Перейти до змісту

Дизель VS Бензин

igorrrko

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

приблизно після 2000 року заводи вже не роблять більше "вічних" машин

Ну.. хз.хз, у моего швагра пежо партнер 2005 года 1.9 простой дизель, прошел уже больше 500к км., двигатель в нормальном состоянии. Ездит по городу больше.

• Відповідей 108
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

я ті всякі машини ремонтую, так що можу вам більш-менш компетентно заявити, що вже з десять років виробників машин не цікавлять машини котрі не ламаються :)

просто комусь випадково повезло чуть більше інших, комусь чуть менше, але запчастини потрібні всім.

а маркетологи і конструктори на заводі не лохі сидять. там кожну деталь продумують, щоб була як можна дешевша, і гарантовано відхожувала гарантійний строк..

а далі, треба вже кормити :)

а наприклад тіж форсуночки на CDI чи ComonReil чи п'єзо до французів, ох як вартують.

Опубліковано

Пройде 10 років і те саме будуть казати про нинішні машини - "От раніше все з металу робили, а зара гляньте - двигун з пласмаси!"

Опубліковано

погоджуюсь. технічна еволюція. нинішні машини вже і так як одноразові пластікові стаканики.

в салоні вже такий убогий пластік, що тріщить і ламається від одно тільки погляду на нього :)

вже не роблять більше солідних "м'яких" торпед, добротної велюрової, чи справжньої шкірної оббивки.

а кузова, як не метал товщиною з папір, то пластик ламкий як лід.

старіші машини були кожна модель як витвір конструкторів, який створювався роками, і ще доводився роками. одна на п'ять років.

а тепер заводи кльопають дешеве одноразове гамно, як клони одне на одне схоже, в рік по дві моделі.

скоро вже і запчастни не будуть робити. поламалась - купуй нову :)

Опубліковано

вже не роблять більше солідних "м'яких" торпед, добротної велюрової, чи справжньої шкірної оббивки.

машини то роблять, але не у всіх є на них гроші

Опубліковано

такі машини не берем до уваги, бо після наших розтаможок вони вартують нереальні гроші.

їх можуть купляти тільки ті хто ці гроші висмоктує з наших кишень.

Опубліковано
а наприклад тіж форсуночки на CDI чи ComonReil чи п'єзо до французів, ох як вартують.

Имя,сестра,имя!!!

А якщо серйозно,то мень/більш - скільки?

Опубліковано

На мой CDTI одна форсунка 3500-4000 грн. Но необязательно сразу бежать покупать, достаточно заехать в с. Коршовец, там есть ремкомплекты в разы дешевле. Кому-как.

Опубліковано

Terrable кучеряво :(. Думаю в мене не дешевше буде. А який ресурс на форсунки? Все залежить від палива? Вона,форсунка,міняється/реставрується,чи потрібно міняти всю паливну рампу?

Опубліковано

Форсунка, если без чипа (за чипованные не вкурсе), без проблем реставрируется, ремкомплекты до 1500 грн. на одну, смотря что в ней не так. Ну, если не отреставрируют то на EXIST.UA можно заказать новую, или еще где по инет-магазинам, та даже банально на формуле спросить можно.

Какой ресурс не скажу, я уже 17к отъездил, 3 форсунки нормально, а одна подстукивает, но пока ездит - не лезу.

Если турбодизель, то надо еще периодически чистить турбину, клапан ЕГР, интеркулер. От нашей солярки забивается сажа. У меня турбина как раз подходит к чистке уже )))

Опубліковано

О_о,блін

Та не все так печально, я 17к проехал с уже подстукивающей форсункой и чистил на этой машине только клапан ЕГР за этот же пробег. Думаю до весны дотяну без чистки. А почистить клапан ЕГР до 100 грн, турбину и интеркулер до 350-400 грн, и не у дяди в гараже, а на сервисе. Мне наоборот, с бензином геммор. А чтобы дизель заглох, эт надо чтобы 4 форсунки одновременно не сработали, что редко бывает. Так что, не так все печально.

Опубліковано

О_о,блін

Та не все так печально, я 17к проехал с уже подстукивающей форсункой и чистил на этой машине только клапан ЕГР за этот же пробег. Думаю до весны дотяну без чистки. А почистить клапан ЕГР до 100 грн, турбину и интеркулер до 350-400 грн, и не у дяди в гараже, а на сервисе. Мне наоборот, с бензином геммор. А чтобы дизель заглох, эт надо чтобы 4 форсунки одновременно не сработали, что редко бывает. Так что, не так все печально.

Де чистив клапан ЕГР?

Опубліковано

О_о,блін. З бензином таки було мені простіше.

А що таке форсунка з чіпом?

zigorko, то з новими моторiами така бiда, тi якi common rail (CDi, CRDi, HDTi, TDi за виключенням Фольксiв). Старенькi дизелi iмхо поки-що рулять, допоки наша соляра ще не стала евро. Iмхо :)

Опубліковано

Тому і питаю поради в знаючих.

тут тобі ніхто толком нічого не порадить, бо машини у всіх різні.

хіба що тобі потрібні загальні поради: на маслі не економ, фільтри купуй тільки оригінальні, різним "дядям васям" в машині колупатися не давай і т.д. і т.п.

є ж профільний форум http://fiat-club.org.ua/forum/

думаю там навіть і питати нічого не треба все вже давно запитане і всі відповіді дані

Опубліковано

guest дякую. Вже третій тиждень читаю той форум. Мене цікавлять більше не двигуни ФІАТ конкретно,поради по юзанню авто з дизелем.

Опубліковано

О_о,блін

Цікаво, що це за така чистка турбіни і інтеркуллера? Зняти і назад поставити турбіну напевно так само коштує, а то і більше, а то щей почистити треба.

Опубліковано

Обычная чистка с химией. К примеру, за клапан его с химией отдал 100 грн. По времени 2 часа ждал.

Если кто сомневается в качестве, я убеждать никого не буду. Автохаус это не мой сервис, просто пользуюсь ихними услугами давно уже. Делают качественно. И кофе на халяву )))

К примеру, на питстоп сервис дороже это делать.

Опубліковано

На моей машинке чистится. Чистить надо, когда пропадет тяга, или когда комп покажет ошибку турбины. На других авто не знаю.

Опубліковано

Є турбіни з геометрією, що змінюється. У них рухомі лопатки. З часом вони закоксовуються і перестають нормально рухатися. Кажуть, на нашому пальному це відбувається значно швидше, ніж "там". Підшипники ще в нормі, масло не кидає, а от лопатки вже не рухаються. В такому випадку чистка допоможе.

Опубліковано

В мене в турбіні теж мабуть лопатки закоксувалися, або просто виробився люфт

Дує нормально але кидає масло у впускний колектор,

Інтеркулер всередині і зверху весь в маслі, з патрубків теж скрізь давить масло.....

але так вже давно, поки турбіна крутить - лізти не буду

Опубліковано

В мене в турбіні теж мабуть лопатки закоксувалися, або просто виробився люфт Дує нормально але кидає масло у впускний колектор,

Аналогично, только из патрубка, который идет от турбины во впускной коллектор. Все остальные патрубки сухие.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...