Перейти до змісту

Повірка лічильника гарячої води

Liontiger

Рекомендовані повідомлення

Необхідно пройти повірку лічильників гарячої води, можливо хтось недавно проходив, підскажіть як швидше та дешевше, та де саме пройти цю процедуру?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЕТМ. 52 грн. Здавати через прохідну.

Потім - бачив оголошення на Молоді, за 12-м відділенням Нової пошти - на спуску в підвал розтяжка натянута.

І перед тим, як зривати пломби, подзвоніть в Луцьктепло - проконсультуйтесь по процедурі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам недавно проходив процедуру:

1. Працівник Луцьктепло приходить пише акт на зняття.

2. Відвозив лічильники в Стандартметрологію (у дворі перед Управлінням статистики Світла вулиця, 4)

Якщо лічильник справний, то 26-28 грн., якщо ні то за ремонт окремо. Зранку здав, після 15-00 отримав.

3. Поставив лічильник і знову Луцьктепло - пломбувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім дякую, хто відгукнувся.

Повірку лічильників проведено.

Якщо комусь знадобиться узагальню інформацію.

Вранці передзвонив у Луцьктепло за номером 77-32-08 та сказав показники лічильників, надали дозвіл на зняття лічильників та самостійне розпломбування.

В місті Луцьку повірка лічильників проводиться:

"Мегавод" вул. Ковельська 2 (ателье Зося) 29-43-18 вартість 47 грн., можуть приїхати та зняти лічильник зранку та після обіду встановити ціна повірки зі зняттям та установкою 68 грн.

Як писав Dream ЕТМ. 52 грн. Здавати через прохідну.

Водоканал 25-50-02 вартість повірки 45 грн, так само можуть приїхати зняти та встановити загальна вартість 67 грн.

Фірма на молоді не знаю назву 28-65-59 ціни майже такиж як у попередніх фірмах, так само знімають та встановлюють.

Найнижча ціна у ДП "Волиньстандартметрології " вул Світла 4, тел 78-63-02, 72-87-67 вартість повірки 30 грн. Здаєте до обіду після 15.00 забираєте.

Ціни названі за повірку та зняття і встановлення, але потрібно бути готовим до оплати послуг за так званий поточний ремонт, якій якоби проводився (скоріше за все це додаткове заробляння грошей, тому що відповісти що саме робилось в лічильнику майстер відповісти не зміг, сказав не памятаю, актів виконаних робіт немає).

Після встановлення лічильників зателефонував 77-32-08, запитали коли зручно, погодив час.

Кожний вибирає сам, як і де йому зручніше проводити повірку лічильника. В 2009 році коли при Луцьктепло працював їх сервісний центр по повірці личільника, мав багато проблем, коли сказав що буду повіряти в іншій фірмі то неміг домовитись коли прийдуть та розпломбують, а потім не міг опломбувати лічильники.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Закон України Про метролігію та метрологічну діяльність, стаття 28 Поівірка засобів ...

3. Порядок подання фізичними особами, що не є суб'єктами підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов'язані з повіркою, встановлюється Кабінетом Міністрів України. Періодична повірка, обслуговування та ремонт зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Подробнее:http://kodeksy.com.ua/pro_metrologiyu_ta_metrologichnu_diyal_nist/statja-28..htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРАВИЛА надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення (ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. N 630)

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.

Справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається Права та обов'язки споживача

29. Споживач має право на:

6) періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку;

30. Споживач зобов'язаний:

4) забезпечувати цілісність квартирних засобів обліку та не втручатися в їх роботу;

32. Виконавець зобов'язаний:

проводити періодичну повірку квартирних засобів обліку, їх обслуговування та ремонт, у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж;

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто виходить що вони самі по закону мали б приїжджати, знімати, робити повірку і самі ж назад ставити і все без коштовно?

ПС: відразу згадується закордонний паспорт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто виходить що вони самі по закону мали б приїжджати, знімати, робити повірку і самі ж назад ставити і все без коштовно?

По закону - так, а по факту - ніхто на халяву (по закону) не зробить, аргументують, що ці кошти не закладені в тариф (хоча мене це не має хвилювати - закон є закон). Я по цьому поводу писав листа в Водоканал, щоб надали розрахунок тарифу на воду, щоб побачити, що там закладено в тариф, а що ні. Так вони відморозилися, що жоден закон не зобов'язує їх надавати таку інформацію споживачу (разом з тим і жоден не забороняє, а якщо є запит споживача, то вступає в дію "Закон про доступ до публічної інформації" і вони знову ж таки зобов'язані мені надати інформацію). Я так розумію вони або відморозилися або дійсно не зрозуміли, бо я мав на увазі структуру тарифу, а вони деталізований рахунок. Всі листи збережено, кому цікаво - виложу, бо я до кінця справу так і не довів, а зараз мені не них.

Хоча самі в листі посилалися на закон, який надає мені право це знати.

Стаття 20. Права та обов'язки споживача

Про житлово-комунальні послуги

1. Споживач має право:

...

2) одержувати в установленому законодавством порядку

необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх

вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру

ціни/тарифу, норми споживання, порядок надання житлово-комунальних

послуг, їх споживчі властивості тощо;

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

По закону - так, а по факту - ніхто на халяву (по закону) не зробить, аргументують, що ці кошти не закладені в тариф (хоча мене це не має хвилювати - закон є закон). Я по цьому поводу писав листа в Водоканал, щоб надали розрахунок тарифу на воду, щоб побачити, що там закладено в тариф, а що ні. Так вони відморозилися, що жоден закон не зобов'язує їх надавати таку інформацію споживачу (разом з тим і жоден не забороняє, а якщо є запит споживача, то вступає в дію "Закон про доступ до публічної інформації" і вони знову ж таки зобов'язані мені надати інформацію). Я так розумію вони або відморозилися або дійсно не зрозуміли, бо я мав на увазі структуру тарифу, а вони деталізований рахунок. Всі листи збережено, кому цікаво - виложу, бо я до кінця справу так і не довів, а зараз мені не них.

Хоча самі в листі посилалися на закон, який надає мені право це знати.

Стаття 20. Права та обов'язки споживача

Про житлово-комунальні послуги

1. Споживач має право:

...

2) одержувати в установленому законодавством порядку

необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх

вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру

ціни/тарифу, норми споживання, порядок надання житлово-комунальних

послуг, їх споживчі властивості тощо;

Ну а самі то як повірку робили? чи не робили... Зараз от мені час підійшов..вирішив поцікавитись..... якщо цю повірку не зробити за свої кошти як вони вимагають, що це за собою понесе.... які штрафи і покарання за це слід очікувати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а самі то як повірку робили? чи не робили... Зараз от мені час підійшов..вирішив поцікавитись..... якщо цю повірку не зробити за свої кошти як вони вимагають, що це за собою понесе.... які штрафи і покарання за це слід очікувати...

Платив. Я не юрист, щоб тягатися з ними по судах та й сума не критична. Якщо вчасно не провести повірку, то починають нараховувати воду так ніби лічильника немає, по нормам і по кількості прописаних. В мене зараз також настав час повіряти вже інший лічильник - на гарячу воду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...