MOTOROLLLA Опубліковано 4 Березня, 2014 в 09:56 #1 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 09:56 Оскільки час посту, пропоную в даній темі ділитись рецептами пісних страв. Салат з морквою і соняшниковим насінням Інгредієнти: • 1 чашка соняшникового насіння • 1 чайна ложка + щіпка солі • 8 морквин середнього розміру, тертих • ½ чашки зеленої цибулі, порубленої • ½ чашки лимонного соку, свіжовичавленого • ½ чайної ложки меленого чорного перцю • 2 столові ложки оливкової олії інструкції: 1 . Розігріти духовку до 170 градусів. Приправити насіння дрібкою солі і розподілити по деку. Запікати приблизно 15 хвилин, до золотистого відтінку, помішуючи кожні 5 хвилин. (пропустити цей крок, якщо насіння вже обсмажене) 2 . Приготувати заправку, змішавши лимонний сік, чайну ложку солі, перець і олію. 3 . Додати моркву і цибулю в велику миску, залити заправкою і гарненько перемішати. 4 . Додати насіння і знову злегка перемішати. Мені такий салат, як самостійна страва - не дуже, а от до гарніру - саме те. + не забуваємо про імбирний чай, який так бадьорить у похмурі дні)))) ПС: Морквяний салат так пасує до мого помаранчевого чайника))))) - естетична насолода!
bodia88888 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 10:05 #2 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 10:05 + не забуваємо про імбирний чайа конкретніше?))
MOTOROLLLA Опубліковано 4 Березня, 2014 в 10:09 Автор #3 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 10:09 Імбирний чай я готую за дуже простим рецептом.Пропорція десь 1 см. імбиря на 200 мл. води.Очищую, тру на тертці корінь та заливаю кип"ятком. Можна додавати лимон, корицю, мед - то вже, хто, як любить.
Tolik_lt Опубліковано 4 Березня, 2014 в 10:29 #4 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 10:29 готую убойний імбирний чай:нормальний шматок імбирю(3 см) дрібню у воду, доводжу до кипіння, засипаю куркуми півчайноїх ложки-ложку кип"ячу хвилин з 10. Чай має червоно-оранжевий колір. Потім наливаю в горня і додаю сік лимону або лайму за смаком. і чай стає ядучо-жовтого кольору. Пити гарячим, круто відкрива очі включая трєтій глаз
Zheny@ Опубліковано 4 Березня, 2014 в 12:17 #5 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 12:17 готую убойний імбирний чай: Кхм.... Зробили зауваження за "зайву вагу" ? (Фотку чаю скинь). Де і яку куркуму купуєш? І на скільки це порцій чаю? (тобто води скільки?)
Tolik_lt Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:18 #6 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:18 нє, воно не звязано з зайвою вагою, хоча не сперечаюсь -15-20 кг мені би не зашкодило) офігітєльна вітамінна бомба. блін, Женя, прийдеться варити чай, щоб зробити фотосесію куркуму купую в пакетиках в супермаркетах. еко чи мрія. не пам"ятаю
Zheny@ Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:24 #7 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:24 куркуму купую в пакетиках в супермаркетах. еко чи мрія.Ту, що на базарі (Варшавці) в середині не купував? Там, походу Індійська.
Tolik_lt Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:25 #8 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:25 купував. не відчутно якоїсь принципової різниці
Tolik_lt Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:34 #10 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:34 Жень, все на око, і на свій смак,
Zheny@ Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:41 #11 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 13:41 Жень, все на око,Собі на око насип!
ineedmoney Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:35 #12 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:35 Так як вирішив постити, але дуууже важко без мяса (і не в захваті від риби), прошу поділіться рецептами страв до сніданку\вечері (піцца, буріто, горщики, рагу і т.п.) з використанням наприклад крабових паличок, яєць, спаржи, брокколі, фасолі, печериць, кукурудзи, горошку і т.д.
MOTOROLLLA Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:44 Автор #13 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:44 Яйця не можна
Неонила Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:51 #14 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:51 В мене всі полюбляють запечені в духовці овочі: картопля кубиками, цибуля напівкільцями, морква тоненькими пластинками, кабачок кубиками (ну дуууже прикрашає смак страви), корінь селери тонкими пластинами, капуста сира (будь-яка), спаржева квасоля (в мене з морозилки), гриби і т.д. Хто що з овочів має - пробуйте. Посолити, поперчити, не забудьте додати свою улюблену приправу, розмішати в великій посудині, перекласти у форму для запікання і полити незначною кількістю олії. Запікається до готовності картоплі. Смачного!!!Якщо не в піст, то й шмат м"яса не завадить!
bodia88888 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:51 #15 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:51 Яйця не можна А він на олії їх пожарить
emelka Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:58 #16 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 14:58 я вчора готувала...рецепт з імбирем, макаронами та грибами, типу рагу. інгредієнти: печериці - 400-600 г макарони з твердих сортів пшениці - 200 г цибуля середнього розміру - 3 шт. кукурудза консервована - 1 баночка (350-500 г) імбир потертий - 2 см олія для смаження сіль, перець, зелень - за смаком макарони відварити та промити; цибульку порізати півкільцями, грибочки -невеличкими шматками та обжарити з цибулькою на олії на слабкому вогні поступово додаючи кукурудзу; після 7-10 хв. жарки додати у все макарони, подрібнений імбир, сіль, перець, зелень і тушкуйте 10-15 хв.! мені було смачно, смачного і вам
Zheny@ Опубліковано 4 Березня, 2014 в 15:00 #17 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 15:00 (і не в захваті від риби)Спробуй запекти, або приготувати на пару - мегасмачно і ультракорисно. Головне вибрати правильну рибу. РІчкова риба на пару не той во. Зате морська - дуже смачна і корисна.Можна відварити креветок зі спеціями.Овочеві рагу - є безліч рецептів в неті.
ineedmoney Опубліковано 4 Березня, 2014 в 15:13 #18 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 15:13 а можливо хто знаэ - чи можна приготовити вдома рибу таку яка продаэться на пивбазах пабах в нас - печена на соломі в печі. щось схоже на фото але ще більш висушена, аж тверда. можливо якось можна це зробити з відкритою духовкою чи нереально?
GalinkaS Опубліковано 4 Березня, 2014 в 15:19 #19 Опубліковано 4 Березня, 2014 в 15:19 Скумбрія з лимоном на сковорідці Скумбрія – це доволі жирна риба, то такий спосіб приготування для неї більш ніж прийнятний. А от на чому хочеться особливо наголосити, так це на тому, що рибу треба добре-добре вичистити перед приготуванням, особливо всередині, від чорної плівки. Інакше готова скумбрія може гірчити, що зіпсує весь смак. Інгредієнти 1 скумбрія 400 г ½ лимона базилік, коріандр сіль, чорний перець Приготування Рибу почистіть, видаліть плавники і поріжте на шматки товщиною 1,5 см. Добре посоліть і поперчіть рибу. Лимон поріжте тонкими кружальцями, покладіть скумбрію разом з дольками лимона до миски і залиште маринуватися, бажано на ніч. Або хоча б на кілька годин. Після маринування викладіть рибу до сковорідки разом з лимонами. Залийте скумбрію водою, щоб вона покрила рибу, додайте за смаком базиліку і коріандру і поставте на вогонь. Коли закипить, збавте вогонь на мінімум і тушіть під кришкою близько 1 години, перевернувши один раз в процесі приготування. Цю рибу можна подавати як гарячою, так і в холодному вигляді. Смачного!
GalinkaS Опубліковано 5 Березня, 2014 в 08:56 #20 Опубліковано 5 Березня, 2014 в 08:56 Інгредієнти: 500 гр морських гребінців 50 гр зеленої цибулі 50 гр зелені петрушки 25 гр зелені кропу 50 мл оливкової олії 1 зубчик часнику сіль морська Гребінці добре промити, скинути на друшляк аби стекла зайва вода. В цей час всі інші інгредієнти загрузити в блендер і збити на максимальній потужності до консистенції густого соусу. В невелику форму на дно вилити 1/3 соусу, зверху викласти гребінці. Залити все соусом, що залишився. Розрівняти гребінці аби вони були всі покриті соусом (не перемішувати). Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Гребінці повинні бути ніжними, дуже важливо не перетримати гребінці в духовці, аби вони не стали твердими. Можна подавати з любим гарніром ( в моєму випадку з макаронами) Смачного.
MOTOROLLLA Опубліковано 5 Березня, 2014 в 10:39 Автор #21 Опубліковано 5 Березня, 2014 в 10:39 Моє кулінарне шаленство продовжується %), так, що поїхали: Легкий томатний супчик. Готувати його можна з будь-чим, фішка в тому, що він готується на основі томатного соку: вода та томатний сік один до одного. В мене квасоля, спаржа, горошок, кукурузка, морква. цибуля. Скумбрія запечена з цибулькою. Отака була: Така стала: Рибку треба чистити, розрізавши спинку по хребту. Так дуже легко витягнути хребет і кості. Очистивши від кісток і нутрощів, натираєм спеціями, начиняємо обсмаженою цибулею. Загортаємо в фольгу + 20 хв. в духовці. Готувала вперше - ДУЖЕ легко. Штрудель з яблуками та сливами. Дуже смачно, пісно, але геть не дієтично))))) Рецепт писати не буду, бо там звичайне листове тісто + "шо-в-холодильнику-було"
lanima Опубліковано 5 Березня, 2014 в 10:58 #22 Опубліковано 5 Березня, 2014 в 10:58 Гречані млинці з томатним соусом. Замість яйця в гречку додала трохи тертої сирої картоплі. Томатний соус з часничком і кількою в томаті, щоб ситніше було
karambOLKA Опубліковано 5 Березня, 2014 в 13:44 #23 Опубліковано 5 Березня, 2014 в 13:44 Мій улюблений пісний кекс:Борошно 450-500 г,рослинна олія - 200 г,цукор - 200 г,апельсиновий сік - 100-150 мл (з 1-2 апельсинів),цедра одного апельсина,мінеральна вода (газована) - 100 мл,сода - 1 неповна столова ложка,родзинки або подріблена курага- 150-200 г,волоські горіхи - 100-150 г,мелена кориця - 1 неповна чайна ложка, можна ще трішки меленої гвоздики добавитиПриготування:В окремі миски налити рослинне масло (200 мл), мінеральну воду (100 мл) і насипати цукор (200 г).Ізюм або курагу вимити й обсушити. Волоські горіхи порубати.Апельсини вимити, з одного апельсина зняти цедру. Цедру відкласти в сторону, а з апельсинів вичавити сік (потрібно ~ 100-150 мл соку). Змішати цедру апельсина з апельсиновим соком.Мелені прянощі (гвоздику і корицю) просіяти через дрібне сито.Борошно просіяти й перемішати з прянощами.Апельсиновий сік (змішаний з цедрою) перемішати з содою і мінеральною водою.Рослинна олія налити у велику миску і збити з цукром.У олійно-цукровий суміш влити апельсиновий сік з содою і мінеральною водою і ще раз збити.Додати родзинки і рубані горіхи. Перемішати.Поступово всипати борошно, змішане з прянощами, і замісити однорідне тісто.Перекласти тісто в змащену рослинним маслом форму і розрівняти поверхню.Випікати кекс ~ 1:00 в нагрітій до ~ 180-200C духовці.Готовність кексу перевіряється дерев'яною паличкою.Якщо кекс зверху зарум'яниться, але всередині ще не пропікся, його потрібно накрити фольгою і продовжувати випікати до готовності.Готовий кекс остудити, а потім акуратно вийняти з форми.Смачного!
MaestroA Опубліковано 5 Березня, 2014 в 15:34 #24 Опубліковано 5 Березня, 2014 в 15:34 а можливо хто знаэ - чи можна приготовити вдома рибу таку яка продаэться на пивбазах пабах в нас - печена на соломі в печі. щось схоже на фото але ще більш висушена, аж тверда. можливо якось можна це зробити з відкритою духовкою чи нереально?Я теж поціновувач риби печеної на соломі в печі. Вдома (в квартирі), думаю, нічого подібного приготувати не вийде. А от на мангалі схожу готую: фруктові дрова, карасі середніх розмірів потрошу, луску не очищаю, сіль, перець, лимон. 20-40 хв. маринування. Далі на ришітку і на мангал. Жар і відповідно температура в мангалі мають бути помірними. Готується годину-дві, в залежності від розмірів риби, температури і бажаного рівня вологості. З "правильним" жаром можна висушити до рівня в'яленої сушеної риби, при цьому не спаливши її. Результат я б не назвав аналогом "на соломі", але теж неймовірно смачно.
lilechka Опубліковано 5 Березня, 2014 в 16:53 #25 Опубліковано 5 Березня, 2014 в 16:53 Готувала сьогодні картопляно-кабачковий суп-пюреИнгредиенты:500 г картофеля, нарезать 500 г цуккини, нарезать 2 зеленых лука, тонко нарезать 1,5 л овощного бульонасоль и перец, по вкусусок половины лимона125 мл сливокПриготовление: Нагрейте на среднем огне сливочное масло в большой глубокой сковороде и обжарьте цуккини, зеленый лук и картофель. Готовьте, периодически помешивая, пока овощи не станут мягкими и слегка не подрумянятся (8-12 минут). Влейте бульон и доведите до кипения. Уменьшите огонь и оставьте вариться на 40 минут. Затем взбейте блендером до однородной пюреобразоной массы суп. Влейте сливки, добавьте соль, перец и лимонный сок. Разлейте суп по тарелкам, влейте еще немного сливок и украсьте зеленым луком.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.