Перейти до змісту

Новий чудовий пам'ятник у Луцьку

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

эх, я б собі на газончик біля хати поставив би робітника і колгоспницю, або будь який інший монумент радянського періоду.

Краще танк Т-34, в робочому стані, імхо. )))

Ця тема вже не гріє

• Відповідей 103
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Писала у Фб вже свою думку щодо того ідіото-срачу за пам*ятник...

Мені цікаво, чи бували оці критикани в будь-яких інших містах хоча би України? Там подібних та інших конструкцій повно! Навіть у тому ж Франківську. І там вони набагато дивніші та оригінальніші, ніж цей, до речі НОРМАЛЬНИЙ пам*ятник. Не кончений бюст, не сидячий Грушевський і не пафосний Шевченко.

У нас їх ітак мало. Менше би нили, а раділи, що їх більше стає - містом цікавіше ходити, гостям є на що подивитися.

Чогось у Франику через десятки дивних конструкцій у всьому місті ніхто піну з рота не пускає. А тут все їм погано, все не так, хтось там гандон, бо придумав це замутити, а інший тоже гандон,того шо порішав на це бабло, тому що как ето нам нічого не сказали, коли - отаке у мене враження. посоромились би!

Опубліковано

Попри позицію знаних митців, ...

;)

підтримую таке написання:

"митці"

тобто, в "лапках" :)

Розкудахтались там (я про відео на Волиньпості) як кури, невідомо з якого перепою чи що їм там прищемили...

Можуть краще?! Вперед! Хай роблять і пропонують кафешкам, бутікам, клюбам, чи просто розставляють в себе під будинком!

І як на мене, цей дядько набагато кращий, ніж ті незрозумілі "витвори" каменюки, які колись порозкидали містом після конкурсу скульпторів...

Опубліковано

Та там дійсно хороші митці є, і роботи у них класні і цікаві.я би мріяв мати вдома. Але, але... Кость рулить, робить місто добрим і привітним:-)

Опубліковано

Думаю, що гнів у митців викликав такий факт: було оголошено конкурс на кращу скульптуру Костеві Шишку, підбиття підсумків мало відбутися наприкінці серпня, однак у цьому сквері без будь-якого конкурсу постала вже готова скульптура виконання п. Ірини Дацюк.

Попереднім дописувачам: якщо ви не знаєте луцьких митців і їх робіт, то це не робить вам честі. Ці люди достойні поваги.

Результати пленера ("незрозумілі "витвори" каменюки, які колись порозкидали містом після конкурсу скульпторів") є дійсно творами мистецтва. Нерозуміння нами мистецтва є результатом нашого недостатнього мистецького рівня. ІМХО, строго ІМХО

Опубліковано

а де взагалі можна дізнатися детальніше, хто такий Кость Шишко? бо якби не ця скульптура, то я б і не знав про нього....

Перефразовуючи: А де взагалі можна дізнатися детальніше, хто така скульптор Ірина Дацюк? бо якби не ця скульптура, то я б і не знала про неї...

Наша пані скульптор до Вікіпедії ще не потрапила. Зате має вагомий творчий доробок.

По-перше, це горельєф В'ячеслава Чорновола в Луцьку, проти якого протестували уроженець Луцька Лесь Танюк та вдова політика Атена Пашко:

http://www.day.kiev....lyat-chornovila

По-друге, це пам'ятник В'ячеславу Липинському в Затурцях. Ось фото Липинського:http://www.google.ru...ск в Google&lr=

А ось пам'ятник:

На мою думку, мордатенький вийшов пам'ятник (див. 55-ту секунду).

Ось ще один доробок майстрині - пам'ятник Вірі Роїк:http://www.mincult-crimea.gov.ua/news/ministerstvo-news/item/1201-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D1%8B%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8E-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%8B-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%BA.html

А ось фото героя України Віри Роїк: http://www.google.ru...iw=1545&bih=900

Знов мордатенька якась героїня на пам'ятнику.

І всі якісь, крім Чорновола, схожі обличчям. На того дядечка з філіжанкою кави.

До речі, в Лакомці, якщо мені не зраджує пам'ять, подібних стійок не було, були столики... Але, можливо, я помиляюсь.

Опубліковано

а мені так не вистачає танка, гармати

переїжджай жити в Дубно :)

До речі, в Лакомці, якщо мені не зраджує пам'ять, подібних стійок не було, були столики...

були стійки, радянським людям не було передбачено часу на посиденьки, комунізм треба було будувати....

Опубліковано

Попереднім дописувачам: якщо ви не знаєте луцьких митців і їх робіт, то це не робить вам честі. Ці люди достойні поваги.

Юля, якщо це адресувалось мені, то я так написав, тому що знаю деяких тих митців з відео, і їхні історію сходження до Луцького Олімпу...
Результати пленера ("незрозумілі "витвори" каменюки, які колись порозкидали містом після конкурсу скульпторів") є дійсно творами мистецтва. Нерозуміння нами мистецтва є результатом нашого недостатнього мистецького рівня. ІМХО, строго ІМХО
Не погоджуся. Якщо мистецтво, це те, що можуть зрозуміти тільки "посвячені", то для мене це не є мистецтвом. Мазанину і ляпанину я буду називати саме своїми іменами навіть всупереч аханням "знаних" митців. Мистецтво - це те, що сподобається більшості! Тобто, не тільки одиницям з "достатнім мистецьким рівнем", а й нам, звичайним пересічним споглядачам.
Опубліковано

Конкурент Швейка. Скоро на всіх аватарах ВК...

Так, Швейк трохи Костянтину програє, але обидва дуже милі. Чекаємо на нові окраси міста.

Опубліковано

Якщо мистецтво, це те, що можуть зрозуміти тільки "посвячені", то для мене це не є мистецтвом. Мазанину і ляпапнину я буду називати саме своїми іменами навіть всупереч аханням "знаних" митців.

Аплодую :)

Я взял с собой камень и поехал на выставку современного искусства. Гуляя по выставке, я оставил камень в центре зала, через 2 минуты вокруг него стояло 8 человек.

Опубліковано

Мистецтво - це те, що сподобається більшості! Тобто, не тільки одиницям з "достатнім мистецьким рівнем", а й нам, звичайним пересічним споглядачам.

Мистецтво - це те, що доставляє естетичну насолоду, а не просто "красіво", як колись "красівими" вважалися болоньєві плащі, а пізніше - крімпленові костюми. Вєрка Сердючка теж одягається, на її думку, "красіво".

Опубліковано

Так, Швейк трохи Костянтину програє, але обидва дуже милі.

Тільки от Швейк принаймні вписався в контекст оформлення фасаду закладу, об нього не спотикаєшся. Розміщення, мені здається,дуже фахове.

А "Костик" - стовбичить посеред скверу.

Опубліковано

Франик

Це колективні роботи ковалів. Так, чудернацькі, тому що відчувається творча фантазія, а не просте копіювання дійсності.

І вони "вписані" в середовище, як і наша луцька скульптура солдата Швейка: у першому випадку - це клумба навколо витвору, в другому - це алея, де ніби прохожих фотографують, у третьому - приєднані лавочки. Є якесь відчуття цілісності ансамблю.

Народ, якщо маєте що заперечити, то заперечуйте, але навіщо нишечком псувати карму?

Опубліковано

Одесский стул на Дерибасовской,

Памятник отличный, только вот бы сделать его на уровне земли, а то как то не тортильфо

post-11056-0-31367400-1378108061_thumb.j

post-11056-0-59982300-1378108072_thumb.j

Для порівняння, як стілець на Дерибасівській вдало вписаний в простір.

Опубліковано

Народ, якщо маєте що заперечити, то заперечуйте, але навіщо нишечком псувати карму?

Ми би і відкрито псували але тут так передбачено:-)

Опубліковано

а все ж таки чому мерія заперечує що це скульптура саме Шишка ? це ж очевидно

ну бо ж вони тоді визнають, що продалися і "поклали" на конкурс

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...