Перейти до змісту

Кадастровий номер земельної ділянки....?

jack74

Рекомендовані повідомлення

Запитання до "земельників" - як виробляється кадастровий номер земельної ділянки по земельному акту старого зразка (99-го року)? Цікавить питання по самій "кухні" процесу. Тобто, що виїзджають на місце, знімають координати, виготовляють документацію - це зрозуміло, а далі? вже для самого присвоєння ділянці кадастрового номеру, для внесення ділянки в "базу" - які ще погодження проводяться?

Спробую пояснити, що саме цікавить...

Є земельна ділянка (уточню відразу - мова не про Волинь... інша область), на яку є державний акт старого зразка (тобто, без кадастрового номера). В 2010 році рішенням суда його було скасовано... Але... як було... Позивалася третя сторона до міськради за скасування рішення про приватизацію і анулювання виданого мені (ну, не власне мені, але неважливо) земельного акту, з метою відірвати собі шмат ділянки... Суд то акт анулював, але й тій третій стороні в правах на ділянку теж відмовив. Потім та "третя сторона" і взагалі відмовилась від своїх притензій... Але рішення суду то лишилося і все зависло в повітрі. (ця моя тема якраз по цій ділянці)

Тобто, на цій ділянці є старий, майже зруйнований будинок, 1/3 якого типу відійшла міськраді (підкреслю, не ділянки 1/3, а тільки аварійного будинку). Але міськраді воно нафіг не потрібно і по-новому робити всі папери починаючи з "нуля" - все впирається в ту міськраду, а там - глуха стіна (описувати не буду, бо то довго, а в двух словах просто ніхто не хоче нічого робити).

Але "ще одне АЛЕ", як каже Майкл Щур, той державний земельний акт так і лишився на руках. В "земельному" (що тепер земагенство) в книзі реєстрації цей акт теж ніхто не анульовував. Тобто типу він і далі дійсний ;)

На цю цілянку ще тоді були зроблені папери для будівництва будинку взамін аварійного (план забудови, дозвіл на будівництво, і т.д.)...

Отже, що я все ж таки хочу запитати?! :) Коли в мене є на руках отой державний земельний акт, я можу виробити кадастровий номер, чи десь може впертися знову в міськраду? Бо договір на виготовлення документації "проектна" то зі мною заключить, гроші візьме, виїдуть і "намалюють" документацію, а от далі на етапі вже присвоєння самого кадастрового номера чи не впреться в щось? І чи не залишусь я і без грошей і без кадастрового номеру?

Вибачаюсь, трохи сумбурно написав, але старався пояснити, що хочу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виготовляється документація по відновленню/встановленню меж ділянки, хмл файл,.. з цим йдеш до кадастрового реєстратора і отримуєш кадастровий номер. Все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну а кадастровий реєстратор відмовити не може? Він чимось керується в процесі рішення про присвоєння чи неприсвоєння кадастрового номера? Йому вистачає тільки цієї документації, цього файлика, чи він буде ще проводити якісь звірки, з міськрадою, наприклад?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зазвичай цього хватає. але нюанси бувають всякі. наприклад якщо на далянці появилася зона обмеження...

відмовляти неповинні, а керуються вони посадовою інструкцією, і звірок з усілякими місь-сільрадами непроводить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцьк проводить. Тобто.. якщо ділянка не лягатиме на місце.. то можуть бути нюанси.

Але все вирішується в діалозі.. тобто щоб щось конкретно говорити треба піти і розпочати процедуру..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проводить. .. якщо ділянка не лягатиме на місце..

тобто, якщо накладається на іншу, я правильно зрозумів?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене знайомий займався реєстрацією своєї земельної ділянки, все дуже просто. Даєте грошей і вам усе роблять. А інакше можно декілька років чекати. Бюрократія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гроші не допоможуть, якщо там явна халява.. Декілька років.. це коли даєш гроші незрозуміло кому,.і він тебе кілька років за ніс водить.

Зазвичай, якщо все ок з ділянкою то проблем з присвоєнням кадастрового нема.

І ще.. реєстрація прав і реєстрація це 2 великі різниці.. і займаються цим різні кантори. так.. для загального розвитку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене знайомий займався реєстрацією своєї земельної ділянки, все дуже просто. Даєте грошей і вам усе роблять. А інакше можно декілька років чекати. Бюрократія.

:) це зрозуміло :)

просто хочеться, щоб дав гроші і ЗРОБИЛИ.

Бо гроші то вони візьмуть відразу, і за роботу візьмуться, а потім можуть сказати "звиняй, ми роботу зробили, ми 'намалювали', а ці нюанси - це вже твої проблеми"...

Ще таке питання... Одна людина сказала (в її компетенції маю сумнів), що якщо на ділянці є будинок, то дані по землі "земельниками" (чи то ще "проектантами", чи то вже потім "кадастровцями") звіряються з БТІ... Це так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бля... Та набери ти мене на трубу.... Тобі їхати чи шашечки?..))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) розглядав-розглядав твою аватарку - ну не видно там номера твоєї труби :)

написав в ПП

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Технічну документацію виготовили. Коли віддавали ТД сказали, що тепер (ще до здачі заяви і ТД в держземагенство) ще потрібно підписати "Акт прийомки-передачі межових знаків на зберігання" в сусідів та в міськраді (в Голови, так як ділянка межує з дорогою, тобто, з власністю міста, громади)... Дійсно це потрібно? Тож вже колись, коли виробляли "Державний Акт на землю" вже підписували в них погодження меж...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

років 5 назад отримували кадастровий номер.територію виокремили дерев"яними кілочками..з часом вони зникли.. власне виникає питання,як мені без межових знаків зараз точно окреслити свою територію. і власне чи не є обовязковим встановлення межових знаків?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

років 5 назад отримували кадастровий номер.територію виокремили дерев"яними кілочками..з часом вони зникли.. власне виникає питання,як мені без межових знаків зараз точно окреслити свою територію. і власне чи не є обовязковим встановлення межових знаків?

по координатах. якщо ділянку раніше знімали, значить до чогось прив'язували, а ящо прив'язували, значить вона має свої координати - от і все)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Йди до землевпорядника тієї сільської ради, до якої належить участок, це його робота. Або ж до тієї фірми, що видала державний акт, але в них винос меж земельної ділянки в натуру буде вже платний. Або до будь-якої землевпорядної фірми, але їм, можливо прийдеться звертатися по координати до Держ. Земельного Кадастру (за окремі гроші).

Хоча сумніваюся, що й землевпорядник без "стимулу" відірве свою дупу і винесе ділянку в натуру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Технічну документацію виготовили. Коли віддавали ТД сказали, що тепер (ще до здачі заяви і ТД в держземагенство) ще потрібно підписати "Акт прийомки-передачі межових знаків на зберігання" в сусідів та в міськраді (в Голови, так як ділянка межує з дорогою, тобто, з власністю міста, громади)... Дійсно це потрібно? Тож вже колись, коли виробляли "Державний Акт на землю" вже підписували в них погодження меж...

Вже сам знайшов, що акт потрібен
Технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) включає:

а) пояснювальну записку, яка містить опис місця розташування земельної ділянки, відомості про власника (користувача) земельної ділянки, відомості про виконавця, реквізити відповідних ліцензій, необхідних для виконання робіт, відомості про власників (користувачів) суміжних земельних ділянок, стислий опис виконаних робіт;

б) технічне завдання на встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

в) копію документа, що посвідчує фізичну особу, або копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи;

г) копію документа, що посвідчує право на земельну ділянку (у разі його наявності);

ґ) матеріали польових топографо-геодезичних робіт;

д) план меж земельної ділянки, складений за результатами кадастрової зйомки, на якому відображаються зовнішні межі земельної ділянки із зазначенням власників (користувачів) суміжних земельних ділянок, усі поворотні точки меж земельної ділянки, лінійні проміри між точками по межах земельної ділянки, межі вкраплених земельних ділянок із зазначенням їх власників (користувачів). На бажання замовника замість плану меж земельної ділянки може складатися кадастровий план земельної ділянки;

е) перелік обмежень у використанні земельної ділянки і наявні земельні сервітути;

ж) у разі необхідності документ, що підтверджує повноваження особи діяти від імені власника (користувача) земельної ділянки при встановленні меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

з) акт прийомки-передачі межових знаків на зберігання, який включається до документації із землеустрою після виконання робіт із встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та закріплення їх межовими знаками.

Запитаю з іншого боку.

Одна сторона ділянки виходить на дорогу. Звичайна дорога, вулиця міста, тобто належить місту... Цю межу потрібно узгоджувати? Тобто, дійсно потрібен підпис Голови міськради? бо Голова не підпише, це 100%...

Але наскільки я пам'ятаю, коли робив собі приватизацію і ЗемАкт ділянки, то сторону, яка виходить на дорогу, ні з ким не погоджував. Автоматом вказали "червону лінію" і все...

Запитую тому, що знаю, що Голова не підпише...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...