S30 Опубліковано 28 Вересня, 2014 в 18:56 #51 Опубліковано 28 Вересня, 2014 в 18:56 От ,мля, правду кажуть що ліпше інколи жувати.Поясню для всезнайок, а розумні нехай вибирають самі.Про мед це не моя забаганка, а сказано вумними людьми у котрих досвід за плечима, і ще в одному рецепті вичитано з совкової книжки, а мною перевірено.Виноградний сироп це не розчин цукру у виноградному соку, а сік котрий піддають випаровуванню для підвищення вмісту природньої цукристості соку. Далі його використовують для добавки в сусло для підняття до потрібного рівня вмісту цукру.Затратно, так. Але цукру з буряка чи тростини там нема. Винороби цукор не добавляють.
Dima4s Опубліковано 30 Вересня, 2014 в 15:47 #52 Опубліковано 30 Вересня, 2014 в 15:47 Взяв 2 відра винограду, почистив, поставив відстояти добу, вижав,вийшло 7 літрів соку. Закинув 200 грам цукру на літр і додав 1.5 літри води. виноград ось такий Інші 2 відра пожмакав і поставив стояти днів на 4-5. в інеті так пише. інший смак має бути. а тепер питання. Чи треба і скілкьи треба давати води? Скільки відстоювати такий виноград в пожмаканому вигляді? В інеті пише що якшо відстояти день то навіть з темног овинограду вийде світле вино)) Мені мало віриться та я спробував. гляну що вийде
Dima4s Опубліковано 30 Вересня, 2014 в 20:19 #53 Опубліковано 30 Вересня, 2014 в 20:19 Потім ще раз добавляю 10% цукру і 10% води або забираю необхідну кількість рідини з пароваркипісля цього треба знову ставити його бродити чи вино вже готове?я робив якось вино.. смак такий - солодкий/кислий/терпкий.чи позбудусь чогось з цього смаку якщо буду ставити бродити всю цю массу без віджимки?
Dima4s Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 09:04 #54 Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 09:04 за раз навіть в кислий сік не варто давати більше 150 грам цукру( про що вже писали тут).в бутлі де 100 грам цукру бродить сильно. а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.
Egoist Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 10:32 #55 Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 10:32 а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.консервация получается..-------------------------------------------ПРОШУ ЖМЫХ С ВИНОГРАДА ОТДАВАТЬ МНЕ. буду делать ЧАЧУ..
Dima4s Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 12:03 #56 Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 12:03 а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.консервация получается..-------------------------------------------ПРОШУ ЖМЫХ С ВИНОГРАДА ОТДАВАТЬ МНЕ.буду делать ЧАЧУ..так так. відкрив і попробував. такий сироп же як і тиждень тому. прийшлось долити води і закваски. бо бачу діла не буде)про жмих треба було писати мені тиждень тому як я це все вижимам і ставив. коли питав тут поради. нажаль вже все викинув давно.
Egoist Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 14:46 #57 Опубліковано 6 Жовтня, 2014 в 14:46 Еще в прошлом году просил Дето на третей странице..
Dima4s Опубліковано 16 Жовтня, 2014 в 13:15 #58 Опубліковано 16 Жовтня, 2014 в 13:15 побродило днів 5 і рукавичка впала.. чог отоді пишуть що бродити має 20 днів?
olun4ik Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 07:22 #59 Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 07:22 побродило днів 5 і рукавичка впала.. чог отоді пишуть що бродити має 20 днів?Може йому холодно?
Dima4s Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 07:24 #60 Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 07:24 та хз.. в кімнаті 20-25 градусів..
Nokian Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 08:11 #61 Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 08:11 Наприклад в 10 літрах сусла буде 2,5 кг цукру(власний з винограду+ доданий), дріжджі перетворюють його на спирт та вуглекислий газ,який і надуває рукавичку.На початку бродіння газу багато, бо багато цукру і дріжджів, потім меншає і цукор і кількість дріжджів, бо їх вбиває утворений спирт.Ну і температура впливає на швидкість і тривалість реакції.Так що газу виділяється все менше і менше.Це нормально.Тепер треба приділити максимально увани, щоб не попадало повітря у бутель.
Rimaro Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 20:57 #62 Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 20:57 Зараз в процесі відтискання соку (сьогодні 3-тій день ) стояння пожмаканого винограду.)))) іде процесс
Dima4s Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 22:37 #63 Опубліковано 18 Жовтня, 2014 в 22:37 так так. оказалось кисляком. додав цукру і все стало норм бродити далі
gen552 Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 13:23 #64 Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 13:23 Третий день – вино не бродит.Процесс. Собрал виноград. Что за сорт – не знаю. Сладко-кислый. Промыл. Раздавил. Залил в 5-ти литровую кастрюлю. Добавил 150г. сахара. Размешал. Воду не добавлял. Накрыл крышкой, в которой маленькая дырочка (для пара). Поставил на балкон. Прошло три дня. До сих пор находится в первоначальном состоянии. Правда есть одно "но": жидкость стала похожа на «сироп», по вкусу – сладкий. Запах – как виноградный сок. Где прокололся? Можно что-то предпринять? Или смело запить водой это «вино»? )))P.S. В деревне (в Приднестровье) делал точно по такому же рецепту (там все так делают) и все получилось. Объем был примерно на 2 ведра. Кастрюля стояла на улице и через три дня я сливал уже по ведрам.
INVICTUS Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 13:27 #65 Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 13:27 Третий день – вино не бродит.може трошки прохолодно для бродіння на балконі?
gen552 Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 13:29 #66 Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 13:29 Может. А еще дырочка в крышке... Но сегодня я ее скотчем залепил. Кастрюлю на кухню перенес. Но мне кажется, что сироп в нормальную жидкость уже не превратится.
Nokian Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 16:44 #67 Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 16:44 Промыл.Вся причина в цьому.Від промивки змились природні дріжджі, як без них сусло забродить?
mykola Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 17:47 #68 Опубліковано 21 Вересня, 2015 в 17:47 Попробуйте зняти будь-які кришки, накрити марлею. Так потримати 2-3 дні в теплі. Тоді процес повинен стартувати. Вся причина в відсутності доступу повітря, тому і не почався процес бродіння. Як тільки забродить (через 2-4 дні), тоді можна ставити кришку з водою.
olun4ik Опубліковано 22 Вересня, 2015 в 11:55 #69 Опубліковано 22 Вересня, 2015 в 11:55 Якщо виноград рожевий крупний, то він набагато гірше бродить, ніж дрібний синій, краще додати ще пивних дріжджів.
areshkov27 Опубліковано 23 Вересня, 2015 в 05:53 #70 Опубліковано 23 Вересня, 2015 в 05:53 Третий день – вино не бродит.Процесс. Собрал виноград. Что за сорт – не знаю. Сладко-кислый. Промыл. Раздавил. Залил в 5-ти литровую кастрюлю. Добавил 150г. сахара. Размешал. Воду не добавлял. Накрыл крышкой, в которой маленькая дырочка (для пара). Поставил на балкон. Прошло три дня. До сих пор находится в первоначальном состоянии. Правда есть одно "но": жидкость стала похожа на «сироп», по вкусу – сладкий. Запах – как виноградный сок. Где прокололся? Можно что-то предпринять? Или смело запить водой это «вино»? )))P.S. В деревне (в Приднестровье) делал точно по такому же рецепту (там все так делают) и все получилось. Объем был примерно на 2 ведра. Кастрюля стояла на улице и через три дня я сливал уже по ведрам.А навіщо мив???От тому і не бродить
areshkov27 Опубліковано 24 Вересня, 2015 в 08:52 #71 Опубліковано 24 Вересня, 2015 в 08:52 Ось такий має бути процес бродіння )))
Egoist Опубліковано 24 Вересня, 2015 в 17:00 #72 Опубліковано 24 Вересня, 2015 в 17:00 напомню про жмых.Не выкидывайте пожалуйста,Я заберу.
mykola Опубліковано 15 Жовтня, 2015 в 06:48 #73 Опубліковано 15 Жовтня, 2015 в 06:48 напомню про жмых.Не выкидывайте пожалуйста,Я заберу.Скоро буду мати таке "добро", написав в ПП.
Tanichka Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 09:25 #74 Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 09:25 Я роблю виногорадне вино так: обриваю немитий виногорад від гілочок, добре мну, залишаю у кастрюлі на 3 суток (можна 1 раз перемішати якщо багато). Вижимаю сік, проціджую через марлю. До сцідженого соку додаю води із розрахунку 1:1 (1л соку:1л води), на кожні 1л соку (без води) додаю 300гр цукру (можна чуть менше хто любить несолодкі вина). Розливаю в бутлі, резинову перчатку наверх і в тепле місце (але не біля батереї чи пічки). Виробляється за 1,5-2 місяці.Якщо маєте запас вина, то можна і в прохолодне місце. Воно виробляється довше зате смачніше і прозоріше.
mykola Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 10:06 #75 Опубліковано 20 Листопада, 2015 в 10:06 Я роблю виногорадне вино так: обриваю немитий виногорад від гілочок, добре мну, залишаю у кастрюлі на 3 суток (можна 1 раз перемішати якщо багато). Вижимаю сік, проціджую через марлю. До сцідженого соку додаю води із розрахунку 1:1 (1л соку:1л води), на кожні 1л соку (без води) додаю 300гр цукру (можна чуть менше хто любить несолодкі вина). Розливаю в бутлі, резинову перчатку наверх і в тепле місце (але не біля батереї чи пічки). Виробляється за 1,5-2 місяці.Якщо маєте запас вина, то можна і в прохолодне місце. Воно виробляється довше зате смачніше і прозоріше.Хороший рецепт, але я порадив би змінити пропорцію сік-вода з 1-1 мінімум 2-1. В мене така пропорція складає від 2,5-1 до 3-1. Вино з меншою концентацією соку втрачає оригінальність сорту винограду.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.