Syberia Опубліковано 22 Грудня, 2007 в 00:50 Поділитися #26 Опубліковано 22 Грудня, 2007 в 00:50 В мене старші Анатолій (Толік) на честь пра-діда, і Діма (маю кілька хороших друзів з таким іменем, люди хороші, асоціація з іменем приємна). Молодшого, який народився 10 листопада хочу назвати Остапом. Тільки от бабуся (моя мама) вперлась і каже "Назвеш Остапом -- на руки навіть не візьму". От я і думаю, які імена ще мені подобаються... Хочеться якесь гарне українське (можна давнє) ім'я, яких зараз мало у вжитку. Ну щось таке як Остап . Є в когось ідеї? ІМХО: Орист і Мар'ян - оригінально. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SummerTime Опубліковано 25 Лютого, 2008 в 21:37 Поділитися #27 Опубліковано 25 Лютого, 2008 в 21:37 А малого таки Остапом назвали . І нічого, бере бабуся на руки і по імені називає, і любить його. І взагалі, я теж була проти спочатку, а тепер його з іншим іменем просто не уявляю. Не знаю, чи буде йому подобатись його ім'я коли він виросте. Мені моє ім'я теж колись не подобалось, але нічого звикла. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
GENDALF Опубліковано 12 Березня, 2008 в 19:02 Поділитися #28 Опубліковано 12 Березня, 2008 в 19:02 А про Любомира ніхто і не згадав. А нам вже 9 місяців Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
potvora Опубліковано 18 Березня, 2008 в 10:25 Поділитися #29 Опубліковано 18 Березня, 2008 в 10:25 [quote name='GENDALF' А про Любомира ніхто і не згадав. А нам вже 9 місяців А мені дуже подобається ім'я Любомир... був би син - так би і назвала, а так Алінка Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jeger01 Опубліковано 10 Березня, 2010 в 16:00 Поділитися #30 Опубліковано 10 Березня, 2010 в 16:00 София и Дарья - около 50%. Эт точно! Отовсюду только и слышно: "Софійко! Даринка!" Нашего тоже долго не хотели записывать, спорили, убеждали, тыкали словари... Победить не смогли. Таки Олесь в свидетельстве У мене син Олесь. Теж мав проблеми із записуванням. Він у Польщі народився. Мені тамтешні урядовці казали, що це скорочено від Александер. Не перемогли. Записав Олесь. Вже 6-ий рік пішов Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
fullyinlove Опубліковано 23 Червня, 2010 в 08:16 Поділитися #31 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 08:16 А особисто мені ім*я Софія дуже подобається! Якось воно благородно звучить...гордо!Нарахунок того чи споситься ім*я чи ні... Маю приклад. Сестру звати Юліанна, причому саме Юліанна: не Юля, не Юлька, не Юляся - ніяк не сприймає. Тільки Юліанна. Всіх привчила ше з дитинства тепер тільки так на неї і говорять...Особисто мені ім*я Даниіл(Даня) подобається і Давид. З жіночих Кіра... Одна знайома в мене - Неля, а повне ім*я - Нінель.. я просто ОБОЖНЮЮ..... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MOTOROLLLA Опубліковано 23 Червня, 2010 в 08:58 Поділитися #32 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 08:58 Щодо Софійок, їх справді якось вже дуже багато. Моя подружка свою малу ще в животику Соньою називала, бо та дуже спокійна була і спала завжди)))). Народилась - вирішили так і назвати - Соня, а повне ім"я теж Софія))). Отак. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
erica Опубліковано 23 Червня, 2010 в 09:49 Автор Поділитися #33 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 09:49 2009 рік Так, протягом року в органах реєстрації актів цивільного стану були зареєстровані діти з іменами:у Криму - Любістіна, Аполлінарія, Трохим; у Вінницькій області – Євніка, Слов‘яна, Савва; у Волинській області – Мрія, Злата Гевал, Олімпіада, Файзулла, Велизар; у Донецькій області – Кукла, Параскева, Ардаліон, Мерседес; у Дніпропетровській області – Алейна, Девіка, Кнігіня, Мавліна, Свєдана, Геральд, Ізраїль, Мілорд, Папуша, Рамзес, Рафаель; у Запорізькій області - Еліф-Аліна, Сероп, Султан, Франк, Яник; у Закарпатській області – Река, Панна, Кітті, Янукович, Нопшугар, Ботонд, Арон-Борнобаш, Чобо, Щамуель, Кевін-Тео; в Івано-Франківській області – Тайана, Адам, Нестор; у Київській області – Оскар, Афіна, Февронія; у Кіровоградській області – Зехра, Лоренада, Хістофор, Цезар; у Луганській області – Харитина, Лучезар; у Львівська область – Мадонна, Іонофан, Аскот; у Миколаївській області – Маліна, Жасміна, Адда, Зітта, Едельвейс, Нектар, Хіддекель, Стерх; в Одеській області – Шифаа Діана, Розаліїна, Каліна, Фіалка, Чула, Ісус, Єудит, Кюрбанур, Принц; у Полтавській області – Геннадія, Платона, Рім, Відаді, Ефе, Разнік; у Рівненській області – Жужа, Марія-Світозар, Світозар‘я, Амір-Тимур; у Сумській області – Менуя, Ліджія, Румин; у Тернопільській області – Заміла, Ламар, Христофор, Слисей; у Харківській області – Халва, Матрона, Джульєтта, Лікай, Малій; у Херсонській області – Голуб-Мірра, Конкордія, Сільва, Гамлет; у Хмельницькій області – Діаманта, Пенелопа, Емір; у Черкаській області – Есмеральда, Євангелія, Табіта, Іоанн; у Чернівецькій області - Андрея, Максима, Джульєтта, Філофтєя, Натанауель, Власій, Жирардо-Адріян; у Чернігівській області – Хруслаліна, Самара, Ждан-Корнілій; у Києві – Дзвінка, Кассіопея, Олеяна, Азелл, Алладін, Бріліант, Радість, Соломон; у Севастополі - Венера, Діско, Нізамі, Богудар. :blink: Деяких дітей відверто шкода... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Hexus Опубліковано 23 Червня, 2010 в 15:02 Поділитися #34 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 15:02 Прочел список и ужаснулся. Это ж либо с головой надо не дружить, либо ребенка не любить, чтоб такое имя ему дать. Хотя есть среди этого набора и нормальные. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 23 Червня, 2010 в 18:34 Поділитися #35 Опубліковано 23 Червня, 2010 в 18:34 Перечитав усі пости і не знайшов жодного згадування про Богдана, хоча зараз уже це імя стає поширеним, свого часу коли я був дитиною знайти тезку було не реально. Свого сина назвали теж Богданом тепер Богдан Богданович Доречі ніхто не згадав що діти з певними іменами мають дуже велику подібність характерів. Пригадайте своїх знайомих з однаковими іменами і ви здивуєтесь наскільки вони подібні, хоча є звичайно й вийнятки але рідко Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Podorozhniy Опубліковано 2 Липня, 2010 в 20:42 Поділитися #36 Опубліковано 2 Липня, 2010 в 20:42 А унас Соломія,можливо і не модно,а мені та дружині дуже подобаеться! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Bestie Опубліковано 2 Липня, 2010 в 21:16 Поділитися #37 Опубліковано 2 Липня, 2010 в 21:16 недавно хрестила дитинку, так батки вирішили назвати Богуславою, хоча хрестили Мирославою. От тепер росте маленька Бозя Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Amelie Опубліковано 12 Вересня, 2010 в 10:55 Поділитися #38 Опубліковано 12 Вересня, 2010 в 10:55 Кому цікаво, ось ще до теми.Справочник имен (характеристика имен по буквам в их составе)А - символ начала, жажда духовного и физического комфорта.Б - душевный романтизм, постоянство, прочность, пробивные способности, стремление финансово обеспечить свою жизнь.В - коммуникабельность, связь с жизнью, единение с природой. Творческая личность, устремленная в будущее.Г - стремление к знаниям, вход в скрытую тайну, умение все понять, внимание к деталям, добросовестность.Д - размышление, обдумывание перед началом дела, ориентация на семью, готовность помочь, иногда капризность. Способности к экстрасенсорике.Е - потребность к самовыражению, обмену идеями, склонность выступать в роли посредника, проницательность, умение входить в мир тайных сил. Возможна болтливость.Ё - энергичность самовыражения, эмоциональность, несдержанность в страстях.Ж - содержательный, не всем открытый внутренний мир, импульс к действию.З - круговая оборона собственного "я" от внешнего мира, высокая интуиция, богатое воображение. Человек иногда ведет себя как страус, прячущий голову в песок.И - тонкая духовность, чувствительность, доброта, миролюбие. Прикрывается внешне кажущейся практичностью, пряча романтическую мягкую натуру.К - выносливость, происходящая от силы духа, умение хранить секреты, жизненное кредо "все или ничего".Л - тонкое восприятие красоты, артистические таланты, стремление поделиться своими знаниями, ощущениями. Предупреждение своему владельцу не тратить жизнь впустую, найти свое истинное назначение.М - заботливая личность, возможна застенчивость. Предупреждение: вы - часть природы, не поддавайтесь искушению тянуть одеяло на себя.Н - знак протеста, внутренняя сила, ум, интерес к здоровью. Усердный работник, но не переносит "мартышкиного труда".О - глубокие чувства, умение обращаться с деньгами. Присутствие этой буквы в имени показывает, что цель человеку предуготована, нужно только интуитивно ее выделить из суеты существования.П - богатство идеями, устойчивые мнения, забота о своем внешнем виде. Эта буква направляет ум человека к обобщениям.Р - способность не обманываться видимостью, вникать в существо: самоуверенность, стремление действовать, храбрость. Увлекаясь, человек способен на глупый риск и иногда слишком догматичен в своих суждениях.С - здравый смысл, стремление к прочному материальному положению; в раздражении - властность и капризность. Этому человеку важно найти свой собственный путь в жизни.Т - интуитивная, чувствительная, творческая личность, искатель правды, не всегда соизмеряющий желания и возможности. Символ креста - напоминание владельцу, что жизнь не бесконечна и не следует откладывать на завтра то, что можно сделать сегодня, - действовать, используя каждую минуту эффективно.У - активное воображение, великодушный сопереживающий человек, филантроп. Стремление подняться на высший духовный уровень. Напоминание владельцу - не строить утопических планов и помнить, что не всякую правду можно оглашать на каждом перекрестке: в жизни существует непроизносимое.Ф - потребность блистать, быть центром внимания, дружелюбие, оригинальность идей, содержащих ценное зерно истины. Удовольствие делать людей счастливыми. В голове - причудливая каша всех философских систем. Способность приврать, пустить в дело якобы необходимую ложь с самыми лучшими намерениями.Х - установка преуспеть в жизни собственными силами, завоевать авторитет, независимость. Человек чувствителен к тому, что говорят о нем люди. Эта буква в имени напоминает о том, что ее владелец не должен нарушать ни одного закона морали.Ц - лидер, не лишенный притязаний, заносчивости, самомнения, но спаянный с традициями, не способный существовать в одиночестве.Ч - часть, неразрывная с целым. Дочь льнет к матери, ночь - к суткам. "Прочь" - отделение части от целого, не упуская ее из виду.Ш - внимательность к жизни, способность по малейшему намеку, шепоту, шороху оценивать ситуацию. Скромность и умение устраивать свои дела потихому. Развитое чувство юмора.Щ - великодушие, щедрость, способность к проникновению, расширению, движущая сила.Ъ - мягкость натуры, умение сглаживать острые углы отношений. Ы - чувство сопричастности, практическая сметка, тяготение к материализму, приземленность духа.Ь - способность классифицировать, разделять, раскладывать по полочкам. Э - умение видеть подоплеку событий, изнанку людей, хорошее владение языком в устной речи и на письме. Любопытство, иногда чрезмерное, пронырливость. Стремление показать свою принадлежность к "хорошему обществу".Ю - стремление к истине, идеалы всеобщего равенства и братства, способность к самопожертвованию и одновременно к жестоким поступкам, якобы диктующимся высшими соображениями.Я - чувство собственного достоинства, желание добиться уважения и любви окружения и способность их получить. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
tolik79 Опубліковано 12 Вересня, 2010 в 11:40 Поділитися #39 Опубліковано 12 Вересня, 2010 в 11:40 ось тут дуже таки непоганий сайт про значення імен. точність тлумачення - майже 80% Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
init Опубліковано 22 Лютого, 2012 в 16:02 Поділитися #40 Опубліковано 22 Лютого, 2012 в 16:02 Названы самые популярные в Украине имена в 2011 году Укргосреестр назвал самые популярные в Украине имена в прошлом году. Среди прочего, в 2011 году украинцы называли своих детей Мадоннами, Радостями и Веснами. Как сообщила начальник отдела правовой помощи Департамента по делам гражданского состояния граждан Укргосреестра Елена Завгородняя, в 2011 году, как и в предыдущие несколько лет, самыми распространенными именами для мальчиков были Денис, Дмитрий, Максим, Артем, Богдан, Назар, Даниил и Роман. Кроме того, среди женских имен самыми популярными уже несколько лет являются Анастасия, Дарья, Алина, Ангелина, София, Христина и Мария. Она также назвала некоторые редко употребляемые имена, которыми в 2011 году украинцы называли детей: Яромир, Радомир, Злат, Платон, Нестор, Климентий, Серафим, Аристарх, Спартак, Христофор, Майкл, Леонардо да Винчи, Алитрохан, Принц и другие. Среди редко употребляемых женских имен в 2011 году были зарегистрированы Глафира, Саломея, Асия, Жасмин, Алсу, Мадонна, Аурика, Тина, Камила, Изумруда, Иордана, Роза, Принцесса, Золушка, Береза, Радость, Шехерезада, Грация, Россияна, Квитка и Калина. Завгородняя также отметила, что единственным ограничением при регистрации является только требование давать ребенку не более двух имен. При этом если родители не могут прийти к согласию в выборе имени, в это дело вмешиваются органы опеки, которые выберут для ребенка лучший вариант имени. Напомним, самыми популярными именами в Украине в 2010 году были Александр, Анастасия и София. P.S. Свою доню назвали Марією, бо вирішили так задовго до її народження. Але бабусі активно вмовляли назвати Софією (ледь відбились відвмовлянь ) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Arven Rivendell Опубліковано 3 Травня, 2012 в 21:09 Поділитися #41 Опубліковано 3 Травня, 2012 в 21:09 Сынулю (ему 1год и 3 мес) назвали Лука, обычно зовем его Лукашик или Луканя, думала Лучик приживется, но пока нет),заметила что у знакомых часто возникают проблемы со склонением нашего имени, так забавно)))И еще многие спрашивают как его детей по отчеству будут звать)))нашли проблему)))Ну, а дед наш так вообще против такого имени был, и заявил что раз так, то будет звать его Лукрецием), но не тут то было, смирился и Лукой зовет) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MANJAK11 Опубліковано 4 Травня, 2012 в 06:10 Поділитися #42 Опубліковано 4 Травня, 2012 в 06:10 З бабусями, навiть в думках не було, радитись по питанню, як назвати дитину, з дружиною дiйшли консенсусу, що якщо народится хлопчик то називаю я, якщо дiвчинка - то дружина. Народився син, по народним традицiям вважается, що краще називати дитину таким iмьям, щоб день народження спiвпадав з днем ангела. Я хотiв сина назвати Олександром (Сашком) й Бог дав, що син народився 23 червня, яке спiвпадае з багатьма днями ангела Олександра Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.