Перейти до змісту

Підкислення води

difoto

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Думаю, тут самий правильний розділ для мого запитання.

Значить потрібно підкислити дистильовану воду до pH 3-4, оцетом.

Отдельно готовят закрепитель. Для этого в подкисленную до рН 3-4 уксусной кислотой воду при перемешивании

вливают триаминопропилтриэтоксисилан.

Води буде всього 20-30 куб.см. - чи є якісь розрахунки по кількості кислоти, чи можливо просто користуватись якимось індикатором?

Вдячний усім наперед.

Опубліковано

Думаю простіше буде варіант з індикаторним папірцем, або можливо десь знайти табличку залежності рівня PH від концентрованості розчину оцтової кислоти.

Здається, столовий оцет (концентрація 3-9%) якраз має рівень PH 3.0

Опубліковано

Думаю, тут самий правильний розділ для мого запитання.

Значить потрібно підкислити дистильовану воду до pH 3-4, оцетом.

Отдельно готовят закрепитель. Для этого в подкисленную до рН 3-4 уксусной кислотой воду при перемешивании

вливают триаминопропилтриэтоксисилан.

Води буде всього 20-30 куб.см. - чи є якісь розрахунки по кількості кислоти, чи можливо просто користуватись якимось індикатором?

Вдячний усім наперед.

Вікі

Опубліковано

індікатор - не дуже альо, ібо рН води 7, а потрібно хоча б 4, це три ступеня, а в індікатора 1-2, тобто від 5 до 8 наприклад.

nickel, дякую, а тепер поясни, як робиться ацидіметрія.

Опубліковано

задайте це питання студенту хімічного, візьміть телефон кафедри хімії у ВНУ і передзвоніть, або по знайомих. Це задача для учня 10-ого класу з хімії.

Студент хімічного це легко зробить за невелику винагороду. Або погугліть в задачах з хімії, в книгах і приклади є, по аналогії і самі зробите.

Опубліковано

Так кума мене задовбе наводящіми вапросами, я думав, для акваріумістів це як два пальця об асфальт. Спитаю в дочки, перевірим, як вона там вчиться в тому інститутє.

доречі - я готую розчин, який для велосипедистів, туристів та ше всяких альпіністів - ну просто мєгавєсчь! :)

Але поки нічо не скажу!

Опубліковано

індікатор - не дуже альо, ібо рН води 7, а потрібно хоча б 4, це три ступеня, а в індікатора 1-2, тобто від 5 до 8 наприклад.

nickel, дякую, а тепер поясни, як робиться ацидіметрія.

Чесно? Не знаю, але я б краще звернув увагу в статті на рН-метр, можна знайти по прийнятній ціні

Опубліковано

Ось результат. Робив бувший студент хімічного Роман і людина, яка дуже добре знає то.

йому дякую, бо сам колись займався, але вже закинув хоча подобається)

ch3cooh.jpg

Опубліковано

доречі - я готую розчин, який для велосипедистів, туристів та ше всяких альпіністів - ну просто мєгавєсчь! :)

Але поки нічо не скажу!

Ти що, придумав як з води і оцту робити пиво або коньяк? Не вірю! )))

Опубліковано

Не все так просто. Без буфера тримати постійний pH практично нереально.

Тобто якщо треба проводити реакцію в кислому середовищі - просто ллємо кислоту, або дуємо вуглекислим газом через дистилят. Точних данних нетреба.

Якщо треба прилади для контролю - є pH-метр електронний і капельний тест, лакмусовим папірцям до них як до Києва з Луцька :)

На аквафорумі є лучанин з ніком Xимик_UA, він може підказати що і як по конкретній реакції.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...