Перейти до змісту

Як і чим краще накрити вигрібну яму?

Lolja

Рекомендовані повідомлення

Прошу пораду як і чим накрити вигрібну яму?

Заздалегідь дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

найкраще закрити герметично (можна забетонувати або плитою) залишивши дірки для викачування, якщо яма з двох відділень (з септиком)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене звичайний каналізаційний люк.. і продиха.. ХЗ для чого.. але 2 ями і у обох продихи.. будувалися.. років з 50 назад... досі жодного разу не викачувались... Туалет в цю систему не входить.))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якесь дивне запитання... Як збудувати яму - знали, а чим накрити - стало питанням?

Якщо не вимурували відразу, то можна готовою бетонною кришкою зі звичайним люком... Воно ж само-собою напрошується...

А в чому проблема то?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та впринципі можна і салафаном накрити. Промерзати точно не буде, але чи провалиться хтось, чи ні.... Питання в практичності і естетиці. Я в себе залив бетоном, потім засипав землею і посадив траву. Трохи підняв горловину люка, щоб отвір був над землею. Мішок цементу, трохи більше піску і щебню, кілька залізяк і пів дня роботи. Теж не бачу проблеми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Де у нас можна придбати готову бетону кришку зі звичайним люком?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Залізобетонний завод, колись був десь на Лазо(?).

Як варіант - металева велика кришка. Просто металева плита на караксі із 5мм кутника. Із лядою для викачки. І продуха (щоб метан не скупчувався).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наприклад, можеш попитати тут: завод будівельних конструкцій. Це на рахунок бетонної кришки з отвором. А вже сам люк де хочеш і який хочеш поставиш (може й фанеркою прикриєш)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якесь дивне запитання... Як збудувати яму - знали, а чим накрити - стало питанням?

Якщо не вимурували відразу, то можна готовою бетонною кришкою зі звичайним люком... Воно ж само-собою напрошується...

А в чому проблема то?

Можливо попередній власник який будував яму і уявляв чим буде накривати, а я як нова власниця ще не вирішила тому і хочу знати думки людей які мали з цим справу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене ще дід (в селі) накрив вигрібну яму листом металу 10мм товщини... я Вам скажу 35 років політ нормальний!

П.С. в листові зроблена дірка (типу люка) зверху на лист насиплено землі врівень з ділянкою.. і положена бруківка... і авто їздило і люди ходять хоть би хни...

сусід в селі зробив дешево і сердито... болгаркой вирізав собі в панелі потрібну дирку для люка і накрив... (методики вирізання дірки болгаркой в панелі я не знаю, но епався він довго)

Мій варіант це збити знижу щити, поставити підпірки, зробити для люка (дірки) бортики з дерева, положити плівку на щити, вкласти арматуру(пов"язати її проволкою) і залити це все бетоном...

потім це все висихає , залазить хтось в дирку(люк) зрізає підпірки, знімає щити і вуаля!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Літом в себе перекрив плитами пустотними, дві б/у шестиметрові плити якраз перекрили яму. Можете купити нові чи б/у плити, краще брати пустотні чи дорожні, (ПКЖ я побоявся брати), вибити в них люк і трошки підмурувати нед землею. Пустотні мають різні розміри по довжині і два по ширині (1.2 і 1.5 метра) дорожні як правило 1.5*3 метра, нові шукайте на заводах (ЗБК - під ківерцівським мостом, ЛДБК і Інтертрейд - біля авторинку) б/у по оголошеннях (дивіться щоб не були тріснуті).

Можна залити самому перекриття, бетон + арматура + покришка від авто (яка потім виймається, для люка), можна залити на місці + опалубка і підпори, можна залити збоку біля ями (робите площадку, кладете плівку, з досок робите "коробку" під розмір ями, по середині покришка і заливаєте), не забудьте при цьому зробити петлі з арматури, для крана.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мій варіант це збити знижу щити, поставити підпірки, зробити для люка (дірки) бортики з дерева, положити плівку на щити, вкласти арматуру(пов"язати її проволкою) і залити це все бетоном...

потім це все висихає , залазить хтось в дирку(люк) зрізає підпірки, знімає щити і вуаля!

це якщо ще туди можна влізти. Та й мороки - будуй опалубку, надійні підпорки, мішай бетон, заливай, чекай...

З металевим листом - а скільки такий зара закоштує? ;)

З пустотними плитами.. Ну, це якщо розмір ями ого-го... Та й возні з пробиванням/прорізаннями дірки купа...

Для чого видумувати велосипед і шукати собі мороку, як є готові вироби для цього

2-vyigrebnyie-yamyi-septiki-blagoustrojstvo.jpg

чи такий

p840d2561a5ccce8f85454a5077060706.jpg

, а може й такі в нас роблять (з готовою бетонною кришкою)

11641_2.jpg

(там на задньому плані з круглими)

Привіз, кинув і забув. І я не думаю, що інші варіанти ("ручні") будуть значно дешевші по грошах (бо по мороці точно програють)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З металевим листом - а скільки такий зара закоштує? ;)

то був великий і в деякому сенсі не зрозумілий могучій СРСР... де за пляшку горілки могли лосося накидати цілий багажник в жигуля ... за пляшку горілки можна було трубу січенням 50мм довжиною 8 метрів взяти яка була з нержавійки для харчових потреб.. ходят легенди шо в деякіх людей вся сантехніка з таких труб зроблена...

і за пляшку горілки листа металевого 4х6 товщиною 10мм + привозка і установка,порізка, а вот,вибачайте на слові, труси найти було огромной проблемой, джинси... (не берем до уваги людей які проживали біля швейних фабрик)

дада це все було за пляшку горілки... но це вже зовсім інша історія... :_08:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мої родичі вкопували цистерну, попередньо засмоленою - це взагалі мега бомба, система об'ємна, герметична, довговічна і практично виключається варіант отруєння навколишніх грунтів вашим виробництвом:) Є різні цистерни, військові від води, молочні і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купити можна в мене і плиту і люк і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...