Перейти до змісту

Чим і як оптимально накрити хату? Вибір матеріалу для покрівлі.

Basil

Рекомендовані повідомлення

Десь було раніше, але зараз не знайшов.

Став перед вибором, чим оптимально накритил хату?

Шифер банально та громіздко. Та й не екологічно кажуть...

Металочерепиця, металопрофіль шумно під час дощу ....

Полімерпіщана черепиця, читав про неї. відгуки різняться та й мороки з нею....

Хата одноповерхова з можливістю в майбутньому облаштувати горішній поверх (мансарду).

Загальна площа покрівлі приблизно 200 м2

Мучають муки вибору... З задоволення вислухаючитаю ваші міркування.

Зі святом будівельника усіх!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тоді бітумна черепиця

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Десь було раніше, але зараз не знайшов.

Певно, цю тему маєш на увазі

Порадьте як швидко дешево та якісно зробити дах будинка

...

Ще отака знайшлася, теж стосується даху...

ондулін чи профнастил

А взагалі, гарний форум по будівництву Строим Дом

...Металочерепиця, металопрофіль шумно під час дощу ....

якщо чим подешевше, то я накрив би металочерепицею і не заморочувався на шум. По-перше, та скільки там того дощу, по-друге, більша половина новобудов накрита, і нічого, і живуть люди...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тоді бітумна черепиця

і кіко то вартує?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оптимально - це досить розширене поняття. Під Ваші параметри оптимально - солома (очерет), екологічно і безшумно. Хтось вибирає по красоті, хтось по практичності, по ціні... Я вибрав по практичності, як монтажу так і експлуатації - металочерепиця, хоча профіль подобається не менше.

Між накриттям даху і житловим приміщенням повинна бути теплоізоляція (можна і звукоізоляцію змонтувати), так от по ДБН, в нашій кліматичній зоні, товщина утеплювача на прикладі вати базальтової, повинна складати якщо я не помиляюсь, не менше 200 мм. При цьому будівельні норми в деяких країнах ЕС, зобовязують вкладати до 400 мм вати. І коли йде дощ, шум не дуже голосний, він є - та мені не заважає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А цей “ECO-DACH” хтось в Луцьку продає зараз? Яка його ціна на сьогодні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вибрав по практичності, як монтажу так і експлуатації - металочерепиця, хоча профіль подобається не менше.

Скільки часу вона в Вас в експлуатації?

В нас третій рік. Чоловік сказав, що вже в окремих місцях по-трошечки починає ржавіти(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам крив металочерепицею. Чому? Основний і найголовніший критерій - ціна.

Про шифер навіть і не думав. А от інші варіанти:

Натуральна черепиця або полімер-піщана - ціна в рази вища, конструкція покрівлі повинна бути прорахована на більші навантаження (врахуйте вагу самої черепиці + пару тонн снігу зимою), рекомендований кут нахилу - 45 градусів (не для кожного проекту буде естетично виглядати). Сусід будував хату з деревяних брусів і крив натуральною - після цієї зими крокви попрогиналися, все горище в підпорках, і не факт що балки витримають ще одну таку зиму. Як плюс параметр натуральності.

Бітумна черепиця - ціна на сам матеріал (якщо вибирати кращої якості) не з дешевих + необхідно робити підготовку. Добавте ще 200 квадратів QSB-плити, яка йде як основа під неї. Як плюс - звукоізоляція, можливість робити покрівлю з ви...бонами. Це доречі єдиний варіант, якщо в покрівлі будуть заокруглені форми.

Ондулін - як аналог шифера, але більш звукоізоляційний і екологічніший варіант. + ціна.

Рубероїд - єдиний можливий варіант, якщо покрівля плоска.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нас третій рік. Чоловік сказав, що вже в окремих місцях по-трошечки починає ржавіти(

а яка в вас металочерепиця?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зелена)))

Щоб не обманювати/не видумувати: якщо чесно - не знаю, якась польська покраска німецького профілю, так не пам"ятаю, а накладні вже давно викинули.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам крив металочерепицею. Чому? Основний і найголовніший критерій - ціна.

Про шифер навіть і не думав.

Сам схиляюсь до металочерепиці чи можливо металопрофілю... Як альтернативу, розглядаю івано-франківський екодах.

А от інші варіанти:

Натуральна черепиця або полімер-піщана - ціна в рази вища, конструкція покрівлі повинна бути прорахована на більші навантаження (врахуйте вагу самої черепиці + пару тонн снігу зимою), рекомендований кут нахилу - 45 градусів (не для кожного проекту буде естетично виглядати). Сусід будував хату з деревяних брусів і крив натуральною - після цієї зими крокви попрогиналися, все горище в підпорках, і не факт що балки витримають ще одну таку зиму. Як плюс параметр натуральності.

напевно відпадає, хоча розглядав варіант полімепіщаної. але з нею трохи мороки в монтажі.

кут нахилу в мене 400 на основній будівлі і до 500 на добудові.

Бітумна черепиця - ціна на сам матеріал (якщо вибирати кращої якості) не з дешевих + необхідно робити підготовку. Добавте ще 200 квадратів QSB-плити, яка йде як основа під неї. Як плюс - звукоізоляція, можливість робити покрівлю з ви...бонами. Це доречі єдиний варіант, якщо в покрівлі будуть заокруглені форми.

відкинув по причині вартості. заокруглених форм немає, але є дві ендови.

Ондулін - як аналог шифера, але більш звукоізоляційний і екологічніший варіант. + ціна.

Рубероїд - єдиний можливий варіант, якщо покрівля плоска.

Ондулін щось в мене не рахується за покрівельний матеріал на тривалий термін, так само як і рубероїд....

Зелена)))

тра було червону брати... на ній ржавчина не так замітна... ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А цей “ECO-DACH” хтось в Луцьку продає зараз? Яка його ціна на сьогодні?

це кольоровий шифер?

бо на вигляд якось так...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так він, шифер кольоровий. або як вони правильно називаються Листи волокнистоцементні хвилясті, виготовлені за технологією NT (без вмісту азбесту).

також бувають і не кольорові тобто нефарбовані...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Полімер-піщана самий раз,в самого така вже паро років,і в друга вже 6 рік і ніяких проблем немає,все що там говорять фарба злазить чи випалюється сонцем все байкі.Про металочерепицю говорити навіть нехочеться,барахло одним словом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну металочерепиця металочерепиці різниця.... Наприклад, модульна... Як кажуть: "питання ціни"....

Під полімерку в мене обрешітка не розрахована. Під неї тра горизонтальні бруси товщиною 50-60 мм, а в мене дошка 30-ка заготовлена. Та й мороки з нею більше, тра кожну черепичку двома шурупами прикрутити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Темі АП..))

Хто недавно моніторив ситуацію по металочерепиці.. дайте телефони, явки, знайомих... ))

Хочу перекрити старий дах, відповідно треба толкові майстри і матеріал. Столярка є.. треба металочерепиця.

Що порадите?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...