keepo Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:36 #1 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:36 Неодноразово спостерігав, а сьогодні і сам став учасником дивної пригоди: червоний колір світлофора, їде велосипедист по проїжджій частині і абсолютно не реагує на заборону руху. 90% велосипедистів, помічених за цим порушенням, доволі типові: - не дешевий байк - спортивна амуніція (шолом, спецодяг) - абсолютне нехтування ПДР Поясніть мені, це така мода, чи комусь жити набридло? Ще декілька років тому на мене дивились як на дивака, коли я на світлофорі разом з автомобілями чекав зеленого світлофора. Бачу з того часу нічого не змінилось
pokemon Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:40 #2 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:40 На сдаче экзамена по ПДД экзаменатор задает экзаменуемому вопрос:- Вот перекресток, вот ваша машина, вот грузовик, вот трамвай. Кто проедет перекресток первым?Экзаменуемый: "Байкер"!- Да нет здесь никакого байкера. Вот ваша машина, вот грузовик, вот трамвай. Кто проедет перекресток первым?Экзаменуемый (немного подумав): "Байкер"!Экзаменатор: "Да откуда он тут взялся, этот байкер твой???"- Да хрен его знает, откуда эти байкеры берутся!!!
Zevs_Isver Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:42 #3 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:42 Автомобілісти не вважають велосипедистів повноцінними учасниками руху..... тому і велосипедисти не повністю виконують правила
keepo Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:56 Автор #4 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 21:56 Який світлофор(тобто, на якій вулиці)? Дубнівська-К.Карого. Автомобілісти не вважають велосипедистів повноцінними учасниками руху..... тому і велосипедисти не повністю виконують правила я б погодився з цим, але дядьки на "Українах" таки на світлофорах стоять... крім того порушення ПДР для велосипедиста набагато небезпечніше для його здоров"я ЗІ я сам і велосипедист і водій авто.
bodia88888 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:06 #5 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:06 я записав ще один "-" в пользу лісапєдістів, пробачте. Критерії, описані keepo (пост 1, 5) підтримую повністю. Тут діє правило "пішохідний перехід-машина". Хоча в категорії "вело" я вбачаю (а чим далі - тим менше) свідомих людей.І дійсно, дивує поведінка велосипедистів: під"жджає (ситуація пост№ 1), головою вправо-вліво... і дальше на підалі. І таке я особисто спостерігаю уже давно.ПС. Як водій, трішечки і сам порушую, но ето уже совсєм другая історія....
Superman Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:08 #6 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:08 Ще декілька років тому на мене дивились як на дивака, коли я на світлофорі разом з автомобілями чекав зеленого світлофора Влітку минулого року: їхав я собі по Грушевського і, як завжди, зупинився на світлофорі і зліва від мене зупинився автомобіль. Стою собі, дивлюсь по сторонам, чекаю на зелене світло і чую - хтось аплодує. Повертаю голову до автомобіля, а водій з жінкою аплодують мені, бо я зупинився і кажуть, що чи не вперше бачать таке.
Shkoder Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:12 #7 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:12 keepo, коли я їду за кермом авто, то сигнал світлофора обов'язковий до виконання – автомобіль є джерелом підвищеної, смертельної небезпеки. шкода, не всі це розуміють. але для мене, як велосипедиста, світлофор носить інформаційно-попереджаючий характер. я давно звик до того, що велосипед на проїжджій частині не сприймають всерйоз й веду себе відповідно – нічого і нікому не намагаюся довести. просто думаю головою і дію по ситуації турбуючись насамперед про свою безпеку, яка, повір мені, мало залежить від того, зупинився я на порожньому перехресті на червоне світло, або прикинувши можливу небезпеку, покрутив собі далі…
BeON Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:21 #8 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:21 навіщо далеко брати????деякі водії після того як 2-3секунди горить червоне на світлофорі,пруть по принципу*проскочимо*.А якщо ще на лінії з авто стояти на червоному перед жовтим то це взагалі *форсаж*мотори ревуть, так крутить першому стартанути на всіх парах,щоб через 200 метрів знову стати на червоному))))Їхав на велі якось біля там-тамівської зупинки в сторону перемоги, як завжди куча машин на тому трикутничку (в'їзд\виїзд варшавки)напаркованих що пів полоси немає, тьма тих собак і виїзджає зі сторони варшавки представник нації*таксист* звичайно він нічого не бачить за припаркованими авто ,а я піднімався якраз на міст , і тут таксист виперає і їде при тому що мав би пропустити мене, кричу йому*куди ти їдеш?ти мене маєш пропустити кагбЕ!!!!!* і він відповів*я спЄшу*...........Так що, як було зазначено -це вічна тема=)
bodia88888 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:23 #9 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:23 але для мене, як велосипедиста, світлофор носить інформаційно-попереджаючий характер. я давно звик до того, що велосипед на проїжджій частині не сприймають всерйоз й веду себе відповідно – нічого і нікому не намагаюся довести. просто думаю головою і дію по ситуації турбуючись насамперед про свою безпеку, яка, повір мені, мало залежить від того, зупинився я на порожньому перехресті на червоне світло, або прикинувши можливу небезпеку, покрутив собі далі…Блін, це я один правильний, що пропускаю велосипедистів в будь-яких ситуаціях, чи ще є такі "фанати"?!?! Лише за 28.02.2014 на перехрестях, де міг тупо їхати - пропустив двох.ПС. З вищесказано "підтримав" і "+" нінадо)))).ПСС. Усіх з весною!
Shkoder Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:30 #10 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:30 Блін, це я один правильний, що пропускаю велосипедистів в будь-яких ситуаціях, чи ще є такі "фанати"?!?! не один, колего, не один хочу ще додати, що перед виїздом на "велику дорогу" велосипедист забов'язаний знати ПДР хоча б на базовому рівні. правила проїзду перехресть, повороти, перестроювання, кільця, деякі дорожні знаки, сигнали. інакше це потенційний камікадзе.
bodia88888 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:35 #11 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:35 хочу ще додати, що перед виїздом на "велику дорогу" велосипедист забов'язаний знати ПДР хоча б на базовому рівні. правила проїзду перехресть, повороти, перестроювання, кільця, деякі дорожні знаки, сигнали. інакше це потенційний камікадзе.це стосується і певних водіїв.
keepo Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:43 Автор #12 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:43 Я не думаю, що велосипедист, який мало не влетів в моє авто хотів саме цього, але факт залишаєця фактом - я їхав по правилах і мало не став учасником ДТП через те, що велосипедист порушив обов'язкові для нього ПДР. Блін, це я один правильний, що пропускаю велосипедистів в будь-яких ситуаціях ну власне я пропускаю тоді, коли це визначено правилами. Так само вимагаю дотримання правил водіями авто, коли сам на велосипеді, правда останнє деколи важко. Для чого почав цю тему: в світлі бажання народу змінити життя на краще, можливо треба брати приклад з тих, хто зупиняєця і їм аплодують, а не з тих хто каже "раз вони порушують, то і я буду порушувати". Така позиція ні до яких змін не призведе. Крім того, у нас є АВЛ, яка всіляко декларує "правильність" велосипедистів Луцька, тоді як практика говорить про протилежне
Shkoder Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:45 #13 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:45 що автомобілісти не люблять в велосипедистах? зовсім не бажання проскочити на червоний, а непередбачуваність. от взяв і поїхав через три смуги по діагоналі або раптом зупинився, повернув, з'їхав з тротуару прямо під колеса можу це стверджувати як водій та велосипедист з двадцятирічним сумарним стажем
keepo Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:53 Автор #14 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 22:53 Зараз що водії авто, що велосипедисти однаково непередбачувані. Так що остерігаюсь на дорозі і тих і тих
yurgen Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 23:48 #15 Опубліковано 28 Лютого, 2014 в 23:48 Ну поєду я на красний, вопрос кого я собю і какой ущерб іслі єхал на віто. Фот і всьо.. вируліть просто, а ви на свайом корите людей штабелями кладете.А такой вариант событий, шо не ты, а тебя вкладёт какое-нибудь вито, которое едет на свой зелёный, ты не рассматривашь?
HWman Опубліковано 1 Березня, 2014 в 05:49 #16 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 05:49 Я взагалі стараюсь уникати доріг.
V.Wolf Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:24 #17 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:24 Майже на половині перехресть висить/невисть зелена стрілочка направо (для велів зажди висить ), також багато місць є коли для авто червоне, а перпендикулярний пішоходний світлфор дозволяє рух. Велосипедисти це активно використовують.
Yuraul Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:26 #18 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:26 Зіберс має на увазі, що велосипедист, який порушує, практично завжди ризикує лише своїм життям.Значить, він на диво вузьколобий. Бо в непередбачуваній ситуації люди можуть робити непередбачувані вчинки, наприклад, намагаючись не збити велосипедиста, котрий вискочив на червоне, повернути і влупитись в бус з дітьми чи влетіти в зупинку.Ви суперечите самі собі, панове, кажете, що основна причина того, що автомобілісти не поважають велосипедистів, це те, що останні поводять себе непередбачувано, а потім виправдовуєте свою непередбачувану поведінку на дорозі у якості велосипедиста... фіг зна чим. Мені здається, основна запорука безпечного руху на дорозі — це якраз передбачувана поведінка його учасників, власне, у цьому суть правил, для цього їх придумали. Тому виправдовувати свої порушення власними фобіями про якусь небезпеку на перехресті з червоним світлом не треба. Якщо ви не згодні з правилами, то або намагайтесь їх змінити, або їздіть собі в лісі, благо, 90% ваших велосипедів створені саме для цього. А наражати на небезпеку людей не треба.Не раз будучи у якості пішохода на переході, у мене перед носом проскакували не тільки абсолютно відморожені водії, а й такі ж велосипедисти. Я навіть знаю декого з вас поіменно, але не бачу сенсу тут персоналізувати. Не ображайтесь, якщо я дбаючи про свою безпеку копнем скину звалю вас на дорогу і добавлю вже лежачому.
Dream Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:48 #19 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:48 Автомобілісти не вважають велосипедистів повноцінними учасниками руху..... тому і велосипедисти не повністю виконують правила так значить це автомобілісти винні? апупєть )))
Miro Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:54 #20 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:54 Улюблене "развлєкалово" таксистів та маршрутчиків (хто з цим не стикався? ) - це велосипедиста обігнати і відразу різко перед ним загальмувати. І що? Кожного діставати із автівки і бити ногами?? А інколи так заслуговують!! І оце це: Не ображайтесь, якщо я дбаючи про свою безпеку копнем скину звалю вас на дорогу і добавлю вже лежачому. із водієм авто так просто не вийде. "Дістати" велосипедиста може кожен. А автомобіліста? Yuraul, давай будемо об"єктивними. Вчора один придурок на таксі мене різко підрізав. Що мені робити дбаючи про свою безпеку як скажеш?
Dream Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:55 #21 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 06:55 Я взагалі стараюсь уникати доріг.живеш в полі? ))
Yuraul Опубліковано 1 Березня, 2014 в 07:33 #22 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 07:33 Miro, не перекручуй. В даному випадку це було адресовано тим, хто тут виправдовує свої порушення. А загалом, так, люляк треба давати всім: і таксистам, і маршрутчикам.)Що складного? На світлофорах я стою на червоне (коли на велосипеді), відпочиваю, оцінюю ситуацію. Коли вмикається зелене — при бажанні перший вириваюсь вперед. Ще поки не зустрічав у Луцьку автомобіля, який би швидше з місця рушав. Яка небезпека? Хто дожене мене і буде душити? Ну, вибачте, це вже від сигналу світлофора не залежить.
Boromir Опубліковано 1 Березня, 2014 в 07:41 #23 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 07:41 На червоне їду тільки коли на світлофорі присутня зелена стрічка (допустимий поворот на право). Їду тоді звісно на право. Ну і буває що геть не має пішоходів і машин і це не перехрестя, а просто пішоходний перехід буває тоді грішу.
BeON Опубліковано 1 Березня, 2014 в 07:58 #24 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 07:58 http://vladbikes.org/?p=5 Цей матеріал думаю розставить багато точок над *і* у питанні палких відносин чотирьохколісних з двоколісними
Ko3bMa Опубліковано 1 Березня, 2014 в 08:10 #25 Опубліковано 1 Березня, 2014 в 08:10 Автомобілісти не вважають велосипедистів повноцінними учасниками руху.....тому і велосипедисти не повністю виконують правилаТобто це "офіційна" відмазка для порушення ПДР велосипедистами?Народ, про які виключення та "особливе ставлення" ви говорите? ПДР працює для ВСІХ без виключення, хто є учасником дорожнього руху, навіть для пішоходів. Пора велодайців випускати на дороги, ато тепло на носі.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.