Andreyxxx Опубліковано 26 Липня, 2013 в 19:50 #1 Опубліковано 26 Липня, 2013 в 19:50 Всім привіт.Маю хлібопіч Liberton LBM205. Виникла проблема з правельною рецептурою. Хліб чи булка не завжди виходить вдало. Буває що підніметься, а у кінкі вершок падає, або хліб дуже крихкий.(було кілька разів що хліб був супер і розмір і не кришився, ось тільки сам не знаю як так вийшло )Хочу запитати Вас власників цих апаратів по яких Ви печета рецептах?Пробував випікати два рази з таким рецептом:450г борошна (брав Вінницьку ВКХП)0,5 ч.л солі6 стол. ложок цукру2,5 ч.л сухих дріжджів (брав львівські)3 яйця100 мл. води1 пачка вінілін. 6 стол. ложки ОліїРодзинки 100 грам. Засипав:Спочатку дріжджі, борошно, цукор,сіль, олія, ванілін, яйця, родзинки , воду добавляв у кінці.Програму ставив - Солодка випічка, вага 750 грам, корочка темна.Проблема у тому що цей хліб не піднімається як треба, виходить дуже збитий та клейкий у середині місцями.Прошу Вас У цій темі писати свої рецепти з який виходить смачний та гарний хліб, булка чи кекс. Ну і дати мені пораду. (Мій рецепт взятий з http://www.hlebopechka.net/)
businka Опубліковано 26 Липня, 2013 в 20:41 #2 Опубліковано 26 Липня, 2013 в 20:41 Скажу з власного досвіду, по одному і тому ж рецепту хліб не завжди виходить однаковим. Все залежить від муки (вміст вологи і клейковини) і від дріждів (якщо сухі дріжджі трішки постоять відкритими то хліб меш піднімається (це з моїх власних спостережень)). Особисто для мене лвівські дріжджі, найгірші з усіх що я пробувала, випічка підіймається, але має різкий дріжжовий запах. П о співвідношенню ціна/якість, як на мене, то непогані сухі дріжджі тм Премія (продаються в сільпо), а також сафмомент, та чемпіон. З вашого рецепту видно відразу що випічка вийде важкою (яйця, цукор, родзинки),я пробувала пекти випічку по рецепту паски для хлібопічки два рази раз вдалася,раз не дуже, а так печу в основному хліб і кекс, або замішую тісто для пончиків,пельменів, вареників, піци. Щодо порядку закладки продуктів, то вона вказується виробником ( в мене спочатку наливається рідина, а потім борошно), а в вас як? Коли замішується тісто то я інколи на нього "заглядаю", якщо тісто туге, то добавляю трішки рідини, якщо рідке,то борошно,трохи відступаючи від рецепту. Поділюся простим рецептом смачного хліба, особисто моїй родині він подобається, підходить на щодень.Отже: Вода 310мл, мука 450гр (або 3 стакани без верха), сіль 1,5 ч.л, цукор 2 ч.л, дріжджі сухі 1,5 ч,л. Випікаю на 2-гій програмі (французкий хліб) вага 750 гр, корочка під настрій ))). Цей хліб вдавався завжди, поїдався на ура))).
businka Опубліковано 26 Липня, 2013 в 20:48 #3 Опубліковано 26 Липня, 2013 в 20:48 Ось ще рецепт смачного кексу "Столичний" (по ГОСТу) : Масло 175гр, цукор 175гр, яйця 3 шт, ізюм 175 гр ( я даю трошки менше, бо як на мене - забагато), мука 240гр, роспушувач 1 ч.л (я даю до 1,5) щіпочка солі, ванільний цукор за бажанням. Випікати приблизно 1,5 години.
Andreyxxx Опубліковано 26 Липня, 2013 в 20:54 Автор #4 Опубліковано 26 Липня, 2013 в 20:54 Дякую за рецепти, завтра попробую зробити Ваш хліб. Про результат неодмінно відпишу .Пишіть будь-ласка ще цікаві рецепти.
Andreyxxx Опубліковано 27 Липня, 2013 в 17:02 Автор #5 Опубліковано 27 Липня, 2013 в 17:02 Зробив хліб за Вашим рецептом. Вийшов просто супер. Дякую
zaHARE Опубліковано 27 Липня, 2013 в 17:17 #6 Опубліковано 27 Липня, 2013 в 17:17 Всім привіт.Маю хлібопіч Liberton LBM205.Виникла проблема з правельною рецептурою. Хліб чи булка не завжди виходить вдало. Буває що підніметься, а у кінкі вершок падає, або хліб дуже крихкий.(було кілька разів що хліб був супер і розмір і не кришився, ось тільки сам не знаю як так вийшло )Хочу запитати Вас власників цих апаратів по яких Ви печета рецептах?Пробував випікати два рази з таким рецептом:450г борошна (брав Вінницьку ВКХП)0,5 ч.л солі6 стол. ложок цукру2,5 ч.л сухих дріжджів (брав львівські)3 яйця100 мл. води1 пачка вінілін.6 стол. ложки ОліїРодзинки 100 грам.Засипав:Спочатку дріжджі, борошно, цукор,сіль, олія, ванілін, яйця, родзинки , воду добавляв у кінці.Програму ставив - Солодка випічка, вага 750 грам, корочка темна.Проблема у тому що цей хліб не піднімається як треба, виходить дуже збитий та клейкий у середині місцями.Прошу Вас У цій темі писати свої рецепти з який виходить смачний та гарний хліб, булка чи кекс. Ну і дати мені пораду. (Мій рецепт взятий з http://www.hlebopechka.net/)Я печу без яєць,але у вашому рецепті,мені здається,мало води і багато дріжджів(краще брати саф-момент).І старайтесь сіль та дріжджі сипати в різні кути.І ще треба знати точно в якому порядку для Вашої печі закладаються інгредієнти.В мене навпаки спочатку рідина,а потім сухе.
bormotuha Опубліковано 27 Липня, 2013 в 17:56 #7 Опубліковано 27 Липня, 2013 в 17:56 Вітаю. Теж маю піч Liberton, не памятаю модель, найкраще виходить французький хліб. Як навчили мене розумні люди - спосіб замісу : спочатку заливається вода, бажано тепла, розчиняємо сіль і цукор насипаємо через сито муку, я використовую спеціальну кружку-сито, яка на ринку коштує 25 грн, на вершині муки робимо лунку, у яку насипаємо сухі дріжді, вмикаємо програму і старт, як трохи перекалатає додаємо згідно рецепту олію, під час всього процесу випикання не можна відкривати кришку, може впасти тісто, у моїй хлібопічці є на кришці скло для огляду. Смачного !
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.