Jimi Jamison Опубліковано 4 Січня, 2016 в 12:18 #151 Опубліковано 4 Січня, 2016 в 12:18 Навігатором використовую Google Earth в смартфоні в рідких випадках,а так карту та компас,було діло на Стоході коли не вписались по часу до заданого місця в день,прийшлось в ночі бродити по хащах щоб знайти озеро Сліпе-2,штука непогана,але смарт розрядився так як немаловато GPS тягне заряду акумулятора,добре що мав із собою УМБ.Карта та компас будуть ще актуальні не один десяток років.
ODZER Опубліковано 4 Січня, 2016 в 13:48 #152 Опубліковано 4 Січня, 2016 в 13:48 А мені ще дуже стає у пригоді маленький блокнот, в який я перед виїздом вписую запланований "маршрутний лист": список ключових об'єктів з відстанями між ними і напрямками поворотів. Вдома спокійно над картами і супутниковими знімками це все готую, а потім в дорозі таким користуватись навіть зручніше, ніж картою. Це, правда, потребує трохи часу і його зазвичай перед виїздом бракує. Але якщо в майбутньому маршрут частково повторює раніше пройдений, то я просто відкриваю потрібну сторінку блокнота.Аналогічно. Я теж попередньо довго вивчаю карту, дороги , критичні ділянки маршруту, виміряю відстані. Заздалегідь намічаю можливі місця стоянок та ночівель. Між ключовими точками привалів вимірюю попередньо відстань відрізків шляху і записую або на листку або на карті. Тоді набагато зручніше на маршруті. Хоча, інколи щось йде не так, і треба коректувати маршрут.Щодо водних маршрутів, то такі розрахункти треба робити обов"язково, щоб не ночувати в корчомахах, а заздалегідь намітити собі гарне місце. Для мене далеко не всерівно, де я буду ночувати. Якщо це гарне місце, де є ліс ,дрова, питна вода,пляж, приємні краєвиди - то це справжні щасливі моменти походу. На наших поліських річках таке вивчення маршруту треба робити обов"язково. Адже на Стоході, Турії чи Прип"яті нерідко бувають ділянки де за день тверда земля може бути 1 раз. Мої знайомі двічі ночували в байдарках серед нашої Стохідської Амазонії - блукали серед лабіринтів , суші так і не знайшли - цілу ніч кормили в байдарках комарів- ні вогнища, ні гарячої їжі.Та й на Стиру ми колись недастатньо вивчили маршрут - шукали місце ночівлі до сутінків - або вертикальна стіна берегу або болото. Врешті, коли вже почали підмерзати , лізли з байдарками майже по вертикалі - всі брудні , в глині , а ставали на ночівлю серед якогось переораного поля вже в темряві
mykola Опубліковано 4 Січня, 2016 в 18:11 #153 Опубліковано 4 Січня, 2016 в 18:11 А мені ще дуже стає у пригоді маленький блокнот, в який я перед виїздом вписую запланований "маршрутний лист": список ключових об'єктів з відстанями між ними і напрямками поворотів. Вдома спокійно над картами і супутниковими знімками це все готую, а потім в дорозі таким користуватись навіть зручніше, ніж картою. Це, правда, потребує трохи часу і його зазвичай перед виїздом бракує. Але якщо в майбутньому маршрут частково повторює раніше пройдений, то я просто відкриваю потрібну сторінку блокнота.Анологічно, підготовка займає декілька годин. Маршрут розбиваю на ділянки, де проставляю їх протяжність. Потім шукаю маяки (орієнтири), які проставляю по всьому маршруту. Всю цю інформацію заношу в таблицю Excel, в одній колонці проставляю відстань між дистанціями і маяками, в іншій - відстань від старту. Дуже зручно загальну пройдену відстань (друга колонка) звіряти з показами крокоміра (в км. звичайно). Також користуюся картою і роздруковками місцевості з Інтернету, також компасом і GPS (останнім часом).
Navigator Опубліковано 4 Січня, 2016 в 18:29 Автор #154 Опубліковано 4 Січня, 2016 в 18:29 Zeppelin, Mykola, Jimi Jamison, Odzer відчуваю себе неуком і школярем
Jimi Jamison Опубліковано 4 Січня, 2016 в 19:01 #155 Опубліковано 4 Січня, 2016 в 19:01 Zeppelin, Mykola, Jimi Jamison, Odzer відчуваю себе неуком і школярем Не прибідняйся,хто б казав...)))
mykola Опубліковано 4 Січня, 2016 в 20:56 #156 Опубліковано 4 Січня, 2016 в 20:56 Zeppelin, Mykola, Jimi Jamison, Odzer відчуваю себе неуком і школярем Сергію, не знаю як іншим, але мені до вас ще далеко.
Vadimm Опубліковано 5 Січня, 2016 в 00:39 #157 Опубліковано 5 Січня, 2016 в 00:39 ODZER,mykola, Jimi Jamison, карта і компас актуальні коли потрібна автономність, в подорожі на 2 і більше дня. В мене подорожі по пів-дня, і витрачати так багато часу на підготовку маршруту і подальше орієнтування під час подорожі - то зажирно, оскільки стараюсь вкластись в світловий день. Тому підготовка маршрута в мене займає 30-60 хвилин. В zeppelin поїздки теж обмежуються одним днем, тож такої автономності не потрібно. Хоча погоджуюсь - карта, компас - то елемент подорожі. Просто в мене пріоритет - рух, побільше проїхати за певний час, та й поменше речей взяти, бо інколи не велосипед мене везе, а я його несу)))
Jimi Jamison Опубліковано 5 Січня, 2016 в 11:33 #158 Опубліковано 5 Січня, 2016 в 11:33 Vadimm а ти спробуй з ночівкою в лісі сам,тут зовсім інше відчуття,тим більше вранці встав, і далі поїхав відкривати нові горизонти.
Vadimm Опубліковано 6 Січня, 2016 в 06:39 #159 Опубліковано 6 Січня, 2016 в 06:39 Vadimm а ти спробуй з ночівкою в лісі сам,тут зовсім інше відчуття,тим більше вранці встав, і далі поїхав відкривати нові горизонти.Тоді мені прийдеться повністю міняти формат моїх покатушок - начепити багажнік, брати з собою каремат, запас їжі і пиття, і звісно готувати карти, згадувати як користуватись компасом... З бухти-барахти так не вийде, в цьому плані в мене підготовка "0".Ми трохи віддалилися від теми.
Navigator Опубліковано 23 Серпня, 2016 в 09:24 Автор #160 Опубліковано 23 Серпня, 2016 в 09:24 ВЕЛОПОХІД ПО ОЗЕРАМ І РІЧКАМ ПІВНІЧНОЇ ВОЛИНІ Фотозвіт про веломандрівку по маршруту Заболоття-Тур-Жирин-Гірники-Броди-Самари-Залисиця-Межисить-Захлухів-Щитинська Воля-Хабарище-Невір-Велика Глуша-Черче-Острівок-Камінь Каширськ. Ввечері з Андрієм-Лучеськом виїхали з Луцька електричкою на Ковель. З нами, споряджені для подорожі, велосипеди. В Ковелі пересадка на дизель до Заболоття в 20.30. Тут не обійшлось без пригоди.)) Сіли ми не в той дизель і спокійно поїхали. Я навіть задрімав. Кондуктор при провірці наших білетів довго їх роздивлялась. По цій паузі я одразу зрозумів, що ми сіли не на той потяг. Тепер мене дуже цікавило - хоч в яку сторону ми поїхали? Виявилось зовсім протилежну - на Володимир! Швидко дістав карту, спитав яка станція наступна і план готовий. Сходимо одразу і їдемо через невеликий ліс до ріки Турії, а зранку своїм ходом вертаємось 10 км в Ковель і сідаємо на Заболоття нв 9.00. Так і робим. Десь через годину виїхали на безлюдний пів-острів на Турії. Розклали багаття, повечеряли, покупались і спати. Вночі поповзли тумани, все відсиріло. Поки доїхали до Ковеля все висохло. Сонячно! В 11.00 були в Заболотті. Виїхали на берегову стежку величезного Турського озера. Вздовж озера доїхали до віддаленого села Тур. Далі догога через поля вздовж каналів іде до села Жирин.
KGress Опубліковано 23 Серпня, 2016 в 09:40 #161 Опубліковано 23 Серпня, 2016 в 09:40 14 минуты назад, Navigator сказал: Далі догога через поля вздовж каналів іде до села Жирин. Супер! Тільки село не Жирин, а Жиричі.
Jimi Jamison Опубліковано 23 Серпня, 2016 в 21:30 #162 Опубліковано 23 Серпня, 2016 в 21:30 Сергій давай продовження,неможу дочекатись...)))
Navigator Опубліковано 27 Серпня, 2016 в 11:31 Автор #163 Опубліковано 27 Серпня, 2016 в 11:31 Канал Турський. Ще, напевно, радянська споруда поблизу Жирина. Сильний північно-західний вітер переважно був попутний нам. Але на деяких участках, коли дорога повертала на північ - він наз здорово приторможував. За Жирином пересікли дорогу Ковель-Брест і почали селами і полями заглиблюватися в Волинське Полісся північніше Прип"яті. Озеро Радожечі. Тут ми сховались від вітру і короткочасного дощу під деревами і пообідали. Пішла суцільна полосі мальовничих сел і озер. Вони витягнулись вздовж дороги. Озеро Мшане Замальовки з Бродів За Бродами ще раз переїхали канал Турський і в Теребовичах виїхали на невелике озеро. В Теребовичах розговорився з бабулею, яка живе в дуже старій хаті. Казала, що в ній народилась вона, її мати і її баба. Дуже бідні невеликі села чередуються з багатими, де великі кам"яні будинки, багато машин. Там живуть або віруючі, або село займається контрабандою. Озеро в Самарах
Navigator Опубліковано 19 Листопада, 2016 в 15:42 Автор #164 Опубліковано 19 Листопада, 2016 в 15:42 Дорога з Самар на Самари-Горіхові дуже важка - крупна гравійка. По бокам розкидані хутори. В Самарах-Горіхових виїхали на велике озеро Горохове. По лісовому березі виїхали на його північну частину. В лісі могилка. На окраїні озера великі луга. Ними через два кілометра можна вийти до Білоруссії. Вечіро, пора було ставати на ніч. Вернулись трохи назад в ліс. Розклались в невисоких соснах. Дув вітер, але ліс прикривав. Вночі десь зовсім поруч гавкав собака. Зранку пішов подивитись туди. Серед лісу на маленькій поляні стоїть стара хатина. В ній зовсім сама живе баба Настя, їй 86 років. Колись в неї в селі була хата, був чоловік і двоє дітей. Хата згоріла, з чоловіком прожила лише чотири роки - помер, поховала потім і дітей.Бабусі з села Мале Горіхове допомогають їй : носять продукти, воду, хтось наколе дров. Саме Мале Горіхове теж ледь жевріє - з 20 хат 10 порожніх.Хата дуже стара, десь куплена і перевезена ще пів-віку назад. Єдине вікно виходить на стіну лісу... В селі на неї кажуть баба-калічка. Баба сама казала, що на неї находить "трясучка", і сьогодні трясе, і їй давно пора вже бути он там - показує рукою на невидимий цвинтар. Вернулись до озера. Через протоку по містку перебрались на інший берег.
Navigator Опубліковано 25 Квітня, 2017 в 09:52 Автор #165 Опубліковано 25 Квітня, 2017 в 09:52 За протокою невеличке село Залисиця. Воно скоріше схоже на групку розкиданних хуторів. На погану грейдерну дорогу нанизались поліські села Межисить, Заприп"ять, Захлухів, Щитинська Воля. Біля Щитинської Волі розташоване велике озеро Волянське. З нього йде канал Хабарище на озеро Біле. Через канал кладка. Лісові дороги ведуть на село Невір. З Невіра через гарні соснові ліси виїхали на озеро Біле. Велике озеро з чистою водою. Половина його знаходиться на території України, половина в республіці Білорусь. Тут зупинились в березовому лісі на ночівку. Табір розташували на самому березі. Вода прохолодна, але купатись можна. Озеро з усіх боків оточене лісом. По лісовій дорозі можна доїхати до самого кордону. Тут на чистих полянах біля води ростуть вікові дуби. Вежа білоруських прикордонників. Вид з табора на вечірнє озеро. Спалося добре. Ранком взяли курс на Камань-Каширський. В 16.00 звідтам іде дизель-поїзд на Ковель. Часу вдосталь. То ми поїхали кружними селами, що ледь встигли на нього! Ріка Прип"ять Столітня хата. З Каміня приїхали в Ковель. Дві години до пересадки провели на річці Турія. І в 23.30 були в Луцьку.
TARAS96 Опубліковано 25 Лютого, 2018 в 12:01 #166 Опубліковано 25 Лютого, 2018 в 12:01 Мої маленькі подорожі на полісся. с.Озеро. Нічого впринципі особливого, просто водойма та й все. Спойлер Оз.Тросне, с.Карасин. Пляжу немає, всюди трава Спойлер В лісі зустрічаються всяка живність, Спойлер А тут колись був ліс. Колись - це 2 роки тому Спойлер І ось саме цікаве для мене, для чого я стільки крутив педалі. Оз.Біле, с.Рудка. Знаходиться в лісі, тому, якби не шум відпочиваючих, то проїхав би мимо. Попри холодну воду у спеку та гарний вигляд воно має багато недоліків, які зазвичай випивають на березі. Спойлер
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.