zaHARE Опубліковано 10 Січня, 2015 в 12:01 #101 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 12:01 Як мені порадив мій брат (він трохи займався меблями), МДФ якщо брати у ванну - то тільки вологостійкий. Однак плита такого МДФа коштує досить дорого - практично, як дзеркало у ванну в "Епіцентрі". І отакий облом... теж виношую плани зробити тумбу під раковину у ванну.То на Мадоті бачив фарбований МДФ,кажуть вологу тримає.
Dieselsmart Опубліковано 10 Січня, 2015 в 16:27 Автор #102 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 16:27 теж виношую плани зробити тумбу під раковину у ванну.То на Мадоті бачив фарбований МДФ,кажуть вологу тримає.а чому не використати ДСП, вийде в кілька разів дешевше і прослужить думаю не менше. Можна ще зробити деталі з дерева в столярів а пофарбувати й зібрати самому, проте й дерево буде тріськатись, все залежатиме від умов експлуатації.
Zalepok44 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 16:31 #103 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 16:31 Ну що ж розпочинаємо новий рік новими роботами.Залишилось в мене кусок столешні 28мм розміром 0,6х1,26м і не знав що з ним робити. Ну не пропадати ж добру десь в гаражі під пилюкою. Ось і вирішив я зробити з нього стіл кухонний, хоча мені він не дуже в кухню підходить по розмірах бо планується куточок, але поки що нехай буде, можливо з часом і десь використається чи продасться.Завіз столешню на "Рольф", там її підрізали по периметру та округлили уголки по радіусу 10см та обклеїли кромкою 2мм., докупив ніжки й вийшов ось такий чудовий столик 0,59х1,25м. Ось і фото, оцінюємо, критикуємо.І що по цінам на рольфі вийшло і ніжки де брав і по чому?
Dieselsmart Опубліковано 10 Січня, 2015 в 17:25 Автор #104 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 17:25 І що по цінам на рольфі вийшло і ніжки де брав і по чому?Кромка й радіуси робив на рольфі через те що їх більше й ніхто не робить в місті наскільки знаю, по ціні обрізка й поклейка вийшла 230грн, ніжки брав в магазині фурнітури що знаходиться в дворі біля будинку де магазин по порізці скла "мадот" по вул Кравчука, якраз біля "варшавки", там виявилось найдешевше, 46грн 1 шт.
igorrrko Опубліковано 10 Січня, 2015 в 18:28 #105 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 18:28 Роблять,Толік,роблять. І сам міг би.Я ж пропонував тобі шліфмашинку+кромка не ПВХ 2.0,а на тому ж Рольфі під ламінант з клеєм (30-50 грн.)все решту ти переплатив
woodwork Опубліковано 10 Січня, 2015 в 18:34 #106 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 18:34 Я, як столяр, сам роблю собі й іншим вироби з дерева, дсп, хдф тощо, але останнім часом за браком вільного часу почав віддавати замовлення іншим людям. Мені, як порахувати затратність сировини, фурнітури, солярки, бачин і т.д., деякі замовлення дешевше віддати колегам по цеху (образно) ніж самому їх виконати. Як приклад - замовив собі стіл під плазму за інд.кресленнями бо небуло часу його робити самому, вийшло щось 1300грн, по матеріалах виходило до 1тис.грн. 300грн зр роботу, солярку (бо все ж то треба привезти, завезти, забрати і т д.), як на мене то щастьє. Пи.си. кому треба контакти хлопців котрі швидко та якісно роблять вироби з дсп, звертайтесь. Якість перевірена, кромка як пряма так і рель'єфна. (Кухні, шафи купе, столи, тумбочки тощо)
igorrrko Опубліковано 10 Січня, 2015 в 18:39 #107 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 18:39 І хто ж ці умільці?Можна в приват.Дякую.ЗЮ.Сорі за ОФФ.
Snark Опубліковано 10 Січня, 2015 в 19:30 #108 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 19:30 Ну що ж розпочинаємо новий рік новими роботами.Порада бувшого "собаковода" - знайди шматочок воску і повтирай його у канти по кромці - як показує практика, набагато краща гідроізоляція виходить, строк служби виробу на порядок довший.Зю:zigorko здря не послухав, ламінована кромка була б краща
Dieselsmart Опубліковано 10 Січня, 2015 в 20:44 Автор #109 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 20:44 zigorko, і хто робить якщо не секрет?І сам міг би.Я ж пропонував тобі шліфмашинку+кромка не ПВХ 2.0,а на тому ж Рольфі під ламінант з клеєм (30-50 грн.) та міг би, чому ж ні, але раніше такого не робив і міг напартачити то взагалі б нічого не вийшло, ну і з машинкою не хотів тебе напрягати, ти ж знаєш що мені далеко їздити і накладно буде, до того ж часу тоді не вистачало на все, порахував що так мені вийде хоч і дорожче але надійніше, не буду час шукати й людей своїми проблемами напрягати.А під ламінат з клеєм це як?Snark,так і зроблю, залишиться лише віск меблевий знайти кусочок бо цілу пачку всіх кольорів нема бажання купувати.
REVERS Опубліковано 10 Січня, 2015 в 20:50 #110 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 20:50 Snark,так і зроблю, залишиться лише віск меблевий знайти кусочок бо цілу пачку всіх кольорів нема бажання купувати.Пачку купувати не потрібно, вони поштучно продаються.
igorrrko Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:00 #111 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:00 Там само де столешню змовляв,є можливість кромку замовити,на торець.Точно з того ж матеріалу,що і ламінат столешні.Шириною 44,або (скількісь там більше мм.),на 38 мм.столешню.А на рахунок воску,чи воскових олівців...ІМХО,той же ефект,що і силіконом промазати.Ретельно і акуратно.Але якщо не слідкувати,то клей ламінатом,клей ПВХ 2.0,результат той же.Вода,конкретно попаде,набрякне і те і інше.Зю.Якщо всетаки воски,звертайся.Щось підберемо,є жменя.Але не люблю я їх.Хоча і без них,інколи,ніяк)
woodwork Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:59 #112 Опубліковано 10 Січня, 2015 в 21:59 І хто ж ці умільці?Можна в приват.Дякую.ЗЮ.Сорі за ОФФ.Звичайно можна. Контакти скинув.
Dieselsmart Опубліковано 11 Січня, 2015 в 05:08 Автор #113 Опубліковано 11 Січня, 2015 в 05:08 zigorko, на рахунок ламінату я вже зрозумів про що ти, бачив просто вже такі столи в знайомих після нетривалої експлуатації, ламінат відколюється і вигляд потім дуже кепський тому й відразу цей варіант не розглядав, ну і для мене якось набагато краще виглядає з кромкою 2.0 буду щось думати на рахунок силікону й олівців ага, ще чого, не будуть в мене слідкувати то таких пайків випишу, на довго вистачить) дякую за підказки й поради!
Dieselsmart Опубліковано 11 Січня, 2015 в 05:14 Автор #114 Опубліковано 11 Січня, 2015 в 05:14 Ще цікавлять кухонні куточки не з ДСП, хто що може підказати, порадити, може хто сам робить чи знає хороших майстрів?
woodwork Опубліковано 11 Січня, 2015 в 10:22 #115 Опубліковано 11 Січня, 2015 в 10:22 Ще цікавлять кухонні куточки не з ДСП, хто що може підказати, порадити, може хто сам робить чи знає хороших майстрів?З дерева(щитів) це дороге задоволення.
Dieselsmart Опубліковано 11 Січня, 2015 в 10:36 Автор #116 Опубліковано 11 Січня, 2015 в 10:36 З дерева(щитів) це дороге задоволення.цікавить будь-яка інформація і пропозиції, можна і в приват з фото і всіма нюансами, а там уже сам вирішу чи впишусь в бюджет, задоволення хоч і дороге але альтернатив практично нема.(маю навіть свій сухий матеріал, доски, брус сосновий але деревообробних інструментів нема та й досвіду бракує)наскільки знаю то роблять ще з фанери товщиною 18мм, бачив фото і начебто не погано виходить от тільки не знаю як на рахунок надійності, може хтось що чув про це?
woodwork Опубліковано 12 Січня, 2015 в 20:04 #117 Опубліковано 12 Січня, 2015 в 20:04 З дерева(щитів) це дороге задоволення. цікавить будь-яка інформація і пропозиції, можна і в приват з фото і всіма нюансами, а там уже сам вирішу чи впишусь в бюджет, задоволення хоч і дороге але альтернатив практично нема.(маю навіть свій сухий матеріал, доски, брус сосновий але деревообробних інструментів нема та й досвіду бракує)наскільки знаю то роблять ще з фанери товщиною 18мм, бачив фото і начебто не погано виходить от тільки не знаю як на рахунок надійності, може хтось що чув про це? Без спец обладнання для зрощення деревини в домашніх умовах щит зробити надзвичайно складно, наврядчи ви маєте дошки відповідної ширини, а щоб зробити норм.щит треба нарізати фрезером пази, клей якісний, струпцини широкі потужні, багато струпцин далі рейсмус чи калібрувальний станок. Як щит готовий, ріжемо у відповідні розміри циркуляркою, розмічаємо, сверлим, проходимо фрезером по краях (скруглюємо), шліфуємо і вуаля, столєшніца/фасад/ще щось готове. Стосовно фігурної різьби, внутрішнього рел'єфа казати небуду, то окрема темка.
Dieselsmart Опубліковано 12 Січня, 2015 в 21:28 Автор #118 Опубліковано 12 Січня, 2015 в 21:28 ,я мав на увазі не самому робити а можливо ви знаєте хто робить, які і за скільки?
Holy Опубліковано 13 Січня, 2015 в 09:09 #119 Опубліковано 13 Січня, 2015 в 09:09 вибачаюсь, вже найшов на 1 сторінці
woodwork Опубліковано 13 Січня, 2015 в 13:39 #120 Опубліковано 13 Січня, 2015 в 13:39 ,я мав на увазі не самому робити а можливо ви знаєте хто робить, які і за скільки? Не чув про норм.співвідношення ціни та якості
Holy Опубліковано 13 Січня, 2015 в 15:07 #121 Опубліковано 13 Січня, 2015 в 15:07 фірмі я маю дати типу такого креслення? мене цікавить, як задати, що допустимо там і там повинна бути поклеєна кромка ?
Dieselsmart Опубліковано 13 Січня, 2015 в 15:10 Автор #122 Опубліковано 13 Січня, 2015 в 15:10 ,а ненормальне це як, що геть зовсім криві, покручені й розхитані? як не кажіть але деревяні повинні бути надійними в будь-яких випадках, на варшавці бачив багато але ціни там уже аж занадто і вибір дуже обмежений по дизайну.
Dieselsmart Опубліковано 13 Січня, 2015 в 15:15 Автор #123 Опубліковано 13 Січня, 2015 в 15:15 фірмі я маю дати типу такого креслення?фірмі можеш надати такі креслення або просто на листочку список деталей і їх розміри з кількістю сторін заклеєними кромкою, а вони вже розкрій порахують самі і повернуть деталі на плиті як тобі потрібно горизонтально чи вертикально.
Кіліманджаро Опубліковано 13 Січня, 2015 в 18:43 #125 Опубліковано 13 Січня, 2015 в 18:43 мене цікавить, як задати, що допустимо там і там повинна бути поклеєна кромка ? Цей листок роздруковується і на плитах малюються лінії з тої сторони, де має бути кромка. Наприклад: або в програмі cutting задавати: , але щоб самому розкрій робити в програмі, потрібно уточнити на фірмі, яка буде плити різати, які характеристики їхньої циркулярки. Наскільки пам'ятаю, треба вказати товщину пропилу та відступ по краям плити, оскільки краї плит покоцані, і так, як на зображенні, розпилювати ніхто не буде.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.