Перейти до змісту

Як економити бензин

yura2281

Рекомендовані повідомлення

По трассе едет колонна автомобилей, едут далеко и периодически останавливаются, чтобы заправиться. Только одна ржавая копейка не заправляется. И вот один водила не выдержав подходит к ней и спрашивает:

– Ребят, мы проехали уже 5000 километров, а вы так ни разу и не заправились, я думал может бак у вас большой или машина мало ест, но для такого расстояния никакого бака не хватит!

Из копейки два удивленных студента:

– А у нас денег нет!

- Мой отец продал автомобиль, чтобы иметь деньги на бензин.

Приезжает карлик на карликовой машине на бензозаправку и просит:

- Дайте мне капельку бензина и капельку масла.

Бензозаправщик: Может, вам еще в колесико пукнуть?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь

я визначаю як їхати економно на слух ))) :

- ж-ж-ж-ж-ж - включити вищу передачу та/або менше газу

- у-у-у-у-у-у - включити нижчу передачу та/або більше газу

- ш-ш-ш-ш-ш - те, що треба! ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я визначаю як їхати економно на слух ))) : - ж-ж-ж-ж-ж - включити вищу передачу та/або менше газу - у-у-у-у-у-у - включити нижчу передачу та/або більше газу - ш-ш-ш-ш-ш - те, що треба!

Поки в мене був автомобіль без тахометра, я теж так робив :0144:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Toyota Corolla з МКПП є індикатор, який крім тахометра підказує, коли варто змінити швидкість на нижчу/вищу для досягнення оптимального розходу пального (Shift зі стрілочками, які загораються відповідно до рекомендації)

dashboard-toyota-corolla-photo-of-the-interior-32.jpeg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є два закони:

1. Чим більша швидкість тим менше тертя

2. Чим більші оберти тим більший тиск масла в двигуні.

З наведеного робимо висновок: чим більша швидкість обертання коленвала, тим менший знос деталей та стрімко зростає ресурс двигуна.

Я усім рекомендую розганяти до 4500 об/хв при перемиканні на вищу, після перемикання, як правило, отримаємо 3000 об/хв.. І при розгоні не варто економити, є таке поняття як дати "простарися" двигуну, тобто дати максимально допустимі оберти (5600-6500-7000) для того щоб все, що є в циліндрах відірвалось та вилетіло в прямому сенсі в "трубу". Так чистяться нагари на клапанах, поршнях, промиваються усі канали, профілактика заліпання кілець і це ще не все. За таких умов двигун працює краще і довго. Якщо не вірете, спитайте досвідченний мотористів щодо распредвала жигулів. Після москвичів та ГАЗів, на жигулях їздили , як тут пишуть "я навіть 3000 не даю" і результат: 60-70 тис.км. і распредвал на металолом тому, що він зверху і для смазки треба було давати оберти, яких не було. А ті, як мій батько і я, давали оберти - результат розпредвал 300 тис.км відходив. І взагалі машину купили - треба їздити, немає коштів - продайте та на виручені кошти дуже довго іноді можна здити на таксі. Ви тільки підрахуйте та будете дуже здивовані скільки коштує 1 км. Наприклад на ланосі собівартість більше 2 грн. км.!!! І це без вартості авто та амортизації. Просто підрахуйте вартість палива, СТО, розхідників, запчастин, аудіо, відео, резини літня-зимова і т.д. і поділіть на пробіг.

Ще раз кажу, якщо не збираєтесь продавати, крутіть мотор хоча б до 4500 об/хв. та буде вам бонус.

Між іншим матіз 0.8 л. мотор при швидкості 100 км. і 4 пасажира може брати більше 10 л. на сотню, тому, що треба давити, а він не може.

Опір повітря в квадраті до швидкості, про це теж треба пам"ятати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закони сам виводив? Цікавить перший. А то щось не сходиться трохи...

http://ingenrw.narod.ru/Lit/Opi11.html

Так, потрібно використовувати можливості двигуна, але оце "усім рекомендую розганяти до 4500 об/хв" - то трохи дурнувата порада. Для ВАЗівзських двигунів вона справедлива, але є багато інших, яким це не підходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікавить перший. А то щось не сходиться трохи..

він переплутав автомобіль з крилом літака :)

в кожного автомобіля в мануалі написано рекомендовані швидкості для перемикання на вищу передачу, для кожного двигуна вони індивідуальні

якби я крутив до 4500 я не знаю що б з машиною було...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...