Jump to content

финал гороховской трагедии

Recommended Posts

Я думаю все помнят трагедию в Горохове.Пьяный и неимеющий прав участковый на чужой машине сбил троих детей игравших на обочине в песочнице.Двое погибло,третий получил серйозные травмы.

На прошлой неделе Локачинский райсуд приговорил бывшего участкового Юрчука к 9-ти годам тюрьмы(максимум по статье 12лет),учитывая чистосердечное признание и то что у него маленький ребенок.В свое оправдание подсудимый сказал,что все из-за плохих дорог.За все время суда он не извинился перед пострадавшими родителями.Прощения просила его мать.Суд обязал его выплатить семьям погибших по 50тыс.грн и 20тыс.семье пострадавшего мальчика.

Николай Волошин(отец погибшего Сережи) уменьшил сумму компенсации на 10 тыс.грн-"У него ведь тоже ребенок".

Через 2 недели после гороховской аварии,в Киеве некий Калиновский на кабриолете BMW врезался в машину прапорщика Куликовского-2 человека погибло.По этому делу возбуждена та же статья,что и против Юрчука.

а теперь ПАРАДОКС!

Мы имеем 2 аналогичных дела,открытых с разницей в 2 недели.По Юрчуку уже вынесли приговор,а Калиновского только через 3 месяца допросили, продолжают постоянно проводить дополнительные экспертизы и т.д.

Вопрос:чем перед законом отличается лейтенант Юрчук и сынок богатых родителей-Калиновский?

Ответ:налицо избирательность нашей судебной системы!

по материалам газеты "По-киевски"

Вопрос:чем перед законом отличается лейтенант Юрчук и сынок богатых родителей-Калиновский?

в нашем законодательстве каждый случай рассматривается отдельно, без проведения параллелей.

у пендосов - по преценденту. у них при аналогичном преступлении приговор будет тот же.

более аргументировнно наш бордовский адвокат может пояснить :boks:

Пендосы - они же проще, тупее и жаднее, как говаривал популярный писатель - про заик Задорнов...

За что их и не любит весь мир.

На судову систему тут особливо гнати не варто. В нас 99% всього, що стосується з обвинуваченням за вчинення кримінального злочину лежить на прокуратурі і органах слідства. Так заведено, що якщо в суд приходять матеріали, в яких особу визнано винною - то виправдальний вирок практично неможливий. Да, можуть зменшити строк, можуть дати умовно, можуть дати відстрочку виконання вироку, звільнити по амністії - це суд може. Але десь в мене була статистика - по Волині за 2005 рік було лише 5 виправдальних вироків. Всього-навсього. Тобто - майте всі на увазі: якщо справа кримінальна потрпить в суд - судимості практично не минути. Отже, в межах кримінальної справи багато чого залежить від старань прокуратури, слідчого... кажуть, що з ними порішати куди простіше, ніж з судом :friday:

Інша справа, що на стадії досудового слідства суд також може якимось чином "посприяти": обрати запобіжним заходом підписку про невиїзд замість утримання під вартою і т.д., задовольнити якесь клопотання чи скаргу на дії слідчого і т.д. Але все одно - багато чого залежить від слідчого.

Коментувати ці дві ситуації з одного боку, важко, а з іншого - всім і так зрозуміло, чому так трапилося.

Слід визнати і те, що наші, Волинські, місцеві суди - бояться голосних справ, і в них особо ніхто не "нарішає", тому вироки і судові рішення по таких справах відносно справедливі. Хочеться відмітити в цьому і заслугу голови Апеляційного суду Волинської області - його владний авторитет не дав на Волині відбутися практично жодному рейдерському судовому рішенню, якими рябіли решта областей. Так що не дивно, що наші місцеві суди більш справедливо вирішують такі справи, на які в Києві вже й увагу не звертають.

Так само не буду коментувати паралелі (чи, швидше, перпендикуляри) української системи правосуддя з американською. Американська має свою специфіку, де суддя всього лише керує процесом, а вирок виносить журі. Любителям хорошого читання можу порекомендувати почитати твори Джона Гришема - американського адвоката, який став письменником, і в своїх дуже цікавих творах ("Клиент", "Фирма", "Золотой дождь" і т.д.) нерідко описує специфіку американської системи правосуддя, відбору журі і т.д. Якщо комусь цікаво - можу викласти. Жанр - трилер і детектив. По його творах знято кілька фільмів "Дело о пеликанах", "Фирма", і ще один - не пригадую назви, але певен, що багато хто бачив: двоє пацанят стають свідками самовбивства адвоката, який задушив себе вихлопним газом в автомобілі, але перед цим розповів одному з пацанят мотиви свого вчинку і причини.)

і ще один - не пригадую назви, але певен, що багато хто бачив: двоє пацанят стають свідками самовбивства адвоката, який задушив себе вихлопним газом в автомобілі, але перед цим розповів одному з пацанят мотиви свого вчинку і причини.)

Клієнт він називається-хороший фільм.

Екс-пасинок Дмитра Фірташа Сергій Калиновський залишив приватну клініку "Біофармтех", де лікувався після ДТП, у якій загинули двоє людей. Це "Українській правді" підтвердили в самій клініці. Водночас начальник департаменту по зв'язках із громадськістю МВС Костянтин Стогній повідомив "УП", що охорона з Калиновського була знята ще кілька місяців тому за рішенням суду.

"Йому був змінений запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд", - відзначив Стогній.

За інформацією "УП", підписку про невиїзд підписував не сам Сергій Калиновський, а його брат Олександр Калиновський і мама Марина Фірташ.

"Ми говорили, що рішення суду про зміну запобіжного заходу було недоцільним. Міліція не могла його охороняти - нас обвинувачували в порушенні прав громадян. Де зараз знаходиться обвинувачуваний, нам невідомо. Відповідно до закону, він має право пересуватися тільки в межах Києва", - підкреслив Стогній.

За його словами, на даний момент справою займається міська прокуратура Києва. "Якщо він не буде приходити на допити, міліцію можуть зобов'язати заарештувати обвинувачуваного", - повідомив начальник департаменту по зв'язках із громадськістю МВС.

Стогній відзначив, що після ухвалення рішення суду, міліція ще якийсь час знаходилася на території клініки на прохання керівництва "Біофармтех".

Разом з тим, брат Сергія Калиновського - Олександр Калиновський повідомив "УП", що йому невідоме місцезнаходження обвинувачуваного.

"Я сам поза межами Києва. Я сам не в курсі, що там сталося. У Києві буду тільки післязавтра. Доти ніяких коментарів не буде", - відзначив він.

ось таке в нас правосуддя, ось такий порядок :)

• 2 years later...

в виде АПА

по радио сказали что аффтор "гороховской трагедии" Юрчук осуждённый на 9ть лет..... уже на воле.....

вот такая у нас машина времени....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...