Перейти до змісту

Підкислення води

difoto

Рекомендовані повідомлення

Думаю, тут самий правильний розділ для мого запитання.

Значить потрібно підкислити дистильовану воду до pH 3-4, оцетом.

Отдельно готовят закрепитель. Для этого в подкисленную до рН 3-4 уксусной кислотой воду при перемешивании

вливают триаминопропилтриэтоксисилан.

Води буде всього 20-30 куб.см. - чи є якісь розрахунки по кількості кислоти, чи можливо просто користуватись якимось індикатором?

Вдячний усім наперед.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю простіше буде варіант з індикаторним папірцем, або можливо десь знайти табличку залежності рівня PH від концентрованості розчину оцтової кислоти.

Здається, столовий оцет (концентрація 3-9%) якраз має рівень PH 3.0

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю, тут самий правильний розділ для мого запитання.

Значить потрібно підкислити дистильовану воду до pH 3-4, оцетом.

Отдельно готовят закрепитель. Для этого в подкисленную до рН 3-4 уксусной кислотой воду при перемешивании

вливают триаминопропилтриэтоксисилан.

Води буде всього 20-30 куб.см. - чи є якісь розрахунки по кількості кислоти, чи можливо просто користуватись якимось індикатором?

Вдячний усім наперед.

Вікі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

індікатор - не дуже альо, ібо рН води 7, а потрібно хоча б 4, це три ступеня, а в індікатора 1-2, тобто від 5 до 8 наприклад.

nickel, дякую, а тепер поясни, як робиться ацидіметрія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

задайте це питання студенту хімічного, візьміть телефон кафедри хімії у ВНУ і передзвоніть, або по знайомих. Це задача для учня 10-ого класу з хімії.

Студент хімічного це легко зробить за невелику винагороду. Або погугліть в задачах з хімії, в книгах і приклади є, по аналогії і самі зробите.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ви що, з кумою не розмовляєте? Вона ж у вас професійний хімік.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так кума мене задовбе наводящіми вапросами, я думав, для акваріумістів це як два пальця об асфальт. Спитаю в дочки, перевірим, як вона там вчиться в тому інститутє.

доречі - я готую розчин, який для велосипедистів, туристів та ше всяких альпіністів - ну просто мєгавєсчь! :)

Але поки нічо не скажу!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

індікатор - не дуже альо, ібо рН води 7, а потрібно хоча б 4, це три ступеня, а в індікатора 1-2, тобто від 5 до 8 наприклад.

nickel, дякую, а тепер поясни, як робиться ацидіметрія.

Чесно? Не знаю, але я б краще звернув увагу в статті на рН-метр, можна знайти по прийнятній ціні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось результат. Робив бувший студент хімічного Роман і людина, яка дуже добре знає то.

йому дякую, бо сам колись займався, але вже закинув хоча подобається)

ch3cooh.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую, але картінка на невідомому хостингу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лакмусовий папір Вам в допомогу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

38,3мл оцту в 1л розчину, або чиста оцтова кислота 0,4 мл (для рН4). з картинки все видно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доречі - я готую розчин, який для велосипедистів, туристів та ше всяких альпіністів - ну просто мєгавєсчь! :)

Але поки нічо не скажу!

Ти що, придумав як з води і оцту робити пиво або коньяк? Не вірю! )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не все так просто. Без буфера тримати постійний pH практично нереально.

Тобто якщо треба проводити реакцію в кислому середовищі - просто ллємо кислоту, або дуємо вуглекислим газом через дистилят. Точних данних нетреба.

Якщо треба прилади для контролю - є pH-метр електронний і капельний тест, лакмусовим папірцям до них як до Києва з Луцька :)

На аквафорумі є лучанин з ніком Xимик_UA, він може підказати що і як по конкретній реакції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую всім, в мене кума - вчитель хімії у медучилищі, вже все прорахували :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...