару дней мне снова придется проходить украинскую границу. Я могу молчать, закрыть глаза на весь этот ужас и не дразнить гусей. Наоборот, даже написать что-то ободряющее для украинских офицеров. Но я не могу спокойно смотреть как гибнет Украина, расползается как лоскутное одеяло.

Я все это видел в России в первую чеченскую компанию. Я уверен, что нельзя замалчивать то, что нам неприятно, за что нам стыдно.

Ошибка думать, что критикуя нынешнюю украинскую власть, журналисты подрывают силу государства. Наоборот, только беспощадная критика бездарных полководцев и трусливых управленцев, вороватых чиновников и предателей может спасти Украину.

Не могут сражаться толстопузые и толстомордые пограничники-контрактники? Меняйте их на молодых, но настоящих патриотов. Не способны генералы управлять войсками? Пусть сидят на пенсии.

Не способно огромное министерство обороны управлять – разгоните его, оно бессмысленное. Достаточно небольшого антикризисного штаба.

И не надо ждать Порошенко. Ждали 25 мая – выборов. Теперь ждете 7 июня - инаугурации. А потом чего ждать придется?

Ну не остановится агрессор, пока украинцы его не остановят. У них-то - план, спецоперация, захваты, тактические отходы и новые атаки. А чем им отвечают украинские силовики? Поют гимн? Так под гимн погибают, а не боевиков отпугивают. Это же для украинцев святое, а для агрессора – это так, песня какая-то.

Но все-таки не хочу заканчивать на пораженческой нотке. В конце концов, есть такие как командир батальона "Донбасс" Семен.

И вот вам новая песня Бориса Гребенщиков. "Мы стали свободы и поутру выйдем в поле".

Украинцы стали свободны, теперь им надо защитить свою свободную родину

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Андрій Віталійович, ти можеш якось підтвердити чи спростувати про блок-пости, де Беркута "шмонають" машини з допомогою для армії?

про шманають не скажу. треба хлопців попитати, але дещо про беркут вище...

РУслан Ярмолюк

Слов"янськ/Це дворняжка МАша/ Ця собачка живе на одному з наших постів/ Вона попереджає наших солдатів про чужинців/ Коли в зеленці чужі -гавкіт а далі вогонь на ураження по зеленці/ а за секунди перед мінометним обстрілом Маша біжить ховатися у бетонних блоках/ як тільки собака ховається за секунди починають свистіти міни/ такою поведінкою вона врятувала не одне життя попереджаючи про смерть/Тут собака точно-друг бійця/

10447399_796751917011221_1335886249953643560_n.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в що вiрити вже не знаю

тільки не кажи, що віриш висерам гіркіна)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Старшина Нечипоренко

И снова о славных пограничниках...

15 травня 2014 року, засоби масової інформації повідомили про затримання органами прокуратури та Служби безпеки України високопосадовця Державної прикордонної служби України за отримання хабара у 350 тис. грн. Мотивування затримання було «за прийняття позитивних рішень щодо закупівлі речового майна для потреб Державної прикордонної служби України». Виявилося, що затриманим був генерал-лейтенант Лантвойт Олег Борисович, на час затримання — директор Департаменту забезпечення Адміністрації ДПСУ (раніше, з 2001 по 2012 — заступник Голови ДПСУ) і хабар він отримав за надання преференцій приватній фірмі «ДІСІ Груп», керівник якої, мов би є кумом Голови Державної прикордонної Служби Литвина М.М., у постачанні бронежилетів для прикордонників.

За інформацією, що заслуговує на довіру, 350 тис. грн. був перший «транш» для посадовця, наступний — у розмірі 700 тисяч — він мав отримати за постачання обладнання для вертольотів та іншої техніки і про це знали у Службі Безпеки України, однак завдяки особистому спілкуванню Литвина М.М. з Головою СБУ, це питання було знято. Далі Лантвойта О.Б. на підставі терміново підготовленої медичної довідки, з діагнозом, що є несумісним з військової службою було звільнено з ізолятора СБУ та поміщено до Центрального шпиталю ДПСУ, без будь якої охорони, що свідчить про створення умов для уникнення відповідальності. З метою замітання слідів цього злочину, в Адміністрації Держприкордонслужби, терміново було проведено колегію, на якій призначено нового директора Департаменту забезпечення (колишнього заступника директора Департаменту фінансового забезпечення).

Враховуючи, той факт, що ніхто з перших осіб прикордонного відомства не подав у відставку, а терміново провели ротацію посадовців, можливо допустити те, що цей ганебний факт злочину у вигляді хабарництва у часи, коли вся країна збирає кошти на оборону, хочуть приховати і дати спокійно піти генерал-лейтенанту Лантвойту О.Б. на «почесний відпочинок – пенсію». У той же час, цю високопоставлену посадову особу, щодо якої порушено кримінальне провадження і яку, як мінімум потрібно розжалувати із звання генерал-лейтенанта до звання «рядовий» (так поступаютьу всьому цивілізованому світі) та, до судового засідання, звільнити з лав Прикордонного відомства за дискредитацію офіцерського звання, без будь яких пільг і привілеїв. Для інформації, на цій же колегії, на місце генерал-полковника Коваля (призначений на посаду в.о. Міністра оборони України), був призначений начальник Південного Регіонального управління ДПСУ генерал-лейтенат Мишаковський, який створив і повністю контролює всі незаконні оборудки на державному кордоні у південних регіонах України в межах Вінницької, Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, володіє численою нерухомістю в Одесі, у тому числі комерційною (інформація легко перевіряється) – і цієї людині довірено патріотичне виховання прикордонників? І цієї людині підпорядкована внутрішня безпека? Це стосується начальників усіх регіональних управлінь, що також легко перевіряється. Крім того, генерал-лейтенант Ліщинський О. І. призначений заступником Міністра оборони України (Розпорядження КМУ № 482-р.). Це той генерал-лейтенант, який був знятий, за корупційні діяння підлеглих (заступника начальника управління тилу полковника Макарова було затримано за хабар) з посади заступника Голови Держприкордонслужби України – директора Департаменту забезчення (Указ Президента України № 421/2011) і призначений на посаду (спеціально для нього створеного) департаменту внутрішнього аудиту Державної прикордонної служби. На його місце був призначений генерал Лантвойт, якого також затримали за хабар. (За інформацією, що потребує перевірки генерала Лантвойта звільнили з Держприкордонслужби«заднім числом» і він є радником генерала Коваля (Тво Міністра оборони). Директором Департаменту внутрішнього аудиту (на місце генерала Ліщинського) планується призначення генерала Горбенко, начальника Західного регіонального командування, який не має жодного відношення до фінансових структур, а є організатором усіх незаконних оборудок на західному кордоні.

Все це складає враження приховування людей «системи» від відповідальності. Взагалі, у Державній прикордонній службі України створено чітку, кримінальну схему тіньових оборудок, у якій задіяні всі вищі посадовці Служби, практично все керівництво регіональних підрозділів, навчальних закладів та інш.

Вище керівництво побудувало собі рай, тоді як майор отримує 3 500 грн, підполковник – 5 000. За три місяці після Майдану, у Держприкордонслужбі не було проведено жодних кадрових змін, що не є дивним так, як Голова Служби майже 13 років на посаді, його Перший заступник майже 20, інші перші особи майже 10 років знаходяться на посадах і «зрослися як побратими» у своїх діяннях. Ми відсилаємо СМС на підтримку нашого війська, вони грабують бюджетні кошти, прикриваючи друг друга. Ви що, гадаєте Лантвойт такий собі хабарник-одинак і Литвину ні грошика ні передавав? Скільки це може продовжуватися?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в що вiрити вже не знаю

прочитай

3 июня министр обороны самопровозгашенной ДНР Игорь Стрелков назначил писателя-фантаста и по совместительству офицера-ракетчика ПВО Федора Березина полномочным представителем командующего ополчением и министра обороны ДНР. Об этом сообщил сам Березин в своем ЖЖ.

Федор Березин родился в Донецке 7 февраля 1960 года. Жил там до 1977 года, когда поступил в ЭВЗРКУ - Энгельское высшее зенитное ракетное командное училище ПВО СССР - в городе Энгельсе, Саратовской области. Окончил училище в 1981 году, служил офицером-ракетчиком в Казахстане, затем на Дальнем Востоке.

Профессиональный писатель с 1998 года, основатель и председатель Донецкого клуба любителей фантастики Странник (с 2001 года).

і включи думалку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vsevolod Filimonenko

Директор аэропорта Луганск получил преступный приказ от Ефремова, но сотрудники аэропорта не стали его выполнять и обратились за помощью к нацгвардии.

Татаринов Василий Федорович гендиректор "Международного аэропорта Луганск" (на фото), приказывает сотрудникам выключить рубильник на подстанции, который отвечает за подсветку посадочной полосы и за связь самолетов с диспетчером. Работники аэропорта не выполнили устное распоряжение своего шефа, после консультации с десантниками (которые охраняют территорию небесного причала), потребовали у Татаринова принести им приказ в письменном виде. После чего, Василий Федорович занервничал, и с круглыми глазами начал бегать и кричать, что это приказ лично А.С. Ефремова и если его не выполнить, то ночью у нас приземлиться военный самолет с украинскими спецназовцами, которые будут выбивать из города "ополченцев". Сейчас рубильник взяли под охрану украинские снайперы и нацгварди, а Татаринов пытается повеситься в туалете. Аэропорт начали окружать "ополченцы", вооруженные гранатометами, автоматами и пзрк. Готовятся к штурму... — у Луганськ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в що вiрити вже не знаю

тільки не кажи, що віриш висерам гіркіна)))

На жаль, дещо виявилося гіркою правдою(((

Під Слав’янском загинув комбат 95-ої аеромобільної бригади.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На жаль, дещо виявилося гіркою правдою

так і має бути. даєш один, два правдивих факта й вагон видумок. й люди починають плутати. класика пропаганди...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Максим Кукіндик (@Makkukk):

На zello Красного Лимана вата в реальнейшей панике,удаляют аккаунты в соц. сетях потому ,что СБУ проверяет компьютеры. Грызутся между собой.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Турчинов мабуть на блокпост їздив лише для того щоб у воєннік прописати - учасник бойових дій, падло, бо інших результатів непомітно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Турчинов мабуть на блокпост їздив лише для того щоб у воєннік прописати - учасник бойових дій, падло, бо інших результатів непомітно.

на майдан він теж ходив
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Турчинов мабуть на блокпост їздив лише для того щоб у воєннік прописати - учасник бойових дій, падло, бо інших результатів непомітно.

Схоже на те, тим більше що уже були такі випадки:

У період з 2000- го по 2012-й статус учасника бойових дій за “операції в Косово” отримали 385 військовослужбовців МВС, які ніколи не перебували там у якості національного контингенту або персоналу – тобто, не були відправлені туди для участі в миротворчій місії.

Серед них, як стало відомо DT.UA, – міністри МВС Юрій Кравченко , Юрій Смирнов та Микола Білоконь , заступники міністра Микола Любар, Олександр Міленін, Геннадій Москаль та Олександр Новіков, начальник головного штабу МВС Віктор Зубчук, керівник міністерського апарату Олександр Харламов, голова господарського управління міністерства Володимир Подзігун”.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не могу понять. Ватники воюют против США. Почему они топчут конфеты Порошенко, а не сжигают доллары США? Это же эффективнее! Бить в центр!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не могу понять. Ватники воюют против США. Почему они топчут конфеты Порошенко, а не сжигают доллары США? Это же эффективнее! Бить в центр!

Так тож доляри))) Та й з цукерками Порошенка, напевно теж "лажа" - десь валялись прострочені, ось вони і зробили "показуху перед тим як викинути на смітник)))
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Царьова спочатку випустили з України, потім оголосили в розшук.

З Єфремовим така ж історія буде?

Єфремов наказав закрити Луганський аеропорт, щоб не прилетів український спецназ

vRiYD.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...