Lexx_Giant Опубліковано 4 Червня, 2013 в 10:54 #76 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 10:54 Думаю ок їде.. а от з надійністю пробелми.. хоча.. якщо не перевантажувати то має бути все ок.
Ukrainec Опубліковано 4 Червня, 2013 в 12:03 Автор #77 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 12:03 Як, як? Ніяк! Я блін на роботі мушу "киснути", а думки все про "грішне" Ввечері буде доповіть. і можливо що й з картинками!
odna Опубліковано 4 Червня, 2013 в 12:13 #78 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 12:13 Ввечері буде доповіть. і можливо що й з картинками! А чьо?Я так думала, что мы в деле сегодня это всьо увидим. Не? На калинарке. Не?
Ukrainec Опубліковано 4 Червня, 2013 в 12:36 Автор #79 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 12:36 Блін! На кулінарці?!?! Нажаль я сьогодні маю кілько справ на вечір Буду катати по місту і якраз опробую, щоб не зпозоритись
Ukrainec Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:09 Автор #80 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:09 Був "гібрид" став "Гібро-найнер" ну а тепер подетально про кроки цього процесу: 1) приперестановці покришок виявилося, що ніпель нової камери не входив в наявний отвір в ободі. Довелося розсверлювати (нех сусіди мене пробачать 23.30 ) 2) далі нові покришки стали на старі ободи без проблем 3) При встановленні коліс в зборі на місце, довелося знімати по 1 гальмівній колодці вібрейків з кожної сторони. 4) ну тут звісно все впритик , до шипів з сторін +2...+5мм (вчорашні фото ) 5) виїхав сьогодні, типу "поспішав" в справах, а тут "дринь...дринь...дринь"! - "...Мля!" бокові шипи протектора задньої шини чіпляють за трубку рами. Вчора ввечері я ж не навантажував його, то після докачування до 3 атм все стало на свої місця, та й ще обід має незначне викривлення 1...2мм. 6) сів сьогодні м"яко на травичці біля дому (не далеко встиг від"їхати ) і зрізав бокові шипи з лівої сторони задньої покришки. 7) Поїхав. Тиша! результат: + покращився зовнішній вигляд (суб"єктивно) + заначно поменшало нерівностей на дорозі. Дрібні ямки, камінці, виступи, "пухирі" асфальту практично перестали існувати. + як наслідок цього покращився комфорт при русі і вплив нерівностей на "5-у точку" (якщо суб"єктивно оцінити, то після 35мм гуми приблизно в тричі!). + в противагу вищесказанаму, на мою думку покращилась керованість і курсова стійкість на малих швидкостях (що й не дивно через збільшеня ширини п"ятна контакту) + як тут вже писав Lex, бровки та перешкоди до 10см перестали існувати + на швидкості (суб"єктивно понад 30км/год) значно, незрівнянно стало комфортніше проходити ті нерівності, на яких на 35мм гумі я б не ризикнув пройти з швидкісттю понад 5-10км. + мені здалося, але на швидкості ніби стала краща курсова стійкість (певно тому що до цього я багато "рулював" обходячи нерівності класичної Української дороги ) + покращився моральний дух і сприйняття велосипеда - збільшилася вага - незначно погіршилася інформативність керма, з"явилася важкість, ніби ти керуєш катками асфальтового катка - відчутно знизився накат - випригування на бордюр 15-17см я вже здійснити не зміг (на 26" і 28"-35мм мені це вдавалося, певно тра звикати) - знизилася динаміка розгону, тут певно стануть актуальні касети з 10-ма зірочками - зникла можливість встановлення стандартних болотнікків. - качнути 29" колесо до хоча б 3-х атмосфер ручним, велосипедним насосом - просто вбиває, ну його н... В цілому після їзди на велосипеді з новою гумою залишилися лише позитивні враження і встановлювати назад 35мм бажання немає! Кілька фото рестайлінгового велосипеда: прошу любити і жалувати, Ukrainec
Andruha_gpz28 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:36 #81 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:36 Супер! Файно вийшло. Реально, байк став виглядати солідніше. По наших ямах на таких колесах набагато зручніше їздити.
Driver Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:44 #82 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:44 Бачив дехто ставить підсідільний штир з амортизатором. Кажуть набагато комфортніше. Сам не пробував.
Ukrainec Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:54 Автор #83 Опубліковано 4 Червня, 2013 в 20:54 До , після Амортизуючу можна, але це вже зовсім інша історія.
HWman Опубліковано 5 Червня, 2013 в 06:13 #84 Опубліковано 5 Червня, 2013 в 06:13 Все-таки правильно зробив, що зробив ставку на бездоріжжя. Ґрунтових і вбитих доріг у нас значно більше аніж трас.
Lexx_Giant Опубліковано 5 Червня, 2013 в 06:37 #85 Опубліковано 5 Червня, 2013 в 06:37 UkrainecРаджу тобі підняти носик сідла, знімеш навантаження з рук, стане простіше заскакувати на той самий бордюр.)Заміряй, пліз, відстань між осями коліс.. базу.З.І. Амортизуючий штир.. гавно.!!!
Ukrainec Опубліковано 5 Червня, 2013 в 07:19 Автор #86 Опубліковано 5 Червня, 2013 в 07:19 UkrainecРаджу тобі підняти носик сідла, знімеш навантаження з рук, стане простіше заскакувати на той самий бордюр.)Заміряй, пліз, відстань між осями коліс.. базу.З.І. Амортизуючий штир.. гавно.!!!Ну поміряю? ну буде вона на 5см менша ніж в рами під справжні 29" колеса. і що?Ну не планую я зараз витрачатися на це. Була б можливість одразу, що думаєш купував би я б/в? Купив би 22"-го "конана" на 29" колесах, що на велозоні стоїть за 7700. а так маємо те, що маємо: "дешево і сердито!"Все-таки правильно зробив, що зробив ставку на бездоріжжя. Ґрунтових і вбитих доріг у нас значно більше аніж трас.Я нічого не вибирав, просто пристосовуюсь до реалій. В нас в Луцьку практично немає доріг, переважно бездоріжжя
Lexx_Giant Опубліковано 5 Червня, 2013 в 07:47 #87 Опубліковано 5 Червня, 2013 в 07:47 Ну поміряй. І нічого.. все інше твої домисли.Щодо доріг... Зняв шосера зі стійки.. протер промасляною тряпочкою, підкачав колеса, зробив коло по подвірю, поперемикав передачі і ..... повісив назад.)))От думаю.. мож то на вихідні поїхати в Рівне (електричкою) там покататися нормальними дорогами і назад (теж електричкою).
Ukrainec Опубліковано 5 Червня, 2013 в 10:25 Автор #88 Опубліковано 5 Червня, 2013 в 10:25 Ну поміряй. І нічого..1087все інше твої домисли.ти про що саме??? UkrainecРаджу тобі підняти носик сідла, знімеш навантаження з рук, стане простіше заскакувати на той самий бордюр.) пробував, педалювати стає не зручно
Lexx_Giant Опубліковано 5 Червня, 2013 в 14:25 #89 Опубліковано 5 Червня, 2013 в 14:25 1087... ого. Треба свого найнера буде переміряти. Ти спробуй виставити все, як треба і не звикати педалювати з завідомо неправильними налаштунками. Хоча.. для міста і для шосе... і так піде.
Ukrainec Опубліковано 5 Червня, 2013 в 16:04 Автор #90 Опубліковано 5 Червня, 2013 в 16:04 1087... ого. Треба свого найнера буде переміряти. Ти спробуй виставити все, як треба і не звикати педалювати з завідомо неправильними налаштунками. Хоча.. для міста і для шосе... і так піде. ага! Щойно перевірив - описі на офсайті чомусь для моєї ростовки пише 1077 , але на практиці на 10 мм більше?!?!?! щодо кутів: в усіх представлених виробників лесапедів з колесами 29" вони знаходяться 72град +0,5...-1град, а ось в "trek" окремі моделі Superfly AL Elite, Marlin і ще кілька мають кут нахилу вилки 69,6град. Колісна база у всіх рам під 29" колесика більша за мою на 3...9см, і лише "cannondale" в "Джамбо" ростовці однієї з моделей має +19см!!! Тому б я не дюже б цим заморочувався, тут все більше залежить від виробника. На мою скромну, інженерну думку конструкція рами "гібрида" має щось середнє: між шосейною, яка має властивість розподіляти массу райдера по всій конструкції і "МТВ, конструкція якої більше передбачає збереження її цілісності і перевантаження підседільного штиря.
Ukrainec Опубліковано 6 Червня, 2013 в 10:45 Автор #91 Опубліковано 6 Червня, 2013 в 10:45 А так: чере зростання ваги передка і наявну тепер пружність задка, піднати переднє колесо над землею стало значно важче. Та й вилка з ходом лише 63 мм нагадує про себе
Ukrainec Опубліковано 6 Червня, 2013 в 11:05 Автор #92 Опубліковано 6 Червня, 2013 в 11:05 Ну ти знаєш... я після 28"-го колеса різниці не помітив! якщо думаєш: чи варто? Варто! Позитивів більше ніж негативів
Ukrainec Опубліковано 14 Червня, 2013 в 22:14 Автор #93 Опубліковано 14 Червня, 2013 в 22:14 З"їхав сьогодні черговий раз на бездоріжжя, але цього разу вже опробувати нову гуму. Проїхав, "пролетів" відрізок через поле по грунтовці, з "цукрового" на ДПЗ, що біля "Жидівського Лісу". Ось тут і розкрилося вся краса 29" гуми: їхав на велосипеді комфортно цей відрізок, просто "ковтаючи" нерівності колесами і стрибаючи через нихі на швидкості 18-25 км/год і 32 з гірки! Аж сподобалося! Ще б тепер вилку на 120мм ходу Е е е х.... Нажаль на шосе ситуація протилежно їнша, в порівнянні з 35мм гумою, там де я дозволяв вкрутити в комбінації 42-11 зараз максимум 42-15 рідко 42-13. На шосе максимум, що вдається розігнами мені свій "гібронайнер" так це 36-37км/год, і то в натяжку, з гірки/моста, при тиску 3,7 атм в колесах, встаючи з сідла Підозрюю, що гума-"лайно". Бо коли їдеш, відчуваю її "булькання" пустої камери і "картонний" звук під час попадання в неї камінцем. Хіба це нормально?
HWman Опубліковано 14 Червня, 2013 в 22:25 #94 Опубліковано 14 Червня, 2013 в 22:25 Я сьогодні по рівному асфальті 40 км/год дав, тільки вітру геть не було, для мене це особистий рекорд.
Lexx_Giant Опубліковано 15 Червня, 2013 в 08:07 #95 Опубліковано 15 Червня, 2013 в 08:07 З рекордаими в сусідню тему....!!А Українець... підходить до того рішення що я казав.. "лиши гібрид на трасу (або продай)" і приступай до вибору найнера.З.І. Вилки з ходом 120 тобі зразу відхочеться, як ти встановиш "нормальну сотку".. навіть соло еір (у термілогії Рок Шокс), з "нормальним" фемпфером моушн контрол і робочим регулятором відскоку.
SysR Опубліковано 15 Червня, 2013 в 08:50 #96 Опубліковано 15 Червня, 2013 в 08:50 при тиску 3,7 атм в колесахІМХО 3.7 це за круто для кроскантрі.Я б пробував починати з 2...2.5.Перекачана гума зменшує пятно контакту, недокачена "гуляє" по поверхні і має більший опір коченню.
Ukrainec Опубліковано 15 Червня, 2013 в 11:11 Автор #97 Опубліковано 15 Червня, 2013 в 11:11 З рекордаими в сусідню тему....!!А Українець... підходить до того рішення що я казав.. "лиши гібрид на трасу (або продай)" і приступай до вибору найнера.З.І. Вилки з ходом 120 тобі зразу відхочеться, як ти встановиш "нормальну сотку".. навіть соло еір (у термілогії Рок Шокс), з "нормальним" фемпфером моушн контрол і робочим регулятором відскоку.Я поки рік так покатаю, нічого міняти не буду, а там буду бачити. Зрозумію чи тра воно мені, чи ні ...при тиску 3,7 атм в колесахІМХО 3.7 це за круто для кроскантрі.Я б пробував починати з 2...2.5.Перекачана гума зменшує пятно контакту, недокачена "гуляє" по поверхні і має більший опір коченню.При 2,7-3,0 атм вел просто "липне" до дороги, не спорю що це добре для кроскантрі, але я ж переважно рухаюся по шосе (90% поїздок). Тому й качаю до оптимального тиску (3,5-3,7 атм) для цього режиму руху .
Lexx_Giant Опубліковано 15 Червня, 2013 в 15:22 #98 Опубліковано 15 Червня, 2013 в 15:22 То тобі вилку 120 хочеться .. то ти катаєш по асфальту на 29 мякій гумі... надутій на 3.7.Щось я не розумію тебе.. якщо ти вже виносиш свої "мєтания" на форум.. то прислухайся, роби відповідні висновки... не бачив.. щоб тобі хтось тут погане радив.Або другий варіант.. Створити в розділі МІй вел відповідну тему і там розповідати про свій досвід.Ти все вияснив про те навіщо 29 якщо є 28?
Ukrainec Опубліковано 15 Червня, 2013 в 16:21 Автор #99 Опубліковано 15 Червня, 2013 в 16:21 То тобі вилку 120 хочеться .. то ти катаєш по асфальту на 29 мякій гумі... надутій на 3.7. Щось я не розумію тебе.. якщо ти вже виносиш свої "мєтания" на форум.. то прислухайся, роби відповідні висновки... не бачив.. щоб тобі хтось тут погане радив. Про вилку я так... "Мислі в слух в порыве ємоций" Висновки зроблено, а в чому проблема то? Створити в розділі МІй вел відповідну тему і там розповідати про свій досвід. Поживело побачимо... Ти все вияснив про те навіщо 29 якщо є 28? Ще ні. Найнероводи ще є? Скільки качаєте колеса і на яких їздите?
TreNeR Опубліковано 15 Червня, 2013 в 17:27 #100 Опубліковано 15 Червня, 2013 в 17:27 У меня ральф + рон. Качаю от 1 до 2,2 атм, в зависимости от ситуации.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.