Перейти до змісту

Зупинка лічильника електроенергії

Zalepok44

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня. Маю на думці одну аферу, чув що можна зменшити витрати на комуналку за допомогою магніта на лічильник.

Що хто думаю з цього приводу (прошу морольну сторону не трогати). Як це зробити, скільки це коштує, наслідки для лічильника.

Буду дуже вдячний за допомогу.

Я якраз лапаю таких як ви. Штраф в електромережах до 4000. Я беру 100 гр. і викидаю магніти, перемички і багато інших хитромудрих штук. Коли поставите магніт, звертайтесь. :0161:

якщо ви ловите то значить ви працюєте в Волиньобленерго. Держенергонагляд до лічильників не має ніякого відношення. А більш нема організацій які контролюють.

Чому Держенергонагляд немає відношення до лічильників? Це просто невірне трактування своїх функцій або небажання їх виконувати.

4. Завданнями та функціями Держенергонагляду є:

1) здійснення допоміжних заходів із забезпечення надійного і сталого функціонування об'єднаної енергетичної системи України відповідно до законодавства, контроль за дотриманням суб'єктами електроенергетики, суб'єктами відносин у сфері теплопостачання і споживачами електричної енергії вимог нормативно-правових і нормативно-технічних актів у сфері виробництва, постачання та споживання енергії;

2) здійснення в межах своєї компетенції контролю за усуненням суб'єктами електроенергетики, суб'єктами відносин у сфері теплопостачання і споживачами електричної енергії виявлених порушень законодавства у сфері виробництва, постачання та споживання енергії;

то ти в Кухарського працюєш?

Опубліковано
наприклад збільшення похибки вимірювання до 55-200%

ви мені краще розкажіть про безкоштовну заміну старих лічильників, на нові (здається Ахметовські), які крутять явно не на користь споживача?

Опубліковано

to NSL: А что у Вас за странные вопросы:

1. А Дмитро Олександрович знає про твої вчинки?

2. якщо ви ловите то значить ви працюєте в Волиньобленерго. Держенергонагляд до лічильників не має ніякого відношення. А більш нема організацій які контролюють/

3. то ти в Кухарського працюєш?

Вы хотите дружить, или интересуетесь с определённой целью? Где работаете Вы? (сразу оговорюсь , меня можете на карандаш не брать :) у меня честный счётчик и оплата) :):)

Опубліковано
наприклад збільшення похибки вимірювання до 55-200%

ви мені краще розкажіть про безкоштовну заміну старих лічильників, на нові (здається Ахметовські), які крутять явно не на користь споживача?

Розкажу. Чому ж не розказати. Все по порядку. Чи Ахметовські вони чи ні - мені невідомо.

Фірма NIK. Починали з збірки одних з кращих на пострадянських теренах лічильників Елгама Електроніка. Зараз розробляють такої свої. Заводи з їх виробництва в Україні (Київ і ще десь).

Заміна не безкоштовна - просто її вартість включена до тарифу на передачу.

"Крутять не на користь споживача" - це цікаве питання.

1. У них більша чутливість - якщо старі лічильники здебільшого не реагують на такі включення в мережу - телевізор чи монітор в режимі очікування, зарядка мобільного телефону і ще інші досить малі споживачі енергії по квартирі - то ці лічильники рахують навіть такі навантаження.

2. Дуже багато старих лічильників мають мінусові похибки (тобто недовраховують електроенергію). Людина споживає по такому лічильнику 70 кВт в місяць і платить за них і їй добре, а тут "злі електрики" поставили новий лічильник і стало споживання 120 кВт, і зразу крики ая-яй "крутить" лічильник багато. А це не новий багато показує, а по старому роками недоплачували відсотків 30%, от тоді не кричали.

3. Про що писали вище - ці лічильники з двома вимірними елементами - рахують по струму фазного або нульового провідника. Тобто такі варіанти як відключити нуль і взяв його з батареї чи з землі - не проходять. Плюс як писалось вище - переплутані нульові провідники у багатоквартирних будинках - обидва лічильники будуть рахувати споживання (не важливо хто включив пральку чи обігрівач - заплатять обидва). Чому так - тому що це теж був один із способів крадіжки - я беру нуль сусіда, а він мій, - в результаті жоден лічильник не показує споживання.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

А хто що думає про це http://ekonom-forum....6720526/s=14290

Які шикарні відгуки на цьому форумі!!! Всі такі ... реальні!

Але спробуй на цім форумі зайти в будь-який інший розділ чи тему :)

...ну або хоча б зареєструйся :)

Опубліковано

Коли крадуть в держави, то це все сприймається якось з юмором. А ось коли крадуть в тебе, то руки чешуться.

Оскільки процес приватизації "Волиньобленерго" закінчився успішно для когось із олігархів, то електрику тепер ви крастимете не в держави а в злого дяді. А злий дядя може вести статистику - наприклад споживач Іванов з такою-то адресою постійно накручував по 200 квт а тут вдруг вже другий місяць по 20 квт. Ніби і квартиру не продав, і не вмер, і з відпустки повернувся. Цікаво, в чому причина? Далі зрозуміло. Оскільки втрат у "Волиньобленерго" було і так вагон, то новий власник буде намагатись мінімізувати їх.

Майже все зупиняється неодимовим магнітом 55х25.Магнітних пломб в Луцьку ще не бачив.

Магнітні пломби встановлюють тим кого підозрюють у недобросовісності або кого вже "спалили". Це маленька наклейка-"пакетик" в якому знаходиться щось типу металевої стружки. Якщо на нього вплине магнітне поле певної потужності - ця стружка стане певним малюночком чи узорчиком, що однозначно при перевірці потягне за собою штраф.

При цьому в договорі прописується пункт (особливо в господарських суб'єктах) що біля лічильника не повинно бути сильного магнітного поля.

А грамотные электрики всегда платят за комуналку копейки и по правовой стороне вопроса тоже проконсультируют.

Це в більшій мірі казочки ніж дійсність. Навіть працівники того ж РЕСу не тирять світло оскільки це геморно, не стільки з технічної сторони скільки із сторони розгрібання наслідків якщо спалять.

Опубліковано
Экономия электроэнергии осуществляется за счет совершенствования и нормализации структуры электрического потока, димамичного поглощения или освобождения реактивнойц мощности, сокращение потерь на сопротивление, устранение скачков напряжения в сети.

Продавці нано-присадок і інших 1000 способів як розвести лохів "улучшайзерів" вже добрались до електроенергії у побуті... :)

Та навіть школяр, котрий не прокурив фізику, зрозуміє шо це все нагібалово і фейк, ну їйбо...

Опубліковано

А лошків то хватає, що купують.

А пости то навіть одинакові, що на форумі, що на "Ответы mail.ru" :0152:

Доречі вирішив електроенергію не тирити, собі потім дорожче буде:-)

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Питання до тих хто розбирається у цьому

Чи реально такий пристрій повторити і чи це не фейкове відео?

Опубліковано

Питання до тих хто розбирається у цьому

Чи реально такий пристрій повторити і чи це не фейкове відео?

Ну те, що зникає зображення на екрані - то не факт, що лічильник перестає рахувати.

Певно чим генератором генерують якісь високочастотні завади, що впливають на обрахунок імпульсів лічильником (лампочка перестає моргати). Не зовсім зрозумілий апарат.

Опубліковано

Якщо дічильник електорнний то не проканає. Якщо електронно-механічний (наприклад НІК 2109) то все нормально, зупиняє, також лічильники води зупиняються. Достатньо неодимового магніту з зусиллям 80кг, коштує в межах 300гр. Якщо лічильник поза оселею(на вулиці, в під'їзді) то палєво 100%.

Опубліковано
Экономия электроэнергии осуществляется за счет совершенствования и нормализации структуры электрического потока, димамичного поглощения или освобождения реактивнойц мощности, сокращение потерь на сопротивление, устранение скачков напряжения в сети.

Продавці нано-присадок і інших 1000 способів як розвести лохів "улучшайзерів" вже добрались до електроенергії у побуті... :)

Та навіть школяр, котрий не прокурив фізику, зрозуміє шо це все нагібалово і фейк, ну їйбо...

ви мабуть якраз і прокурили фізику, на рахунок реактивної енергії почитайте в неті.

Опубліковано

Прочитал темку и скажу Вам как электрик электрикам - При желании и соблюдении определенных условий подключение в многоэтажке мимо счетчика реально сделать и даже комиссия не найдет! Но этого делать не буду!

Видел своими глазами на площадки из 3-х квартир стоит 4 счетчика. Один общий. Если не изменяет память в городе Любомле.

Опубліковано

Пивіт бордівчани, внесу і свою долю інформації:

1)маннітні стрічки нині досить добре продаються а отже Вас друзі потроху палять, якщо літчильник у Вас у дома то 10% ше можна і прихавати

2)Непогано також купують і так звану магнітну рідину хз нашо

3)Сам дивився за своїм хазяйством, сам себе і захищаєш, колись було діло шо лічильники походу неправиль "якісь типу електрики" поставили то знайомі розгрібали

Також проконсулютуйте із такою аномалією: у будні дні лічильник рахую десь 4кв, у вихідні може взагалі 1єлі набігти це при саталому споживанні одних і тих самих пристроїв

В щітку вроді все правильно але ввечері все вроді правильно)

Підкажіть як краще виявити хто підсів вроді не новачок але всеодно питаю як краще поступити і що потім робити із "тим хто хамячіть"

Дякую

Опубліковано

ви мабуть якраз і прокурили фізику, на рахунок реактивної енергії почитайте в неті.

Я знаю що таке реактивна енергія, знаю що таке кондесаторна установка для компенсації, знаю що таке косинус Фі.

Поясніть мені, як ця коробка з світлодіодами має економити енергію в побуті?

Опубліковано

Я знаю один реальний спосіб економити електроенергію - світлодіодне освітлення.

Може купувати дорогувато але якщо DIY то виходить норм + задоволення від того, що зроблено своїми руками.

Опубліковано

Прочитав недавно статтю, про один чудо-виріб, який непогано економить електроенергію. Там все описано досить зрозуміло, з фото і по такому принципу працюють всі схожі вироби. Власне сама стаття

порівняйте ціни: в Україні і на ібеї

Опубліковано

Прочитав недавно статтю, про один чудо-виріб, який непогано економить електроенергію. Там все описано досить зрозуміло, з фото і по такому принципу працюють всі схожі вироби. Власне сама стаття

порівняйте ціни: в Україні і на ібеї

Сміх тай годі)

Уявіть які гроші на покупцях зашибають)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Я знаю що таке реактивна енергія, знаю що таке кондесаторна установка для компенсації, знаю що таке косинус Фі.

Поясніть мені, як ця коробка з світлодіодами має економити енергію в побуті?

Ця коробка аж ніяк, можливо я вас не правильно зрозумів...

• 11 місяців потому...
Опубліковано

Доброго дня. Маю на думці одну аферу, чув що можна зменшити витрати на комуналку за допомогою магніта на лічильник.

Що хто думаю з цього приводу (прошу морольну сторону не трогати). Як це зробити, скільки це коштує, наслідки для лічильника.

Буду дуже вдячний за допомогу.

Я якраз лапаю таких як ви. Штраф в електромережах до 4000. Я беру 100 гр. і викидаю магніти, перемички і багато інших хитромудрих штук. Коли поставите магніт, звертайтесь. :0161:

а если есть антимагнитная пломба можно чтото придумать ?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...