Перейти до змісту

Годинник у старій частині міста

lilechka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Від сьогодні кожну годину б"ють дзвони. Спочатку не могла зрозуміти що це. Тепер знаю, що годинник

Але не знаю де

Опубліковано

По відстані до синагоги Домініканський розташований ближче ніж кірха.

Хоча, залежить звідки вітер :)))

Опубліковано

Вчора (в неділю) будучи в костелі, о 11 годині чув як куранти досить голосно відбивали 11 разів. Я був майже впевнений, що це на костелі.

Опубліковано

так що там, визначили, звідки звук іде?? там на костелі дуже класна конструкція годинника. вона варта окремих розповідей, бо є цікава історія. є навіть в луцьку живі люди, які певним чином пов'язані із давніми луцькими годинникарями ;)

Опубліковано

там на костелі дуже класна конструкція годинника. вона варта окремих розповідей, бо є цікава історія.

Поділіться, будь ласка! Це ж так цікаво

Опубліковано

та поки що не можу, бо і сам не знаю. люди не паляться... я говорив з ними, мають якісь документи і фотки. може колись напишу про це, якщо розкажуть)). Пясецький дещо писав про годинникарів на сайті Монітора Волинського. Але шось зараз сайт не працює... Не можу дати посилання.

Опубліковано

там на костелі дуже класна конструкція годинника

Механізм годинника дійсно гарно виглядає, все ж таки предмет старовини і виникає думка як це все колись робили, але нічого надзвичайного там немає. Механізм приводиться в рух за допомогою маятника та гирь. Що до того, чи він з боєм, то ніколи не чув, щоб він грав, та й не бачив там жодних дзвонів чи механізмів які б приводили їх в рух. При нагоді зроблю та викладу тут фотки.

Опубліковано

Я був майже впевнений, що це на костелі.

Дзвони дійсно б'ють в костелі в лівій вежі над годинником, там встановлено таймер та якийсь механізм, якого я не бачив. Даний факт мене дуже здивував, бо ті дзвони хоч і давно висять, але ніколи не використовуавались. Сам годинник справний, але не йде. Натомість як і обіцяв викладаю фотографії годинникового механізму (вибачайте за якість, мильницею фотографував швидко та не перевіряв якість зроблених фото):

IMGP3625JP_6740417_8112438.jpg

тут можна побачити отвори в які опускаються гирі, котрі приводять механізм у рух, зараз гирі знаходяться в заведеному стані майже на висоті годинника;

IMGP3619JP_9021231_8112587.jpg

тут видно сам механізм з котушками на яких намотані троси з гирями

IMGP3621jp_1610642_8112629.jpg

за допомогою цього механізму та циферблату налаштовуються години та хвилини на циферблаті котрий ми можемо бачити на фасаді костелу

IMGP3623JP_2471143_8112667.jpg

ще загальне фото всього механізму з елементами оздоблення на кутах конструкції

IMGP3624JP_5169267_8112689.jpg

а тут, у заскленій кімнатці знаходиться все це чудо.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...