Перейти до змісту

fantazy

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброї ночі!

Склав собі комп'ютер. Допомагали в Системз, не у всьому тямлю.

Використання: ігри рідко, Lightroom, Інтернет (Youtube, 100500 вкладок, ...), відео HD якості.

Bezmen.jpg_1122463_8299302.jpg

Всього іншого немає на Розетці.

Корпус (ще не вибрав):

- Asus Vento Chassis TA-8G1 500W (90-PL8G1AF5C4-53C-) (вибір Системз)

-Chieftec iArena CQ-01B-450GPA 450W

- Cooler Master Elite 330U (RC-330U-KKP460-BK)

- Cooler Master CMP-350 (RC-350-KKN1)

- Zalman Z9 DII Black

- Zalman Z5 Plus

Материнська плата - Asus P8H77-M LE (s1155, Intel H77, PCI-Ex16)

SSD на диск С - SSD Kingston SSDNow V300 60GB 2.5" SATAIII MLC (SV300S37A/60G)

Оперативна пам'ять - Silicon Power DDR3-1600 8192MB PC3-12800 (SP008GBLTU160N02)

Монітор - 21.5" Dell S2240Lабо 21.5" Dell UltraSharp U2212HM Black

Прошу проаналізувати комплектуючі та допомогти з вибором.

Ціновий діапазон хотілося б знизити без великих втрат, якщо це можливо.

Опубліковано

Я б зекономив на відеокарті та корпусі і взяв би процесор і5. Блок живлення можеш брати на замовлення, але мені два рази з розетки висилали і був бракований (йшов в комплекті до Zalman Z5)

Опубліковано

Zheny@, нижче під картинкою дописано.

Просто не все з того, що мені нарекомендували є в наявності на Розетці. Тому й не зміг додати в кошик.

Опубліковано

1, Якщо ігри рідко - то навіщо така відеокарта? - для Lightroom вона нічого не дає. Треба кращий проц і памяті побільше.

2. Якщо під систему SSD - то можна взяти жорсткий диск серії WD Green більшого об'єму замість вибраного 1Tb Blue.

3. Корпус - звичайно можна купити дорогий, але не виправдовують сучасні корпуси своїх цін, з кожним роком все гірше.

Що це за вага корпусу з БЖ 5 кг. і 500 грн за нього? Де там метал? Пошукай краще якогось Chieftec 8-ми річної давнини (навіть і б\в - що там тій залізяці станеться). Хочеш новий якісний корпус - купи якийсь Chenbro

З дешевших - більш-менш якісними можна назвати корпуси ASUS Vento, Foxconn, Delux, але всі вони програють по якості заліза 10-ти річним Codegen (на які в свій час всі плювались і казали - лайно).

Опубліковано

Народ, коли ви вже не будете тут писати про корпуси 10-ї давності ?

Якісний корпус з сталі 1 мм без БЖ - від 1000 грн.,

0,7-0,8мм - від 450 без БЖ. (а часом і з БЖ мона купити недорого) і немає нічого поганого в тому що корпус важить 5-6 кг. (легше тягати) Вібрації можливо будуть хіба кулерів наставити штук 10 :), основний винуватець - процесорний.

І навіщо шукати старйо 10-ти річної давності ? Зараз є в продажі недорогі і якісні нові. (ті що автор написав - якраз підходять сюди).

всякі гавняні корпуса для офісів по 100 грн. тут не пишемо :)

Корпус - звичайно можна купити дорогий, але не виправдовують сучасні корпуси своїх цін, з кожним роком все гірше.

тут Ви праві, більшість цін явно завищена :)

Опубліковано

А можна конкретніше, будь ласка?

1. Корпус. Я так зрозумів, будь-який з вище мною згаданих підійде?

2. Материнська плата. Можна гіршу/дешевшу? Яку?

3. Процесор. Напевно, все-таки буду брати i5.

4. SSD. Достатньо 60 Гб?

5. Відеокарта. Якщо гірша, то яка? Все-таки схиляюсь до GeForce.

6. Оперативна пам'ять. Як краще: 1 планка на 8 Гб чи 2 по 4 Гб?

7. Монітор. Мною названі хороші, правильно?

8. Звукова карта. Хочу підключити звукову систему 5.1. На будь-якій сучасній материнській платі буде стерео звук? Бо колись докупляв звукову Creative Audigy.

Опубліковано

1. Може зібрати комп в маленькому корпусі ? Зараз це модно :_02:

2. Від вибору корпуса залежить розмір . А так будь-яка на чіпсетах В75 або Н77

3. і5 -- хороший вибір , як мінімум до 2015 року

4. Зараз оптимальні по ціні 120-128 Гб накопичувачі . Але чи треба він вам ?

5. ЖеФорс нормально . З недорогих і відносно потужних -- 650Ті від Асус , 1100 грн , тиха .

6. 2 планки по 4 Гб на 1600МГц буде достатньо

7. Монітор -- діло смаку і звички . Розмір -- самі визначите , матриця --- IPS , зараз ціни демократичні .

8. Зараз практично всі материнки забезпечать 5.1 або 7.1 . Питання стоїть про якість акустики В будь-якому випадку встигнете докупити окрему звукову , якщо впевнені в звучанні колонок . Акустика починається з динаміків :_04:

Опубліковано

Народ, коли ви вже не будете тут писати про корпуси 10-ї давності ?

Якісний корпус з сталі 1 мм без БЖ - від 1000 грн.,

0,7-0,8мм - від 450 без БЖ. (а часом і з БЖ мона купити недорого) і немає нічого поганого в тому що корпус важить 5-6 кг. (легше тягати) Вібрації можливо будуть хіба кулерів наставити штук 10 :), основний винуватець - процесорний.

І навіщо шукати старйо 10-ти річної давності ? Зараз є в продажі недорогі і якісні нові. (ті що автор написав - якраз підходять сюди).

А що не так з корпусами 5-ти чи 10-ти річної давності? Метал кращий, конструкція - практично не змінилась (крім повальної моди в сучасних на нижнє розміщення БЖ).

А якісний б\в корпус в хорошому стані можна купити за 200-250 грн (що явно менше 1000).

1. Корпус підійде будь-який з перерахованих.

2. Материнки - дуже великий вибір http://hotline.ua/computer/materinskie-platy/18070-413-412-418-419-22594-31389-31390-35780-31110-448-11842-11843/

4. 60Gb - вистачить на систему і робочі програми

5. Відео - можна взяти GTS 450 / GT 640 з GDDR5.

6. ІМХО. Памяті брати залежно від кількості слотів в материнці (якщо 2 - брати 1, якщо 4 слоти - то 2 планки) - легше потім апгрейд робити.

7. Монітори - не буду коментувати, але підуть

8. 5,1 - підключиться.

Опубліковано

Підкажіть, будь ласка, який i5 вибрати і від чого це залежить?

Цікавить ціна/якість.

Яка різниця між Kingston SSDNow V+200 60GB 2.5" SATAIII MLC і Kingston SSDNow V300 60GB 2.5" SATAIII MLC ?

Опубліковано

Підкажіть, будь ласка, який i5 вибрати і від чого це залежить?

Цікавить ціна/якість.- я взял бы єтот -http://hard.rozetka....characteristics

Яка різниця між Kingston SSDNow V+200 60GB 2.5" SATAIII MLC і Kingston SSDNow V300 60GB 2.5" SATAIII MLC ?

В основном, разница в скорости чтения данных

Опубліковано

Підкажіть, будь ласка, який i5 вибрати і від чого це залежить? Цікавить ціна/якість.

Якщо більше грошей хочеш зекономити, то бери найдешевший. Головне, що це буде і5. Просто деякі моделі можуть бути на 200 грн дорожчі, зате там буде графічний процесор. А в тебе вже ж є відеокарта, значить він тобі не дуже потрібен. Дорожчі моделі мають трохи кращі властивості і кращий графічний процесор. Також різняться деякі моделі BOX комплектацією (з боксовим вже є кулери).

Але я вже бачу, що є Haswell (http://hard.rozetka.com.ua/intel_core_i5-4430_box/p255554/). На рахунок його нічого не скажу, тут треба питати в більш досвідченіших і збирати комплектацію заново. Можливо то й варте того.

Опубліковано

Дякую за допомогу!

Залишилось ще одне питання:

1. Яка відеокарта краща: Asus PCI-Ex GeForce GTX 650 Ti 1024MB GDDR5 (128bit) (928/5400) (DVI x2, VGA, HDMI) (GTX650TI-1GD5) чи Palit PCI-Ex GeForce GTX 650 Ti 1024MB GDDR5 (128bit) (1006/5500) (DVI, VGA, HDMI) (NE5X65TS1301-1071F)

і чому?

Опубліковано

Асус, навіть по силкам ходити не буду.

Чому? Таки треба сходити по силках...

У асуса 2 кулера, тобто норм СО, звідси і буде тиша, та і асус як виробник особисто мені більше подобається.

Опубліковано

Трохи дорого виходить

я на новий рік цю оперативку на розетці брав за 374грн.

ціна виросла і то суттєво

Опубліковано

1. Яка відеокарта краща: Asus PCI-Ex GeForce GTX 650 Ti 1024MB GDDR5 (128bit) (928/5400) (DVI x2, VGA, HDMI) (GTX650TI-1GD5) чи Palit PCI-Ex GeForce GTX 650 Ti 1024MB GDDR5 (128bit) (1006/5500) (DVI, VGA, HDMI) (NE5X65TS1301-1071F) і чому?

Asus і в африці Asus, достойна СО, цей Palit з вищими частотами, а про СО не дуже подумали... недаром кажуть Palit - палить :)

р.s. ги, вже продано на розетці ))

Взагалі для твоїх цілей я вважаю оптимальний по ціні/продуктивність Radeon 7770 1Gb

А що не так з корпусами 5-ти чи 10-ти річної давності? Метал кращий, конструкція - практично не змінилась (крім повальної моди в сучасних на нижнє розміщення БЖ). А якісний б\в корпус в хорошому стані можна купити за 200-250 грн (що явно менше 1000).

Та якби і все так, але, ну розумієте, нове є нове, приємніші естетично принаймні :), метал - да, в них хороший, але їх не так багато в продажі (якісних), а ті що я бачив в продажі були більше 200-250 грн., простіше купити новий. (для цілей автора того що він вибрав з головою). ІМХО.

А повальна мода на нижнє розміщення БЖ повністю себе оправдовує. Вентилятор БЖ забирає холодне повітря на охолодження, а не нагріте і тепле (гаряче) при верхньому розміщенні. Так що, тут всьо ясно чого така мода :)

Підкажіть, будь ласка, який i5 вибрати і від чого це залежить? Цікавить ціна/якість.

я взяв би цей, ти ж не будеш розгоном балуватись ? а зекономлені гроші докинув би до SSD на 120/128 Gb, 60 малувато як на мене при сьогоднішніх реаліях під систему і програми...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...