Перейти до змісту

Чому на велосипедистів червоний колір світлофора не діє?

keepo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Неодноразово спостерігав, а сьогодні і сам став учасником дивної пригоди:

червоний колір світлофора, їде велосипедист по проїжджій частині і абсолютно не реагує на заборону руху.

90% велосипедистів, помічених за цим порушенням, доволі типові:

- не дешевий байк

- спортивна амуніція (шолом, спецодяг)

- абсолютне нехтування ПДР :)

Поясніть мені, це така мода, чи комусь жити набридло?

Ще декілька років тому на мене дивились як на дивака, коли я на світлофорі разом з автомобілями чекав зеленого світлофора. Бачу з того часу нічого не змінилось :(

• Відповідей 102
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

На сдаче экзамена по ПДД экзаменатор задает экзаменуемому вопрос:

- Вот перекресток, вот ваша машина, вот грузовик, вот трамвай. Кто проедет перекресток первым?

Экзаменуемый: "Байкер"!

- Да нет здесь никакого байкера. Вот ваша машина, вот грузовик, вот трамвай. Кто проедет перекресток первым?

Экзаменуемый (немного подумав): "Байкер"!

Экзаменатор: "Да откуда он тут взялся, этот байкер твой???"

- Да хрен его знает, откуда эти байкеры берутся!!!

Опубліковано

Автомобілісти не вважають велосипедистів повноцінними учасниками руху.....

тому і велосипедисти не повністю виконують правила :(

Опубліковано

Який світлофор(тобто, на якій вулиці)?

Дубнівська-К.Карого.

Автомобілісти не вважають велосипедистів повноцінними учасниками руху..... тому і велосипедисти не повністю виконують правила :(

я б погодився з цим, але дядьки на "Українах" таки на світлофорах стоять...

крім того порушення ПДР для велосипедиста набагато небезпечніше для його здоров"я

ЗІ я сам і велосипедист і водій авто.

Опубліковано

я записав ще один "-" в пользу лісапєдістів, пробачте. Критерії, описані keepo (пост 1, 5) підтримую повністю. Тут діє правило "пішохідний перехід-машина". Хоча в категорії "вело" я вбачаю (а чим далі - тим менше) свідомих людей.

І дійсно, дивує поведінка велосипедистів: під"жджає (ситуація пост№ 1), головою вправо-вліво... і дальше на підалі. І таке я особисто спостерігаю уже давно.

ПС. Як водій, трішечки і сам порушую, но ето уже совсєм другая історія....

Опубліковано
Ще декілька років тому на мене дивились як на дивака, коли я на світлофорі разом з автомобілями чекав зеленого світлофора

Влітку минулого року: їхав я собі по Грушевського і, як завжди, зупинився на світлофорі і зліва від мене зупинився автомобіль. Стою собі, дивлюсь по сторонам, чекаю на зелене світло і чую - хтось аплодує. Повертаю голову до автомобіля, а водій з жінкою аплодують мені, бо я зупинився і кажуть, що чи не вперше бачать таке.

:)

Опубліковано

keepo, коли я їду за кермом авто, то сигнал світлофора обов'язковий до виконання – автомобіль є джерелом підвищеної, смертельної небезпеки. шкода, не всі це розуміють.

але для мене, як велосипедиста, світлофор носить інформаційно-попереджаючий характер. я давно звик до того, що велосипед на проїжджій частині не сприймають всерйоз й веду себе відповідно – нічого і нікому не намагаюся довести. просто думаю головою і дію по ситуації турбуючись насамперед про свою безпеку, яка, повір мені, мало залежить від того, зупинився я на порожньому перехресті на червоне світло, або прикинувши можливу небезпеку, покрутив собі далі…

Опубліковано

навіщо далеко брати????деякі водії після того як 2-3секунди горить червоне на світлофорі,пруть по принципу*проскочимо*.А якщо ще на лінії з авто стояти на червоному перед жовтим то це взагалі *форсаж*мотори ревуть, так крутить першому стартанути на всіх парах,щоб через 200 метрів знову стати на червоному))))

Їхав на велі якось біля там-тамівської зупинки в сторону перемоги, як завжди куча машин на тому трикутничку (в'їзд\виїзд варшавки)напаркованих що пів полоси немає, тьма тих собак і виїзджає зі сторони варшавки представник нації*таксист* звичайно він нічого не бачить за припаркованими авто ,а я піднімався якраз на міст , і тут таксист виперає і їде при тому що мав би пропустити мене, кричу йому*куди ти їдеш?ти мене маєш пропустити кагбЕ!!!!!* і він відповів*я спЄшу*...........

Так що, як було зазначено -це вічна тема=)

Опубліковано

але для мене, як велосипедиста, світлофор носить інформаційно-попереджаючий характер. я давно звик до того, що велосипед на проїжджій частині не сприймають всерйоз й веду себе відповідно – нічого і нікому не намагаюся довести. просто думаю головою і дію по ситуації турбуючись насамперед про свою безпеку, яка, повір мені, мало залежить від того, зупинився я на порожньому перехресті на червоне світло, або прикинувши можливу небезпеку, покрутив собі далі…

Блін, це я один правильний, що пропускаю велосипедистів в будь-яких ситуаціях, чи ще є такі "фанати"?!?! Лише за 28.02.2014 на перехрестях, де міг тупо їхати - пропустив двох.

ПС. З вищесказано "підтримав" і "+" нінадо)))).

ПСС. Усіх з весною!

Опубліковано

Блін, це я один правильний, що пропускаю велосипедистів в будь-яких ситуаціях, чи ще є такі "фанати"?!?!

не один, колего, не один :smile3:

хочу ще додати, що перед виїздом на "велику дорогу" велосипедист забов'язаний знати ПДР хоча б на базовому рівні. правила проїзду перехресть, повороти, перестроювання, кільця, деякі дорожні знаки, сигнали. інакше це потенційний камікадзе.

Опубліковано

хочу ще додати, що перед виїздом на "велику дорогу" велосипедист забов'язаний знати ПДР хоча б на базовому рівні. правила проїзду перехресть, повороти, перестроювання, кільця, деякі дорожні знаки, сигнали. інакше це потенційний камікадзе.

це стосується і певних водіїв.

Опубліковано

Я не думаю, що велосипедист, який мало не влетів в моє авто хотів саме цього, але факт залишаєця фактом - я їхав по правилах і мало не став учасником ДТП через те, що велосипедист порушив обов'язкові для нього ПДР.

Блін, це я один правильний, що пропускаю велосипедистів в будь-яких ситуаціях

ну власне я пропускаю тоді, коли це визначено правилами. Так само вимагаю дотримання правил водіями авто, коли сам на велосипеді, правда останнє деколи важко.

Для чого почав цю тему: в світлі бажання народу змінити життя на краще, можливо треба брати приклад з тих, хто зупиняєця і їм аплодують, а не з тих хто каже "раз вони порушують, то і я буду порушувати". Така позиція ні до яких змін не призведе.

Крім того, у нас є АВЛ, яка всіляко декларує "правильність" велосипедистів Луцька, тоді як практика говорить про протилежне :(

Опубліковано

що автомобілісти не люблять в велосипедистах? зовсім не бажання проскочити на червоний, а непередбачуваність. от взяв і поїхав через три смуги по діагоналі або раптом зупинився, повернув, з'їхав з тротуару прямо під колеса :dont:

можу це стверджувати як водій та велосипедист з двадцятирічним сумарним стажем :smile3:

Опубліковано

Зараз що водії авто, що велосипедисти однаково непередбачувані. Так що остерігаюсь на дорозі і тих і тих :)

Опубліковано

Ну поєду я на красний, вопрос кого я собю і какой ущерб іслі єхал на віто. Фот і всьо.. вируліть просто, а ви на свайом корите людей штабелями кладете.

А такой вариант событий, шо не ты, а тебя вкладёт какое-нибудь вито, которое едет на свой зелёный, ты не рассматривашь?

Опубліковано

Майже на половині перехресть висить/невисть зелена стрілочка направо (для велів зажди висить :) ), також багато місць є коли для авто червоне, а перпендикулярний пішоходний світлфор дозволяє рух. Велосипедисти це активно використовують.

Опубліковано

Зіберс має на увазі, що велосипедист, який порушує, практично завжди ризикує лише своїм життям.

Значить, він на диво вузьколобий. Бо в непередбачуваній ситуації люди можуть робити непередбачувані вчинки, наприклад, намагаючись не збити велосипедиста, котрий вискочив на червоне, повернути і влупитись в бус з дітьми чи влетіти в зупинку.

Ви суперечите самі собі, панове, кажете, що основна причина того, що автомобілісти не поважають велосипедистів, це те, що останні поводять себе непередбачувано, а потім виправдовуєте свою непередбачувану поведінку на дорозі у якості велосипедиста... фіг зна чим. Мені здається, основна запорука безпечного руху на дорозі — це якраз передбачувана поведінка його учасників, власне, у цьому суть правил, для цього їх придумали. Тому виправдовувати свої порушення власними фобіями про якусь небезпеку на перехресті з червоним світлом не треба. Якщо ви не згодні з правилами, то або намагайтесь їх змінити, або їздіть собі в лісі, благо, 90% ваших велосипедів створені саме для цього. А наражати на небезпеку людей не треба.

Не раз будучи у якості пішохода на переході, у мене перед носом проскакували не тільки абсолютно відморожені водії, а й такі ж велосипедисти. Я навіть знаю декого з вас поіменно, але не бачу сенсу тут персоналізувати. Не ображайтесь, якщо я дбаючи про свою безпеку копнем скину звалю вас на дорогу і добавлю вже лежачому.

Опубліковано

тому і велосипедисти не повністю виконують правила :(

так значить це автомобілісти винні? апупєть )))
Опубліковано

Улюблене "развлєкалово" таксистів та маршрутчиків (хто з цим не стикався? :_03:) - це велосипедиста обігнати і відразу різко перед ним загальмувати. І що? Кожного діставати із автівки і бити ногами?? А інколи так заслуговують!!

І оце це:

Не ображайтесь, якщо я дбаючи про свою безпеку копнем скину звалю вас на дорогу і добавлю вже лежачому.

із водієм авто так просто не вийде. "Дістати" велосипедиста може кожен. А автомобіліста?

Yuraul, давай будемо об"єктивними. Вчора один придурок на таксі мене різко підрізав. Що мені робити

дбаючи про свою безпеку

як скажеш?
Опубліковано

Miro, не перекручуй. В даному випадку це було адресовано тим, хто тут виправдовує свої порушення. А загалом, так, люляк треба давати всім: і таксистам, і маршрутчикам.)

Що складного? На світлофорах я стою на червоне (коли на велосипеді), відпочиваю, оцінюю ситуацію. Коли вмикається зелене — при бажанні перший вириваюсь вперед. Ще поки не зустрічав у Луцьку автомобіля, який би швидше з місця рушав. Яка небезпека? Хто дожене мене і буде душити? Ну, вибачте, це вже від сигналу світлофора не залежить.

Опубліковано

На червоне їду тільки коли на світлофорі присутня зелена стрічка (допустимий поворот на право). Їду тоді звісно на право. Ну і буває що геть не має пішоходів і машин і це не перехрестя, а просто пішоходний перехід буває тоді грішу.

Опубліковано

тому і велосипедисти не повністю виконують правила

Тобто це "офіційна" відмазка для порушення ПДР велосипедистами?

Народ, про які виключення та "особливе ставлення" ви говорите? ПДР працює для ВСІХ без виключення, хто є учасником дорожнього руху, навіть для пішоходів. Пора велодайців випускати на дороги, ато тепло на носі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...