sobchuk30k Опубліковано 21 Жовтня, 2013 в 19:58 #51 Опубліковано 21 Жовтня, 2013 в 19:58 Поїхав з кумом у відрядження,зимою,в мороз.І він поставив авто на ручнік.Як добре,що з собою був гарячий чай в термосі.
S-driver Опубліковано 21 Жовтня, 2013 в 20:00 #52 Опубліковано 21 Жовтня, 2013 в 20:00 Я перед заведенням двигуна завжди щеплення вижимаю, і для стартера легше двигун без КПП крутити.Тут згоден, особливо якщо акумулятор слабенький, або стартер уже достатньо накрутив на своєму віку. Ну і в сильний мороз (-20 і нижче) - при такій температурі масло в коробці стає схожим на смалець і стартеру дійсно важко провернути двигун разом з валами коробки.
slk35 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 16:45 #53 Опубліковано 22 Жовтня, 2013 в 16:45 До речі, всі заводять двигун з вижатим зчепленням?Зимою це важливо, особливо на карбюраторних авто.А чому саме на карбюраторних авто?Я завжди запускаю карбюраторний двигун без нажаття на педаль зчеплення (ну окрім мего-морозів для наших країв, -25...-35 градусів), проблем з пуском ще не виникало, бо в двигуні та КПП залита напівсинтетична олива. Не вижимаю зчеплення, так як бережу опорні півкільця колінвалу, які утримують останнього від осьового люфта.
Dream Опубліковано 23 Жовтня, 2013 в 14:37 #54 Опубліковано 23 Жовтня, 2013 в 14:37 баш, як всігда:С автофорума:XXX: Обратили внимание сколько аварий ежедневно? Мне кажется, или действительно сейчас их стало больше? После первого снега и ночных заморозков заметила, что машина уже не столь послушна - теперь вот уже на зимней резине, чтобы не волноваться.Либо переобуваемся, либо ездим аккуратнее. Какие еще варианты?YYY: тумблер голова-жопа переводим в верхнее положение
Sirgo Опубліковано 23 Жовтня, 2013 в 19:02 #55 Опубліковано 23 Жовтня, 2013 в 19:02 Я перед заведенням двигуна завжди щеплення вижимаю, і для стартера легше двигун без КПП крутити.Тут згоден, особливо якщо акумулятор слабенький, або стартер уже достатньо накрутив на своєму віку. Ну і в сильний мороз (-20 і нижче) - при такій температурі масло в коробці стає схожим на смалець і стартеру дійсно важко провернути двигун разом з валами коробки.А аккумулятор тут ні причому, як і ніби зношений стартер. Є чомусь, загально прийняте правило, вижимати зчеплення перед заведенням двигуна. І не мені вирішувати чому. Переважна більшість водіїв це правило виконують.
Adeon Опубліковано 24 Жовтня, 2013 в 13:42 #56 Опубліковано 24 Жовтня, 2013 в 13:42 По мат. части, если на РКПП включена нейтральная передача, то маховик коленвала стоит в зацеплении с первичным валом КПП, что несколько увеличивает нагрузку для стартера. При нажатом сцеплении диск отжат и маховик вращается свободно, в таком случае нагрузка на стартер немного меньше. Лично я выжимаю сцепление при заводе двигателя всегда, это как контраварийный метод на случай если машина стоит на передаче а я ее не перевел в нейтральное положение (актуально только для РКПП).
jack74 Опубліковано 24 Жовтня, 2013 в 14:49 #57 Опубліковано 24 Жовтня, 2013 в 14:49 А чому саме на карбюраторних авто? Я завжди запускаю карбюраторний двигун без нажаття на педаль зчеплення ..., так як бережу опорні півкільця колінвалу, які утримують останнього від осьового люфта. а спробуй взагалі не заводити і не їздити... тоді вбережеш і вкладиші, і кільця, і ... Вибачай, але ти змолов ну таку єрунду!... Ну скільки ж ти зітреш того кільця в момент заводки двигуна??? смішно читати. Витискаючи педальку щеплення ми повністю від'єднуємо КПП від двигуна., відповідно взимку набагато полегшуємо старт для акумулятора.
Antarius Опубліковано 24 Жовтня, 2013 в 15:16 #58 Опубліковано 24 Жовтня, 2013 в 15:16 для статистики вставлю свои 5 копеек:1) завожу мотор всегда при выжатом сцеплении.2) стоянка всегда передача + ручник (за исключением морозов).3) зимой торможу всегда на передаче примерно до 1000 оборотов, тогда выключаю сцепление.4) АБС у меня нет, и не надо, нужно понимать свою машину и как она тормозит на любом покрытии.
MOTOROLLLA Опубліковано 16 Листопада, 2015 в 18:48 #59 Опубліковано 16 Листопада, 2015 в 18:48 Скромно апну. Перечитала тему знову. Одні ужаси! Що ж тоді робити з задньоприводним автоматом в ожеледицю?
Harddriver Опубліковано 16 Листопада, 2015 в 19:36 #60 Опубліковано 16 Листопада, 2015 в 19:36 Резину класну, так, загальна порада. Якщо шип - різниця між зимою і літом малопомітна. А колись (в СРСР) взагалі всі машини були задньоприводні, і зимової резини не було, тільки всесезонка, яку мало хто юзав (більшість ставили машину в гараж до весни). Тільки ожеледиця - і по всьому місту "тягнучка". Нічо, їздили,головне призвичаїтись, що їдеш не на гумі, а на обледенілих, задубівших "бубликах"
Arden Опубліковано 17 Листопада, 2015 в 09:35 #61 Опубліковано 17 Листопада, 2015 в 09:35 Що ж тоді робити з задньоприводним автоматом в ожеледицю?нічо їздити і отримувати задоволення) в мене була BMW задньоприводна з автоматом (1999 р. в.), то там була чарівна кнопочка з якою машину треба було дуже постаратися зірвати в занос.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.