Перейти до змісту

Комп'ютер для бухгалтера

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шановні бордівчани, треба ваша допомога.

Подзвонив знайомий, каже "треба сервер"...

Насправді треба комп'ютер для бухгалтерії. На скільки я зрозумів, це має бути робоче місце бухгалтера. Там має бути встановлено 1С і налаштовано термінальний доступ для ще двох-трьох клієнтів. Комп'ютер має надійно й стабільно пропрацювати пару років. Оскількі інформація важлива, треба забезпечити її резервування.

Порадьте, будь ласка, що вибрати з заліза і як гамотно це все облаштувати?

Опубліковано

Якщо всього-навсього робоче місце і два-три підключення, то, як на мене, вистачить дійсно звичайного компа. Тільки брати якогось брендового, типу HP Compaq. Я б радив slim-варіант.

Щось на Інтеловському проці.

Надійний блок живлення (в озвучених вище брендових це автоматом :) ).

"Холодна" проста відеокарта. А то й взагалі інтегрована (як в озвучених вище).

Вінт - з RAID-ом (резервування).

Систему можна посадити на SSD, хоча це вже понти, як на мене.

Само-собою, нормальний UPS.

Вай-фаї, блютузи, ДВД, флопі ( :)) - це вже по ваших вимогах і бажаннях.

Звичайно, я не бухгалтер, можливо не знаю ще якихось особливих вимог, але думаю, що основна вимога тут - надійне, а не "саме круте", "саме наворочене", "саме нове", "саме дороге"...

Опубліковано

Щоб все гарно працювало поставте бюджетний сервер десь так за 1куо. З рейдом. А туди хочаб вінду серверну 2003 з сервером терміналів.

+ автоматичне копіювання бази даних хоча б на інший диск.

Якщо взяти звичайний компютер - здається по характеристиках не гірший, але працювати буде гірше від сервера. Сервера можна місяцями не виключати і не перезавантажувати, про що не скажеш за звичайний компютер. Я прихильник сервера. + Якщо взяти білу ІР чи налаштувати якийсь DynDNS можна і через інет працювати.

доступ для ще двох-трьох клієнтів

К-сть користувачів нічого не каже: у мене був випадок, коли база для обробки ел. докуменів, де працює 2 користувачі, розрослась за 1 тиждень роботи на 2ГБ. Все залежить, що буде робитись в 1С.

Звертайся - можу допомогти...

Вай-фаї, блютузи, ДВД, флопі ( ) - це вже по ваших вимогах і бажаннях.

Через ві-фі 1С буде тупити! Все інше не потрібно.

Опубліковано

Звичайно, я не бухгалтер, можливо не знаю ще якихось особливих вимог, але думаю, що основна вимога тут - надійне, а не "саме круте", "саме наворочене", "саме нове", "саме дороге"...

Я також не бухгалтер :-) і повністю згоден з написаним.

Чомусь як в бухгалтерію, то продавці відразу "толкають" саме круте, а воно там і на 5% не використовується.

Ось запропонували йому такий варіант:

CPU Intel Core i7-3770

MB Intel BLKDZ77SL50K

RAM DDR3 Kingston 8Gb 1600MHz

HDD WD 500Gb 7200 Caviar WD50000AAKX

DVD-RW LG SH-24NS95

Case Chiftec MESH Miditower

БЖ Chiftec 650W APWF 12cm

Орієнтовно 7.5k грн.

Я не бачу потреби в Core i7. Оперативної пам'яті достатньо, тільки не знаю, може краще 2 по 4Gb взяти?

Один жорсткий диск на 500Gb не влаштовує. Думаю варто поставити RAID зеркало і варто передбачити резвервне копіювання важливих даних. Як це краще організувати?

Корпус і БЖ Chiftec влаштовує. Для мене тут важливо щоб був тихий і добротний.

Які конкретні варіанти можете запропонувати? Терміни піджимають, бажано поскоріше це все зробити.

Опубліковано

налаштовував подібні системи не один раз.

Можу зробити з нуля.

Для роботи може вистачити і Він7 (з нього навіть термінал робиться. ) Але то ізврат, хіба для ліцензійності наклейку....

Але бажано Серверну платформу. 2008. Вона стабільна!

Для роботи із запасом і5 - любий на 4 ядра. 4, а краще 8 гіг ОЗУ (все ж термінали жертимуть від 200мб на сесію + сама 1С)

Знову ж таки, 1с файлова, чи SQL - є різниця і велика.

Вінтів штук 6. Да, а шо дєлать :) Або 4. 2 під систему в рейд і 2 під базу, тоже в рейд. Або 1 тупо під систему і 3 в рейд. ДЛя надійності.

Як уже озвучили - то готовий сервер. Є недорогі варіанти. Тихесенькі і надійні. Ціна десь в районі від 5к грн. І далі. Решта добирається.

Озвучте бюджет (можна і в приват) а там далі - підбереться щось.

Да і ще. Додатково один вінт на чужу машину для бекапів. Бажано, щоб чужа машина була в іншій кімнаті. А краще в іншій частині міста (ги-ги).

Опубліковано

Zheny@, чекав на твою появу в цій темі :-)

Зараз є два старих комп'ютера. Поки вони справляються, але треба рухатися вперед. Один з них можна використати для резервування.

6 вінтів може й добре, але то вже трохи забагацько буде. Можливий варіант SSD під систему + 2 в RAID.

Бюджет так і бачиться - від 5к грн. Думаю до 7k проблем не буде, але всерівно все треба буде погодити з директором.

Було б добре знайти варіант установки "під ключ"

Опубліковано

ставите wmware windows 2008 +1C

+ до сервера будь який компютер, бажано взагалі щоб не стояв в тому самому приміщенні куди складались би всі копії баз, та образ диску.

Чому wmware - не привязуєтесь до заліза, поміняли запчастину, чи там ще щось, за 10-30 хв у вас готова робоча станція (відбекаплена)

На рахунок серверу, раджу вже потратитись раз, і щоб вам налаштували все по людськи раз, взяти адміна який вам налаштовував сервера на абонплату, в місяць 100-300 грн, щоб він дивився за ним і так далі, це оптимальне рішення. Щоб контролював чи вчасно робляться бекапи, чи все стабільно працює і так далі...

Вкладетесь в 5000-8000 грн., зато головняка буде менше бухгалтерам і вам, робота не буде стояти. Простої ніхто ж не рахує, але простої теж грошей коштують - це потрібно враховувати. Наприклад вилитіла у вас система, поки найдете того хто все виправить і так далі, пройде день два точно, і порахуйте скільки вам обійдуться ці два дні в грошах (зарплата ваших бухгалтерів за ці три дні, які просто "продрушляли" ці дні без роботи).

Опубліковано

Якщо робити усе легально то в бюджет ну ніяк не вкладетесь. Одне залізо буде стільки вартуавати (це якщо не серверне).

Сама операційна система Windows Server Std 2012 Rus OLP NL (біля 6000 грн.) + клієнтські термінальні ліцензії Windows Server RDS CAL (десь 700 грн.) 2 ліц. вроді в комплекті.

Не говорячи уже про сам SQL і ліцензії на нього (якщо потрібно, залежить від розміру бази) + 1С (можливо у Вас вона ліцензійна).

Я б на Вашому місці орендував би сервер і платив за підтримку.

Опубліковано

оренда це не вихід, а що робити коли грошей немає? ну от склалось так, і все, робота стоїть?

а так вклався і все...

Опубліковано

оренда це не вихід, а що робити коли грошей немає? ну от склалось так, і все, робота стоїть?

а так вклався і все...

Ну да, але переваги свої є, ніхто не прийде і не винесе з офісу твій сервер, якщо щось можна з дому працювати.

Наприклад цей сервіс: http://www.cloud.net.ua/ не сприйміть за рекламу, але до цього усе йде.

+ ти не паришся що через 3-5 років потужності сервера не вистачає, або його потрібно міняти на новий і т.д.

Опубліковано

Я б на Вашому місці орендував би сервер і платив за підтримку.

Це при умові ідеального стабільного нета! Нет попав і офіс сидить без діла.

Вголос ніхто не озвучує що і де. Тому крякнутий 2008 r2 можна знайти разом із терміналами :)

Дедікейтед сервер це вихід, але мабуть трошки не той.

Можливий варіант SSD під систему + 2 в RAID.

Цікаво, АЛЕ! Для рейда, бажано хоча б 5-й. Надійний. Яка буде 1С? Чи її ще немає і НЕ вирішили?

Опубліковано

якщо захочуть то винесуть звідки хочеш вашого сервера, треба буде самі принесете - так що це не вихід...

Потужності і так міняються, як правило ніхто зараз нічого не апгрейтить, просто купується нове залізо і все в додаток до старого, старе можна використати на файловий сервер чи там ще на якісь задачі, сьогодні є фірма (яка вамнадає "хмарні рішення", завтра її може не бути взагалі, все може бути), а цей "ящик" який стоїть у вас - він тільки ваш, і робите з ним все що завгодно.

Ще одна проблема на рахунок оплат, там прийдеться платити, і якщо вас ціна колись не задовільнить прийдеться "мігрувати", а процес "міграції" складний і вам можуть ставити палкі в колеса (власники хмарних рішень), не кажу що таке буде, але все може бути.

А на рахунок винести дані, так що мішає кому треба прийти в офіс "хмарної" компанії і попросити якісь собі дані злити? ви й знати не будете що там щось не так, бо ви не знаєте точно який там софт стоїть - цього перевірити не можете.

Опубліковано

Windows Server Std 2012 Rus OLP NL (біля 6000 грн.) + клієнтські термінальні ліцензії Windows Server RDS CAL (десь 700 грн.) 2 ліц. вроді в комплекті. Не говорячи уже про сам SQL і ліцензії на нього (якщо потрібно, залежить від розміру бази) + 1С (можливо у Вас вона ліцензійна).

Згоден з усім. Майже! Як варіант купити ксу ліцензійне, а людей посадити на убунту і хай ломляться через термінали. А щодо SQL - IBM Express C - халява, сер! Разом із PostgreSQL. Або ж із Майкрософтовським експресом. Вони всі халявні. Для 2-3 підключення і база до 1 гб - вистачить.

Валік - спєцом для тебе. І для інших "на вооруженіє".

IHaZ.jpg

якщо захочуть то винесуть звідки хочеш вашого сервера

не винесуть. Він належить фірмі десь за кордоном. (німеччина, Польща, США і т.д.) І там лежить уся інфа. Натсроєний RDP і все. Якщо грамотно - то навіть на флешці інфу не вкрадеш :)

Опубліковано

Варіант з арендою сервера відпадає. В даному випадку він неприйнятний.

На повістці денній два питання:

1. Hardware.

Який сервер купити і де?

Орієнтовно це має бути Core i5, 8Gb RAM. З дисковою підсистемою ще є питання. Скоріше за все максимальний варіант це SSD + 2 HDD по 1Tb, мінімум - один вінт 1Tb.

2. Software.

Я так розумію, що там має стояти Windows Server 2008 R2, налаштований термінальний доступ до 1С v8. Можливий також варіант, який запропонував MACCEN з VMWare. Тільки яка ОС в даному випадку має бути встановлена на серваку? Windows 7 чи щось з Ubuntu?

Нагадую, це все треба доволі терміново. Питання ліцензційної чистоти софту наразі відкидаємо. Можливо 1С вже є куплена, уточню. Краще проробити варіант, коли все "як завжди".

Опубліковано

VMWare стане на будь яку систему, завдяки цій системі ви можете на одному залізі розвернути дві системи (по суті два комп'ютера) під різні задачі - головний плюс такої системи це стабільна робота, та коли щось "летить" можна в максимально зжаті строки розвернути робочу станцію, у вас немає прив'язки до заліза - а це саме головне!

Опубліковано

Трошки ізврат.

Сервак вартує в середньому 1к у.о. + до нього ОС Сервер 2008 ще 2000 грн. Про термінали - окрема історія. Там 2 варіанта.

1-й купити ще кілька штук.

2-й те, що в сам 2008 сервер вмонтовано уже 5 ліцух. Вистачить.

3-й ламанути :)

Тобто для фірми - це не такі і великі гроші 10 000 грн.

А щодо швидкого розвертання - налаштував - акроніс - копія і все.

Мало не забув чи ненайголовныше - Smart UPS 600 :)

Опубліковано

Трошки ізврат.

Сервак вартує в середньому 1к у.о. + до нього ОС Сервер 2008 ще 2000 грн. Про термінали - окрема історія. Там 2 варіанта.

1-й купити ще кілька штук.

2-й те, що в сам 2008 сервер вмонтовано уже 5 ліцух. Вистачить.

3-й ламанути :)

Тобто для фірми - це не такі і великі гроші 10 000 грн.

А щодо швидкого розвертання - налаштував - акроніс - копія і все.

Мало не забув чи ненайголовныше - Smart UPS 600 :)

повністю підтримую Женю. Не знав що є такий варіант з Fundation, але вони ідуть тільки з серверами НР Proliant (не впевнений що за 8 тис. грн. його купиш).

А так оптимальний варіант.

Опубліковано

не впевнений що за 8 тис. грн. його купиш)

;) На Рім2000 стартують від 1000 у.о. А на розетці були від 5000 грн. (ліньки ссилки шукати)

Тому цілком реально!

Опубліковано

краще vmware чим акроніс - це вже перевірено роками, справа зивчайно кожного.

Який саме продукт із vmware ви пропонуєте?

Опубліковано

Питання не в тому що краще, а що гірше, питання в тому щоб переконати директора один раз потратитись на ліценз. софт + нормальне залізо, щоб потім не мати проблем в майбутньому.

Ну і адмініструвати це усе набагато легше. Ну візьме MS випустить якесь оновлення і усі курять, бо сервер без ліцензії і т.д.

Опубліковано

Який саме продукт із vmware ви пропонуєте?

vmware server - це якщо простіше сказати ядро, завдяки якому можна з одної жилізяки віртуально отримати декілька компів, які будуть виконувати певну роботу.

Наприклад:

Створюєте собі два комп'ютера віртуальних.

1. windows 2008 + термінал + AD + vpn (або апаратний vpn) - стосується адміністрування і так далі.

2. windows 2008 + 1с + SQL

Підключаєте ще одного (фізичного), на який складаєте всі бекапи, там може стояти лінукс (для надійності від вірусів).

Всі юзери (з філіалів, або з дому) ломляться віддалено на (1) і в свою чергу там вже запускають 1с, і підключаються до компа (2) де лежить база 1с

Чим така схема краще, якщо якісь збої чи ще щось то ви завжди зможете швидко відкататись з резерва, який можна складати кожен день на іншу віртуалку, яка просто спить,

Локальні користувачі користуються по такій схемі:

В кожного на компі стоїть 1ска, і вже вони в свою чергу користуються тільки (2).

PS: якщо у вас щось вилітає, з заліза, ви можете розгорнути образи на іншому залізі в будь який час.

Наприклад щось сталося з сервером.

Все займає до години двох часу - залежить від розміру самих образів звичайно, можна просто підключити вінта і підключити образ з резерву.

Віртуалізація - ефективна система для використання комп'ютерного заліза на повну потужність.

Питання не в тому що краще, а що гірше, питання в тому щоб переконати директора один раз потратитись на ліценз. софт + нормальне залізо, щоб потім не мати проблем в майбутньому. Ну і адмініструвати це усе набагато легше. Ну візьме MS випустить якесь оновлення і усі курять, бо сервер без ліцензії і т.д.

це саме головне, бо якщо директор зажме грошей, всеодно потім крайнього буде шукати не себе, а когось нішого, хто не зміг йому втолкувати що вкладання грошей - це не взяти тупо піти пробухати з кумами чи там ще з кимось, а це для роботи безперебійної всього офісу.

От як правило у директорів як на побухать то гроші є, а на інше то немає... - не кажу про всіх, але якось часто виходить.

Опубліковано

бо якщо директор зажме грошей, всеодно потім крайнього буде шукати не себе, а когось нішого

Вкорені не правий. Відповідальність за це несе адмін та якраз таки директор... Просто він ще про це незнає, а адмін знає. І має йому втовкмачити. Що неда йБог якась перевірка - то штрав на 1 комп буде із 5-ма нулями. (може бути). Або шестизначне число.

Опубліковано

бо якщо директор зажме грошей, всеодно потім крайнього буде шукати не себе, а когось нішого

Вкорені не правий. Відповідальність за це несе адмін та якраз таки директор... Просто він ще про це незнає, а адмін знає. І має йому втовкмачити. Що неда йБог якась перевірка - то штрав на 1 комп буде із 5-ма нулями. (може бути). Або шестизначне число.

Я не те мав на увазі, мав на увазі що економлять як правило не там де треба економити взагалі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...