Перейти до змісту

Що таке вантажний автомобіль згідно з законодавством?

FOX

Рекомендовані повідомлення

Поділіться інформацією, як Українські закони визначають, що таке вантажний автомобіль при розмитненні.

Цікавить конфігурація авто з здвоєною кабіною і вантажною платформою, наприклад

mercedes-sprinter-2006-shassi-309.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто скажи що ти хоч привезти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось такого плану, як зверху тільки старіше. З моделлю ще не визначився. Мені треба 4-5 посадочних місць і платформа з бортами. На перший погляд, це такі моделі як Iveco Daily, Fiat Ducato.

Ну і було б добре посилання на закон, яким керуються митники в цьому питанні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок такого авто як ти хочеш,треба щоб довжина заднього борту була більше ніж половина довжини між осями.Не знаю чи зрозуміло висловився,але інакше не можу пояснити.

Виходить що В. повинно бути не меньше ніж половина А.. Принаймні так мені казали на фірмі Престиж.Поправте якщо не правий.

125282767_4_644x461_perevezennya_vantazhuavtolav.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

автомобіль вантажний - автомобіль, який за своєю конструкцією та обладнанням призначений для перевезення вантажів;

Визначення з ЗУ "Про автомобільний транспорт"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а виробник його як асоціює?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а виробник його як асоціює?

LKW - грузовий PKW - легковий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найшов, як описують вантажний автомобіль в законодавстві.

Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності

РОЗДІЛ XVII

Пояснення до товарної позиції 8704:

8704 Моторні транспортні засоби для перевезення вантажів:

Класифікація деяких транспортних засобів у цій товарній позиції визначається певними ознаками, які вказують на те, що дані транспортні засоби, головним чином, призначені для перевезення вантажів, а не для перевезення людей (товарна позиція 8703). Ці ознаки застосовуються при класифікації моторних транспортних засобів, які, зазвичай, мають повну масу транспортного засобу менш як 5 тонн і які мають або окрему закриту задню зону, або відкриту задню платформу, звичайно, використовувану для перевезення вантажів, але можуть мати задні сидіння вздовж бортів типу лавки, без ременів безпеки, місць для кріплення ременів безпеки або зручностей для пасажирів, і які складаються, з метою повного використання задньої платформи для перевезення вантажів. До цієї групи моторних транспортних засобів можуть відноситись транспортні засоби, відомі як "багатоцільові транспортні засоби" (наприклад, транспортні засоби типу фургон, автомобілі з кузовом типу "пікап", деякі автомобілі для активного відпочинку (sport utility vehicle - SUV). Ознаки транспортних засобів, які включаються до цієї товарної позиції:

a - наявність сидінь типу лавок, які не мають пристроїв безпеки (наприклад, ременів безпеки або місць для кріплення і пристосувань для встановлення ременів безпеки) або зручностей для пасажирів в задній зоні позаду зони для водія і передніх пасажирів. Такі сидіння, зазвичай, бувають складаними або виносними для можливості повного використання підлоги задньої зони (транспортні засоби типу "фургон") або окремої платформи (транспортні засоби типу "пікап") для транспортування вантажів;

b - наявність окремої кабіни для водія і пасажирів та окремої платформи з боковими бортами і відкидним заднім бортом (транспортні засоби типу "пікап");

c - відсутність вікон в двох бокових панелях задньої частини кузова; наявність дверей без вікон, що ковзають, відкриваються назовні або піднімаються вгору для вивантаження або завантаження вантажів, розташованих на бокових панелях або у задній частині кузова (транспортні засоби типу "фургон");

d - наявність стаціонарної панелі або бар'єру між зоною для водія і передніх пасажирів і задньою зоною;

e - відсутність в зоні вантажного відділення ознак комфорту і внутрішнього оздоблення, а також пристосувань, які притаманні пасажирським салонам моторних транспортних засобів (наприклад, килимове покриття, вентиляція, внутрішнє освітлення, попільнички).

так, що авто такі авто, як я хотів не підходять під категорію вантажних. Чи я помиляюся?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок такого авто як ти хочеш,треба щоб довжина заднього борту була більше ніж половина довжини між осями.Не знаю чи зрозуміло висловився,але інакше не можу пояснити.

Виходить що В. повинно бути не меньше ніж половина А.. Принаймні так мені казали на фірмі Престиж.Поправте якщо не правий.

125282767_4_644x461_perevezennya_vantazhuavtolav.jpg

Я теж знаю, що для митниці "вантажність" залежить від довжини вантажної частини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вчитатися то можна помітити, що там розписуються ознаки для фургонів і пікапів. В табличці я їх розділив:

post-1524-0-57142900-1397198138_thumb.pn

Правильно я думаю?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

довести свою правоту на митниці розмахуючи законами - собі дорожче. Ще не настали ті часи...

Слухай, як тобі пояснюють.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...